|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vikend v gozdu - ideje za jedilnik!
15.11.2010 18:01:58   
hrchy
S prijatelji gremo za vikend v gozdno koco 'sredi nicesar' in iscem kaksne fajn, inovativne ideje za jedilnik. Vsi so super kuharji, tako da se moram izkazat. In ker na internetu ni dovolj receptov, moram prasat se tukaj! user posted image
Prva stvar je vecerja - ker pridemo tja pozno, iscem kaj, kar bi lahko skuhala ze vnaprej, pa da ni problemov s transportom in da se lahko pogreje na majhnem stedilniku. Lahko pa tudi kaj, kar je super hitro pripravljeno.
Potem pa se jedilnik za soboto in nedeljo. Zajtrk, kosilo, vecerja. Ali pa brunch in zgodnja vecerja. Pa ker bomo vecino dneva preziveli zunaj, spet rabim recepte za kaj hitrega, ampak okusnega.

ideje, ideje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vikend v gozdu - ideje za jedilnik!
15.11.2010 18:37:17   
Hope2
Bograč ali golaž, po možnosti divjačinski

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.11.2010 20:49:44   
Freya88
Za tisto vecerjo so najboljse vse te `corbe´, ki so boljse ko jih veckrat pogrejes (srcki v omaki, jota, golaz, segedinar...), za naslednje dni pa je v bistvu neomejeno... ce imate kuhinjo... potem lahko delate kar zelite, kje je problem?
Pecico imate? Ali se osredotocamo na stedilnik? In kaksni pripomocki so gor (ribezn, palicni mesalec,...)?
To se pozanimaj, potem pa kuhaj kar ti srce pozeli, od testenin, palacink, enoloncnic, mesa na zaru (ce je mozno), raznih solat (francoska, testeninska...), juhic, preprostih sladic (puding, drobljenec, sladoled...), rizote, krompir na 101 nacin...:)
To so vsi recepti, ki so dokaj hitro pripravljeni, eni bolj drugi manj... ce pa vas je vec kuharjev pa sploh;) Ce pa bi ti zelela neke hude recepte ali kaj posebnega, pa povej bolj natancno, pa ti bomo lahko pomagali:)

LP:)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.11.2010 22:02:20   
hrchy
Freya, koca je bolj svoh opremljena, se elektrika ne vem, ce je... tako da na kaksne aparate ne racunam. Tudi stedilnik je bolj majhen in brez pecice. Vsi sicer radi in dobro kuhamo, ampak vikend ne bo namenjen temu, da prezivimo ne vem koliko casa za stedilnikom. user posted image

Glede receptov, ki jih iscem... saj ne vem, kako naj razlozim, ampak recimo za zajtrk ni problema narest umesanih jajck, ampak jajcka takole so pa bolj slastna: http://noblepig.com/2010/01/17/baked-eggs-in-bread-bowls.aspx

Tako da v bistvu iscem kaksne specialne recepte, take ase v rokavu, ki sicer niso zahtevni, ampak vseeno malo bolj posebni.

Ce pa se malo omejim - nic italijanskega in nic tipicno slovenskega. Za prvo vecerjo bo buckina juha, tako da rabim se nekaj netekocega, pa da se naredi en dan prej? Moj ima idejo, da bo za zajtrk naslednji dan naredil jetrno pasteto s konjakom, ampak to ni dovolj, fajn bi bilo imet se kaj (sladkega in slanega). Potem pa prosto po Presernu za vecerjo. Mora pa bit nekaj mesnatega, ker imamo tri moske. Pa kaksna preprosta sladica.

No upam, da sem vsaj malo bolj omejila vse skupaj (ceprav ne vem, ce resuser posted image )... saj sem ze prej napisala, da iscem po celem internetu, pa se zmeraj nisem odlocena user posted image

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2010 7:21:39   
Volga
ma zakurte zunej, pa nanosite ful drv, da mate orng žerjavko pa not vržte cel krompir, prerezan po sredi in noter rezina slanine, pa zavijte v folijo, pa v žerjavko. Zraven pa hrenovke nabodte na palce pa jih specte. pejte se tabornike sred hoste ne pa fensi šmesi kuhinje.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2010 7:31:55   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

ma zakurte zunej, pa nanosite ful drv, da mate orng žerjavko pa not vržte cel krompir, prerezan po sredi in noter rezina slanine, pa zavijte v folijo, pa v žerjavko. Zraven pa hrenovke nabodte na palce pa jih specte. pejte se tabornike sred hoste ne pa fensi šmesi kuhinje.

