|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sleepy wrap
4.12.2010 12:45:54   
sunnybee78
Doma imam punčko, staro 3 mesece in sleepy wrap. Ker ne mara vozička -se v njem joka, razmišljam, da bi jo lahko zunaj nosila v sleepy-ju. Zanima me, če se vaši dojenčki radi nosijo v sleepyju? Jaz sem svojo poskušala dati v pokončni položaj - je bila pri miru 5 minut, potem je začela sitnariti in jokati, očitno ji ni pasal. Nato sem poskušala še položaj lupinice -hammock hold, je mogoče nekaj časa mir, potem spet začne sitnarit. Sem veliko prebrala o sleepyju in da dojenčki uživajo v nošenju, pa zaspijo, moja punčka noče. Ne vem, kaj delam narobe (mimogrede, na rokah se zelo rada nosi, tudi zaspi), a ji ne paše položaj, ali pa je sleepy pretesno zavezan, da ji je neudobno... Ker je vedno težja, jo zelo težko nosim po rokah ves dan (spi čez dan maksimalno pol urce skupaj, če je sreča, drugače le 10 minut ali še manj), poleg tega ves dan ničesar ne naredim po hiši, oziroma včasih še na wc ne morem... Prosila bi mamice, ki sleepy uporabljajo za kakšen nasvet oziroma ali so imele prav tako začetne težave pri uporabi in so s časom minile. Najlepša hvala že vnaprej za vsak nasvet in pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sleepy wrap
4.12.2010 13:04:08   
nusi
mi imamo sling, samo ga ne uporabljamo veliko. Prvič smo probali, ko je bil star 1 m in je totalno ponorel, potem sem še večkrat probala različne položaje, še najdle zdrži sedaj pri pol leta, trebuh na trebuh ali kenguru - pa še to samo po 10 minut. Ne vem, mogoče delam kaj narobe ali pa eni tega ne marajo.

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2010 13:29:21   
tinkatonka
Zanima me, če se vaši dojenčki radi nosijo v sleepyju?

Moj skoraj trimesečni Jakob se zelo rad nosi v sleepyu in sicer v položaju zibke. Zdaj ko je sneg zunaj in se prvi otrok meče po njem, dela snežake ipd, jaz stojim na suhem pod streho z Jakobom v sleepyu, kjer mu je prijetno toplo, pa še spi v miru.

Lahko da tvoji punčki sleepy oz. poloćaj zibke ne dogovarja, ker je prisiljena v nek položaj, ki ga v treh mesecih ni bila vajena.Čeprav dejstvo je, da se moraš s sleepyem tud mal premikat, če je otrok notri siten. ker tvoja hoja jo bo guncala in to jo bo uspavalo. Daj si jo notri (v poloćaj zibke) in kljub začetnemu joku, pejdi na sprehod, sem skoraj 90% prepričana, da ji bo zunaj všeč, ker bo veliko več vidla, na toplem bo pri tebi, pa še guncala se bo ob tvoji hoji in ji bo pasalo. Vsaj upam. Ne obupat ob prvem joku v sleepyu.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2010 16:31:07   
SMT3
Enim pač ne odgovarjauser posted image
Moja se je nosila od devetega dne do leta in pol.A si jo probala dat v pokončen položaj?Da je v bistvu na kolenčkih.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2010 20:24:40   
sunnybee78
Najlepša hvala za vse nasvete - Tinkatonka, bom poskusila in vztrajala nekaj časa, če bo šlo - upam na uspeh, saj obe potrebujeva malo svežega zraka:-)

SMT3 - ja, v pokončni položaj sem jo že poskušala dati, pa ji še manj odgovarja - ne vem, mogoče jo imam preveč na tesno povezano pri sebi?? Pa pri pokončnem položaju je obrnjena k meni in potem gleda le malo levo in desno.

Ne vem, ful sem žalostna ker ne mara ne vozička, ne lupinice in tudi sleepyja ne... Vseeno hvala za nasvete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2010 20:34:11   
Izabelina
naša Eva je tut zlo zadovolna v sleepiju... takoj zaspi notr! Sicr ji je bolj všeč pokončn položaj ampak načeloma jo mam zdej še vedno kr v položaju zibke...

možno, da je mal tut odvisno od teg a jo nosiš od rojstva al začneš kasnej... js sm začela že takoj in je pač navajena...

tko kot je tinka rekla probi, daj jo notr in lepo hodi okrog al pa pejt na sprehod, hladn zrak, tvoja hoja in utrip srca... mislm, da bo to kr dobra kombinacija za začetk... mej še eno dekico zravn, da jo odzuni pokriješ...

srečno!!

