Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 11:57:08
|
|
|
|
Pupica
|
Jaz sem jih naribala in dala v skrinjo. Jih bom naredila kot bučkin zos, potem ko jih bom ponovno vzela ven in odtajala. Lahko pa narediš zos in ga shraniš v skrinji, vendar jaz tega še nisem prakticirala, ker vedno dam v zos tudi smeetano, pa mi ni glih filig jo zmznit:zmeden: LP9nebesa
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 12:01:19
|
|
|
|
benika
|
Pupica, ti kr nared zos za v skrinjo, kislo smetano pa daš noter potem, ko zos odtajaš in pregreješ. Naša mami buče tud prereže na pol, izdolbe in da v skrinjo. Potem pa jih po potrebi odmrzne, nafila in speče v pečici....njami. Bučkino meso pa porabiš za zos.
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 12:12:37
|
|
|
|
Maček Muri
|
Lahko jih naribaš tako, kot pravi pupica. Jaz jih pa narežem na tanke rezine, popečem na rebrasti ponvi, ohladim in zamrznem. So fine za solato.
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 12:26:24
|
|
|
|
tjaga
|
Hvala drage dame :rozica::rozica::rozica::bravo::bravo::bravo: Vsaka varianta dobrodošla. Kaj pa vlaganje v kozarce? :kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 12:42:59
|
|
|
|
smrka
|
Jest ocistim bucke jih izdolbim (ce jih filam) ali izrezem na kolescke (za pohanje) in dam zmrznit. Nic jih ne prekuham, sirove dam v skrino.
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 12:49:59
|
|
|
|
Petra P.
|
Jaz jih narežem in zdušim z začimbami in vsem (razen smetane) in pol v lončkih in vrečkah dam v skrinjo. Tako da so pol samo za pogret.
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 12:53:41
|
|
|
|
india
|
1. naribane v skrinjo 2. narezane na kolobarje, pripravljene za popečt ali kot podlaga za mleto meso in pečeno v pečici 3. narezane in popečene v skrinjo ( potem pa na odtajane dam samo malo olivnega olja, česen, malo soli in popra pa v hladilnik in nato njami) 4. popečene in vložene kot melancane, s kisom, oljem, česnom in poprom :miska:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:04:28
|
|
|
|
tjaga
|
No in obeta se nam bučno popoldne. Moji že vsi križem gledajo. :)-:)-:)-:)-:)-
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:05:12
|
|
|
|
india
|
PRIDEM!!!!:)-:)-:)-:)- Mi smo jih glih včeraj spakirali v skrinjo, pa jih je še vedno poln balkon!:)-:)-:)-
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:07:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Super tjaga, da si tole temo odprla. Jaz se tudi že cel teden sprašujem, kaj naj s celimi kupi bučk naredim, ki jih dobivam z vseh koncev in krajev. Zdaj pa vem. :) A mogoče še katera ve, kaj lahko naredim s paradajzom, ker ga imamo tudi toliko, da ga bo pol preč prišlo, ker ga ne zmoremo sproti pojesti. Ma, nisem ravno najbolj gospodinjski in kuharski tip. Se še učim.:ups:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:13:44
|
|
|
|
Tejči
|
Vse imate toliko bučk, jaz bi jih pa jedla, pa nimam nobene:( Kera me prva povabi na bučke?:)
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:21:16
|
|
|
|
tjaga
|
No za paradajz ti pa jaz rečem, da naredi sataraš. Kar pomeni, da moraš imeti še papriko (jaz dam rumeno), malancane, čebulo. Vse sestavine narečeš na kocke in dušiš toliko časa, da tekočina izpari. Malo soliš, dodaš še baziliko (hvala Miška01), in raznorazne začimbe in vola, odlična priloga ali samostojna jed je nared. Ravno cmarim na štedilniku. Danes sem pa res univerzalna. Zanimiva terapija za odpravljanje slabe volje. :kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:22:47
|
|
|
|
Anonimen
|
:bravo::bravo::bravo: Odlična ideja, tjaga! Jutri dopoldne sem sama doma, ko bo :love: v službi in si bom šla še po dodatne sestavine in scmarila vse skupaj. Saj to lahko daš tudi zamrznit, ali ne?
