Pikica_82
|
Jutro. Malček v vrtcu, danes sva že od 5.15 pokonci, pa je šel včeraj komaj okrog pol osmih spat. Se mi zdi, da če zamudiva njegovo najkasnejšo uro za spanje (18.30) se zjutraj ful hitro zbudi Ne ne ne ne, jaz nisem na nikogar huda, niti nimam proti nobeni bilokaj (Ajvy ). Mogoče sem tak kak svoj post napisala, potem se opravičujem, če se je katera prizadeto počutla. Sem pa mogoče Čebeli malobolj na dušo pihala, da naj bo bolj samozavestna v svojih odločitvah, ker so ji mnenja enih slabih vest vzbudila. Se mi zdi, da dandanes mamice premalo svoj instinkt poslušamo, pa preveč za sveto vzamemo mnenja okolice in smo potem zmedene. S čustveno praznino pa sem mislila, da dajo nekateri otroci marsikatero hujšo stvar čez, potem lahk govorimo o tem ja (recimo da jih zapusti kak starš, al pa fajtanje staršev ob ločitvi, nepodpora pri starših skozi odraščanje...), odvzem ene dudice pa ga po moje ne more povzročit. Sem dala sam par primerov, ene sem dala recimo sama čez. Vsega otrok ne bomo mogli obvarovat, žal, in skozi takšne manjše stvari (odvzem dudice pri višji starosti recimo) jim po moje samo krepimo karakter. Oziroma jih učimo, da življenje ni vedno fajn, da ne more vedno vse bit tako, kot bi oni želeli. Ma jaz ne znam vedno čist lepo napisat, kar želim Upam da vsaj katera razume, kaj sem hotla povedat. Ne solim pa nobeni pameti al pa kaj, tud negiram ne kakim strokovnjakom (čeprav ponavadi njihovo mnenje jemljem z rezervo, ker en reče tak, drugi tak...), tud kregat se ne želim z nobeno, ker se nimam za kaj. Različni ljudje, različna mnenja, različne izkušnje... In prav je tak. Različni otroci-različni odzivi, različne ustrezne metode. Aleks je recimo flegma, njega odvzem dudice ni prizadel, tudi najina ločitev z njegovim atijem ne (ni blo problemov, ko je šel za vikend k njemu, pa čez teden nazaj k meni recimo-na podlagi tega sklepam, da mu ni blo neke panike). Katerega drugega otroka bi najbrž tole seljenje vsak teden čisto iz tira vrgla. Mogoče Aleksa v kakšni drugi starosti tudi, ne morem vedet. Zato zagovarjam, da naj vsaka mamica (pa tudi ati) posluša sebe in svojega otroka. Evo, sem se razpisala
|