tybysy -> RE: Oktobrčki 2010 (5.12.2010 10:32:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: majabar Evo, sem ga stehtala, nic ni pridobil v 10ih dneh . Pa tako veliko in rad je, mleka je dovolj, samo kaj, ko nic noter ne ostane. Prihodnji teden v petek imava itak pregled. Do takrat se pocakam, ne vem, ali gremo pa ze prej . Jaz sem celo znanost naredila iz "pridobivanja". Me je patronažna čisto napsihirala, da premalo pridobiva, da bo morala v bolnico, kar sama me je naročila k pediatru... Bla, bla, bla... Jaz pa čisto gotova, po 11 dneh sem prišla iz porodnišnice, živa rana namesto bradavic, malo dojila, malo črpala, malo dodajala. Po Aptamilu krči, potem ga sploh ni več marala, v glavnem - katastrofa. Pridemo k pediatrinji in se zasmeje "joj, jaz sem pa enega čisto shiranega otroka pričakovala". Torej - otrok naj bi pridobival vsaj 150 g na teden. Mesečno povprečje je 600 do 800 g. Naša je v točno enem mesecu pridobila 855g. Sem bila vesela, kot da sem sedmico zadela. Največji problem pri dojenčku je dehidracija, zato tako radi bolnico omenjajo - ker je potrebna infuzija. Jaz sem ji ene dvakrat (ko je imela res bolj slab dan za jest) po žlički dala kar malo prekuhane vode, tako me je bilo strah, da bom spet šla od doma. Tudi tehtnico sem kupila (na 10 g natančno). Tehtnica na 100g bo bolj malo povedala - odvisno ali je otrok sit/lačen, polulan, pokakan... Potem pa na 100g navzgor ali navzdol zaokroži
|
|
|
|