|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
15.12.2010 21:18:53   
Poli_H
user posted image user posted image user posted image  čestitke vsem za opravljene pozitivne preglede... Gremo punce tako dalje user posted image  go marec, go marec, go marec user posted image

Jaz žal danes nisem uspela na CSD... so me v službi zadržali user posted image  pa prišla domov, se napapala, pa dalje delala. No, nič ni težko ker... točno 20x še v službo user posted image

tanjusi spomnila sem se, da si ti pri sosedu dala delat previjalno... koliko pa si plačala, če ni skrivnost?

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 501
15.12.2010 21:29:10   
_tina
Naja17 ne imet slabe vesti zaradi bolniške. bodi vesela, da si lahko. jaz bom pa delala do koncauser posted image , ker itak ne bi dobila bolniške tudi če bi zanjo prosila. sem prvič trikrat zakrvavela in to v službi, ko sem dvigovala paciente, šla na urgenco (seveda v uniformi, ker se se je zgodilo med službo), me je tam una dr. pregledala in prov sarkastično rekla: vse je v redu in lahko delate. kao, da sem fehtat prišla, da ne bi delala, ah, kr neki... toliko o vezah v zdravstvu. zdej pa sploh nisem prosila za bolniško, ker je vse v redu. je pa res, da sem full doma, ker ima Lana pogosta vnetja ušesuser posted image user posted image user posted image pa sem zaradi nje na bolniški. sem pa res kar zmatrana v službi. ampak sej je še malo, čisto malo.

Klemy82 jaz sem ravno prodala ta voziček (imela sem ga pri Lani), ampak samo zato, ker sva se zagledala v maxi cosi muro. je pa res fajn razen tega da se ne zloži na majhno. če ti pa gre v kufer je pa itak cool. pa full se dobro vozi, po pesku, travi, snegu, res povsod... kar kupi gauser posted image
prej sva pa imela Quinny buzza (SaMaa) pa sem ga prodala, ker se ni dal v čisto ležeči položaj. in ko je bil na najnižji stopnji, je otrok imel dvignjene noge. ne vem, no... mi je bilo pa podvozje full bolj všeč kot pri freestylu pa full je bil dobr za zlagat.

jaz se res zmišljujem okrog teh vozičkov ampak šele pol ko otroka okrog voziš vidiš kaj te moti. sem itak vse na bolhi kupila in jih tam tudi prodala tako da nisem bila na zgubi.

sem pa imela danes pregled in povedala, da imam občutek da mi vse full dol pritiska, me je vaginalno pogledala in rekla, da sem zaprta in da je to od tega. tko da bo treba kaj odvajalnega spituser posted image bom v nedeljo, ko sem frejuser posted image drugač pa nimam NOBENIH težav. še spim čisto normalno in me za razliko od prvič ne tišči vsakih 10 min na WC. tud krčev nimam, sem jih prvič imela. fajn... mal me zgaga daje ampak ni še hudega, pač laski rastejouser posted image to bomo že preživeli. joj, še malo pa gremo proti porodnišnici. sej ne morem verjet kok je zdej vse hitro minilo...

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 502
15.12.2010 21:42:33   
tanjusi
tanjusi spomnila sem se, da si ti pri sosedu dala delat previjalno... koliko pa si plačala, če ni skrivnost?

300 e, masivna in kar prilično velika...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu _tina)
Neposredna povezava do sporočila: 503
16.12.2010 7:23:55   
naja17
Jutro...

Evo,  moj prvi nedelovni dan... Se moram  mal zoorganizirat kaj počet user posted image  Se hecam, mam en kup dela... Kosilo - tortilje, pride kolegica na obisk (tanjusi in akilene-kak nasvet zanjo, namreč na AC  mora, ker je imela slabše NS kot vidve, pa je maljša kot jaz user posted image ), pospravit božične nakupe in raziskat moram vse o mutsy-u....

