|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
2.11.2010 22:31:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smrklji iz nosa...
2.11.2010 23:28:10   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

No eno vprašanje, dilema bolj. Pa ne želim prepira, samo preprosto ne vem več kaj naj, pa mi bo mnenje pomagalo.
Skratka, dva meseca vrtca, statistika pa taka: že 6 bolezen v tem času pri mojem 2,5 letnem sinu. Vrtec je začel obiskovat letos. Očitno je, da je bolj občutljiv, ampak dejstva so pa naslednja: ne hodimo po centrih in ga ne izpostavljamo nikjer, torej te bolezni dobi v vtrcu...

Pa me zanima, ali starši dejansko vozite bolne otroke v vrtec oziroma kaj vam sploh pomeni bolno? Ker sem videla otroke v našem vtrcu, ki jim je ulivalo iz nosa, kašelj pa jetičen in preprosto (pa pardon mame) meni tak otrok ni zdrav. Jaz razumem, da nekaterim otrokom dosti teče iz noska pa da se kašelj vleče (saj se tudi pri nas), ampak je očitno, da tak otrok preboleva neko virozo in da bo okužil še druge otroke... (govorim o tistih zelenih smrkljih in grdem kašlju)

Pa me zanima, ali res samo vročina, driska itd, pomeni, da vzamete otroka iz vrtca ali tudi zelen smrkelj skozi cel dan, pa kašelj da te pobere, pomeni, da otrok rabi par dni odklopa, kak čajček in malo počitka?

Ker ko je naš grdo kašljal, sem ga vzela ven, ko ima vročino ga vzamem ven, samo zdaj se mi pa vedno bolj trapasto zdi, da kri pljuvamo, ko se gre za bolniške, drugi pa vozijo očitno bolne otroke v vrtec...

Samo mnenje torej, ali katera upa priznat, da otroka ne vzame iz vrtca, če res ni hudo, je pa očitno, da je boln?

Lp in hvala


Sama imam taksno sreco, da si sama dolocam delovni cas in sem lahko otroka vedno imela doma, ce je zbolel (tudi ce se nam je slo na lepse). Verjamem pa, da so taksni starsi, ki enostavno nimajo nacina, da bi bili vedno doma, ko je otrok bolan. Marsikdo ima na izbiro bolnisko ali sluzbo - na zalost.
Tvoj otrocek pa verjetno in bolan samo zaradi drugih bolanih. Vsak otrok je na zacetku, dokler se mu imunski sistem ne navadi vrtcu bolan.
Ko je sine krenil v vrtec nas je pedijatrinja na to opozorila in svetovala redno, vsakodnevno izpiranje noska z fiziolosko raztopino. Ko smo dejansko zaceli to delati, se je obolevnost povsem umirila in v naslednjih skoraj treh letih, sin ni vec zbolel.
Potem so prisle norice, ampak njih se ne da preprecit z fiziolosko user posted image

Morda bi se pogovorila z vzgojiteljicami. One imajo pravico zavrnit sprejem bolnega otroka v skupino. Tega IMO ne pocnejo, ker se zavedajo, da za starsa to lahko pomeni izguba sluzbe. Na zalost.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.11.2010 9:28:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 9:41:20   
PIRANJA
Ja, naše prvo leto je tudi izgledalo tako kot opisuješ. Za vsak smrkelj sem ga pustila doma, pa to ni prav. Kot prvo je bil prikrajšan za družbo vrstnikov, kot drugo, je pa ob vnovični vključitvi ponovno hitro skasiral. Ja in eni kašljajo kot si napisala, potem pa slišiš mamico; ja al te je tale mrzel zrakec znerviral. TO bo JA!
Potem smo tudi mi spremenili taktiko. Tudi ko mu je teklo iz nosa je bil tam - vse do tedaj, da je bila vročina oz. da je res bil videti bolan, ali pa da se mi ni zdel živahen kot to on je.
Znanka mi je celo rekla, ko smo bili doma, zakaj pa antibiotik ne neseš tja, da bi ga mu tam dale, jaz sem jih kar prosila in smo prve par dni ostali doma, potem pa kar v vrtec???!
Sem resnično vesela, da tega naš vrtec ne podpira. Otrok ki ima AB naj bo doma. In sem prepričana, da je takih otrok ki jedo AB in so v vrtcu med zdravimi kar nekaj.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 10:41:58   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

