|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 12:09:34   
biga
Verjetno vas ni tako malo. Kako se vsak dan spopadate z dejstvom, da vaš otrok noče jesti? Mu kuhate posebej, ga silite ali ne? Zakaj ne jedo? Naj povem, kako je pri nas. Hči je bila včeraj stara 9 mesecev. Se še dojiva, a sva se že od začetka precej namatrali, veliko je bilo kreganja na dojki, pa premalo mleka, pa dodajanja, pa spet samo dojenje, vendar še vztrajam. Tudi zato, ker drugače kot na dojki ne zna zaspati, predvsem ponoči, ko se zbuja. Dodajam ji še Babylove mleko, a dodatka nikoli ni veliko spila, največ 150 ml zvečer oz. v spanju. Tako da mleka preveč ne mara. Sem si rekla, bo pa potem gosto hrano bolj jedla. In je res na začetku lepo jedla, predvsem zelenjavne in mesno-zelenjavne kašice, zmazala tudi cel krožnik. Tudi žitno-mlečne kašice zjutraj je pojedla okrog 100 ml. Sadje ji ni šlo tako, a včasih je kar jedla. Torej normalno za dojenčka. Potem se je pa začelo. Enkrat je imela eno črevesno virozo, sicer je bruhala le en dan, a je potem še več dni slabo jedla. Tudi prehlajena je in kašlja že 2 meseca (bratec ji nosi iz vrtca), ampak da zato ne bi jedla, se mi zdi čudno. Zadnje tedne je šlo le navzdol, žitnih kašic je pojedla le par žličk in konec, ravno tako sadja. Sem ji vmešala piškot in je šlo malo bolje. Kosilo je količinsko prepolovila. Zadnje dni pa zavrača praktično vse, od mleka do sadja in zelenjave. Sva bili včeraj pri pediatru, urin in kri vse brez problemov, tudi slabokrvna ni, le teža je šla bolj malo gor v 2. mesecih (s 7100 na 7500 g). Zakaj ne je, nimam pojma. Zobk še nima, zgoraj bodo kmalu, pravi dr., a ne še jutri. Zdaj pa vprašanje: če ima kdo podobne izkušnje, naj mi pove, zakaj so otroci nehali jesti, je bilo to le obdobje, ste šli na kake preiskave (meni je pediater omenil celiakijo, a nimamo ravno znakov zanjo)? So otroci medtem veliko pili? Pri moji punčki je tudi to problem, ker zavrača skoraj vse, jo moram siliti s čaji, vodo ipd. Prosim za malo spodbude, ker se mi že meša, ker ne vem, zakaj mi dete ne je, a naj bi bilo zdravo. Bom počakala še par dni, potem pa če ne bo jedla, nazaj k pediatru.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 12:20:04   
ledenaa
otroka nehaj silit kot prvo.mene če bi nekdo silil verjemi sploh ne bi odpirala usta. otrok poje toliko kolikor rabi in je nehaj posiljevat s pitjem in z hrano
In ja ko je otrok samo prehlajen se vse poruši in ni več za Gh to je za otroke čist normalno. otroci niso kot mi .ne išči neke bolezni kjer je ni