Točno to sem imela tudi jaz v glavi.

Pa še praviš, da ni pečice, da je nek mali šporhet, nič elektrike.... pa bi ti take kruhke z jajčkom, ko rabiš pečico... pa bi ti nekaj šmensi skuhala, ker so ostali noro dobri kuharji, oprosti ampak v neki "novi" kuhinji, ki to sploh ni, kjer nimaš normalnega šporheta, ko sama praviš, da tem kuharjem ne sežeš do kolen, vsaka ti čast, da si upaš eksperimentirat.
Glede na to, da so taki fensi, bi jaz glih kontra naredila, po predlogu volge. Pa namesto fensi hrenovk, bi spekla "pasjo radost" klobaso (ne vem kako je pravilno slovensko), pa pajani kruh z zaseko... vse lepo ob tabornem ognju. Buče v foliji pečene. Še bograč bi ob tabornem ognju skuhalauser posted image

Mislim, da tle ne boš našla kaj prida idejuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.11.2010 7:33:57 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2010 7:49:22   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Pa še praviš, da ni pečice, da je nek mali šporhet, nič elektrike.... pa bi ti take kruhke z jajčkom, ko rabiš pečico... pa bi ti nekaj šmensi skuhala, ker so ostali noro dobri kuharji, oprosti ampak v neki "novi" kuhinji, ki to sploh ni, kjer nimaš normalnega šporheta, ko sama praviš, da tem kuharjem ne sežeš do kolen, vsaka ti čast, da si upaš eksperimentirat.
Glede na to, da so taki fensi, bi jaz glih kontra naredila, po predlogu volge. Pa namesto fensi hrenovk, bi spekla "pasjo radost" klobaso (ne vem kako je pravilno slovensko), pa pajani kruh z zaseko... vse lepo ob tabornem ognju. Buče v foliji pečene. Še bograč bi ob tabornem ognju skuhalauser posted image

Tudi na to sem se potem spomnila, pa se mi ni dalo še enrkat pisat. Ja, prav pasja radost se reče: dober dan, en volan pasje radosti prosim. Ali pa kranjske klobase, potem pa še malo kostanja na čez spečete, tudi tega lahko nanizate na drat, ne rabite pleha imeti s sabo. pa jabolka se elegantno na palico nabije pa speče na ognju, to smo mi vse delali, ko smo krave pasli. Je bilo nekaj najlepšega.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
16.11.2010 7:58:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2010 8:01:08   
Hope2
Sem se spomnila še ene sladice ob tabornem ognju. S'mores se reče http://allrecipes.com//Recipe/smores/Detail.aspx

Rabiš albert piškote, penice-marshmellows, čokolado. Stopiš penico nad ognjem, na piškot daš čokolado, potem na čokolado vročo penico, spet čokolado in piškot. Ko se to vse stopi in prepoji, je za prste oblizat

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
16.11.2010 8:07:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2010 8:45:02   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

no, to me pa že od nekdaj zanima.. smo kupili že dvakrat te penice, pa meni je ful neprijeten okus. Tat umetno sladkast.

A nismo kupili pravih ali mi pač ne paše? A je še komu to dobro?

Meni niso všeč penice kot same. Taka kombinacija s čokolado pa mi je ok. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2010 9:02:30   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
no, to me pa že od nekdaj zanima.. smo kupili že dvakrat te penice, pa meni je ful neprijeten okus. Tat umetno sladkast.

A nismo kupili pravih ali mi pač ne paše? A je še komu to dobro?

meni je to the ultimate grauž..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2010 15:46:27   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Glede na to, da so taki fensi, bi jaz glih kontra naredila, po predlogu volge. Pa namesto fensi hrenovk, bi spekla "pasjo radost" klobaso (ne vem kako je pravilno slovensko), pa pajani kruh z zaseko... vse lepo ob tabornem ognju. Buče v foliji pečene. Še bograč bi ob tabornem ognju skuhala

Ne, neee, Hope pa Volga mal narobe sta razumeli, saj jaz ne bi takih kruhkov z jajckom, k rabis pecico, ce je nimam user posted image ... in fensi smensi kuhne (BTW, men se drugac teli kruhki ne zdijo fensi). Itak vem, da je najlazje v takih pogojih narest makarone s paradajzovo omako in hrenovke. Sem hotela samo videt, ce zna katera s takimi omejitvami, kot jih imamo mi, kaj malo manj ocitnega pripravit. Sprasujem pa zato, ker tudi jaz uzivam v kuhinji (tako da Hope, nikoli nisem rekla, da sem jaz kaj slabsa kuharica od njihuser posted image , sicer bi kuhinjo v celoti njim prepustila) in mi je pac izziv pripravit kaj drugacnega, pa kaksen nov recept tudi nikoli ne skodi.