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 504
16.12.2010 7:25:29   
Lun1ca
CSD - večinoma vse se lahko začne urejati šele 60 dni pred PDPjem. PAKET OB ROJSTVU: oddaš vlogo cca. 60 dni pred PDP-jem...obrazec dobiš tam in izpolniš, kaj si izbrala. Če izbereš €, kar vas bo verjetno večina, jih dobiš do 15. naslednji mesec.Istočasno moraš pa oddat tut papirje za tvojo porodniško, pa fino je da takrat uredite tudi očetovstvo (če niste poročene), da bo potem mir. V primeru, da ste poročene, imate to skrb manj.
Takoj ko se otrok rodi, še isti dan ali pa v ponedeljek če je vikend, mora očka poklicat na CSD, da prijavi rojstvo otroka in potem CSD pokliče v porodnišnico, kjer se zmeni, da jim pošljejo podatke o otroku, ki jih CSD posreduje potem na občino, da greš ti lahko potem dvignit otrokov emšo pa davčno številko, pa da daš lahko delat osebno izkaznico, čeprav se nič ne mudi, če ne odhajaš v tujino. Drugače pa za otroke velja osebna 3 leta.
OČETOVSKI DOPUST: Na dan rojstva oz. takoj ko bo želel koristit, očka odnese na CSD papirje za koriščenje 15 dni PLAČANEGA očetovskega dopusta, ker za nazaj ti ga ne priznajo. Plus, očka mora še prej nest v službo obrazec, kjer mu napišejo zadnjih 12 plač, da mu lahko potem obračunajo teh 15 dopusta, ker tega ne krije služba ampak sociala.

NAGRADA OBČINE OB ROJSTVU OTROKA: Vlogo oddaš na občini po rojstvu. Priložit moraš rojstni list in potrdilo o stalnem prebivališču. Morda gre po novem urejati to stvar tudi na CSDju. Ponekod se da, najbolje, da vprašate kar na CSDju ko boste oddale papirje za porodniško itd.

Drugače pa smo zdaj nabavli še banjico s stojalom in emperčkom. Prav luškan kompletek user posted image Tako, da načeloma že imamo vse, razen previjalne mize. To bo pa moj naredil sam, ker kar kompliciram kar se tega tiče. Namreč hočem met veliko in taka ki bi jo jaz mela je precej draga. Tak pa naju bo les, razrez in vse kar sodi zraven v bauhausu maksimalno stal 50-70€.
Manjka nama le še nekaj kozmetike, pa tudi tetra plenic sem zaenkrat nabavla samo 10, tak, da jih 10 še bom. Rabim še nekaj bodijev in čakam še na eno posteljnino za zibko (sem dala šivat), da bom imela dve. Pa namen še mam nabavit kasetni koš za plenice in previjalno podlogo, ki pa bom izbrala raje takšno (drugačen vzorec oz. barva) http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177031. Ali pa tole http://www.lovecnacene.si/velika-previjalna-podloga-oranzna-bebe-jou/m/179254/# .
Aja pa termometer še za telesno temperaturo. A ima katera kakšne izkušnje? Namreč ogromno jih je, cene pa so zelo različne.
Stvari se kopičijo, marec se bliža.. še mal bomo začele rojevat user posted image

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 16.12.2010 7:27:14 >

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 505
16.12.2010 7:54:31   
Akilene
Jutro...

že par dni imam težave s spahovanjem in zgago po vsaki jediuser posted image , tako, da sem napsihirana in slabe volje do konca. No ja, samo še dobra 2 meseca in bo bolje- tolažba!

Lun1ca- hvala za izčrpne informacije, bo prišlo prav. Začnem urejat prihodnji teden. Mogoče veš, kdaj je zadnji rok za oddajo vloge za porodniško? Rada bi čim kasneje, ker imam pač takšen položaj s plačo. 

naja17 - tudi jaz bom kupila Mutsya in sicer transporterja, globok voziček pa si bom sposodila za prva 2-3 mesece

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 506
16.12.2010 8:02:44   
Lun1ca
Akilene mislim da je zadnji rok dan pred nastopom porodniškega dopusta - 29. dni pred PDPjem, ampak nisem pa ziher. Raje se pozanimaj še kje.

