enkratna -> RE: Prijava proti neznani osebi? - vprašanje (4.12.2010 13:53:02)
|
Hvala vsem za odgovore. Vmes sem dobila tudi eno pravno (zelo neformalno) mnenje. Problem kontakta z računalničarji je ta, da je sporočilo prišlo na službeni e-naslov. Tam bi IP bi lahko zbrskali, vendar samo na podlagi zahteve pooblaščene osebe, če bi to nekdo storil meni kot uslugo, bi s tem resno kršil 101 interno pravilo, pa še zakonska zraven. Zasebna-civilna tožba ne pride v poštev, ker je le-ta možna proti znanemu storilcu. Opcija bi bila le kazenska ovadba proti neznanemu storilcu zaradi obrekovanja. Na srečo imam podporo pri delodajalcu, ki tega sporočila niso vzeli niti približno resno (če bi videli vsebino, bi mi rekli, zakaj sploh trošim energijo za takega imbecila). Šef mi je celo rekel, da če bom ugotovila, kdo se skriva za sporočilom, da naj mu/ji svetujem strokovno pomoč :) Tako da... zdaj vsaj približno vem, kakšne so pravne razmejitve in opcije... in kot pravi en pregovor "Bolj ko drek mešaš, bolj smrdi" :))) Mogoče bi celo se šla "gonjo", ampak bom zaenkrat pustila stvari pri miru. V rizični nosečnosti je najmanj, kar zdaj rabim, še stres okoli vsega tega...
|
|
|
|