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:34:20
|
|
|
|
tjaga
|
Ja, lahko zamrzneš. In meni je to takoooooooooooooooo dobro. Sploh z jajcem. :kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:36:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaaa, saj je res dobro in sem včasih že delala to, ampak samo s paradajzom in papriko, brez druge zelenjave, pa obvezno jajček čez, samo sem zdaj čisto pozabila na to jed! Je že dolgo nisem naredila. Hvala, da si me spomnila! :bravo:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 13:46:09
|
|
|
|
india
|
Paradajz: če imaš pelate, potem ga lahko tudi vložiš, v kozarce za razne omake,ipd...
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 14:10:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam pelatov... Saj ne vem, katera sorta je, sem bolj lebava za te stvari, ampak je tist, ki velik zraste, pa tak kilav je na pogled, ampak ful dober. No, sem zabluzila zdaj. :ups: Sicer pa nimam pojma o vlaganju, ker še nikoli nisem nič vložila :ups:, pa še dobro potem, da nimam pelatov.:)-
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 14:15:11
|
|
|
|
tjaga
|
To je volovsko srce. Samo meso, skoraj brez peškic. Po moje. Labava :)-:)-:)-:)- , te besede pa že miljvžnt let nisem slišala. :kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 14:43:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, mislim, da je res to to.:)- Volovsko srce.:bravo:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 15:14:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Še ena super ideja, kaj z bučami. Prejšnji teden mi jo je povedala sodelavka in še nisem slišala za to. Torej: bučke olupi, zreže na kose in jih obari (ali kako se že reče temu, da jih malo pokuhaš v vreli vodi). Potem jih da v multipraktik in nato v vrečke in zmrznit. Uprablja jih pa potem namesto moke, za kakšne omake ali juhe. Za vse, kar je treba zgostiti. Pravi, da doma sploh več ne uporabljajo moke za take stvari in da dajo tako narejene buče jedem res dober okus. Meni se je to zdelo zelo zanimivo, prav posebej zaradi tega, ker se v sezoni buč res ne ve, kam z njimi.
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 15:38:45
|
|
|
|
Baldi
|
Zanimivo, a to vse počnete z bučkami:zmeden2: Splišni, a ti o bučah, al o bučkah...resno:), ker je zelo interesantano nadomestilo za moko. Drugače pa...obarimo ponavadi mesne izdelke... zelenjavo pa blanširamo, al kako že:)
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 15:46:30
|
|
|
|
tjaga
|
Samo v vednost. Naš domek se je spremenil v bučkoland. Še na balkonu jih cmarim na žaru (električnem). Mi je vreme v toliko naklonjeno, da ne dežuje. Hehe. Bučkofešta. Diši in diši in diši. :kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 16:01:14
|
|
|
|
Gina
|
Paradižnik, vlaganje: -paradižnik daš za par sekund cca 10, v krop, ga vzameš ven in olupiš, saj gre koža kar sama stran -narežeš ga, lahko odstraniš samo del pri peclju, lahko pa tudi peške, če te motijo in daš vse skupaj v veliko posodo - zmiksaš paradižnik s paličnim mešalnikom - tak zmiksan paradižnik fejst prevreš - medtem opereš v pralnem stroju kozarce s pokrovi vred in jih takoj ko opere, še vrele vzameš ven - vanje (nujno morajo biti vroči) daš prevret zmiksan paradižnik in takoj zapreš - vsak kozarec zaviješ v časopisni papir in zlagaš v (hladno) pečico enega zraven drugega, pečico zapreš in pustiš čez noč, da se samo počasi ohladi - tako, pa imaš paradižnikov džus za čez zimo
|
|
|
|
Bučke - kako jih shranjujete 7.8.2005 16:04:00
|
|
|
|
Gina
|
Še to, če ti je bolj všeč kakšen drugačen zos, člahko paradižniku primešaš čebulo, papriko, kar hočeš, zelišča...pa dokončaš po istem postopku. Je ravno tako super in obdrži čez celo zimo. Meni so surove zmrznjene bučke zanič, razen naribane za v polpete. So čisto vodene in brez okusa. Če pa narediš že kar pripravljeno omako, samo za pogret, so pa super. Edino zdržijo pa take le pol leta, ne celo leto.
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.