Najki
|
pajac Lien je imela tudi tako zabasan nosek, da se je AC alarm sprozil 6x v eni noci... Se je pa sam ugasnil, ker ze piskanje spodbudi dihanje nazaj. Drugi dan sem sla do P, pa razen noska ni nasla prav nobenega drugega razloga za to. Po tistem se ni vec oglasal alarm. Pri nas je bilo tako, da sem ji zlivala ampulce FR v nosek, potem smo kupili baby vac in uporabili manj ampulc, pa baby vac pol manj spuca kot FR, zato je v manj kot tednu dni zakuhala in dobila vneto uho. Potem smo rekli dost tega in smo zaceli pucat nosek kot tavelikemu. Cez roko jo polozimo na trebuh in nad umivalnik, sprico v roke in spricamo 1 do 2dl FR v nos tako leze. Gre vse ven. Na koncu pa s pumpico samo se nosno votlino spucamo in podremo kupcek. Priporocam! majchi AC lahko zapiska, ce je na vecji postli in se otrok zbase v kot ali ob ograjo in potem senzor ne zaznava dobro. Pri dojenckih je pa lahko problem v nadzoru dihanja, ce jim je vroce in seveda tudi poln nosek. Sicer pa je smrt v zibki bolj pricakovana pri nedonosenckih, ker imajo se motnje v dihanju in lahko pozabijo dihat. K tem motnjma pripomore tudi, ce jim je vroce. V glavnem njihovi mozgani nekako pozabijo javit, da je treba dihat in jih res lahko ze AC pisk prebudi. renesme jaz tudi, ce posumim na uho laufam k P. Sicer me cudno gledajo, kaj delam tam, ce se nima 3 dni vrocine, pa lepo ignoriram opazke in ga dam pregledat. Se je vsakic obrestovalo. Ko je imela mala vneto uho, me je P nakuril, zakaj imam velikega v vrtcu, da bi moral biti vsaj pol leta doma in da ti zgodnji prehladki pri dojenckih vodijo v astmo cez par let. Pa kaj cem, imela sem ga spet doma pol tedna, ker je imel cepljenje, pa sem spet padla v krizo z mlekom in moram spet popravljat situacijo... Sicer pa bratca, ko pride iz vrtca, preoblecemo in umijemo, da ne nosi virusov naprej, po javnih igralih mu pa roke razkuzim kar z antibakterijskim gelom. Prvic se je namrec okuzil prav na javnih igralih. lottyka . Pa ti niso predlagali mrzlih obkladkov, da se neha mleko delat? Ce se ne motim, obstaja tudi zdravilo, ki pomaga mleko izsusit. Sicer je pa najbolj vazno, da ste vsi zadovoljni z dojenjem ali pa dodajanjem. Moj prvi je bil na flaski in zdaj ko primerjam, se mi zdi dojenje psihicno bolj zahtevno, sploh ce se skos sekiras za mleko. Seveda je vredno truda, samo flaska bi bila res olajsanje. D0aisy jaz sem stisnila zobe in jo ene dva dni poslala lacno spat, cez dan pa skos priklapljala, da je v prazno vlekla. Se je obrestovalo, ker tretji dan sem imela dosti mleka za cel dan in vsak dan vec. No zdej pa je spet upadlo, samo je ze bolje danes. Dodatek sem ji dala samo 100ml pred spanjem, cez dan pa ne. Se mi je pa zelo dvignilo zaupanje vase in sposobnost dojenja, ko sem uspela dodatek spet pospravit, je res ful v psihi in sproscenosti. Sam tezko bit sproscen, ce se ti mimogrede zaradi neumnosti spet podre sistem.