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 16.12.2010 8:03:24 >

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 507
16.12.2010 9:12:44   
SaMaa
Živjo punce,

Takoj ko se otrok rodi, še isti dan ali pa v ponedeljek če je vikend, mora očka poklicat na CSD, da prijavi rojstvo otroka in potem CSD pokliče v porodnišnico, kjer se zmeni, da jim pošljejo podatke o otroku, ki jih CSD posreduje potem na občino, da greš ti lahko potem dvignit otrokov emšo pa davčno številko, pa da daš lahko delat osebno izkaznico, čeprav se nič ne mudi, če ne odhajaš v tujino.

In tole najbrž traja in traja..... kdaj dobiš pa rojstni list??

Drugače pa Lun1ca hvala za izčrpne informacije.

IZVIRNO SPOROČILO: _tina

prej sva pa imela Quinny buzza (SaMaa) pa sem ga prodala, ker se ni dal v čisto ležeči položaj. in ko je bil na najnižji stopnji, je otrok imel dvignjene noge. ne vem, no... mi je bilo pa podvozje full bolj všeč kot pri freestylu pa full je bil dobr za zlagat.

Inia: no mi2 sva kupila Baby boom ravno zaradi tega, ker ta Qunny buzz nima čisto ležečega položaja in ima otrok dvignjene nogice. Drugače mi je pa ful dober. BB je pa zelo lahek, hitro se zloži, pa še v Cliota gre user posted image

Kosilo: danes bo golaž, široki rezanci in solata.

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 508
16.12.2010 10:30:39   
inia
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Inia: no mi2 sva kupila Baby boom ravno zaradi tega, ker ta Qunny buzz nima čisto ležečega položaja in ima otrok dvignjene nogice. Drugače mi je pa ful dober. BB je pa zelo lahek, hitro se zloži, pa še v Cliota gre user posted image

Kosilo: danes bo golaž, široki rezanci in solata.

Aha, poznam te vozičke ja. Samo nisem vedela takoj kateri je BB. Ja to sem tudi jaz najprej razmišljala ali bi ga vzela zaradi nagiba, ampak na začetku imamo tako košaro, kasneje pa bomo videli  no. Prva dva nista nikoli (ko sta bila večja) spala v čisto ležečem položaju. In s tistimi, ko sem se pogovarjala so bili vsi zadovoljni.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 509
16.12.2010 10:32:30   
inia
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Jutro...

že par dni imam težave s spahovanjem in zgago po vsaki jediuser posted image , tako, da sem napsihirana in slabe volje do konca. No ja, samo še dobra 2 meseca in bo bolje- tolažba!

tole spahovanje in zgaga mene mučita že dva meseca. Najprej slabosti in bruhanje. Ko pa se je to umriilo pa spahovanje in zgaga. Obup. Mene včasih tako peče, da je groza. Ponoči me prav dušit začne in kašljam kot nora. Spahovanje pa itak, pa še nerodno je, ko si kje. Ampak saj bo boljše.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 510
16.12.2010 11:23:14   
mija75
Zdravo punce,

javljam se po dolgem času, vendar vas skoz spremljam. Upam, da se me še spomnite user posted image .

Čestitke za vsem za uspešne preglede, vidim da otročiči lepo rastejo. MI smo imeli včeraj tudi pregled in  sta punčki že kar veliki, težki cca 1300 g, za 28 t super. Spodnja pupa se je obrnila na ritko in čiča pa čaka, bomo videli kak se bo do konca obrnila. Naslednji pregled imam 14.01, sem mislila, da so po 28.tednu kaj bolj pogosti pregledi, sploh pri dvojčkih user posted image . Ostale vse ok, G ni preveril nič MV, pretoki tudi ne vem kako so, najbrž po UZ, ki mi ga dela vsakič že vidi, da je ok.

