TomTaylor -> RE: smrklji iz nosa... (3.11.2010 15:27:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa Hvala za mnenja, ceprav ne razumem zakaj ene tko v luft skacete, pa se funkcionalno nepismenost cutim. Skratka, kot sem ze uvodoma povedala, vem da enim otrockom cel cas iz noska tece, tudi vem, da je po neki virozi lahko se par tednov prisoten kaselj. Tudi nasemu se to vcasih vlece, kar sem tudi ze napisala. Govorila sem, ce vzamete otroka, samo ce ima vrocino ali tudi ce je ocitno, da je iz nic staknil eno grdo virozo z zelenim smrkljem(in ne ni res, da ga imajo vsi) in groznim davljajocim kasljem, ki potem okuzi ostale? Naš pa se ne bo nic navadil samo posmrkat, ker je vedno dobil tudi vrocino, le enkrat samo grd grd kaselj in sem ga vzela ven in ja v 5 dneh(vmes vikend) tudi pozdravila. Jaz razumem glede sluzb, samo saj potem moram tudi jaz bolnisko jemat ali partner, ko otrok zboli. Bilo je pac vprasanje, iskanje mnenj, je pa jasno, katere ste se ob njem pocutile ogrozeno. Ne, dragica, ne počutim se ogroženo, (jz osebno za svoje otroke imam možnost privat varstva in jih iz vrtca vzamem kadar so bolni - seveda), želim ti odpreti oči, da v odgovoru na tvoje vprašanje žal ni mogoč zgolj odgovor z "ja" in "ne" in očitno po odebeljenem stavku celo provociraš k debati oz. v prepir v katerega se sodeč po prvem postu niti ne želiš spuščat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Vprašanje samo pa, roko na srce, je dovolj provokativno, da bi se lahko iz njega razvila vse prej kot konstruktivna debata. Nesposobonost razumevanja širšega pomena odgovorov, pa po mili volji lahko zaviješ v ovoj funkcionalne nepismenosti, če se zaradi tega počutiš pomembnejšo. Še moji osebni kratki odgovori na tvoja vprašanja: Pa me zanima, ali starši dejansko vozite bolne otroke v vrtec ne oziroma kaj vam sploh pomeni bolno? kar ni zdravo Pa me zanima, ali res samo vročina, driska itd, pomeni, da vzamete otroka iz vrtca ne ali tudi zelen smrkelj skozi cel dan, pa kašelj da te pobere, pomeni, da otrok rabi par dni odklopa, kak čajček in malo počitka? odvisno od dopusta starša in možnosti druge oblike varstva, ker za smrkelj in kašelj ne dobiš bolniške (vsaj pri nas ne) Samo mnenje torej, ali katera upa priznat, da otroka ne vzame iz vrtca, če res ni hudo, je pa očitno, da je boln? vsaka, ki upa priznat, ti bo navedla opravičljive razloge za to. V prejšnjem postu sem se postavila v vlogo take mame, pa bog pomagaj, brezuspešno.....Jz osebno bolnega otroka v vrtec ne vozim, ker imam na razpolago dovolj dopusta in tudi druge oblike varstva (babica, dedek) no tko na kratko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|