Petrolinka -> Pritiskanje, bruhanje, rdeče pikice, prsi - pomoč prosim (7.8.2005 11:44:24)
|
Rada bi da mi napišete, če imate mogoče izkušnje glede tele situacije. Naš mali cmokec :duda: je star 1 mesec(rojen je bil mesec prehitro). Sedaj ga dojim že enih 14 dni, prej je pa imel flaško, ker so mu jo v bolnici vislili. Zanima me naslednje. Ko se naje, in ga položim v zibko, začne pritiskat tako, da je čisto rdeč v obraz. Zraven spušča glasove kot rezgetajoč konj. Včasih to traja od enega obroka do drugega. Ko ga potem grem previt ni pokakan skoraj nič. Res je da enkrat ni pokakan naslednjič je, tako da verjetno ni zaprt. Pred dojenjem mu dajem vetrovne kaplice. Včasih med tem napenjanjem prdne ampak mu zgleda to ni dovolj, ker še kar nadaljuje. Zadnje čase je začel tudi bruhati. Ne bruha vedno. Ko se naje in ko podiramo kupčka ko ga podere potem kot bi se mu hotelo začeti kolcati in mu mlo prižene mleka nazaj gor. Če ga pa začne kolcati potem pa imamo poplavo. Bojim se da nebi bilo kaj narobe s tem, ko toliko pritiska in se muči, ker je res kot kuhan rak med tem početjem. Ima katera takšne izkušnje? Pa še nekaj. Pojavljajo se mu rdeče pikice po obrazu pa ne morem pogruntati od čega. Malo jih ima pa zginjo pa se potem spet pojavijo... Ali je možno da od tega, ker mu je preveč toplo? Študiram, da če bi bile npr od pralnega praška potem bi jih imel vedno ne pa da občasno zginejo pa se potem spet pojavijo. Pa še nekaj. Ali je normalno, da so se sedaj v tem obdobju, ko dojima mi prsi zmanjšale:zmeden:? Mleka je verjetno dovolj, ker cmokec se naje drugače nebi spal in pa bruhal. Ali je to znak, da mi bo zmanjkalo mleka? Po dojenju si mleko, ki ga cmokec:duda: pusti iztisnem.
|
|
|
|