Tudi ko mu je teklo iz nosa je bil tam - vse do tedaj, da je bila vročina oz. da je res bil videti bolan, ali pa da se mi ni zdel živahen kot to on je. Žal je tako, tudi pri meni in jaz priznam da smrkave frkolinke ne jemljem iz vrtca, saj bi to pomenilo, da je ob prehodnih obdobjih ne bi bilo v vrtcu. Je pa res, da zjutraj sčistiva nosek s fiziološko in ji do opoldanskega lepotnega spanca nič ne teče iz noska (razen če gredo ven, na zrak - to pa še meni, ko je tako mraz že user posted image ), je pa čisto smrkava ko jo pride moj iskat - okoli 14.30; ko se zbudi. Domov, fiziološka in je do večera mir... Fiziološko 2-3x na dan ob prehodnih obdobjih in redno čisščenje nosu, in v dveh letih in pol vrtca, smo preživeli samo 4 prve mesece (uvajalne) napol doma...

Znanka mi je celo rekla, ko smo bili doma, zakaj pa antibiotik ne neseš tja, da bi ga mu tam dale, jaz sem jih kar prosila in smo prve par dni ostali doma, potem pa kar v vrtec???! OMG user posted image user posted image

Sem resnično vesela, da tega naš vrtec ne podpira. Otrok ki ima AB naj bo doma. In sem prepričana, da je takih otrok ki jedo AB in so v vrtcu med zdravimi kar nekaj..... Z zadnjim stavkom se popolnoma strinjam, poznano in znano... ne z moje strani - če je AB za 14 dni, pomeni, da bo moj otrok 14 dni doma, da se bo spočil in 'nafilal' baterije



Je pa res tudi to, da če kašlja, jo filamo s čaji in kakšnim sirupom (samo zvečer pa še to občasno)...
 
pač dokler ni vročine, ti za smrkelj/kašelj dr. ne napiše bolniške... sem pa tudi že 'lagala', če lahko temu tako rečemo, saj mi tamala ni delovala zdrava, a vročine ni imela in posledično ne bi dobila bolniške - tako da sem malo prikrojila resnico in ostala na bolniški 3 dni, da je tamala prišla k sebi in potem v vrtec...

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 11:51:40   
majčica1508
smrkelj iz nosa ni bolezen................
pri nas v vrtcu otroka zavrnejo,če ima vročino,drisko,vnetje učk.......
AB niti pod razno ne sodi v vrtec in nam lepo piše na tabli ob vhodu,da one nebojo dajale zdravil.........

prvo leto vrtca,kar naprej bolančkani....mislim,da smo bili v 3 mesecih vsega skupaj za 25 dni v vrtcu........no,ko smo pa to čez dali,pa moram potrkat tok-tok-tok.....da smo pa zdaj bp......

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 12:12:48   
TomTaylor
UmpaLumpa, pa prosim ti povej, kaj storiti tistim staršem, ki nimajo možnosti privat varstva, nimajo babic in tet, in so izkoristili že celoten letni dopust in to vsega za nego neprestano bolnega otroka, medtem ko ti pediater po 14 dneh "bolniške" in otroka z AB "pošlje" nazaj v vrtec oz. starša nazaj v službo iz razloga prazne zdravstvene blagajne? Niso več časi, ko starš dobi bolniško za vsak kihec in smrkec.  Naj taka mati (samohranilka) pusti službo zaradi smrklja? ...Nikogar ne ščitim in nikogar ne zagovarjam, imam tudi sama otroke v vrtcu, in tudi sama vidim tiste zasušene smrklje od ušesa do ušesa in kašljanje in kihanje...tudi moje otroke doleti, pa kaj naj storim? Neupravičeno je krivdo valiti na starše, res.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 12:17:39   
TomTaylor
Aja, pa še tole: nekoč sem govorila s pomočnico vzgojiteljice - ko je začela delat v vrtcu je v prvem letu pokasirala čisto vsako najmanjšo virozico, ampak ker se je bala, da bo zaradi bolnišk izgubila službo (oz. da ji ne bodo podaljšali pogodbe), doma pa ima 3 otroke in brezposelnega moža, je hodila delat. Bolna. A jo je sploh za obsojat? Pomojem ne. 