Recimo Hope tale tvoj pajani kruh se fajn slisi, samo zaseko bi morala nadomestit s cim drugim, ker se jo pri nas ne dobi, pa kaj naredis s tistimi bucami me tud zanima (kaksne posebne zacimbe pa to?). Pa s'morsov tud se nisem delala, sam jih pa poznam in so fajn.
@ Matejka - glede na to, da bomo na Svedskem, a imas ti kaksen fajn 'domac' recept?

pa dejmo se predpostavit, glede na to, da je to sever evrope, da bo dez in mraz in se nam ne bo dalo ob tabornem ognju cepet??? kaksen 'indoors' recept?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2010 15:58:39   
Freya88
Pa poglejmo nekaj zanimivih jedi: palacinke z ananasom in sunko prelite z javorjevim sirupom. Super stvar je tudi sipina rizota, ki ji lahko dodas tudi druge morske sadeze. Za solate je odlicen preliv z rdecim vinom in medom (zlicka rdecega vina, zlicka medu, sok ene limone, zlicka gorcice, strok cesna, poper, sol in nekaj olja). Za pit si lahko privoscite coctaile (npr. caipirinha) ali ledeno kavo s piskoti in rumom. Okusne so tudi kroglice iz kuskusa in mesa (meso je lahko mleto ali na res drobno narezano piscancje ali puranje meso). Za predjed so super skutne kroglice (skuta + gorgonzola + maslo pretlacimo in premesamo, oblikujemo kroglice in jih povaljamo v petersilju, damo v hladilnik da se strdi). En cist obicajen recept lahko popolnoma spremenite v nekaj novega, recimo cordon blue (namesto sunke dajte recimo piscancje meso, namesto sira pa recimo skuto, ne paniramo v drobtinah, ampak v zeliscih). Zanimivi so tudi zdrobovi cmoki s kaviarjem. Lahko si prilagodite po svoje tudi hamburger (namesto pleskavice dajte piscancje fileje, namesto osnovne zelenjave recimo kitajsko zelje in bucke)...

ITD. ITD.:) Zdej sem ti dala neko osnovo, ce ti je kaj vsec potem super, ce pa ne... pa upam da dobis iz tega kaksno idejo:)

Pa lep vikend vam zelim;)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2010 16:32:21   
hrchy
to, Freya, to! user posted image user posted image

Povej, a za zdrobove cmoke s kaviarjem mislis navadne cmocke za v juho, ki jim samo dodas kaviar ali imas kaksen drugacen recept? Pa se recpt za tiste kuskusove kroglice bi :)

hvala!

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2010 16:47:25   
Hope2
aaa, no zdaj si pa veliko več povedala, kak je na stvari.

Pajani kruh je v bistvu tost, sam da je pečen na odprtem ognju. Komot lahko zaseko zamenjaš. Ko kruhek spečeš, ga podrgneš s česnom, in pokapljaš z olivnim oljem. Čist simpl, lahko to tudi narežeš na kocke, daš v juho, v tvojem primeru bučno. LAHKO AP IMATE ZA MALICO v smislu bruschetta. Torej tak kruhek obložiš s popečenim jajčevcem, bučko, čebulo, paradižnikom, šampijoni..... po želji, an kockice narezano in dodaš en kup zelišč. Kruh še nato okrasiš s svežo baziliko.

Prigrizki: na kreker ali prepečenec daš sveži sir z zelišči in rezino fige

Eh, zdaj pa moram it, nadaljujem zvečer, eč ti je sploh všeč kaj takega

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.11.2010 16:49:57   
Freya88
Kroglice s kuskusom
200g kuskusa, 150ml paradiznikove mezge, sol, 2 cebuli, 1kg mesa (kakrsnega pac zelis), 4 jajca, origano, poper, drobtine.

