tassika
|
Uf kje bi začela Danes imam malo več časa, ker je mala v varstvu, no dejansko nimam časa, ker me čaka pospravljanje po praznikih, ampak se mi ne da Pa začnimo: obnašanje v javnosti - odvisno katera muha jo piči, včasih ful pridna, beri včeraj v kitajski smo lepo pojedli celo kosilo , včasih pa kot bi jo navil. Predvsem ne nagaja, ampak ima veliko preveč energije, to bi lahko ves čas govorila, letala okoli, skakala,... no ja to ima po mami, ki še v 38t leze na mini hribe Ogovori vsakega, potem pa glavo skloni, ker ji je nerodno, še bolj kot pa ogovarja pa sprašuje. Recimo danes zjutraj, mami kaj ma stric v vrečki, mami kam gre teta,... samo čakam, kdaj bo kakšno fajn ustrelila Aja kar se pa tiče ostalih otrok, zelo ima rada družbo, ampak povsod hoče malo komnadirat, zdaj če se ji otrok pusti je bogi, če pa pokaže, da ne gre, potem pa popusti. Pa po novem poznamo kletvice, sicer zaenkrat samo doma, ji takoj preusmerim pozornost, ampak kaj ko včasih mi je tako smešno, da se moram najprej stran obrnit, da me ne vidi, da se smejim. Zakaj pa se smejim, ker gre v pon zjutraj k nama v spalnico in se zaleti v omaro in gospodična prav lepo izusti jeb... mate... no to kletvico obvlada, ne vem, kje se jo je naučila, ker jaz je ne uporabljam, sicer na splošno ne govorim grdo, razen kdaj v avtu Vrtec in praznovanje: Naša ni v vrtcu, hodi pa na igralne urice, tam smo se zmenili, da prinesemo kinder čokoladke in en sokec, ker imamo enega fantka s hudo alergijo in pač to čokolado lahko je, je pa to vseeno drugače kot v vrtcu. ČE bi bilo po moje bi prinesla kakšne piškotke in sok. Hrana - sadje/zelenjava: S tem sploh nimamo težav, ponavadi se skregava, ker bi pojedla celo kg mandarin, potem pa imamo veselico na wc-ju. Od sadja obožuje mandarine, mango, kaki, jagode, maline, borovnice - vse kar je okroglo. Banane in jabolka, ki pa ji niso najljubša, pa vržem v sokovnik, vedno dodam še rdečo peso in korenček in ji je prav zabavno, ker je lepe roza barve. Zelenjavo imamo na meniju kuhano skoraj vsak dan, več jemo zelenjave kot mesa, jaz nisem nek hud ljubitelj, ga kuham, ampak tam max 3x/teden. Obožuje tudi juhice in skutke, skutke kupujem podložene s sadjem, pa tam spet nekaj dobi. Imamo pač bolj zdrav jedilnik, kolikor gre. KEr je alergična na čokolado in smokije - takoj dobi fleke, sem že celo poletje na igrišče nosila sadje in nič ne pogreša ostalega. Če pa otrok noče pa nimaš kaj naredit, lahko poskusiš s sokovi, ali pa ga zmiksaš, samo če ne bo ne bo. Meni včasih sploh ust ne odpre in takrat ni šans, da jo prepričaš, pač počakam, da se ji zljubi in takrat poje. Aja pa po novem obožuje solato s kalčki Duda: Smo jo ukinili že pri 18m. Bilo malo joka, ampak nikoli ponoči. Ima pa od takrat niniko, brez katere pa ne gre spat, če te ni, ne bo spala in konec, tudi ponoči če se zbudi, se zato, ker zgubi niniko. Imamo pa obdobja, ko se zbuja vsako noč po 3x in obdobja ko spi po celo noč. Nisem še našla vzroka. Pač tisie par dni sem zombi, pa potem nadoknadim. Uf zdaj sem pa naložila, grem kar stran, drugače me boste brale 3 dni, ko začnem, ne znam nehat
< Sporočilo je popravil tassika -- 2.11.2011 8:54:08 >