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 12:25:46   
miapia
Tudi moja hčera ni bila nek vesel jedec, ko sem bila na porodniški. Če je pojedla 3 žličke kosila, je pač pojedla kaj več pri naslednjem obroku. Silila je nisem, sem pa vztrajala pri rednik obrokih in redko je dobila kakšen prigrizek vmes. Meni se zdi 150 ml mleka za zvečer kar v redu porcija. Naša je spila manj. Tudi teža se mi ne zdi nekaj drastična, je pač bolj pri suhih. Je pa bolezen oz. prehlajenost zadosten razlog, da otrok manj je.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
10.12.2010 12:32:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 12:54:39   
Taddy78
Naš je pri 1.letu zaradi črevesne bakterije (bruhanje, driska) pristal v bolnici. v 1tednu shujšal več kot 1 kg. Ko smo prišli domov, je težo sicer hitro dobil nazaj, potem pa smo 1 leto živeli dobesedno od soka.
Ker sem začela prav seštevati obroke ti povem, da je v celem dnevu pojedel za 1 kos toast kruha. Ampak redil se je vseeno lepo, pač je pil te goste sokove, ki so ga držali gor.
Pri 2.letih se je to hb nehalo, sedaj smo pri 5.letu imeli sistematskega in je P rekla, da bi bilo potrebno malo rebra obložit. Ampak kaj naj, ima lepo športno postavo (dobesedno, ker je kot iskrica), nič mu ne manjka, je ko mu paše in tako pač je.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 13:43:23   
biga
OK, potem otroka ne silit, samo nekaj vendarle mora pojest, ali ne? Zadnje dni namreč sploh noče odpreti ust, za noben obrok, tudi mleka po flaški noče, edino v spanju popije malo. A se ni to za sekirat , če je pa prej pojedla že 150 do 200 ml goste hrane? Ni to znak, da nekaj ni v redu? Jaz sem tudi prehlajena, pa vseeno jem. Pa tudi če je prehlajena, diha lahko, saj ji skoz čistim nos. Bi ji dala tudi samo pijačo, dokler ne začne bolje jesti, samo ne mara nobenega soka, popije malo čaja ali vode, to pa je tudi vse. Da otrok poje toliko, kolikor rabi, pa ne bi rekla, sploh če je bolan. Če ga nekaj matra, ne more jesti, tudi če bi hotel. Ne iščem nujno neke bolezni, samo zanimajo me podobne izkušnje. Zdi se mi čudno, da je punčka že tako lepo jedla, potem pa kar naenkrat vsak dan manj, zdaj pa takole. Razumela bi, če bi bila že od začetka slab jedec, če uvajanje ne bi šlo,ampak je lepo sprejela hrano, kot sem napisala. Ne vem, nekaj se mi zdi narobe.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 15:06:09   
deveta
Kako hudo je pri vas doma ne vem. Ti pa lahko dam malo spodbude, ker si rekla da jo rabišuser posted image . Najprej moj osebni primer. Kot dojenčica sem podvojila svojo porodno težo pri 9 mesecih. Na to kar mi je mama povedala, ne ve kako sem sploh ostala živa ker nisem jedla res skoraj nič (količinsko). Rada sem imela vse, vendar več kot par žličk obroka niso spravli vame. Bila sem normalno zdrava in se normalno razvijala. Poleg tega še izredno živahna in motorično zelo sposobna.
Moj dojenček (6,5 m stara punčka) ima tudi poseben način prehranjevanjauser posted image . Zjutraj se normalno podoji (okoli 7ih) in do 12 ali 12:30 noče ničesar dat v usta. Ne hrane ne joške (nato v tem času poje kosilo: 110-140g). Okoli 13:30 gre spat in se še malenkost podoji (nekaj požirkov) in nato do okoli 6 zvečer spet noče dat ničesar v usta (ob 6 naredi 5 požirkov iz joške in konec) in okoli 19 ji dam večerjo, ki jo spet poje (120-150g). Se pa ponoči pogosto zbuja in se večkrat podoji. Ampak kaj morem, na silo ji dopoldanskih in popoldanskih malic ne morem v usta zabijat. Sem jo pa začela zadnje noči puščat malo jokat in tako preskoči kakšen nočni podoj (ja slaba mama semuser posted image ) ampak se čez dan stanje malo ziboljšuje. Zdaj redno poje vsaj 150 g kosila in vsaj 160 g večerje. Pije malo, največ 60-70 ml vode ali čajana dan.
Vse skupaj me ne skrbi (tudi ne vem zakaj bi me), saj je nasmejana in živahna. Je sicer (baje) bolj med suhimi, čeprav meni ne zgleda suha, ampak normalna (74 cm in 7300 g).
Smotano mi je samo to, ker namesto podnevi bi ona jedla ponočiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.12.2010 16:34:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu deveta)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 16:59:13   
ledenaa
kot si rekla otrok je prehlajen,torej imaš odg. In ne primerjaj sebe z  otrokom. otroci ki so prehlajeni zelo malo jedo.
In si napisalaa da se dojitea,torej kako nič ne popije/poje.
Če hočeš da kaj gh poje je nehaj dojit,saj ji trebušček napolniš s svojim mlekom in se potem sprašuješ zakaj ne je.A ni logično,če ni lačna če se dojiuser posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 21:30:23   
biga
ledenaa, jasno mi je, da lahko otrok poje manj, če je prehlajen, vendar pa ne, da sploh noče odpreti ust ali da na silo poje le par žličk, potem ko je zmazal že poln krožnik. Ja, hči dobi tekočino, vidim, ker plenička ni suha, saj se dojiva, vendar to ni dojenje, s katerim bi se ona najedla, saj se crklja. Dojiva se ponoči in podnevi pred spanjem, da zaspi. Ampak parkrat povleče in to je to. Morda bi res več jedla GH, če se ne bi več dojila, ampak potem lahko vse ženske nehajo dojiti, če zaradi dojenja otrok noče jesti GH.
deveta, hvala za spodbudo, pri nas je bilo čisto podobno, preden je začela zavračati GH in mleko. Ponoči se je dojila vsakič, ko se je zbudila, zjutraj ni bila lačna, šele okoli 11.30 je pojedla malo sadja, popoldanski obrok okoli pol šestih pa bi tudi kar izpustila. Jogurti in skutke ji ne dišijo, poje par žličk, zdaj pa sploh noče nič. Tudi jaz razmišljam, če bi podnevi kaj več jedla, če bi opustila nočno dojenje. Samo se še nisem spravila k temu, ker vem, da bo jok. Jo je že ati nosil večkrat ponoči, ko se zbudi in je bilo vreščanje tako, da nisem zdržala. Ampak jaz še vedno mislim, da se od dojenja ne naje, ampak crklja.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mamice neješčih dojenčkov
10.12.2010 22:38:15   
ledenaa
ne vmešavaj v svoje težave drugih otrok,ker je tukaj tvoj otrok in ne tuj!!!
Zakaj siliš?To me zanima? In potem se čudiš da je stvar takšna,da otrok noče odpirati ust.

