|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
30.11.2010 12:24:50   
enkratna
Ali je že kdo imel izkušnjo, da je prijel anonimno sporočilo in želel odkriti pošiljatelja?

Jaz sem se znašla v situaciji, kjer je nekdo (očitno skrajno nezrel in nesposoben konfrontacije) poslal z gmail naslova anonimno sporočilo mojemu delodajalcu, očitno s poskusom namena blatenja mojega ugleda in namigom, da to vpliva tudi na ugled delodajalca. Čeprav trenutno nisem v situaciji, da bi se ukvarjala predolgo s tem (sem rizično noseča in stres ni moj prijatelj), pa vseeno razmišljam o prijavi proti neznani osebi - če ne gre za prekompleksen postopek.

Na Ministrstvu za notranje zadeve so mi rekli, da je za to pristojna Informacijska poooblaščenka, ampak ko berem nekatere objave na netu, pa se prijave dajejo na policijo?

Kakšne so moje dolžnosti/pravice/stroški, če podam takšno prijavo (in uspem ugotoviti, kdo je sploh moj "sogovornik" za tako prijavo, kako to urejam)?


Kakršenkoli napotek je dobrodošel, hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
30.11.2010 13:10:32   
Naja31
Informacijska pooblaščenka sigurno ni za to pristojna. Jaz bi rekla, da daš ovadbo na policijski postaji.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
30.11.2010 14:23:33   
Pia*
Ovadba na policijo, sicer pa jaz bi prej probala ip naslov izbrskat od osebe iz katere je bil poslan meil. Vem da iz hotmaila gre malo težje iz gmaila pa se da rabiš samo enega dobrega računalničarja.

Take zadeve so resnično niskotne in bi vsakega prizadele.
Jaz upam, da je tvoj delodajalec to lepo pozabil in da predvsem gleda na tvoje delo v podjetju!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
30.11.2010 16:29:50   
Kerensa*
Načeloma res lahko daš prijavo na pristojno PP, ja, ampak skoraj prepričana sem, da te bodo tam napotili do tvojega odvetnika, saj je to "dejanje" takšno, ki se preganja skoraj izključno na predlog domnevneg oškodovanca preko zasebne (odškodninske) tožbe. Po prebranem namreč sklepam, da ne gre za kakšno razkritje kakšnega tvojega protizakonitega dejanja tvojemu šefu (to bi bilo namreč za Policijo), ampak "samo" za obrekovanje oz. blatenje dobrega imena (itd. v tem smislu).

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
30.11.2010 19:39:24   
marsovcek
Enkratna, čisto odvisno od tega kaj je napisano. Če gre za KD Ogrožanje varnosti potem je pristojna Policija. Če pa je obrekovanje ali kaj podobnega je to na zasebno tožbo. Torej veliko živcev in denarja.

Mislim pa, da se ti ni trebe sekirat, no vsaj upam, da je tvoj delodajalec toliko razumen, da ne naseda anonimnim provokacijam.

_____________________________

Ti si moj b..

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
1.12.2010 10:51:33   
sreckica
enkratna js ti svetujem da najprej poskusiš srečo s kaki računalničarjem - izbrska IP, dobiš podatek, kdo je poslal in potem vložiš prijavo proti konkretni osebi. srečno!

(odgovor članu marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
4.12.2010 13:53:02   
enkratna
Hvala vsem za odgovore. Vmes sem dobila tudi eno pravno (zelo neformalno) mnenje.

Problem kontakta z računalničarji je ta, da je sporočilo prišlo na službeni e-naslov. Tam bi IP bi lahko zbrskali, vendar samo na podlagi zahteve pooblaščene osebe, če bi to nekdo storil meni kot uslugo, bi s tem resno kršil 101 interno pravilo, pa še zakonska zraven.

Zasebna-civilna tožba ne pride v poštev, ker je le-ta možna proti znanemu storilcu.

Opcija bi bila le kazenska ovadba proti neznanemu storilcu zaradi obrekovanja.

Na srečo imam podporo pri delodajalcu, ki tega sporočila niso vzeli niti približno resno (če bi videli vsebino, bi mi rekli, zakaj sploh trošim energijo za takega imbecila). Šef mi je celo rekel, da če bom ugotovila, kdo se skriva za sporočilom, da naj mu/ji svetujem strokovno pomoč :)

Tako da... zdaj vsaj približno vem, kakšne so pravne razmejitve in opcije... in kot pravi en pregovor "Bolj ko drek mešaš, bolj smrdi" :)))
Mogoče bi celo se šla "gonjo", ampak bom zaenkrat pustila stvari pri miru. V rizični nosečnosti je najmanj, kar zdaj rabim, še stres okoli vsega tega...



(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
4.12.2010 14:47:04   
mojcaziga
Pozdravljena, sošolka user posted image

Vem o čem se gre in definitivno bi izgubljala predragoceni čas in živce za gonjo proti nekomu, ki si takega poklona zares ne zasluži.
Je pa tako, na žalost, bolj kot se trudiš nekomu olajšati zadevo s svojimi nasveti in bolj ko pomagaš drugim, bolj te udari nazaj njihov egoizem in ne morem drugega reči kot njihova hudobija.
Jaz sem spregledala po enem letu prijaznih odgovorov, nasvetov, pomoči,...... ko ne dobiš nazaj niti hvala.
In zdaj imam okoli sebe svoj krog sokolegov in sokolegic, s katerimi se krasno ujamemo, damo vsi od sebe maksimum, na ostale pa se ne oziram in tudi ne tratim svojega časa za dobronamerne nasvete.

lp, mojca

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje
5.12.2010 18:48:46   
enkratna
Saj jaz ne pričakujem hvaležnosti. Že dolgo vem, da človek še pri realnih odnosih ne premore tega, kaj šele pri virtualnih user posted image Sem pač tak človek - ko znam/želim/imam čas, pomagam z besedo, usmeritvijo - če pa se mi ne da/si nočem vzeti časa, pa pač tega ne naredim.

Zmotil me je način: anonimnost (in seveda prav neumno obrekovanje, brez argumentov/dejstev).

Križana gora, kaj dandanes več nihče ne upa stati za svojem mnenjem, se zanj boriti, si upati biti "Jaz" tudi v interakciji z drugimi, ne samo v ožjem krogu al' pa nažgan v oštariji? Ta brezjajčnost je tisto, kar mi je dvignilo pritisk za nekaj minut user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Posvojitev
Vitaebella

Če sami ne bi mogli imeti otrok, bi se s partnerjem odločila za posvojitev?

Da (59%)

Ne (5%)

Ne vem (31%)

Odšla bi vsak svojo pot (2%)

Sva že posvojila (0%)

Nič od naštetega (3%)


Število vseh glasov: 439

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!