Zgaga, spahovanje- pri meni že en čas. KO se je zaključila slabost in bruhan je sta prišla zgaga in spahovanje user posted image .

KILE- med +8-9 kar v redu za 2. Otekanja  ni, bolečin v križu ni, samo veliko toka- sovražim, skoz vložke nosim.

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 511
16.12.2010 11:25:06   
mija75
sm smotana, sem prehitro enter stisnila user posted image

V glavnem, držite se, vas berem, ker je lušno ko je tako veliko lepih novičk!

Uživajte, danes bo sonček!

LP

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 512
16.12.2010 11:53:02   
discoamela
Pozdravljene po dolgem cajtu…sem ostala brez računalnika ta mesec in komaj sedaj ugotavljam kako zelo sem odvisna od le-tega.. :/  Bom te dni brala vse za nazaj…komaj čakam! Upam da ste vse ok..in še v enem kosu..
Včeraj sem imela pregled pri G in sem še zaprta, tako da je vse ok, ni mi pa delala UZ in sem bila razočarana… ko sem šla na 3D k dr.Strah mi je omenila, da če me moja G ne bo pregledala naj pridem k njej v 30.tednu na še en UZ, pa sem si mislila, ah sej me že 2x ni dala na UZ, tokrat bo sigurno! In ostala sem zelo slabo – 2min sem bila not, vprašala če sem ok in pregledala  če sem zaprta in to je to. Nasvidenje, se vidimo po NL!... L Ne vem, po vsem kar sem lani dala skozi sem bila prepričana da me bo tokrat malo bolj »pogledala«, pa sploh ne… al sem jaz taka, ki ne znam zahtevat svojih pravic al je to normalna praksa, al kaj.. slišim prijateljice ko pravijo, da so vsakič na UZ pa vsaj za 5 min in mi nič ni jasno… no upam samo da bo z otrokom vse ok, da bo ČIM MANJ odvisen od našega zdravstva v svojem življenju in jaz skupaj z njim..  Je pa natipala na moji L strani (sramna kost bi jaz rekla) da me boli zato, ker ima baby tam nogice obrnjene in se odriva.. ma me na momente toliko boli, da niti koraka ne morem narediti.. pa če dvignem nogo (npr.pri hoji po stopnicah) ravno tako..  torej trenutna pozicija je najhujša možna in iskreno upam, da bo brihtna glavca in se bo odločil, pa magari zadnji moment obrnit z glavo navzdol… sem dobila nekaj nasvetov in vaj kako ga spodbudit k obratu, bom ta vikend poskusila..pol pa poročam če bo ratalo ali ne. J
Jaz zgago rešujem z donatom in sem ga kupila kar cel paket in ne šparam.. po vsakem obroku preventivno 2dcl..
Moja sestrična je 2 dni nazaj rodila 4kg in 56cm velikega fanta!!! user posted image user posted image In to prvi otrok.. je bila v porodni  od 15h do 21h.. pa umetne je dobila.. prišla odprta 3cm in nič popadkov..  Me spomne na moj prvi porod, s tem da je bil moj 3kg in 55cm.. tokrat vsaj upam da bo kaj lažje in kaj prej. Si pa grem preventivno prištimat papirje za epiduralno, čeprav ne vem kje bom rodila… v februarju imam namreč v Lj izpite na faksu in se zna zgodit, da se odloči ravno takrat pokukat kaj dogaja..;) Že starejšega zafrkavamo kadar ima svoje »monologe«, da mu je to sigurno ostalo od kakšnega profesorja s faksa, ker sem nosečnost preživela na predavanjih.. J za tega bo pa res nevarno da pride ven v eni izmed učilnic..
Teža se je ustalila na +9,5kg.. sem kar zadovoljna, že zaradi cunj, ker res ne vem kaj bi oblekla v tem mrazu..pa tudi prsi so nehale rast, sem prišla že na 90D..katastrofa..to bodo visele po koncu dojenja najmanj do kolen ha ha.. nič zato. Samo da odslužijo svoj namen, bomo že nogavice v modrce tlačili če bo treba ;)

Joj kako gre hitro...smo že proti koncu punce!!! user posted image user posted image  preberem še za nazaj pa še kaj odpišem, bodite fajn!