A res bi morale vse ženske nehati dojit ? nekatere ja,nekatere ne in jaz sem morala nehati dojit ,ker mali ni več hotel gh.Torej?

kako pa veš da se od dojenja ne naje?

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mamice neješčih dojenčkov
11.12.2010 8:01:00   
miapia
Ne bom se spuščala v psihologijo, ker nisem otroški psiholog, ampak možnost obstaja, da nekateri otroci nočejo jesti GH, ker mu je pač ljubše mleko oz. dojenje. Marsikateri otrok bi raje jedel čokolado za kosilo kot brokoli. Dejstvo pa je, da so nekateri otroci ješči, nekateri pa ne. Živijo pa vsi kvalitetno življenje. In jaz osebno ne razumem, zakaj je treba vsiljevati otroku hrano, kot da je to edina stvar v njegovem življenju, okrog katerega se vrti svet. Da me ne bo katera narobe razumela, pripisujem...če se otrok lepo razvija, je zdrav, živahen itn. Druga stvar pa je tudi, da starejši dojenčki naj ne bi več imeli potrebe po nočnih dojenjih in nočnem mleku, tako da sem jaz pristašica tega, da je noč namenjena spanju, dan pa za vse ostale potrebe.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mamice neješčih dojenčkov
11.12.2010 8:25:59   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: biga
. Sva bili včeraj pri pediatru, urin in kri vse brez problemov, tudi slabokrvna ni, le teža je šla bolj malo gor v 2. mesecih (s 7100 na 7500 g)


To je za moje pojme,dovolj!
Če se deklica poleg tega še normalno razvija,je zadovoljna in dobro napreduje,bi ti toplo svetovala,da nehaj iskat problemov tam kjer jih niuser posted image
Hrano ji ponujaj seveda še naprej,samo ne se tolko živcirat glede tega,dokler dete ne hujša (če je bolana,pa je tudi padec teže normalen-moja 3-letnica pravkar preboleva pljučnico in je v par dnevih shujšala 1 kilo-iz 14 kg na 13kg...)

Vem,da je težko izklopit skrb,ali otroček dovolj poje-sem imela dva taka mala neješčneža oz.enega še vedno imam,ampak dokler  so zdrastveno res ok.mi je ostalo bolj malo pomembno.



(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mamice neješčih dojenčkov
11.12.2010 8:31:30   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Če se deklica normalno razvija,je zadovoljna in dobro napreduje,bi ti toplo svetovala,da nehaj iskat problemov tam kjer jih niuser posted image
Hrano ji ponujaj seveda še naprej,samo ne se tolko živcirat glede tega,dokler dete ne hujša (če je bolana,pa je tudi padec teže normalen)

...dokler  so zdrastveno res ok.mi je ostalo bolj malo pomembno.


podpis user posted image


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mamice neješčih dojenčkov
11.12.2010 20:39:12   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Če se deklica normalno razvija,je zadovoljna in dobro napreduje,bi ti toplo svetovala,da nehaj iskat problemov tam kjer jih niuser posted image
Hrano ji ponujaj seveda še naprej,samo ne se tolko živcirat glede tega,dokler dete ne hujša (če je bolana,pa je tudi padec teže normalen)

...dokler  so zdrastveno res ok.mi je ostalo bolj malo pomembno.


podpis user posted image



podpis.