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:06:58   
Bizibee
Sina ne peljem v vrtec le v primeru, da ima drisko, bruha, je na AB, ima vročino ali kakršnokoli obliko viroze z izpuščaji. Zaradi smrkavega nosu še ni bil doma in tudi to je del življenja.

Tvoj otrok si bo pomoje v glavo vbil, da mora smrkat, da mu tako ne bo treba v vrtec in bo lepo doma. Tudi pri otrocih dela psiha veš?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:11:10   
Peli
Jest vozim smrkave otroke v vrtec, pa tud kašlata oba. To že od septembra naprej, če ga pelješ k P dobiš odgovor "kupita kakšen medvedkov sirup, ja nekej je slišat na plučkih, dobr en Sinecod... ja velik naj pijejo, to je tak trdovraten kašel pač..., ja včasih smo takim otrokom rekli "smrkavčki" " očitno to ni bolan otrok! Ali pa?
Če pa vidiš da se otrok ne počuti dobro ob vsem tem, ali da ima vročino, pa normalno da ga imaš doma.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:11:53   
kristinaj
iz nosa teče večini in tudi kašlji so lahko dolgotrajni, če tebi uspe smrkelj in kašelj pozdraviti v dveh dneh, dej še meni recept, če se pa otrok slabo počuti, sploh pa če ima vročino ne gre v vrtec....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:37:29   
barika
Umpa, sej veš kako je pri nas, 3 dni vrtca, 3 tedne doma, tamali je bil 1 teden v vrtcu in je  trenutno na AB, tavečji je zdrav, malo mu prozorno iz nosa teče in je v vrtcu, naslednji teden bosta pa verjetno oba doma ... glede na potek dogodkov zadnjih dveh mesecev (vsaj tamalega še ne bom dala takoj, da malo k sebi pride, če bo tavečji zdrav, gre).

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:38:23   
mini86
vrtec smo dobili šele sedaj in smo drugi oz tretji dan na uvajanju..če ti loh povem VSAKEMU otroku teče iz nosu zelen smrkelj in vsi kašlajo in kihajo..

no in prvi dan sem vzgojiteljico vprašala pri kakšnem smrklju in kašlju-eni res grooozno kašljajo naj ostanemo doma..in je rekla pri nobenem..to je pač tako obdobje in taka starost da bi bli potem lahko skos doma..tko da dokler ni vročine je lahko tukaj


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:42:46   
liliana
Uff.....to je pa zelo večplasten problem.....najprej, kaj je zdrav in bolan otrok.....zame otrok, ki kašlja in smrka ni zdrav, pa čeprav nima vročine......tudi sama nisem zdrava, če mi teče iz nosa, me boli glava, grlo, pa nimam vročine, res je pa, da običajno tudi nisem na bolniški, vendar se izogibam kakim direktnim stikov s sodelavci.......za nekoga drugega, pa je smrkav in kašljajoč otrok zdrav.......in ker nihče ne dobi bolniške, če človek nima vročine, je pač tak otrok in tudi odrasel človek pojmovan kot zdrav.......

In ker vsi starši nimajo možnosti varstva, bolniške se ne delijo kar tako.....smrkavi otroci in otroci, ki kašljajo gredo v vrtec......ne malo krat gredo v vrtec tudi otroci z vročino (svečko voltarena pred vrtcem v ritko in je otrok za 8 ur na pogled čisto vredu in videti povsem zdrav).....potem so v vrtcu otroci, ki jemljejo antibiotik (verjetno kužni res niso več, niso pa zdravi in bolj dovzetni za druge viruse, ki jih potem spet prenašajo naprej).....in začaran krog je tu......

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 13:55:33   
uškinamama
Še dobro, da je (otrokovo ) zdravje  naše bogastvo user posted image .



