buča
|
punce moje,ni mi kar naenkrat vrglo pokrova.Skupaj sva že 17 let,10 let sva bila fant in dekle,sva se imela zelo rada,njegovih napak nisem opazila(tud on verjetno mojih ne),ker sva živela vsak zase.Včasih je pil,bil je pijan tudi večkrat na teden.Prvega otroka sem rodila mrtvega,drugi otrok je punčka,za katero mi pravi,da ji itak vse dajem,tud njegovo polovico mene.Kdo pa me je tolažil in objemal,ko sem bila z njo noseča in je on popival in hodil vse noči okoli?Moji najdražji punčki hočem nuditi čimlepše otroštvo,z očijem in mamico,zato vztrajam....oz.sem vztrajala,do zdaj....res sva se trudila na vse mogoče načine hčerki dat bratca ali sestrico,ker imava oba rada otroke.Samo on ne ve,da z otrokom pride odgovornost,jaz pa priznam,da sem bila tukaj preveč slepa in sem mižala na obe očesi in se tolažila,da bo bolje.Kolikokrat sem vse noči prejokala,ko ga ni bilo in premišljevala,da bi mu naredila vse,stregla od spredaj in zadaj,samo,da bi bil doma z nama.Kako zelo trapasta sem bila...to sem sedaj spoznala...trapasta,slepa,neumna.kar hočete..koza,krava,vse mi lahko rečete.Sedaj ne morem več.Nočem več.Niti nočem,da bi on kar naenkrat pa zmeraj pomil,pa skuhal,pa posesal...lahko pa to narediva skupaj,pa nama bo ostalo več časa za naju...ne vem,zakaj gre mimo zvrhanega koša perila,ki ga nesem iz sušilnice v 2 štuk..raje dvigne nogo...zakaj odnese samo svoj krožnik iz mize,najinega pa pusti?Zakaj je danes(potem,ko sva se počila)postlal samo svojo in hčerino posteljo,moje pa ne?Rodila sem 2,enkrat sinčka,ki je med angeli,enkrat punčko,ki mi je vse in še 3 spontani splav...pa nisem toliko vredna,da bi odnesel cunje za likat,da bi me kdaj vprašal,če mi kaj lahko pomaga?Rada bi šla na začetek zveze...mogoče začela znova...verjetno sploh nebi.....bila sem mlada(17)in slepa in moj izgovor je,da sem ga imela rada.Še vedno ga imam,ne vidim pa v njem nekoga h kateremu bi se zvečer stisnila vem,nihče ni popoln,ne jaz,ne on...a se mi zdi,da se že predolgo trudim...in sem postala utrujena.