Naša malčica je imela pri enem letu 7200g, pa je nisem nič silila s hrano. Pojedla je pač toliko, kot je čutila, da potrebuje (in kar je želela - jé namreč pretežno sadje, zelenjavo in meso, ne mara sladkega in mlečnih izdelkov ter kruha...) Še vedno je suhica (2,5 leti, 90cm, 10kg) ampak zdrava je kot riba, živahna, lepo se razvija... kaj naj si lepšega želim? user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mamice neješčih dojenčkov
11.12.2010 21:07:13   
deveta
IZVIRNO SPOROČILO: valen

deveta, če mene vprašaš, tvoja dojenčica pri 6,5 mesecih poje kar lepe obroke. Pa upoštevaj to, da se še podoji, kar je super.


Ja se strinjam glede obrokov, so tudi po moje dovolj veliki. Moti me le to, da je samo 2x na dan, oz 3x, če upoštevam še mlečni zajterk v postelji (dojenje). Ostali obroki so ponoči (2 do 4x). Tisto dojenje, čez dan ni nič, ker dobesedno ne naredi več kot 5 požirkov (po moje se bolj odžeja kot kaj drugega, saj ne spije kaj dosti več kot pol decilitra čaja ali vode na dan). Joj, ta moj mali ponočnjakecuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mamice neješčih dojenčkov
12.12.2010 22:24:39   
mamsi
Kaj pa če bi ji dala na mizo, ali pa na pladenj v stolčku za hranjenje koščke hrane, mogoče pa kaže, da bi rada sama tudi jedla? Daj koščke sira, jabolka kruha, pa naj izbere, kaj ji paše. Naj sama pobira in nosi v usta.Že sama ta igra jo bo spodbudila k jedi.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mamice neješčih dojenčkov
13.12.2010 19:09:44   
marjetica8
Naš je bil tak neješčnež ko je bil mali. Na joški se je skoz sam cucljal, ker jst itak nisem mela mleko (in se kljub velikemu trudu ni nardilo). Mali je to hitro pokapiral, tko da je bla joška hmal namesto dude. Pol je pršu cajt, ko se je začel kregat na joški in ni hotu niti tistih 20ml mleka k sem ga mela. Poleg tega se je kregal tudi na flaški in na kncu smo s zdravnico ugotovili da ima znake refluksa. Potem se je začelo obdobje menjanja mlek in smo na koncu pritali na babylove. Potem se je refluks počasi začel umirjat in kmalu smo začeli s gosto hrano.
Mulc ma danes 19mesecev in je ko volk - včasih tolk da se mu vsi čudimouser posted image
Malo opazuj otroka - če ti veliko poliva in malo je, ma lahko refluks...

srečno!

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mamice neješčih dojenčkov
13.12.2010 19:53:40   
nananaja
Mene pa zanima, kaj vi otrokom ponujate? Jim kuhate posebej? Ali se vam njihovi obroki zdijo okusni in bi jih z veseljem pojedle? Če da, potem pač ne morete drugega kot ponujati in čakati, da bodo kaj pojedli. Nikakor pa ne zganjajte cirkusa okoli hranjenja (aminacija), obrok se otroku ponudi, če ne poje, bo pač 3 ure lačen, prej ali slej bo pokapiral bistvo hranjenja.

Pri 9m so moje jedle kosilo kot midva z možem, pač sem skuhala primerno otroku in okusno vsem.
IZVIRNO SPOROČILO: deveta

IZVIRNO SPOROČILO: valen

deveta, če mene vprašaš, tvoja dojenčica pri 6,5 mesecih poje kar lepe obroke. Pa upoštevaj to, da se še podoji, kar je super.


