Kerensa* -> RE: kdaj ostanete na bolniški (1.12.2010 10:19:14)
|
Glede na naravo svojega dela ostanem doma skoraj izključno samo takrat, ko ostanem brez glasu. Huje v bistvu še nikoli niswm zbolela (na srečo), tako, da ob npr. vročini ali prehladu pojem samo kakšen Nalgesin ali popijem šumečo tableto Aspirina ali Lekadola in grem v službo. Pa ne zato, ker firma ne bi mogla funkcionirati brez mene, temveč zato, ker rada delam, kar delam in ker se mi zdi bolniški dopust zaradi takšnih malenkosti nepotrebna izguba denarja (katerega pa žal nimam na pretek). Bi pa zagotovo ostala doma ob npr. izjemno slabem počutju, ob katerem ne bi mogla normalno funkcionirati (predvsem razmišljati, kar je dokaj pomembno pri mojem delu) ali ob zlomu roke (roke tudi potrebujem). Z nogo v gipsu bi šla v službo, ker pač samo sedim v pisarni. Prav tako ne bi šla delat, če bi bila pod vplivom kakšnih močnih zdravil ali če bi imela hujše stranske učinke le teh. Priznam pa, da sem nekoliko sebična in da nemalokrat gledam izključno nase, kar pomeni, da ne grem delat zaradi sebe, ne zato, da recimo ne bi okužila drugih. Delam sama, v svoji pisarni, nimam stika z ostalimi sodelavci. Največ, kar bi lahko, bi pustila kakšne klice v zraku v pisarni, ampak le te lahko tudi priletijo skozi odprto okno ali so na hodniku poslovne stavbe, tako, da mislim, da ni krize. V primeru nalezljive bolezni pa ne bi šla v službo.
|
|
|
|