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2010 21:25:03   
trije lumpi
Oj. Nas mali se v sleepyu nosi ze od rojstva. Star pa je sedaj 7 mesecev. Ljubkovalno ga imenujem kar Mali vreckaruser posted image . Na zacetku sva ga nosila v polozaju zibelke, potem pa trebuscek na trebuscek, s tem da ima vsako nogico na svoji strani traku. Na zacetku tudi vcasih malo positnari, ampak ko ga zaguncam takoj neha in je priden. Verjetno bo res pomagalo, ce hodis naokrog, pa poizkusi za kratek cas potegnit trak malo preko glavice, tako na pol, bo imela se vecji obcutek varnosti. Pri mojemu je to pika na i, potem pa v minuti zaspi... Uzivajta. lp

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2010 8:57:56   
sunnybee78
Izabelina - jaz sem svojo drugače že poskušala nositi v sleepyju, ko je bila stara okoli 3 tedne. Takrat je nekako kar uspevalo in je notri tudi zaspala - sva se pa nosili le po hiši. Vedno pa sem imela občutek, da ji je neudobno, ker ji je glavica ful nekako pritiskala na prsa - zdi se mi, da je nisem prav dala v trak??user posted image Kako pa ti svojo Evo oblečeš v tem zimskem času, ko jo daš v sleepyja? Meni se zdi, da če bi jo dala v kombenizon, je ne bi spravila v trak... Hvala za nasvet:-)

Trije lumpi - Bom poskušala tudi dati v pokončni položaj in trak malo potegniti preko glave, mogoče bo uspelouser posted image

Bi pa bila ful vesela, če ima katera fotko, na kateri se vidi, kako njen dojenček leži v sleepyju - predvsem me zanima položaj glave... Hvala še enkrat, super ste!!!

(odgovor članu trije lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2010 9:30:04   
mamamajča
Proda mogoče katera od tistih, ki ga ne rabi več ali pa se otroci nočejo nosit v njem? 

Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2010 11:21:16   
Izabelina
naša ma notr doug bodi pa majčko z dougimi rokavi, čez pa bombažn pajack na naramnce... za vn ma pa še flisasto jopico, kapco pa debeu pajac... nabašm jo v sleepija pa čez to ogrnem z dekico... mislm, da je ne zebe user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2010 8:30:10   
sunnybee78
Hvala Izabelina:-) Bom poročala, kako nama gre!user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.12.2010 11:30:48   
tinkatonka
Bi pa bila ful vesela, če ima katera fotko, na kateri se vidi, kako njen dojenček leži v sleepyju - predvsem me zanima položaj glave... Hvala še enkrat, super ste!!!

položaj zibke:
user posted image

pokončni položaj:
sicer tukaj kuka ven, ker je bil buden, ko zaspi, pa itak glavico nasloni nate in jo s trakom fiksiras.pri tako majhen otrocku, nogice ne smejo biti narazen in kukati iz traku,ampak sedi na nogicah
user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 12
6.12.2010 17:22:25   
SMT3
user posted image
user posted image

Takole mi je spala po 4 ureuser posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.12.2010 7:57:29   
sunnybee78
Hvala za fotke, super je videti. Jaz sem spet poskusila in se mi zdi, da sem si jo nekako bolje naštimala, samo ji ni ne vem kako pasalo v položaju lunice... Bom spet poskusila pokončni položaj, mogoče bo bolje. Verjetno jo bom morala večkrat dati v sleepyja, da se malo navadi - ko je bila stara 3 tedne sem jo kar nekajkrat dala noter za kako urco in je celo zaspala. Mogoče se je zdaj odvadila?? Je pa včeraj ful raztegovala nogice - ko je bila v položaju lunice, kot da bi ji bilo pretesno, ali pa ji je šel ta položaj pač na živce. Nosi se drugače najraje pokonci in obrnjena naprej, da vidi okoli sebe, vendar je tako ne morem dati v sleepyja ali pač?
Vseeno hvala vsem, upam, da nama bo vseeno uspelo...

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ime za fantka
megiTT

Katero ime bi izbrali?

Matija (30%)

Uroš (13%)

Blaž (30%)

Jure (27%)

Število vseh glasov: 532

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!