Ja se strinjam glede obrokov, so tudi po moje dovolj veliki. Moti me le to, da je samo 2x na dan, oz 3x, če upoštevam še mlečni zajterk v postelji (dojenje). Ostali obroki so ponoči (2 do 4x). Tisto dojenje, čez dan ni nič, ker dobesedno ne naredi več kot 5 požirkov (po moje se bolj odžeja kot kaj drugega, saj ne spije kaj dosti več kot pol decilitra čaja ali vode na dan). Joj, ta moj mali ponočnjakecuser posted image user posted image user posted image .

očitno bolj malo veš o dojenju. kaj bi ti rekla, če bi tvoj otrok imel vse dojene obroke dolge tri minute, pa bi  se zraven prima redil?


(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mamice neješčih dojenčkov
13.12.2010 19:58:27   
kaya2007
naša ni nehala jesti, ampak nikoli ni marala jesti. je pa tudi imela obdobja, ko je pojedla malo več in obdobja, ko ni pojedla skoraj nič (pri nas smo imeli obdobje, ko je popila le po 30ml mleka)..pa je super zdrava in živahna punca. pa še težav s kilami nima user posted image  tako da ti lahko rečem le to, da ne sili otroka s hrano, ker se ji bo le še bolj uprla.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mamice neješčih dojenčkov
13.12.2010 19:59:40   
grahek85
Moj sinček je pred dnevi dopolnil 11 mesecev in je tudi med bolj neješčimi. Prvi mesec se je sicer zredil za 1200g, potem je pa skupaj s sesalnim refleksom hitro upadal tudi apetit. Trenutno ima malo manj kot 9kg.

Glede na moje izkušnje... Manj kot jo siliš, lažje bo. Res je težko dvigniti roke in prenehati, ko otrok poje samo žlico ali dve, ampak verjemi, da s siljenjem narediš veliko več dolgoročne škode kot jo naredi en izpuščen obrok. Bolni otroci včasih ne jedo cel teden in jim potem nič ne manjka. Ob siljenju pa otrok hrano začne povezovati z nečim neprijetnim in neugodnim. Če je poleg tega še neješč in nima "ljubezni do hrane", res ne bo šlo. Na začetku sem bila tudi jaz vsa boga in zaskrbljena, štela sem minute dojenja in tehtala vsak grižljaj. Pa nima smisla, res ne. Ugotrovila sem, da ima pač boljše in slabše dneve, da včasih ne poje skoraj nič, spet drugič kar precej. No sem se toliko vzela v roke, da vsakič, ko me začne skrbeti pomislim, da je še vsakič do zdaj obdobju neješčnosti sledilo obdobje, ko je spet začel normalno jesti. Normalno za njega, da ne bo pomote Pa še nekaj nasvetov, če bodo pomagali... Sinček je začel raje in več jesti GH, ko sem mu nehala po vsakem obroku ponujati dojko. Vedno pazim, da ima obrok ob približno enaki uri (dobra rutina je itak rešilna biljka pri marsikateri težavi). Ko bolj malo je poskrbim, da je naslednji obrok mogoče pol ure prej in bolj obilen.

Mi2 imava trenutno štiri poštene obroke GH na dan, včasih tudi pred spanjem poje nekaj mlečne kašice. Drugače se pa za dobro jutro in lahko noč še vedno dojiva, ponavadi tudi vsaj 1x ponoči. So boljši in slabši časi, tukaj nimaš kaj. Ampak da bi se hčerkin apetit spremenil je bolj malo verjetno. V bistvu je vse kar lahko narediš to, da se sprijazniš s tem in pustiš, da količino hrane odreja ona sama.
  


_____________________________

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mamice neješčih dojenčkov
13.12.2010 21:48:46   
manna
Ooo še predobro vem kaj je to neješč otrok! Naša miss je bila primerek za v knjigo. Ona ne da ni jedla veliko, ona ni jedla nič! In to že od rojstva. Ne pretiravam, bili so dnevi, ko ni pojedla in popila nič! Jaz pa sem se sekirala, letala k pediatrinji, jo hodila tehtat, klicala vse možne ljudi ki jih poznam, prebirala knjige... in se spraševala zakaj za božjo voljo noče jesti. Porodno težo je podvojila šele pri 11. mesecih ! Ampak njej čisto nič ne fali, je srečen, zdrav in nasmejan otrok, samo do hrane ji pač ni bilo toliko....
Tako da, ne sekiraj se, predvsem pa jo ne sili. Ko sem bila že obupana, mi je pediatrinja rekla, da ima otrok boljše radarje za to kaj potrebuje, kot pa jih imam jaz, zato naj jo pustim da bo jedla kadar bo hotela. Krepak in ješč otrok ni nujno vedno najbolj zdrav, velikokrat so drobižki veliko bolj odporni kot tisti, ki pojejo vse kar vidijo...

