Kaj si misliti? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Bejli -> Kaj si misliti? (30.11.2010 12:56:11)

Zastavila vam bom eno vprašanje in me zanima kaj si ve mislite o tem?

Sem tik pred diplomiranjem. Če ima moj somentor in mentor na faxu še kakšne popravke glede moje diplomske naloge sem vedno klicana na govorilne ure. Na govorilnih urah mi pač povesta kaj naj še popravim.
In ok jaz pred 3 tedni pošljem popravljeno diplomsko nalogo pa dobim včeraj mail od somentorja da me z mentorjem vabita na govorilne ure in da sta na govorilne ure zraven povabila še prodekana.
Zraven ni bilo napisano ničesar drugega.
Nato dobim  odgovor, ki ga je poslal mojemu somentorju od prodekana in napiše da potrjuje predlagani termin za razgovor o vsebini diplome študentke...

Mogoče boste rekle da sem čudna ampak mene resnično skrbi kaj mislijo. Kakšna ideja? Jaz si predstavljam vse mogoče stvari in če vam po resnici povem me je zelo strah iti.

Volga -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:01:19)

zakaj te je strah? A je nisi sama delala, si jo prepisovala, ti jo je kdo drug naredil, si ne upaš potrditi avtorstva?

Bejli -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:05:02)

ah, ne. Napisala vse sama. Vsaka beseda je moja beseda, ampak ne vem kaj naj pričakujem od sestanka. Vedno ko sem bila na govorilnih urah sem 2 uri poslušala kaj nisem napisala prav in kako bi moralo biti, vglavnem občutek sem imela kot da se na nek način iživljata. na koncu pa sta začela že svoje besede okoli obračat.

Volga -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:06:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Bejli

ah, ne. Napisala vse sama. Vsaka beseda je moja beseda, ampak ne vem kaj naj pričakujem od sestanka. Vedno ko sem bila na govorilnih urah sem 2 uri poslušala kaj nisem napisala prav in kako bi moralo biti, vglavnem občutek sem imela kot da se na nek način iživljata. na koncu pa sta začela že svoje besede okoli obračat.

potem te nima biti česa strah. mentor in somentor sta pa zato, da ti pomagata, če se ti zdi, da se že izživljata, se pa postavi zase in reci, da se ti zdi, da je tako kot je v redu in da sta pač zadnjič rekla, naj bo tako. če obračata besede.

Naja31 -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:09:18)

Tudi mene bi zmotilo to, da sta povabila prodekana. A to je praksa? Pri nas ni.
Če si sama vse napisala in če si pravilno citirala in RES nisi od nikjer prepisovala potem te nima kaj skrbeti.

Nad tabo se pa nimata kaj izživljati, boš morala malo bolj samozavestno nastopiti.

Bejli -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:09:34)

Sem se na zadnjig govorilnih urah postavila malo zase, zdaj pa imam občutek da me kaznujeta. Ker res ne vem kaj bo delal prodekan tam. 

Tanja55 -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:10:33)

Hoces mnenja, evo tole je moje...ne vem, ce ti bo ravno vsec pa vendar:

Sestanek je zato, ker:
a) mislijo, da je naloga tako dobra, da ti hocejo ponuditi kaksno prijavo za Presernovo nagrado ali kaj podobnega
b) mislijo, da je naloga tako slaba, da dvomijo, da jo lahko uspesno zagovarjas
c) sumijo na kopiranje in plagiat
d) nimajo drugega dela in kaj bolj pametnega za pocet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

V te smeri bi jaz razmisljala, ampak izhajam iz lastne izkusnje, ko vem da prodekan ni bil z mojega oddelka. Zdej ce je s tvojega oddelka pol pa itak lahko prosijo se za eno mnenje. Vprasanje je kaksne komentarje si dobivala do sedaj in kako zvesto si jih jemala ko si oddajala popravljene verzije. In seveda, kako ostro si branila svoje mnenje in svoje izsledke.

Kar se pa tice strahu.. ce je diplomska naloga tvoje avtorsko delo, v katero si vlozila dobrsen del lastne iniciative in raziskovanja, te nima biti cesa strah, saj lahko vedno zagovarjas vse stopnje pisanja diplome. V kolikor temu ni tako je pa vprasanje, ce si sploh zasluzis diplomirati.

V vsakem primeru veliko srece pa pogumno na sestanek.

Aja, pa se to: jaz bi zelela obrazlozitev, zakaj bo prodekan tam. Sploh ce to ni obicajna praksa. Napisi odgovor na mail in vprasaj.

Naja31 -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:13:33)

Na katerem faksu pa si?

Glede Prešernovih nagrad je pri nas postopek tak, da komisija to predlaga po zagovoru in zato sigurno ni potreben sestanek. Ne bi rekla, da je to.  

Tanja55 -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:16:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Na katerem faksu pa si?

