biga -> mamice neješčih dojenčkov (10.12.2010 12:09:34)
|
Verjetno vas ni tako malo. Kako se vsak dan spopadate z dejstvom, da vaš otrok noče jesti? Mu kuhate posebej, ga silite ali ne? Zakaj ne jedo? Naj povem, kako je pri nas. Hči je bila včeraj stara 9 mesecev. Se še dojiva, a sva se že od začetka precej namatrali, veliko je bilo kreganja na dojki, pa premalo mleka, pa dodajanja, pa spet samo dojenje, vendar še vztrajam. Tudi zato, ker drugače kot na dojki ne zna zaspati, predvsem ponoči, ko se zbuja. Dodajam ji še Babylove mleko, a dodatka nikoli ni veliko spila, največ 150 ml zvečer oz. v spanju. Tako da mleka preveč ne mara. Sem si rekla, bo pa potem gosto hrano bolj jedla. In je res na začetku lepo jedla, predvsem zelenjavne in mesno-zelenjavne kašice, zmazala tudi cel krožnik. Tudi žitno-mlečne kašice zjutraj je pojedla okrog 100 ml. Sadje ji ni šlo tako, a včasih je kar jedla. Torej normalno za dojenčka. Potem se je pa začelo. Enkrat je imela eno črevesno virozo, sicer je bruhala le en dan, a je potem še več dni slabo jedla. Tudi prehlajena je in kašlja že 2 meseca (bratec ji nosi iz vrtca), ampak da zato ne bi jedla, se mi zdi čudno. Zadnje tedne je šlo le navzdol, žitnih kašic je pojedla le par žličk in konec, ravno tako sadja. Sem ji vmešala piškot in je šlo malo bolje. Kosilo je količinsko prepolovila. Zadnje dni pa zavrača praktično vse, od mleka do sadja in zelenjave. Sva bili včeraj pri pediatru, urin in kri vse brez problemov, tudi slabokrvna ni, le teža je šla bolj malo gor v 2. mesecih (s 7100 na 7500 g). Zakaj ne je, nimam pojma. Zobk še nima, zgoraj bodo kmalu, pravi dr., a ne še jutri. Zdaj pa vprašanje: če ima kdo podobne izkušnje, naj mi pove, zakaj so otroci nehali jesti, je bilo to le obdobje, ste šli na kake preiskave (meni je pediater omenil celiakijo, a nimamo ravno znakov zanjo)? So otroci medtem veliko pili? Pri moji punčki je tudi to problem, ker zavrača skoraj vse, jo moram siliti s čaji, vodo ipd. Prosim za malo spodbude, ker se mi že meša, ker ne vem, zakaj mi dete ne je, a naj bi bilo zdravo. Bom počakala še par dni, potem pa če ne bo jedla, nazaj k pediatru.
|
|
|
|