Zavremo mezgo in dodamo kuskus. Solimo, premesamo in odstavimo z ognja. Nasekljamo cebulo. V skledo damo meso, stepena jajca, origano, cebulo in kuskus. Solimo, popramo, pregnetemo in pustimo pocivati 10min. Delalo naj bi se v pecici... ampak jih lahko enostavno oblikujemo v kroglice, povaljamo v drobtinah in pecemo na olju.
  *    *    *

Zdrobovi cmoki s kaviarjem
Kot prvo naj te opozorim, da jih sama se nisem delala. Jedla sem pa jih enkrat pri moji teti. Na zalost ne najdem recepta, sem jo pa klicala pa jih ni doma:S tako da... jaz vem da bi jih delala ne za v juho (niso tisto zdrobovi zlicniki?)... ampak bi jih delala kot prilogo, in jih ali povaljala v kaviarju ali pa iz kaviarja naredla omakco, ce tisto ne bi slo.
Ce pa pride teta prav cas nazaj, ti sporocim recept takoj ko bom lahko, prav?:)

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.11.2010 16:58:36   
Hope2
za zajtrke: fritata, poglej na internet in izberi najljubšo varianto. Ali pa toast, na njega položiš na oko pečeno jajce, čez pa rezino pečene slanine. Šmorn ali ameriške plačinke s polivko (sadno ali vanilijevo)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2010 17:23:05   
Freya88
Uh... za sladico je super angleska (vanilijeva) krema, ki jo lahko uporabis samo po sebi v kozarcih za puding s kaksnimi piskoti, lahko z njo prelijes smorn in/ali palacinke... Dobri so tudi pelmeni (zamesimo preprosto testo iz psenicne moke in vode, v posodo zmesamo mleto meso, jajce, cesen, sol in poper... testo razvaljamo in ga s posodo oblikujemo v kroge, v le-te damo zmesamo zmes in kuhamo v slanem kropu... super so s kislo smetano ali kaksno omakco). Lahka sladica je skutna krema s sadjem (skuta, med ali sladkor, sadje, scepec cimeta zmesas in okrasis s sadjem ki je notri).

Ajjj... sedaj imam pa toliko idej da me RR ne dohiteva in ne pusti objaviti:S

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.11.2010 17:29:16   
Freya88
Da ne pozabim pecen kruh (lahko je svez ali star kruh, narezes ga na rezine, pomokas, das v jajco in popeces... kaj das gor je odvisno od tebe, lahko je sladkor, lahko vse skupaj se malce popeces na olju in das gor rezino sira, ali sunke, prsuta...).

Bom pocasi zakljucila...:D bolj pametno:) hehe

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.11.2010 17:35:19   
mateyka
@ Matejka - glede na to, da bomo na Svedskem, a imas ti kaksen fajn ''domac'' recept?

Åvedskega? na poti v divjino kupite "palt" in ga potem popražite v ponvi ali pokuhate. zraven imate lahko "pizza salad" (to je ena popularna zeljnata solata) - to je lahko malica ali kosilo.
user posted image
user posted image

pa po poti morate kupit seveda "bullar" - to so pa taki cimetovi polžki iz testa (to je pa fajn za zajtrk).
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.11.2010 17:36:15 >

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.11.2010 18:29:13   
hrchy
user posted image user posted image user posted image user posted image

se, se user posted image

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.11.2010 18:42:49   
Volga
Ja, hrček, pa bi takoj povedala, kako je na stvari, ne pa da sem uzalud razpirala svoje spomine iz otroštva user posted image  drgač pa nimam pojma o takih jedilnikih, lahko ti rečem samo, da sem ti fouš, pa da uživej, pa pazi, da te kakšen los al kaj so tam gor ne nabode.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.11.2010 19:11:44   
mateyka
za kruh je pa tako - najbolje je da kupite polarni kruh, ker vam stoji dosti časa in ga boste kupili 1x in bo dovolj (če ga boste kupili za čez vikendza vse)
takole zgleda (je okrogel in ponavadi je prepognjen na pol):
user posted image

tale je sendvič s polarnim kruhom - navadnih sendvičev je na severu bolj malo user posted image
user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.11.2010 9:40:30   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
za kruh je pa tako - najbolje je da kupite polarni kruh, ker vam stoji dosti časa in ga boste kupili 1x in bo dovolj (če ga boste kupili za čez vikendza vse)

Iz cesa pa je to? Mislim kaksen kruh je to... kaksen recept mogoce... jaz bi pa todoma poskusla delat!:)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?