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 513
16.12.2010 13:48:32   
Heilie
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Heilie - joj ka pa, če je pr men tud zato velik otrok user posted image  Dej poročaj prosim... Meni noben ni nič tazga reku user posted image user posted image user posted image

Bom poročala...samo jaz mislim, da ni panike, ker sestra mi je rekla, da rok itak gledajo+/- 14 dni, ker ne morjo točno vedet kdaj je bil spočet in so lahko potem odstopanja. Pa še moja stara mama ima sladkorno in mi je ene parkrat izmerila sladkor in je bil vedno normalen. Če te pa skrbi, pa omeni ginekologu, pa ti bo svoje mnenje povedal. 

Drugače sem pa 2 dni že ful nekaj zmatrana in grem zdaj počivat, ker sem se dopoldne potepala user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 514
16.12.2010 15:00:35   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: discoamela

Včeraj sem imela pregled pri G in sem še zaprta, tako da je vse ok, ni mi pa delala UZ in sem bila razočarana… ko sem šla na 3D k dr.Strah mi je omenila, da če me moja G ne bo pregledala naj pridem k njej v 30.tednu na še en UZ, pa sem si mislila, ah sej me že 2x ni dala na UZ, tokrat bo sigurno! In ostala sem zelo slabo – 2min sem bila not, vprašala če sem ok in pregledala  če sem zaprta in to je to. Nasvidenje, se vidimo po NL!... L Ne vem, po vsem kar sem lani dala skozi sem bila prepričana da me bo tokrat malo bolj »pogledala«, pa sploh ne… al sem jaz taka, ki ne znam zahtevat svojih pravic al je to normalna praksa, al kaj.. slišim prijateljice ko pravijo, da so vsakič na UZ pa vsaj za 5 min in mi nič ni jasno…

Jaz zgago rešujem z donatom in sem ga kupila kar cel paket in ne šparam.. po vsakem obroku preventivno 2dcl..

Enako je pri meni, 2 UZ v celi nosečnosti in pika. Očitno se na polno "špara", tako da tiste srečnice, ki imate pri vsakem pregledu UZ ste res prave srečnice.

Meni je na začetku nagajala zgaga, sedaj se mi kljub pitju Donata na polno spahuje in kot kaže, sem zaradi napenjanja fasala še zlato žilo. Vse me boli tam spodaj. Za znoret. Sedaj čakam mami, da mi prinese eno kremo. Ali ima oz.je imela še katera to zlato žilo (hemeroidi)? Baje, da se to velikokrat pojavi po porodu, ko se ženska na polno napenja. Kdaj pa to izgine?

Drugače se pa golaž kuha, še malo. user posted image

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 515
16.12.2010 16:10:01   
tanjusi
Enako je pri meni, 2 UZ v celi nosečnosti in pika. Očitno se na polno "špara", tako da tiste srečnice, ki imate pri vsakem pregledu UZ ste res prave srečnice.

Meni uz sicer nardi skoraj vedno , pa kri, voda, pritisk, me pa spodaj bolj redko pregleda, baje ni fajn tok pogosto šarit tam spodaj , se strinjam, samo upam da je vse ok ...
Sem pa danes dobila paket od TO-TO , saj vem bi blo čist vseeno če bi šla v BC, samo se mi tok ne ljubi po trgovinah hodit, da je groza user posted image , sem dobila en paket plenic, tri povijalne , pa nekaj krpic, vate , kr ok ,za začetek , samo kak šamponček še rabim.
Pa pri svoji zdravnici sem bila, da podaljšava bolniško , je dala predlog da podaljšajo kar do porodniške- 2.2. 2011, ne morem verjet da se že o porodniški pogovarjamo...