Glede Prešernovih nagrad je pri nas postopek tak, da komisija to predlaga po zagovoru in zato sigurno ni potreben sestanek. Ne bi rekla, da je to.  

jah no pri nas je blo pa tako, da se je student predlagal sam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Resno, sam si moral prosnjo oddat, potem so profesorji to podprli s priporocili. Tko da...ima svega.

Bejli -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 13:26:02)

Diplomsko delo sem napisala čisto sama. Nikoli mi ni padlo niti na misel da bi jo pisal nekdo drug, namesto mene. Ni me strah zagovora vsebine ,ampak me je strah prodekana ker ne vem zakaj sta povabila njega, če moja diplomska naloga še ni gotova.
Vedno sta mi napisala da naj prinesem kopijo svoje diplomske naloge, zdaj pa me samo vabita na govorilne ure.

Jaz mislim da če bi bila diplomska naloga napisana tako slabo a mi nebi sporočila sama, brez da bi mešali prodekana zraven?
kakor sem jaz slišala od drugih mora iti diplomska naloga čez prodekana(tega s katerim se jaz dobim)ko jo on odobri gre diplomska naprej. Na našem faxu  mislim da ni tak postopek da se dobiš z njim, ampak da ko diplomsko odobrita mentorja, onadva pošljeta naprej diplomsko.

marantz -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 14:09:46)

Pri nas je bilo tako: Diplomsko nalogo si napisal in jo nosil popravlajti svojemu mentorju, dokler se mu ni zazdelo da je na takem nivoju, da jo vidijo tudi ostali.  Potem si jo nesel še obema članoma komisije, ki sta jo spet pregledala in podala svoje popravke. Šele nato si se dogovoril za datum razgovora in jo nesel vezat.
A je ta prodekan mogoče v tvoji komisiji na zagovoru?

Janyna -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 14:12:59)

Pa zakaj misliš na najslabše, kaj pa če je res diplomska naloga tako dobro napisana, da ti bo v bistvu čestital ali kaj podobnega. Skrbi pa daj na stran, misli na najboljše in če si nalogo sama pisala in je po tvoje dobro napisana, se nimaš česa bati, sploh pa ne tolk dni prej in vse se, da popravit. Ne skrbi, pogumno pejt na govorilne ure in sem prepričana, da se boš na koncu po glavi tepla zakaj si se tolk sekirala.
Vso srečo, pa poročaj, kako je bilo.

TomTaylor -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 14:13:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

d) nimajo drugega dela in kaj bolj pametnega za pocet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jz sem najprej pomislila na to, da si tko fejst punca, da te pač radi tam vidijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bejli -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 14:17:37)

Nimam še niti dorečenega zagovora, zato ne vem če bo zraven na komisiji. Bi pa lahko bil, saj gredo diplome čez njegovo roko.
Čudno mi je da mi mentorja nista rekla nič. Ne da je diplomska naloga vredu, ne da je zanič,...samo da naj pridem na govorilne ure. Vem da je po eni strani brezveze razpravljati o tem kaj bo, ampak vseeno si nisem mislila da bo zraven prodekan.
Ker jaz sklepam da potem ko odobrita mentorja diplomsko se meša še nekdo drug zraven, ne pa ko nevem ali je vredu ali zanič.

Bejli -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 14:18:50)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

jz sem najprej pomislila na to, da si tko fejst punca, da te pač radi tam vidijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

si me nasmejala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pia* -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 14:31:13)

Nič slabega moja znanka je tudi imela tako situacijo, naredila paniko mnogo večjo kot ti:)
Na koncu se je izšlo tako, da jo je podekan povabil na razgovor v podjetje njegove žene, saj so se mu njene ideje zdele enkratne. Po 10 letih je še vedno tam direktorica trženja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Če bi bilo kaj slabega njega sigurno ne bi bilo zraven, verjemi. Mogoče je tvoja tema njegovo področje.

Samo ne paničari in pojdi na govorilne ure.

Dadi -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 15:30:31)

Misli pozitivno...pomoje ni nič tako groznega..
Scenarij, ki si ga delaš opusti, sama pri sebi reci...vse je dobro vse je prav in pričakuj kakšne fajn pohvale.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

elevitka -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 16:22:46)

no tud pri meni je bilo tako!

potem sem popenla in sem mentorici v obraz rekla će se dela norca iz mene da sem prejšnjič morala popravljati iste stvari ki mi jih je dotični dan rekla da naj ponovno popravim-tokrat na isto stanje kot sem imela 2 sestanka naza napisano (sama sebi je oporekala... zdaj tak naslednjič ne tako kot je bilo prej je bilo bolje.... torej popravljaj spet na staro) dokler ji nisem rekla da se bom pogovorila o njenem načinu deloa z dekanom in zamenjala mentorja... potem je naenkrat vse čudežno bilo prav....karkoli sem naredila... in diplomirala z 9

očitno si je na meni krepila ego... a ne za dolgo....

