|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - p...
7.8.2005 11:44:24   
Petrolinka
Rada bi da mi napišete, če imate mogoče izkušnje glede tele situacije.
Naš mali cmokec :duda: je star 1 mesec(rojen je bil mesec prehitro). Sedaj ga dojim že enih 14 dni, prej je pa imel flaško, ker so mu jo v bolnici vislili.
Zanima me naslednje. Ko se naje, in ga položim v zibko, začne pritiskat tako, da je čisto rdeč v obraz. Zraven spušča glasove kot rezgetajoč konj. Včasih to traja od enega obroka do drugega. Ko ga potem grem previt ni pokakan skoraj nič. Res je da enkrat ni pokakan naslednjič je, tako da verjetno ni zaprt. Pred dojenjem mu dajem vetrovne kaplice. Včasih med tem napenjanjem prdne ampak mu zgleda to ni dovolj, ker še kar nadaljuje. Zadnje čase je začel tudi bruhati. Ne bruha vedno. Ko se naje in ko podiramo kupčka ko ga podere potem kot bi se mu hotelo začeti kolcati in mu mlo prižene mleka nazaj gor. Če ga pa začne kolcati potem pa imamo poplavo.
Bojim se da nebi bilo kaj narobe s tem, ko toliko pritiska in se muči, ker je res kot kuhan rak med tem početjem.
Ima katera takšne izkušnje?
Pa še nekaj. Pojavljajo se mu rdeče pikice po obrazu pa ne morem pogruntati od čega. Malo jih ima pa zginjo pa se potem spet pojavijo... Ali je možno da od tega, ker mu je preveč toplo? Študiram, da če bi bile npr od pralnega praška potem bi jih imel vedno ne pa da občasno zginejo pa se potem spet pojavijo.
Pa še nekaj. Ali je normalno, da so se sedaj v tem obdobju, ko dojima mi prsi zmanjšale:zmeden:? Mleka je verjetno dovolj, ker cmokec se naje drugače nebi spal in pa bruhal. Ali je to znak, da mi bo zmanjkalo mleka? Po dojenju si mleko, ki ga cmokec:duda: pusti iztisnem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - p...
7.8.2005 11:48:49   
Ula3
Po moje ima tvoj dečko vetrove. Glede polivanja po obroku pa ni edini-tudi naš pikec ima enake težave.
Pikice- koža se pri otročku čisti na takšen način nekaj mesecev.
Za prsi pa nimam pojma zakaj bi se manjšale. Verjetno ni to pogojeno z mlekom. Mogoče se ti samo zdi, ker se prazne logično manjše kot polne!
Lep dan!

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - p...
7.8.2005 12:04:22   
jazz
No, tako je bilo pri nas, samo, da je mali tudi veliko jokal in smo mislili da ima krče...pa niso bili! Povej pri pediatru, da takole poliva in da ga kar naprej cuka. Ocenil bo če obstaja možnost da bi imel mali gastroezofagealni refluks. Mi ga imamo, ugotovili pa smo, ko mu je takole hrana stekla nazaj v požiralnik in je skoraj nehal dihati! Potem nam je pediater svetoval naj mu dajemo aptamil AR, ki je gostejši kot ostala mleka in potem je mali skoraj nehal polivat in tudi bolj miren je bil. Mogoče se tudi vaš napenja zato, ker ga tišči in mu hrana skos sili gor. Pikice so res zaradi čiščenja in navajanja kože na zrak in prah,... Zaradi prsi ti pa ne bi znala svetovati ker sem zaradi tega refluksa dojila samo 1,5 meseca. Vprašaj pediatra in javi kaj je ugotovil! L.P.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - p...
7.8.2005 12:05:45   
eva1
Krčki so to...glede polivanja, se sčasoma uredi, kolcanje pa tudi...
glede pikic-nimam pojma, tut moj jih ima občasno!

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - p...
7.8.2005 12:05:53   
Wahoo RR
Glede polivanja oz. bruhanja mislim da ni nič narobe...če lepo napreduje na teži...ni panike...

Glede napenjanja ima res verjetno vetrove...Nimam izkušenj...

Glede prsi a se nč ne boj...Tudi meni so se zmanšale o ene par tednih...Včasih so take da mislim da ni res nč več not, pa še kr vleče in slišim da golta...tko da to ni panike..

Pikice so pa veretno znak čiščenja ja...mal bodi pozorna kaj ješ...mogoče je pa od tega..

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - p...
7.8.2005 13:57:03   
Marogica
KAr se tiče napenjanja, mislim, da je tvoj dojenček zaprt. Probaj paziti, kaj ješ. Meni je zdravnica v tej starosti predpisala kamilični čaj po žličkah. 1 dlc kamiličnega čaja(vrečko moraš vzeti hitro ven, drugače kamilice zapirajo ) in 5 čajnih žličk sladkorja. Ogabno sladko, pa je pomagalo. Če ne pa boš dobila svečle za ta malega. Najbolje, da poveš pediatrinji, ona ti bo dala najboljši nasvet.

To, da bruhne mleko je do neke meje normalen pojav,dokler ne bi bruhal v loku.

Rdeće pikice pa lahko pomenijo ali preveliko toploto ali pa kakšno alergijo. Nisi napisala kako ga oblačiš, tako da ne vem.

TUdi meni so se prsi zmanjšale, vendar sem imela pri prvem mleka 6 mes pri drugem 3 mes.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?