(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 516
16.12.2010 19:08:22   
Heilie
Punce prosila bi za malo pomoči...z mojim imava namen ta vikend mal v nabavo, mogoče celo do Ikeje in tam okrog. Zdaj imam pa par vprašanj, da ne bom kaj preveč nabavljala oz. brez veze. user posted image

Na kaj naj bom pozorna pri jogiju (če ne mislim komplicirati)...je važno predvsem, da je trd?

Kakšne brisačke so uporabne na začetku po kopanju? Pridejo v poštev te s kapuco, kaj takega http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10124731 ?

Ali moram biti posebej na kaj pozorna pri nakupu kovtrčka?
Je sploh smiselno kupovati povštrček, ker kakor vem dojenčki spijo brez njega?  (joj kaj sem zgubljena, včasih se mi zdi, da imam tako neumna vprašanja...user posted image )

Katera ve, kje se kupi nepremočljiva podloga za na jogi? Ima Ikea kaj tega?

No toliko za enkrat...joj ste zlate user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 517
16.12.2010 19:19:25   
Lun1ca
discoamela naj te potolažim. Tudi moj ginekolog se drži pravil in mi ne dela UZ. Pripadajo nam načeloma trije UZji. Prvi v začetku nosečnosti, 2. morfologija in zadnji čist proti koncu, da vidijo, če je bejbi prav obrjen. To je to. Za vsak drug UZ, ki ti ga ginekolog naredi mora imeti razlog in ta razlog tudi napisali v poročilo, zakaj ti je nardil UZ, ker mu drugače zdravstvo ne krije stroškov.
Tako, da pač kak mate srečo s svojim G tak mate UZ. Eni jih delajo in eni ne. 
Moj redni pregled, ki ni UZ traja približno 5min. Pridem not s svojim lončkom urina, med tem ko se slačim sestra pogleda urin, grem na mizo se vležem dam noge narazn, on preveri kar mora, zmerita mi s sestro maternico in potem poslušamo srčka in hvala nasvidenje se vidimo čez 4 tedne. To je to user posted image
Naslednji UZ pričakujem okol 35. tedna.

Heilie pojštrčka naj ne bi uporabljali kar nekaj časa ne, ker lahko pride do zadušitve. Tako, da po mojem ni treba. Pri kovtrčku, brisačkah in vsem tem pa je pomemben samo materjal - 100% bombaž. 
Jogi - vsaj moj, kako je v praksi ne vem, je mehek. Dojenček itak nima neke teže, da bi se pogreznil noter. Je pa res, da jaz imam zibko in ne vem kaka je praksa jogija za posteljico, ki se uporablja tudi pri večji starosti. Po mojem potem ko je otrok večji pač menjaš jogi.
Kar se tiče brisačk s kapuco, pa nimam pojma. Jaz bom uporabljala navadne iz bombaža. Po mojem je tista kapuca itak za 2 al pa 3 dojenčkove glave. Je pa res, da jih še nisem pogledla tak, da ne bom nič trdila user posted image

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Heilie)
Neposredna povezava do sporočila: 518
16.12.2010 21:24:38   
slama
Helo,
uh, sem komaj prebrala kar ste napisale. Jaz sem mogla danes do osebne zdravnice, potem sem pa počivala doma pri mami in je res pasalo.
Popoldne pa smo imeli še v vrtcu kratko novoletno srečanje - je bilo res luštno.

uz no, meni bo gotovo do nadaljnega vsakič delala vaginalni uz, zaradi posteljice. Je šla pa moja g. na porodniško in jo nadomeščajo - sama sem dobila eno mlado, ki je prav simpatična.

CSD po rojstvu otroka mi2 nisva nič na CSD javljala, ampak sva rojstni list in davčno dobila na osnovi izpolnjenih papirjev v porodnišnici - oboje pa sva dobila v roku dveh tednov.

IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa
Meni je na začetku nagajala zgaga, sedaj se mi kljub pitju Donata na polno spahuje in kot kaže, sem zaradi napenjanja fasala še zlato žilo. Vse me boli tam spodaj. Za znoret. Sedaj čakam mami, da mi prinese eno kremo. Ali ima oz.je imela še katera to zlato žilo (hemeroidi)? Baje, da se to velikokrat pojavi po porodu, ko se ženska na polno napenja. Kdaj pa to izgine?

To je pa groza. Mene so obiskali točno 2 dni pred porodom, ker je mala tiščala glavo naravnost na moje črevo ... S porodom se je zadeva samo poslabšala. Dobila sem mazilo Faktu, ki je res pomagalo. Drugače pa moraš potrpeti, da mine ...

oh, spet sme pol stvari pozabila, kaj sem hotla komentirat.

brisača mi smo v dar dobili točno tako kot je na linku - Prve tri mesece sem na brisačo dajala še tetra plenico - tko mi je pokazala babca ...
povšter absolutno brez - samo kakšna plenička, da ne menjaš vsak dan rjuhe, če so kakšni kupčki, naša 1,5 letnica še zdaj spi samo na jogiju.

Zdaj pa šibam v posteljo. KOmaj čakam, da se pogreznem v svet sanj.

Lepo pančkajte.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 519
16.12.2010 23:16:45   
nina42
Rojstni list z emšom sem jaz dobila iz porodnišnice in nisem nič klicala na csd...
Brisače s kapuco lahko komot nabaviš, pač kapuce ne uporabljaš na začetku pri novorojenčku, ampak ga samo z enim delom obrišeš...
Vzglavnika itak ne smeš, glede jogija pa ima vsak svoje želje, jaz bi vzela nekega srednje mehkega oz. trdega...

Kakšnih malenkosti pa jaz ne bom kupovala v naprej, ker potem ostane tisoč stvari, s katerimi nimaš kaj za počet...

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 520
17.12.2010 7:05:02   
naja17
Jutroooo...

Jaz in moje dete bova kar jutranja človeka zgleda... Včeraj mi je dan ful hitr minil, sem se doma ful več gibala kot na tistem svojem šihtnem stolu, k se samo porivam od računalnika do računalnika....

IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

naja17 - tudi jaz bom kupila Mutsya in sicer transporterja, globok voziček pa si bom sposodila za prva 2-3 mesece

Midva bi pa kar novega, pa bi pol ta ostal še za naslednjo bebo. Nama je tko dober, da bova tisto ceno že nekak stisnila. Najprej bova kupila ogrodje in košek (pa morda še pokrivalo za dež), pol bova pa športni del dokupla in pač vse dokupvala kar bo potrebno (nekaj stvari kar na bolhi) kasneje. Fora je tud to, da po rojstvu otroka, k majo desci žurko, smo vedno mel navado pobrat dnar in kupit darilne bone v BC ali pikapolonci, tko da bom mela kar to nekak v planu pol user posted image ....
slama - a nimaš ti mutsy-a?

IZVIRNO SPOROČILO: Heilie

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Heilie - joj ka pa, če je pr men tud zato velik otrok user posted image Dej poročaj prosim... Meni noben ni nič tazga reku user posted image user posted image user posted image

Bom poročala...samo jaz mislim, da ni panike, ker sestra mi je rekla, da rok itak gledajo+/- 14 dni, ker ne morjo točno vedet kdaj je bil spočet in so lahko potem odstopanja. Pa še moja stara mama ima sladkorno in mi je ene parkrat izmerila sladkor in je bil vedno normalen. Če te pa skrbi, pa omeni ginekologu, pa ti bo svoje mnenje povedal.

Ma mene sploh ni skrbelo do zadnjič, ko sem mela eno specializantko, mojega G ni bilo in pač njeno reakcijo na velikost otroka, pol pa še ti lih to napišeš.... Sej ona je pol, k sem ji omenila, da je mami rodila sestro 60 cm, rekla, da pol mamo to v genih, kokrkol me ni potolažla user posted image

zgaga - uglavnem mene zgaga čez dan, zavečer ful, opazla sem da me po sadju, za ostalo ne vem... pijem donat in radensko... ampak ajd to še nekak gre k splaknem, najhuj mi je to, se je začel pred kakim tednom, da se mi v bistvu v žlički kupček ustavi in me boli in duši... sploh ni prijetno...
Zakaj mam občutek, da sem vam to že pisala user posted image user posted image user posted image Uglavnem, če se ponavljam, sori, pač zlata ribica user posted image ....

