Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 30.11.2010 16:03:15
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika ...Današnje čase se sliši samo MI smo družina za sebe....produkt takšnih odnosov so egoistični otroci, katerim mora biti podrejen cel svet. stari starši ne sodijo zraven, oni so svoje opravili.
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 30.11.2010 18:40:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Egoizem, egoizem in še enkrat egoizem. Današnje čase se sliši samo MI smo družina za sebe....produkt takšnih odnosov so egoistični otroci, katerim mora biti podrejen cel svet. Glede nato, kolko ji pomenita dedka in babi, verjamem, da bo tud ona želela tak odnos ohranit. Se podpišem. Meni je pa lepo, da ima otrok več ljudi, ki jih ima zelo rad, in na katere se lahko zanese. Mi sicer živimo kot cigani in malecka sem šteje še teto A, in teto Š, zgornjo sosedo, kateri je umrl mož. Zdi se mi, da s tem maximalnim investiranjem v samo mi, v samo našo družino, preveč izgubljamo. Na koncu je otrok samo naveličan tega stalnega pritiska popolne družine. Meni je svoboda ljubša, naj se gre še ko sosedovim pocrkljat, saj zato nima mene nič manj rada. No, jaz se ne počutim čisto nič prikrajšana.
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 30.11.2010 19:18:11
|
|
|
|
bigbunny
|
Nekaj mi ne gre v glavo... Ene pišete, da hodite vi na kave k dedkom in babicam ena celo 2x dneno.. Po drugi strani pa se nasmihate ko pišete da oni k vam hvala bogu pridejo 2-3x na mesec. Ja pa za boga milega kaj pa če bi se dedki in babice tako obnašali ko bi se vi na vratih pojavili. Pa oči obračali, sikali, izgovore iskali???? A pol bi pa ble vse boge, kako vas nemarajo. Vas in vnukcov..
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 8:09:41
|
|
|
|
betty.ford
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Drage dame, pomislite, da lahko čez noč nesreča, bolezen, karkoli vzame vaše taste, tašče in da nič ni tako hudo, da se nebi dalo potrpet. Konec koncev imamo samo eden drugega na tem svetu... Zelo zelo se strinjam. tudi jaz. se spomnim, da sem na začetku materinstva bila zelo zaščitniška do otroka in nove družinice, mi je bila tašča kamen spotike. HB sem ugotovila, da nisem odkrila tople vode temveč le razširila že obstoječo družino, postala nov člen. seveda pa se je treba postavit zase oz. najdit en kompromis. družbene socializacije se učimo v vrtcu, šoli... družinsko pa že od rojstva.
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 8:14:27
|
|
|
|
betty.ford
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: mika ...Današnje čase se sliši samo MI smo družina za sebe....produkt takšnih odnosov so egoistični otroci, katerim mora biti podrejen cel svet. stari starši ne sodijo zraven, oni so svoje opravili. ne, ne,... stari starši so tisti, ki nosijo darila
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 9:17:18
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: mika ...Današnje čase se sliši samo MI smo družina za sebe....produkt takšnih odnosov so egoistični otroci, katerim mora biti podrejen cel svet. stari starši ne sodijo zraven, oni so svoje opravili. ne, ne,... stari starši so tisti, ki nosijo darila In ki vskočijo SAMO takrat, ko jih MI potrebujemo, da popazijo našega otroka......sami ne smejo izraziti želje, da bi radi videli vnuka.....
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 9:58:02
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Egoizem, egoizem in še enkrat egoizem. Današnje čase se sliši samo MI smo družina za sebe....produkt takšnih odnosov so egoistični otroci, katerim mora biti podrejen cel svet. stari starši ne sodijo zraven, oni so svoje opravili. Otroci so egostični predvsem zaradi neutrezne vzgoje oz. bolje rečeno nevzgoje, ker jim starši v vsem ustrežejo, jih ne podučijo, da ne more kar priti na igrišče in vreči drugega otroka z gugalnice, da se lahko on guga, da ne morejo imeti vse, kar vidijo.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 2.12.2010 10:01:18 >
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 10:24:17
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: mika Egoizem, egoizem in še enkrat egoizem. Današnje čase se sliši samo MI smo družina za sebe....produkt takšnih odnosov so egoistični otroci, katerim mora biti podrejen cel svet. stari starši ne sodijo zraven, oni so svoje opravili. Otroci so egostični predvsem zaradi neutrezne vzgoje oz. bolje rečeno nevzgoje, ker jim starši v vsem ustrežejo, jih ne podučijo, da ne more kar priti na igrišče in vreči drugega otroka z gugalnice, da se lahko on guga, da ne morejo imeti vse, kar vidijo. Tako kot mami ali ati ali oba, vržeta stare starše iz kroga družine, tako otrok vrže drugega otroka z gugalnice. Vzgoja oz. nevzgoja je odraz odnosa do drugih ljudi. Otroke vzgajamo z vzgledom, beseda sama ne pomeni nič, dokler tega ne vidimo (oz. otrok ne vidi) kako funkcionira v praksi.
