lottyka
|
Dober večer, simonmojca - tale majica je pa res huda, zgleda prav starejši . IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** lottyka- se mi je kar zdelo, da bo nekaj takega....načrtno prenehat dojit je čisto nekaj drugega kot če ti mleka zmanjka Ja res je, sploh iz polnega dojenja na nič ni tako enostavno. IZVIRNO SPOROČILO: D0aisy lottyka-tudi men gre na živce ves tale pomp okoli dojenja, že v bolnici te sploh nihče ne vpraša a sploh boš dojil, to je samo po sebi umevno in nato P. in vsa okolica pritiska nate in ti dela slabo vest, če slučajno ne dojiš ali pa delno dojiš kakor jaz. Sem se tudi ful mučila z dojenjem (verjetno pa niti pol toliko kakor ti), bradavice me še zdaj ful bolijo, vendar mi primanjkuje mleka in zadeva se samo še slabša, zdaj ji že po vsakem dojenju dodajam 50 ml dodatka (prvi mesec sem polno dojila). Mi gre pa zlo na živce, ko potem slišim kakšen komentar, da mleka ti pa ne more zmanjkat, da to je povpraševanje-ponudba. Ampak vem, da sem naredila vse da bi polno dojila še naprej, pa ni šlo in mi je sedaj samo težje ker vsak obrok dojim+dodajam. Verjetno pa je tebi še težje, ker si čez noč prenehala. Mene prav zanima kako bodo sprejeli v P ko ne bom dojila, če bova imela slučajno še enega. Ker mi bodo morali že tam ustavljati, da ne bi slučajno spet dobila mleka. Imam občutek, da me bo vsak hotel prepričati v nasprotno. Sicer pa sem že zdej dogovorjena z ginekologinjo, da bo že v materinski zapisano, da mi morajo takoj ustavljati. Ampak se bom že v naprej pripravila, da mi ne bo prišlo do živega. Pač če ne gre, ne gre. IZVIRNO SPOROČILO: phelps Tommee Tippee, vem, da imate nekatere od tu njihove stvari, kje ste kupile lončke za shranjevanje materinega mleka v zmrzovalniku? Jaz sem klicala v BC Grosuplje in mi je rekla poslovodkinja, da jih imajo, potem pa mi jih prodajalka ni našla... Ji ne zamerim, ker je res veliko stvari in ne morejo vse poznat... Jaz sem jih nekaj dobila zraven črpalke, ampak so res majhni, držijo samo 50ml. Kupila pa sem naknadno potem od Aventa, ker so večji in se mi zdijo bolj praktični. Se mi zdi, da bodo ti od Aventa primerni tudi za potem, ko bodo kašice. IZVIRNO SPOROČILO: Najki lottyka . Pa ti niso predlagali mrzlih obkladkov, da se neha mleko delat? Ce se ne motim, obstaja tudi zdravilo, ki pomaga mleko izsusit. Sicer je pa najbolj vazno, da ste vsi zadovoljni z dojenjem ali pa dodajanjem. Ja sem mogla hladit. na vsako uro 10 minut. In sicer so mi svetovali da te vrečke za ledene kocke, pač dve nafilaš in zmrzneš in se res zelo dobro obnesejo, ker se lahko prepogibajo, da pridejo povsod. Poleg tega pa sem pila še po nasvetu moje mami še žajblov čaj, ki naj bi tudi zmanjševal mleko. Tablete pa tudi obstajajo ampak imajo veliko stranskih učinkov, tudi avta ne smeš vozit dokler jih jemlješ in v mojem primeru ne bi ravno veliko pomagale zaradi prevelike količine mleka. Ponavadi to predpisujejo pri tistih, ki imajo samo še 1-2 obroka na dan. So pa narejene na bazi hormonov in ti zmešajo hormone, velikokrat pride do hormonskega neravnovesja. Mi smo bili dogovorjeni, da če do kontrole ne bi izgubila mleka, da dobim potem tablete, ker bi se tudi količina mleka že zmanjšala. pucanje nosa - mi imamo sedaj baby vac in smo ga kar veliko uporabljali ko je imel zelo poln nos. Sedaj pa je malo bolje in uporabljamo samo še fiziološko. št. oblačilc - mi nosimo sedaj 62 in 68. Od H&M nam je 62 komaj še prav, hlače so že bolj na knap. Več od 68 pa še nimam nič kupljeno. Upam da bomo večje že poletne kupovali, ker toliko pa tud ne more zrast. glavca - Žan že drži glavco, zelo zelo redko še malo omahne. Ampak mu jo še vedno podpiramo in merkamo. Imamo pa problem, ker se hoče skoz pokonc nosit. Ampak se mi zdi še malo prekmalu, da bi se skoz pokonc nosil, tako da se kar kregamo on bi gor, mi pa bi ga še mal dol nosil. menstruacija - Jaz jo imam sedaj že drugič, prvič naj bi jo imela kar takoj že med čiščo (vsaj v P so tako ugotovil) ravno zdej pa jo imam drugič in je bolj močnejša in daljša. vrtec - midva bova dala vlogo ampak bolj zaradi pik za drugo leto, računava da bova dobila letos zavrnjeno. Varstvo imava, saj bo tast merkal. Če pa dobiva vrtec, bo šel pa pač v vrtec. Zdej pa moram it, se gremo kopat pa spat. Potem pa še mal pospravim pa še sebe spravim vodoravno. Zdele je dva dni kar aktiven podnevi in skoraj ne spi, pa mi zmanjka časa za pospravljanje. Lep večer še naprej.
|