hrchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Volga ma zakurte zunej, pa nanosite ful drv, da mate orng žerjavko pa not vržte cel krompir, prerezan po sredi in noter rezina slanine, pa zavijte v folijo, pa v žerjavko. Zraven pa hrenovke nabodte na palce pa jih specte. pejte se tabornike sred hoste ne pa fensi šmesi kuhinje. Točno to sem imela tudi jaz v glavi. Pa še praviš, da ni pečice, da je nek mali šporhet, nič elektrike.... pa bi ti take kruhke z jajčkom, ko rabiš pečico... pa bi ti nekaj šmensi skuhala, ker so ostali noro dobri kuharji, oprosti ampak v neki "novi" kuhinji, ki to sploh ni, kjer nimaš normalnega šporheta, ko sama praviš, da tem kuharjem ne sežeš do kolen, vsaka ti čast, da si upaš eksperimentirat. Glede na to, da so taki fensi, bi jaz glih kontra naredila, po predlogu volge. Pa namesto fensi hrenovk, bi spekla "pasjo radost" klobaso (ne vem kako je pravilno slovensko), pa pajani kruh z zaseko... vse lepo ob tabornem ognju. Buče v foliji pečene. Še bograč bi ob tabornem ognju skuhala Mislim, da tle ne boš našla kaj prida idej Točno to sem imela tudi jaz v glavi. Pa še praviš, da ni pečice, da je nek mali šporhet, nič elektrike.... pa bi ti take kruhke z jajčkom, ko rabiš pečico... pa bi ti nekaj šmensi skuhala, ker so ostali noro dobri kuharji, oprosti ampak v neki "novi" kuhinji, ki to sploh ni, kjer nimaš normalnega šporheta, ko sama praviš, da tem kuharjem ne sežeš do kolen, vsaka ti čast, da si upaš eksperimentirat. Glede na to, da so taki fensi, bi jaz glih kontra naredila, po predlogu volge. Pa namesto fensi hrenovk, bi spekla "pasjo radost" klobaso (ne vem kako je pravilno slovensko), pa pajani kruh z zaseko... vse lepo ob tabornem ognju. Buče v foliji pečene. Še bograč bi ob tabornem ognju skuhala Ne, neee, Hope pa Volga mal narobe sta razumeli, saj jaz ne bi takih kruhkov z jajckom, k rabis pecico, ce je nimam ... in fensi smensi kuhne (BTW, men se drugac teli kruhki ne zdijo fensi). Itak vem, da je najlazje v takih pogojih narest makarone s paradajzovo omako in hrenovke. Sem hotela samo videt, ce zna katera s takimi omejitvami, kot jih imamo mi, kaj malo manj ocitnega pripravit. Sprasujem pa zato, ker tudi jaz uzivam v kuhinji (tako da Hope, nikoli nisem rekla, da sem jaz kaj slabsa kuharica od njih , sicer bi kuhinjo v celoti njim prepustila) in mi je pac izziv pripravit kaj drugacnega, pa kaksen nov recept tudi nikoli ne skodi. Recimo Hope tale tvoj pajani kruh se fajn slisi, samo zaseko bi morala nadomestit s cim drugim, ker se jo pri nas ne dobi, pa kaj naredis s tistimi bucami me tud zanima (kaksne posebne zacimbe pa to?). Pa s'morsov tud se nisem delala, sam jih pa poznam in so fajn. @ Matejka - glede na to, da bomo na Svedskem, a imas ti kaksen fajn 'domac' recept? pa dejmo se predpostavit, glede na to, da je to sever evrope, da bo dez in mraz in se nam ne bo dalo ob tabornem ognju cepet??? kaksen 'indoors' recept?
|