|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 16:45:02   
rozi81
Ne vem če tema glih sm paše ampk bom kar tuki napisala, pa še kar po domače ne bom nič fina, pa brez zamere.

Mojo Tejo dojim že od rojstva stara je pa 5t. Dojim cca na 2uri in pol ali na 3 ure. Ponoči se zgodi tudi na 4 ali 5 ur. Joške sem imela vedno nabite in trde pred dojenjem in ko mi je Teja začela vleči jo je kar zalivalo, če pa je odmaknila glavo je bilo tudi po 5 curkov, ki so še kar tekli. Od danes ponoči naprej pa so moje joške mehke ne glede na to ali je glih pojedla ali pa mora jesti. se pravi tudi po treh urah od dojenja so mehke. Še vedno se mi zdi da priteče dovolj mleka, še vedno jo zaliva in še vedno mi teče ven če mi tamala umakne glavo. Ne vem pa če je še vedno toliko mleka in ne vem kaj naj bi to pomenilo. Ali to pomeni da počesi zgublam mleko ali to tako mora bit?

Hvaležna vam bom za vsak odgovor, ker me pošteno skrbi. Pa še na morje gremo v soboto za 14 dni na Pag in ne bi rada tam ostala brez mleka.

Pa če to pomeni da mi ga bo zmanjkalo kako si lahko pomagam da mi ne bo?

Hvala za vse odgovore, zlate ste!:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Lp S in :duda: Teja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 16:53:09   
Anonimen
Jaz sem imela včasih tako mehke joške,da sem bla sigurna da je konec z mlekom.Pa ni bilo tako-dojila sem do devetega meseca,potem pa sem prekinila,ker me je grizla.
Samo dojila pa sem do 7meseca,tako da se nimaš bati:)

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 16:54:52   
Vrtnica1
Moj Žiga je star 7 tednov in meni se je zgodilo isto. Sem tudi bila panična, da mi bo zmanjkalo mleka, ampak gre zgolj za to, da so se dojke prilagodile povpraševanju. Pač proizvedejo toliko mleka, kot ga naši dojenčki spijejo, tudi to, da so dojke postale mehke, je normalno in to ne pomeni, da ti primanjkuje mleka. Je pa res, da nekaterim ženskam zvečer malo "zmanjka" mleka, jaz v takem primeru (to je bilo do sedaj trikrat) naredim sinku dodatek (imam pripravljen Hipp PRE, ki se mi zdi kar vredu). Sama sem ugotovila, da se moja "ponudba" mleka zelo sprmeinja: odvisno od vremena, od počutja, od sinetovega pitja... ampak do sedaj se sine lepo redi, in mi je pediatrinja rekla, da sploh ni treba dodajati.
Te pa povsem razumem, da si zaskrbljena. Opazuj otroka, pa boš najbolj videla, ali ti res primanjkuje mleka ali pa ga je dovolj. Sama imam tako majhne prsi, da ne morem verjeti, da že dva meseca polno dojim našega korenjaka, ki ima vedno večji apetiti, pa še kar gre.
Veliko sreče, V. :rozica:

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 16:55:40   
Petra P.
okoli 2 mesecev naj bi se počasi uskladila ponudba in povpraševanje, tako da naj bi te nehalo tiščati v prsih.

sicer pa se lahko še vedno zatečeš k sezamu. malo poglej nazaj po temah, bo našla veliko napisanega o sezamu.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 19:41:09   
Mateja-13
Jaz sem mojega fantka dojila celo leto, pa naj napišem še svojo izkušnjo.

4 - 5 dni po porodu so bile moje prsi (in žleze pod pazduho) tako nabrekle, da je joj - naval mleka. No čez nekaj časa (ne vem kolko) se je to malo umirilo. Dojila sem še naprej le moj mali je zahteval pri vsakem obroku obe dojki. In tudi jaz sem imela zelo veliko mleka, ki je začelo teči, če se je mali le oglasil. Tako, da pri tebi gre verjetno tudi za podobno situacijo. če otrok po dojenju izgleda zadovoljen in se ne joče (razen če ga šraufa) je sit in ne rabiš bit v skrbeh. preden ne bo sit ne bo izpustil zize!
Jaz sem se prisilila, da sem pila veliko tekočine, pila sem tudi ROOIBOS čaj (ki je brez teina, o njem je veliko pisalo v reviji Mama), ki naj bi stimuliral tvorjenje mleka, kupovala pa sem si tudi posebni instant čaj za dojenje (HIPP ali katera druga firma. Moj fantek je bil 5,5 mesecev samo dojen. In res je kar pravijo v bolnici: mleko se tvori po potrebi, koliko bo otrok sesal, toliko se ga bo tvorilo. Poskusi pa, da bo dete čim bolj izpraznilo dojko, šele nato mu ponudi drugi - ko več ne bo mleko bo to jasnpo pokazal.

LP

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 19:56:13   
Anonimen
mehke joške pomenijo da se je končno začelo uravnavat poraba in proizvodnja in to pomeni samo ok in ne da ti zmanjkuje mleka!

lp, lara

(odgovor članu rozi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Malo zaskrbljena???
3.8.2005 21:30:48   
m jana
Jaz sem dojila oba relativno dolgo! 10 in 8 mesecev! Se strinjam z ostalimi, proizvodnja je odvisna od porabe tako da se nimas cesa bati! Samo ne dodajaj´drugega pa bo! Pa ne pozabi na pocitek!
Veliko srece!

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Malo zaskrbljena???
4.8.2005 8:40:54   
niki5
Tako kot pravi Lara. Jaz imam take že ko je bil star 2 meseca in še vedno dojim po 5x na dan, naš pikec pa je star zdaj 9 in pol meseca.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?