< Sporočilo je popravil mika -- 2.12.2010 10:25:51 >
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 11:12:08
|
|
|
|
vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Tako kot mami ali ati ali oba, vržeta stare starše iz kroga družine, tako otrok vrže drugega otroka z gugalnice. Vzgoja oz. nevzgoja je odraz odnosa do drugih ljudi. Otroke vzgajamo z vzgledom, beseda sama ne pomeni nič, dokler tega ne vidimo (oz. otrok ne vidi) kako funkcionira v praksi. pa kdo pa koga meče ven??? lahko pridejo - kadarkoli, še nikoli nismo nobenega pustili pred vrati - če smo bili doma. če smo se pa ravno kam odpravljali... jah, glej, tud oni niso cel dan doma in nas ne čakajo. so babice in dedki dobrodošli v življenju mojih otrok, sam ne pa rečt, da je normalno, da je več z njimi, kot pa s starši... nisem pa še nikoli rekla tamali, če je hotela gor k babici, da ne sme, razen, če smo imeli obiske in je imela družbo pri sebi... pač če sem zato egoistična, ker hočem nedeljo za svojo družino, in ja, mislim ožjo družino, saj med tednom te možnosti nimamo, sem pa z veseljem egoist...
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 11:43:47
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Tako kot mami ali ati ali oba, vržeta stare starše iz kroga družine, tako otrok vrže drugega otroka z gugalnice. Vzgoja oz. nevzgoja je odraz odnosa do drugih ljudi. Otroke vzgajamo z vzgledom, beseda sama ne pomeni nič, dokler tega ne vidimo (oz. otrok ne vidi) kako funkcionira v praksi. Za naše okolje, kjer se veliko mladih zaredi pri njenih oz. njegovih starših, je povsem normalno, da so dedki in babice del družine, za večino sveta (tudi v našem okolju) pa so dedki in babice sorodniki in lahko rečemo da so razširjena družina, nikakor pa ne del družine. Tudi v rojstnem listu sta vpisana oče in mama, ne pa dedek in babica. Pač, vsi smo takšni ali drugačni egoisti, da bo pa moj otrok egoist samo zato, ker ne pojmujem njegovih babic kot del naše družine, potem pa bog pomagaj temu svetu. In kakšni egoisti so šele tisti otroci, ki sploh nimajo starih staršev?
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 2.12.2010 11:44:34 >
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 11:52:12
|
|
|
|
nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny Nekaj mi ne gre v glavo... Ene pišete, da hodite vi na kave k dedkom in babicam ena celo 2x dneno.. Po drugi strani pa se nasmihate ko pišete da oni k vam hvala bogu pridejo 2-3x na mesec. Ja pa za boga milega kaj pa če bi se dedki in babice tako obnašali ko bi se vi na vratih pojavili. Pa oči obračali, sikali, izgovore iskali???? A pol bi pa ble vse boge, kako vas nemarajo. Vas in vnukcov.. Zato pa tako poredko pridejo ;) Res je, da si tašč in tastov ne izbiramo, jih dobimo v paketu. Vendar spoznamo jih pa takrat (vsaj v normalnih razmerah), ko se še odločamo, ali bomo simpatijo sprejeli za partnerja, s katerim želimo živet. Če ima partner zdrav odnos do staršev, če med partnerjema obstaja zdrav odnos, ponavadi ni kakih zdrah, znajo živeti tako zase kot skupaj in vsi vedo, kje je meja in kako se prilagoditi.
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 12:43:34
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b pač če sem zato egoistična, ker hočem nedeljo za svojo družino, in ja, mislim ožjo družino, saj med tednom te možnosti nimamo, sem pa z veseljem egoist... Kar te pa ne osrečuje najbolj, a ne? Men je itak vseeno kako imate urejene odnose, pa če si ti z veseljem egoist al ne. Opisala sem naš odnos in nas ta osrečuje. Mogoče če bi še enkrat prebrala kaj sem napisala in to tako, da bi poskusila izluščiti pozitivno stališče,bi mogoče našla rešitev, da ne bi bila zagrenjena zaradi obiskov.
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 12:59:29
|
|
|
|
mika
|
Andromeda, na to kar si napisala sploh nimam volje odgovarjat? Jaz o jabolkah ti o makaronih edino to...da se otroci zaredijo pri starših...kaj tako grdega že dolgo nisem prebrala. Moj tast živi v naši hiši, pa kaj takšnega nikoli ne bi izustila....pa smo spet pri odnosih, ampak ti tega ne razumeš in te nimam namena prepirčevat. Ne trudi se niti ti mene
< Sporočilo je popravil mika -- 2.12.2010 13:02:10 >
|
|
|
|
RE: Tašča in tast- obiski 2.12.2010 14:10:03
|
|
|
|
vesna_b
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b pač če sem zato egoistična, ker hočem nedeljo za svojo družino, in ja, mislim ožjo družino, saj med tednom te možnosti nimamo, sem pa z veseljem egoist... Kar te pa ne osrečuje najbolj, a ne? Men je itak vseeno kako imate urejene odnose, pa če si ti z veseljem egoist al ne. Opisala sem naš odnos in nas ta osrečuje. Mogoče če bi še enkrat prebrala kaj sem napisala in to tako, da bi poskusila izluščiti pozitivno stališče,bi mogoče našla rešitev, da ne bi bila zagrenjena zaradi obiskov. ja, sem srečna. ravno zato, ker sem se znala potegnit zase in za svojo družinico. a sem kje napisala, da nisem srečna??? he he he, tud jaz o jabkah, ti pa makaronih... in nisem zagrenjena, še enkrat si preberi. obiski so dobrodošli in zaželjeni, ampak res pa ne 7* na teden... mogoče tud ti preberi še enkrat, kaj sem napisala jaz... škodit ne more
|
|
|
ime za fantkamarkicaaKatero ime vam je bolj všeč?Ožbi (
12%)
Bit (
1%)
Liam (
28%)
Maj (
59%)
Število vseh glasov: 601Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!