naša beba
|
IZVIRNO SPOROČILO: emma83 IZVIRNO SPOROČILO: naša beba IZVIRNO SPOROČILO: naša beba IZVIRNO SPOROČILO: pajac No pa imamo potrjeno kri v blatu in je mami od danes na res strogi KML dieti.. kar pomeni, da hrana ne sme niti pomislit, da bi vsebovala kako mlečno zadevo... Odpadejo še kakšna paštetka, pa za Poli nisem ziher, da je res nima, ker na ovitku ne piše... Me je ves dan nekaj lakota preganjala, po pogovoru s P me je vse minilo... A to kri v blatu bebe? Ker sem tudi sama prej popoldne opazila tako rdečo sluz v blatu moje pikice. A je to to? A v tem primeru greš avtomatično na brezmlečno dieto? Oziroma ali je bolje, da stopiva do pediatrinje? Ja pa smo tudi mi pristali tu.... stroga dieta... brez mleka in jajc... Pajac, a si ti mogoče dobila seznam prepovedanih živil? Meni je P sicer rekla, da živila na katerih piše, da se izdelke na katerih piše, da so "proizvedeni v obratu, kjer se uporabljajo tudi mleko, jajce,..." lahko uživam. Pri salamah, hrenovkah, paštetah,.. je pa tako, da se je bolje izogibat, oziroma izbrat take, ki ne vsebujejo laktoze. Kupit smo šli tudi dodatek, Aptami ADC... svinjsko drag, nimam druge besede... ta malo pakiranje v piksni... skor 18 evrov. Le je pa gospa v lekarni opozorila, da če se alergije dokažejo in je vsaj pet takih snovi, potem se sproži nek postopek preko pediatrične klinike in je mleko potem na recept s polovičnim doplačilom... Kar se pa lakote tiče... cel dan ni blo apetita.. kosilo sicer skuhala, v sebe sem pa spravla samo par litrov čaja. Zdaj sem se edino malo najedla...ne smem se pustit, zaradi mleka... O punci katastrofa, obema . Pa je tole samo preventivno ali je že dokazano? Kako pa sploh dokažejo, če pravijo, da pri tako malih testi ne pokažejo pravih rezultatov? Se opravičujem, če sem vsiljiva, ampak me res zanima. Nočka punce. Evo jutro! Moram najprej najdit, kaj smem jest za zajtrk... Emma, nisi vsiljiva, sploh ne!!! Res je menda do enega leta otroka težko dokazljivo ali gre res za alergijo in za kakšno. Zato (kolikor se jaz spoznam na to in razumem) sem dobila dieto preventivno, saj je kri v blatu pogosto znak za alergijo. Lahko pa je še kaj drugega (razjede na črevesju, ...) Včeraj smo jim pustili tri pokakane pleničke (menda bodo pa res imeli dosti materiala) in pa vzeli so nama dve epruvetki krvi. Zdaj bodo pa to poslali na analize in ugotavljali ali gre za bolezenko stanje ali alergijo.
|