Anonimen
|
Nekomu zelo zelo blizu mene je že skoraj uspelo narediti samomor, pa je bila punca tudi zadnji moment rešena. Kar bi ti lahko jaz svetovala je, da naj se nekdo, ki ga ona zelo upošteva in ji je za zgled, resno pogovori z njo, naj jo postavi na realna tla, ampak brez grobosti, očitanj... Mogoče bi bilo dobro, da bi se jo spravilo v nekaj, kar ima ona zelo rada, v nekaj, kar bi ji dajalo občutek odgovornosti, da je nekaj odvisno od nje. Ok, čisto za primer, ta punca ima zelo rada pse in kmalu po poskusu samomora je dobila kužka, ki jo je še marsikdaj kasneje obvaroval takih poskusov, ker ga je imela tako zelo rada in vedela je, da brez nje temu kužku ne bo tako dobro kot z njo, da je ravno zaradi njega uspela prebroditi marsikaj, kar jo je še hudega čakalo, da danes stoji trdno na svojih nogah. Ne vem, kaj bi lahko bilo to v vašem primeru, tinčica, ampak če najdete kaj, bi bilo fajn. Vsi ti psihiatri, psihologi in skupine pa ne pomagajo kaj dosti. Tej "moji" punci so takoj naslednji dan, ko je poskušala samomor s tabletami, spet predpisali tablete, da bi se pa kdo zares pogovarjal z njo, se pa ni. Halo? Prva stvar, na katero je pomislila, je bila, da jih bo vse požrla, ko jih dobi iz lekarne. Niti je niso nikamor "zaprli", ne na PHP ne kam drugam. Mogoče bi ji pomagala edino skupina zaprtega tipa, ali pa če bo imela srečo, da bo našla terapevta, ki ji bo pisan na kožo. Pomoje bo edino v teh dveh primerih uspela razviti dovolj zaupanja, da bo tam napredovala. Fanta pa čimdlje stran od nje, ker bo samo še slabše.
|