tassika
|
Rižko edini recept je tole: bom kar citirala iz drugega foruma: Še jaz predenj grem med svoje vrtičkarje ...Ja verjamem da mora biti grozno gledati, poslušati in podoživljati vse te tegobe , skozi katere gredo nekateri malčki...Sama vedno pred vstopom povem, da se morajo starši resnično odločiti ali bo otrok šel v vrtec ali ne. Resnično. Kajti to izpisovanje in vpisovanje je v večji meri bolj škodljivo kot dobro. Če otroka izpišete takrat , ko mu je najhuje, mu bo takšen vrtec ostal v spominu in bo vpis čez čas še težavnejši. Sama pravzaprav razumem vse strše, ki težko dajo zjutraj otroka od sebe , (sama sem bila tudi med takimi), vendar zavoljo otroka, potegnite iz pet ves optimizem, čimveč sodelujte z zaposlenimi v vrtcu, naj jih vodijo očki, dedki...pač tisti, na katere so manj navezani...Skratka , dopovejte svojemu srcu in s tem tudi otroku, da mu v vrtcu ne bo nič manjkalo, ne bo lačen, polulan, bolan....seveda pa bo pogrešal vas...to je normalno...seveda do neke meje...Aja , pa še to...sama imam v skupini deklico, ki jo mati po dveh letih še vedno pripelje na prag vsa solzna in vedno ponavlja, ja saj ne bom dolgo odsotna, ja saj boš zdržala, saj vem da si boga ker moraš v vrtec... Ob njej se mi vedno dvigne pritisk in sem ji tudi na gov. urah povedala, da tako ne gre...Žal nič ne pomaga...Seveda deklica ne pride čez prag na višku veselja, ko pa vsako jutro posluša takšne litanije...Saj potem je čisto vredu in se zelo zabava, žal pa ji to slovo mamica vsak dan zagreni... Skratka....vsem tistim, velikim in malim, iz srca želim, da bi lahko čim prej spoznali vrtec v najlepši luči, da bi postale vaše noči brezskrbne , ter da bi vsako jutro z veseljem prihlačali v naše malo mesto...jaz že tečem... napisala pelin. Tudi meni je bilo hudo, pa ji nikoli nisem pokazala, sem šla vn in tam vzdihovala. Otrok čuti, da je tebi hudo in joka zaradi tebe, ne zato, ker mu tam ne bi bilo všeč. Čuti tvojo stisko. Boš videla, ko boš šla ti parkrat z nasmehom tja in vn, bo tudi on začel lepo sprejemat vrtec. Ker če ne joka, ko prideš po njega, potem že uživa tam Emily, jaz sem ji kupila ene visoke škorenjčke, pa v njih niti na noge noče stopit. Zdaj pa ne vem. V mass-u sem sporbavala skibucke, pa so bile tako široke, da sem se samo smejala, tamala jih je pa s takim veseljem čez glavo vrgla SEm pa zdajle dobila tale link, pa mogoče grem pa res pogledat in sprobat: http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=334&detailID=859&ime=Shoo_Shoos_Smiley_skorenjcki