Kosilo danes - goveji zrezki in štruklji user posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 521
17.12.2010 8:15:34   
slama
Jutro,
evo otrok na poti v vrtec, mož na poti v službo, jaz pa na poti nazaj v posteljo user posted image

spomin še ena zlata ribica - hb pozabljam na manj pomembne stvari. Se mi je pa že parkrat zgodilo, ko dajam z mize krožnike - prazne - da odprem hladilnik, namesto pomivalnega stroja user posted image

naja ja, mi smo uporabniki mutsya user posted image , mene je prepričal zaradi lahke vodljivosti in teže, pa enostavnega zlaganja. Kupila sva ogrodje, košaro in kasneje še športni del. Dodatke kot so dežna prevleka, pa zimska vreča pa senčnik sva dokupovala sproti, pa še to univerzalne modele, ker so mnogo cenejši. Pa tudi barve se da spodobne za kombinirat dobit.

zgaga, hrana čudežno nimam problemov z zgago že cel teden, pa tudi napadov lakote ni več. Posebno olajšanje pa je, da ne čutim več potrebe po čokoladi user posted image  Me je najprej skrbelo, če ni kaj narobe.

gibi otroka pri meni je kakšen dan tak žur, da sem čisto utrujena od vseh brc, potem pa naslednji dan čisto mir - res malo, blagih brcik, da se kar ustrašim, da ni kaj narobe. A ma še kakšen bebi takšen ritem?

Kar ne morem verjet, da bo šlo kamlu zares in prihaja dan, ko bodo prišli naši nadobudneži user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 522
17.12.2010 8:17:10   
Lun1ca
Za klicat na CSD je mogoče od porodnišnice do porodnišnice drugače. Lahko, da ponekod sporočijo, ponekod pa ne. Sej itak je vsaj enkrat treba tja it (na CSD), tak da najbolje, da se takrat tudi tam vpraša user posted image

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 523
17.12.2010 9:08:48   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: slama

naja ja, mi smo uporabniki mutsya user posted image , mene je prepričal zaradi lahke vodljivosti in teže, pa enostavnega zlaganja. Kupila sva ogrodje, košaro in kasneje še športni del. Dodatke kot so dežna prevleka, pa zimska vreča pa senčnik sva dokupovala sproti, pa še to univerzalne modele, ker so mnogo cenejši. Pa tudi barve se da spodobne za kombinirat dobit.

gibi otroka pri meni je kakšen dan tak žur, da sem čisto utrujena od vseh brc, potem pa naslednji dan čisto mir - res malo, blagih brcik, da se kar ustrašim, da ni kaj narobe. A ma še kakšen bebi takšen ritem?

A se da tud druge dežne prevleke gor dat, ne sam originala? Ker nisem še nikjer zasledila, da se da? A si šoping košaro kupla? Si jo uporabljala?

gibi - pr men so zjutrej, pa zvečer... čez dan čist švoh, pa tud tko se mi zdi ful mirno, v štartu je blo bolj živahno user posted image

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 524
17.12.2010 9:21:57   
tanjusi
gibi - pr men so zjutrej, pa zvečer... čez dan čist švoh, pa tud tko se mi zdi ful mirno, v štartu je blo bolj živahno
ž

Po moje je to zAto, ker ima bebi manj prostora za telovadbo...

Kakšno lego imajo vaši bebiji? Moj je trenutno v medenični legi in me je že kar malo postrašila, da ne čaka carski rez, če se ne bo obrnila, sicer ima baje še prostor in čas... ampak , če pa ne bo....

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?