picola1 -> RE: kdaj ostanete na bolniški (2.12.2010 22:47:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Jaz imam pa tri sisteme: Ostanem doma, ko je visoka vročina, v povprečju vsakih sedem let. Če čutim, da se me bo nekaj prijelo, grem malo prej domov, pa v posteljo in na čaj in juho. Če to naredim takoj, in se naslednji dan ne naprezam, se bolezen ne razvije. Ali vzamem dopust, petek ali ponedeljek, po sistemu točke dva. Ojej...ti pa nisi taprava Slovenka...Slovenci smo tooooook priden in delaven narod, da smo ponosni, ker ne jemljemo bolniške niti takrat, ko nas pol fali... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Ok, tole je blo malo za hec, malo pa zares...Dejstvo namreč je, da imamo Slovenci ful vzorec, da moramo delat, bit pridni itd. in v ta vzorec se pač ne vklaplja bolniška 'kar tako'. Nas mora res najmanj pol falit, da si rečemo, da moramo počivat. Kar pa ni fajn... po moje. Ker vsaka bolezen oz. vročina itd. nam pokaže, da se v telesu nekaj dogaja in da telo rabi pavzo od vsega stresa. S tem, ko guramo in guramo do konca vseh svojih zmožnosti, sam pokažemo, kako malo cenimo svoje telo...Z avtomobilom, ki bi nam zakuhal, se ziher ne bi peljali naprej, tut če bi blo to možno...Ali pač? Da ne govorim o tem, da s takšnim svojim ravnanjem okužimo še druge ljudi, če smo pač v stiku z njimi. Moj bivši sodelavec je tut tako preboleval angine...Rezultat: vnetje srčne mišice in pest tablet. Starost: pod 30 Se res splača?
|
|
|
|