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
3.11.2010 14:24:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 14:34:13   
zmajaz
Naša dva sta že 2 meseca bolj ali manj ves čas smrkava, s krajšimi vmesnimi izboljšanji in poslabšanji - pa ne samo naša dva ampak pravzaprav praktično cela skupina v vrtcu. Pa tudi kašelj se jima vleče - pa je par dni boljše, pa kak dan spet slabše, pa spet boljše ... Skratka če bi se ozirala na kašelj in smrkav nos, če je očitno, da se otrok sicer dobre volje in se dobro počuti, sta lahko kar celo jesen in zimo doma (ker vem, da sta se jima je prejšnjo jesen, ko še sploh nista bila v vrtcu, isto več kot en mesec vlekla kašelj in smrkav nos) - pa pravzaprav kar večina skupine. Jaz ju vzameme iz vrtca, kadar je prisotna vročina (seveda tudi v primeru driske, bruhanja itd. bi ju - samo tega še nismo imeli do zdaj HB) - pa še 2 dni po vročini sta doma. Sicer je pa tako, da ti skoraj noben pediater ne bo dal bolniške, če otrok "samo" kašlja in je smrkav. Tako pač je na žalost.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
3.11.2010 15:19:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 15:27:31   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Hvala za mnenja, ceprav ne razumem zakaj ene tko v luft skacete, pa se funkcionalno nepismenost cutim. Skratka, kot sem ze uvodoma povedala, vem da enim otrockom cel cas iz noska tece, tudi vem, da je po neki virozi lahko se par tednov prisoten kaselj. Tudi nasemu se to vcasih vlece, kar sem tudi ze napisala. Govorila sem, ce vzamete otroka, samo ce ima vrocino ali tudi ce je ocitno, da je iz nic staknil eno grdo virozo z zelenim smrkljem(in ne ni res, da ga imajo vsi) in groznim davljajocim kasljem, ki potem okuzi ostale? Naš pa se ne bo nic navadil samo posmrkat, ker je vedno dobil tudi vrocino, le enkrat samo grd grd kaselj in sem ga vzela ven in ja v 5 dneh(vmes vikend) tudi pozdravila. Jaz razumem glede sluzb, samo saj potem moram tudi jaz bolnisko jemat ali partner, ko otrok zboli. Bilo je pac vprasanje, iskanje mnenj, je pa jasno, katere ste se ob njem pocutile ogrozeno.


Ne, dragica,  ne počutim se ogroženo, (jz osebno za svoje otroke imam možnost privat varstva in jih iz vrtca vzamem kadar so bolni - seveda), želim ti odpreti oči, da v odgovoru na tvoje vprašanje žal ni mogoč zgolj odgovor z "ja" in "ne" in očitno po odebeljenem stavku celo provociraš k debati oz. v prepir v katerega se sodeč po prvem postu niti ne želiš spuščat.user posted image Vprašanje samo pa, roko na srce, je dovolj provokativno, da bi se lahko iz njega razvila vse prej kot konstruktivna debata.  Nesposobonost razumevanja širšega pomena odgovorov, pa po mili volji lahko zaviješ v ovoj funkcionalne nepismenosti, če se zaradi tega počutiš pomembnejšo.

Še moji osebni kratki odgovori na tvoja vprašanja:
Pa me zanima, ali starši dejansko vozite bolne otroke v vrtec ne oziroma kaj vam sploh pomeni bolno? kar ni zdravo



Pa me zanima, ali res samo vročina, driska itd, pomeni, da vzamete otroka iz vrtca ne ali tudi zelen smrkelj skozi cel dan, pa kašelj da te pobere, pomeni, da otrok rabi par dni odklopa, kak čajček in malo počitka? odvisno od dopusta starša in možnosti druge oblike varstva, ker za smrkelj in kašelj ne dobiš bolniške (vsaj pri nas ne)

Samo mnenje torej, ali katera upa priznat, da otroka ne vzame iz vrtca, če res ni hudo, je pa očitno, da je boln? vsaka, ki upa priznat, ti bo navedla opravičljive razloge za to. V prejšnjem postu sem se postavila v vlogo take mame, pa bog pomagaj, brezuspešno.....Jz osebno bolnega otroka v vrtec ne vozim, ker imam na razpolago dovolj dopusta in tudi druge oblike varstva (babica, dedek)


no tko na kratko user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 15:30:06   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa


nikogar nisem obtoževala, še manj solila pamet, samo me je pa res zanimalo, kakšna je navada.