po moje če si vse pisala sama... te nima kaj biti strah...pojdi tja in boš videla za kaj gre

Anonimen -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 18:57:02)

Jaz sem imela z vsemi profesorji, ki so se zajeb... na račun študentov, izkušnje, da jim moraš zgolj pokazat, da se ne daš, da tebe pa ne bodo mogli zafrkavat, ter da stojiš za zapisanim zaradi tega in tega razloga, da si ga tudi argumentirala... potem so dali mir. Se prav spomnim enega izpita, zihr sem bila, da bom pisala vsaj 8, pa pišem 5. Bila sem tako razkurjena, da sem takoj šla na govorilne, greva s profesorjem skozi test in pri prvem vprašanju: "Vidite, že zaradi tega stavka bi vas mogel vržt, je povsem napačen in bedarija." Preberem stavek in rečem nazaj profesorju: "Zakaj torej isti stavek piše v vaši knjigi? Pišete bedarije?" Njegov kolega v kabinetu se je začel hahljat, on je pobledel in šel na naslednje vprašanje: Kakšna je razlika med tajgo in tundro? Itak da sem napisala, kakšna je razlika, saj je to osnovnošolsko vprašanje, pa mi reče nazaj, da nisem napisala, kje se nahajata. In sva imela spet debato, kaj vprašanje zahteva in kaj ne. Na koncu sem čist pop., vstala in mu rekla, da se z njim ne nameravam več kregat, da oba veva, da sem znala vsaj za 8 in da pričakujem, da me bo na naslednejm izpitu pošteno ocenil. Za naslednji rok nisem knjige niti odprla, pisala 8 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Pismo, še danes sem ponosna nase, da se mu nisem pustila.
Tako da, kar pogumno, ne se jim pustiti, itak pa mislim, da si morala napisati zelo dobro diplomsko in imaš zato celo delegacijo napovedano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Bejli -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 20:41:04)

Ankica. pošteno si me nasmejala pa še polepšala si mi večer, hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.11.2010 20:56:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Felicita -> RE: Kaj si misliti? (30.11.2010 21:12:27)

a je tvoja diplomska interesantna za kako (strokovno) objavo/članek? Lahko da jo bodo/so jo že (se dogaja, večkrat) objavli kot članek pod katerim bo/je podpisan (tudi) tvoj mentor in/ali prodekan?

polho3006 -> RE: Kaj si misliti? (1.12.2010 7:41:01)

Pri meni tudi nekaj podobnega...sem mu poslala dip. nalogo da jo pregleda, pa...to narobe pa tisto narobe, o.k. normalno...popravim....pošljem naslednjič...se dogovoriva da pridem na govorilne ure, ampak gospoda ni bilo. To se je ponovilo kar nekajkrat, najbolj mi je dvignilo pritisk ko mi je enkrat rekel da ni vredu tisto, kar sem od prešnjič poravila po njegovem nasvetu. Tako da...potem nisem nič več popravljala ampak poslala kar takšno kot je bila...in nejgov odgovor JA KOLEGICA SEDAJ JE PA TAKO KOT MORA BITI. In takrat mi je bilo jasno da se je v bistvu ves čas norčeval, izživljal...
Zakaj bo pri tebi na sestanku prodekan pa se mi niti sanja ne, ker na našem faksu ni bilo takšne prakse. Samo mirno, boš videl ada bo vse o.k.!!! Pa sporoči nam, kaj ti bodo imeli za povedati.

Felicita -> RE: Kaj si misliti? (1.12.2010 9:48:34)

ok, sam tko - jest temu ne bi glih izživljanje rekla, prej služenje... namreč mentor vsak mesec ko je mentor dobi nekej denarja samo za to (pač postavka pri plači, pa ni malo). ima omejeno število diplomantov, ki je odvisno od faksa do faksa (mislim pa da je max 5) in če te 'za*ebava' 3 mesece, to za njega pomeni 3 mesece dodatka k plači. oz. tok časa, dokler ne dobi novega kandidata. pa tko.

kalbo -> RE: Kaj si misliti? (1.12.2010 10:03:58)

Ma jest bi jih vse tele asistente dal v kamnolom kamne zlagat. Ko je moja diplomirala, smo v bistvu vsi skupaj diplomirali iz worda. Pa tole mora bit tok razmak, pa tole tok, pa takle tisk pa bla bla vse skupaj eno navadno preseravanje. No vsaj mentor je bil bolj med lenimi, tako na ni kompliciral. Vsebina je bla drugotnega pomena. Me je pa prijetno presenetil Bogomir Kovač na zagovoru, ko se je direktno videlo, da je natančno prebral diplomo in ji celo po zagovoru dvignil oceno.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>