Frodo Bisagin -> RE: razlike med partnerjema (17.5.2011 22:00:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Linka sicer nisem brala, se pa vseeno strinjam s tem, da imajo izobraženi ljudje večinoma drugačen življenjski stil od neizobraženih. Ne gre pa zanemariti dejstva, ki se mu reče osebni okus in ki nima nobene zveze z višino izobrazbe. Osebni okus se izgrajuje tudi skozi proces izobrazbe. Osebni glazbeni okus pa prica o veliko vecji verjetnosti, da bo izobrazena oseba poslusala klasicno glasbo, a neizobrazena turbo folk muziko. Zelo rahlo karikiram. Poznam veliko izobražencev, katerim je ravno do Pakistana za vse, kar je npr. naštela Milijonarka, istočasno pa poznam cel kup neizobraženih, ki o naštetem vedo veliko več, kakor izobraženi. Prav tako pa poznam neizobražene, ki (to pa leti pa skupaj na obe, Milijonarko in Frodo) si vse prej našteto (in še več) lahko privoščijo brez najmanjših težav, saj ne spadajo v kategorijo "od česa pa živijo ljudje z OŠ". Potem nas cel svet laze. Moji sosedje lazejo. Vsi lazejo - da imajo neizobrazeni nizje dohodke. In, nenazadnje - zakaj jaz, seljakinja neobrazovana, nisem imela nikoli težav s tem, da sem dobila delovno mesto (tudi marsikatero, ki je zahtevalo višjo izobrazbo od moje OŠ) in zakaj sem večinoma zaslužila več, kakor marsikateri izobraženec? Ne bo ti odgovorila, ker bi te odgovor razjezil in bi spet zacela z nesmisli o sedanjikih... In zakaj je meni podobnih na kupe? Če jih vi ne poznate, to še ne pomeni, da jih ni - to pomeni samo, da jih ne poznate, ker se ne družite z neizobraženimi (vsak s svojim razlogom, seveda). Motece je, da uporabljas sebe kot argument, ker kontra argument jemljes izjemno osebno. Pomislila sem celo, da to delas namerno, da bi "preprecila" nevsecen odgovor. Vendar, ce si sama pripravljena sebe izpostaviti kot primer, te bom tako tudi naprej obravnavala. Torej.... Ni stvar poznavanja. Je stvar presoje. Ti nimas dovolj ne znanja, ne izobrazbe ne usvojenih intelektualnih vescin, da lahko sodis kdo je izobrazen in kdo ne, kdo razgledan in kdo ne. Iz tvoje perspektive verjetno res mnogi izgledajo zelo izobrazeno in razgledano, ampak dejansko temu ni tako.
|
|
|
|