to se pa že manj obtožujoče bere. user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
3.11.2010 15:31:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 17:04:00   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
Mene je samo zanimalo, ali otroka vzamete samo, če je res vročičen itd, ali tudi če je jasno, da ni ok, nima pa vročine... otrok, ki ima totalno zabit nos, niti spat ne more, pa nekaj je pokašljevanje, nekaj pa grd kašelj, ko te vse boli, grlo, pljuča...

Hm - zaenkrat še nismo imeli takega primera, da bi bil kateri videti očitno bolan, čeprav ne bi imel vročine, driske ipd. Smrkava sta, kot rečeno, že skoraj 2 meseca skupaj, kašljata tudi že skoraj ves ta čas, 2x sta imela vmes po vročino in takrat sta ostala doma tudi še 2 dni po vročini, primera, da bi bila zdelana in čisto uboga in brez vročine pa še nismo imeli, ampak v takem primeru bi ju tudi obdržala doma.

Se mi je pa zadnjič zgodilo, da se mi je ta večja zdela nekam topla, zato sem ji izmerila temperaturo, pa je bila ravno nekje na meji z vročino, pa apetita ni imela najboljšega in nasploh mi je bila malo sumljiva, pa sem jo pustila doma. Vmes sem ta malega peljala v vrtec, ko sem se vrnila, je pa bila "čudežno" naenkrat vsa dobre volje in čisto nič več uboga. Potem sem ji čez dan še enih 10x izmerila vročino in je ni imela, pa tudi videti je bila zdrava. Verjetno se je samo malo pregrela, ker je zjutraj kako urco spala pri nama in bila fejst pokrita. Tako da je v bistvu čisto brezveze ostala doma, ampak ker nisem vedela, če se kaj pripravlja, sem jo raje pustila doma, da je ne bi v vrtcu potem skuhalo. Zaradi kašlja in smrkavega nosa gresta pa vseeno v vrtec, ker - kot rečeno - je v tem času zdaj v vrtcu itak skoraj cela skupina smrkava in večina jih pokašljuje.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 19:08:12   
Anonimen
Samo mnenje torej, ali katera upa priznat, da otroka ne vzame iz vrtca, če res ni hudo, je pa očitno, da je boln?


Ne morem ga vzet iz vrtca, ker takrat je ne morem niti iz postelje.
Ko zboli, zboli, ji pade život user posted image , ni šanse, da spregledaš, tudi če ne merim temperature.

Smrkava je pa letos (skupaj z mano) - in ne, ni to razlog, niti pod razno, da se ne gre v vrtec in službo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: smrklji iz nosa...
3.11.2010 22:37:12   
nejcko

Ne, bolnanega otroka ne vozim v vrtec. Nikoli. S predpostavko, da zame prehlad ni bolezen (do določene mere, seveda).
Naši (hodi v jasli) teče iz nosa že nekje od junija meseca in to skoz, ampak res skoz. In smrkelj je bolj ali manj zelene barve. Je bila med počitnicami več kot mesec dni doma, pa ni bilo nič bolje. In kaj naj zdaj user posted image Pač je smrkave sorte, ni pa bolna. V tem času je imela samo en dan vročino (je bil ravno vikend), pa 1x je bruhala (tudi vikend).

Te debate so res že prav tečne, no.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: smrklji iz nosa...
4.11.2010 7:38:11   
Volga
moram, ko je ravno tema šmrklja. Ni res, da so vsi otroci skoz šmrkavi, našemu je v osmih letih enkrat iz nosu pritekel zelen šmrkelj in sem ga bila prav vesela, sem si rekla, o, pa imam vendarle tudi jaz otroka s šmrkavim nosom do brade. user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




če znanci "ukradejo" ime za otroka
Erin

in dajo svojemu otročku tako ime kot ga želite dati svojemu, ve

vztrajate pri imenu (65%)

izberete drugo ime (35%)


Število vseh glasov: 279

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!