Pa še to; pri nas se je stanje z ješčostjo zelo poslabšalo vsakič ko je dobivala kak zobek.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mamice neješčih dojenčkov
13.12.2010 22:57:07   
scorpiogirl
Naš večji je sicer zelooooooooo rad jedel, tako da sem bila čisto paf, ko pri 9h mesecih (tam nekje) kar naenkrat ni več hotel jesti ... No, izkazalo se je, da so mu rastli zobki in mu pač ni pasalo, mene je pa takrat vseeno skrbelo. Ima pa tudi sedaj še finte, da (če je več dni doma, v vrtcu je vedno in večino stvari) en dan poje vse, kar mu dam, drug dan pa spravi v usta par grižljajev in nič več.
Dokler je živahna, vesela, ji na videz nič ne manjka, pa dokler vsaj minimalno napreduje s težo, se ne sekiraj. Sicer vem, da je to težje reč kot naredit, ampak je pa vsekakor to najboljše, kar lahko narediš user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mamice neješčih dojenčkov
19.12.2010 16:34:41   
deveta
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: deveta

IZVIRNO SPOROČILO: valen

deveta, če mene vprašaš, tvoja dojenčica pri 6,5 mesecih poje kar lepe obroke. Pa upoštevaj to, da se še podoji, kar je super.


Ja se strinjam glede obrokov, so tudi po moje dovolj veliki. Moti me le to, da je samo 2x na dan, oz 3x, če upoštevam še mlečni zajterk v postelji (dojenje). Ostali obroki so ponoči (2 do 4x). Tisto dojenje, čez dan ni nič, ker dobesedno ne naredi več kot 5 požirkov (po moje se bolj odžeja kot kaj drugega, saj ne spije kaj dosti več kot pol decilitra čaja ali vode na dan). Joj, ta moj mali ponočnjakecuser posted image user posted image user posted image .

očitno bolj malo veš o dojenju. kaj bi ti rekla, če bi tvoj otrok imel vse dojene obroke dolge tri minute, pa bi  se zraven prima redil?




O dojenju vem čisto dovolj in kolikor je potrebno. Jemljem ga kot naravni proces in se z njim niti malenkost ne obremenjujem. Od 3 meseca naprej ni bila na joški nikoli več kot 5 min ampak je teh 5 min (zelo pogosto tudi 2 ali 3 min) jedla. In vem kdaj otrok je in kdaj ne je. Če pa jo pogledam v usta in štejem požirke in da vidim, da praktično ne potrhne več kot petkrat, pol najbrž ni naredila več kot 5 požirkov in še ti požirki niso nič kaj intenzivni.
In sem že pred časom pisala, da je v tretjem mesecu štrajkala in ni želela jesti (se tudi nisem obremenjevala) in je bila prav tako 2-3 min na joški, prav tako kot tudi ves četrti mesec (s to razliko da tukaj je jedla). Vendar sem vedela kdaj je jedla in kdaj ne. Sem pač človek, ki znam sebe in okolico (v tem primeru otrok) dobro opazovat. Da je bila stvar res taka, je potrdilo tudi tehtanje. Pa ne bi zdaj na dolgo o tem.
Želela sem povedat samo to, da ni potrebno takoj obsodit znanje ali neznanje ali osveščenost ali kaj podobnega na osnovi enega stavka, če se ne pozna ozadja. Če si mi pa želela dobro, pa hvala, ampak pri tej temi nisem prosila za pomoč.

In še tvoje vprašanje: "očitno bolj malo veš o dojenju. kaj bi ti rekla, če bi tvoj otrok imel vse dojene obroke dolge tri minute, pa bi  se zraven prima redil?"
Nič ne bi rekla, sploh ne bi dala brige na to, saj je kolikor mu paše in o tem sploh ne bi debatirala. Pri meni je bilo tako vseskozi. Edino prva dva meseca se je dojila 10-15 min. Tudi tisti mesec, ko se ni redila skoraj nič nisem nič rekla, saj ima večina otrok kak neješči teden ali mesec.


(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?