|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nuhalna in tveganje
2.11.2010 9:57:30   
ninikamami
Pričakujem 4. otroka, stara sem 40 in zelo vesela nosečka. Zdaj me pa nekaj bega. Glede na starost so mi izračunali tveganje 1:103, vendar mi je G zagotovil, da je to tveganje izračunano samo na podlagi moje starosti in ne na podlagi meritev NS. Na podlagi UZ pregleda pa imam tveganje 1 :2067. Potem pa berem: če je tveganje 1:300 ali več.........ne razumem. Kaj je zdaj bolje, da imaš številko pod 300 ali nad 300? Mogoče bom izpadla blond, pa vseeno. Ker je bil izvid UZ nasploh "krasen", kot se je izrazil moj osebni G - NS 2.0, nosna kost normalna, vse ostalo ok, se za invazivne preiskave nisem odločila, ker se preveč bojim splava zdravega otroka. Me pa vseeno malo črviči - kaj pa če.......
V glavnem - background risk 1:103, adjusted risk 1:2067 - kakšno je kaj vaše mnenje?

Lep dan vsem in hvala za kakšno vzpodbudno besedo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nuhalna in tveganje
2.11.2010 10:08:58   
tanjusi
Nočem bit pametna, ampak ti imaš tak rezultat zaradi starosti... starost ful poslabša rezultat , ne vem ali ti amniocenteza pripada , glede na to da si šla na ns ... meni je pri 35 letih, šla na ac , dobro zdaj če študiram mi niti ni žal da sem šla, ker je rezultat dober in sem zdaj mirna ... , če ti pripada mogoče premisliš in greš , ampak jaz še vedno mislim da je ta ns kar ena statistika... največ otrok z ds se rodi mlajšim mamicam, ker ne morejo dosežt tako nizkega rezultata ,kibi jih privedel na ac...
Ma zdaj sem zatežilauser posted image , upam da sem ti kaj pomagala user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu ninikamami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2010 11:15:06   
Katy78
AC ti pripada, če je tveganje 1:300 ali manjše. In ja, rezultat se poslabša predvsem zaradi starosti, bolje pa je seveda čim višji rezultat (bolje je 1 otrok na npr. 2.500 kot pa 1 otrok na 300).

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 2.11.2010 11:16:23 >

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2010 11:20:34   
Anonimen
Jaz se nebi sekirala, glede na tvojo NS. Dejansko imaš zako znižano samo zaradi starosti.

Ti imaš možnosti, da je samo 0,0097%, da bi bila genska okvara, to je pa zelooo malo!
Tako, da glavo pokonci in uživaj!user posted image

Če imaš pod 1:300 ti pripada AC.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 2.11.2010 11:24:30 >

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2010 11:43:13   
m_o_i
stevilka za dvopicjem mora biti cim visjauser posted image
glede na leta se res malo poveca verjetnost genske okvare, ampak, hej-verjemi, da bi ti zdrravniki povedali (in te napotili na AC), ce bi bil najmanjsi sum na kako napako...

torej - UZIVAJ v pricakovanju user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2010 14:42:56   
olimia
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Nočem bit pametna, ampak ti imaš tak rezultat zaradi starosti... starost ful poslabša rezultat , ne vem ali ti amniocenteza pripada , glede na to da si šla na ns ... meni je pri 35 letih, šla na ac , dobro zdaj če študiram mi niti ni žal da sem šla, ker je rezultat dober in sem zdaj mirna ... , če ti pripada mogoče premisliš in greš , ampak jaz še vedno mislim da je ta ns kar ena statistika... največ otrok z ds se rodi mlajšim mamicam, ker ne morejo dosežt tako nizkega rezultata ,kibi jih privedel na ac...
Ma zdaj sem zatežilauser posted image , upam da sem ti kaj pomagala user posted image

se podpišem - ns je res samo ena statistika in zelo veliko otrok z ds se rodi predvsem mladim mamica (pod 30)
sedaj ne vem, če ti AC pripada ali ne (ker samoplačniško je kar draga), ampak sama sem mnenja, da se odloči za AC, če misliš, da boš otroka težko sprejela v primeru, da bi bilo kaj narobe. če pa si prepričana, da se za UPN ne boš odločila, potem uživaj nosečnost in srečno.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2010 14:57:52   
sazi
če je tveganje 1:300 ali manjše.

Če je tveganje 1:300 ali VEČJE.

Saj nočem nikomur soliti pameti, ampak a ste pozabile, kaj so to ulomlki? In da dvopičje pomeni deljeno?

Torej 1:300 pomeni 1/300 v računalniški pisavi? Torej je 1.20 veliko več kot 1:300.

Avtorici teme:

Če imaš rezultat NS boljši ob 1:2000 je to res odber rezultat in zelo majhno tveganje. Tveganje pa še vedno je - tako kot pri tisti, ki ima 1:6000. Znanka je z 1:6 rodila zdravega otroka.
To razmerej ti pove, da bi s takim rezultatom 1 od 6ih imel DS 5 bi bilo pa zdravih.

Torej zate velja, da bi s tvojim rezultatom imel le 1 od 2067 DS. Sicer vedno ostaj amožnost, da je ta 1 ravno tvoj, samo če bi glkedali na to tako, bi se vse nosečnice sekirale celo nosečnost ali pa vse šle na AC.

Pa srečno!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2010 15:49:52   
Taddy78
A ni 2.0 rezultat dokaj visok?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2010 16:06:30   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

če je tveganje 1:300 ali manjše.

Če je tveganje 1:300 ali VEČJE.

Saj nočem nikomur soliti pameti, ampak a ste pozabile, kaj so to ulomlki? In da dvopičje pomeni deljeno?

Joj no, ne takoj ven iz tirnic odletet. user posted image  Ja, moja napaka, zdaj vidim, ampak kaj hočem, pa so mi ulomki vedno dobro šli. Se tolažim, da se tud ta najboljšim zgodi. user posted image  Ampak mislim, da je avtorica iz nadaljnega pisanja kljub tej napaki pokapirala, kateri rezultat je boljši.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 2.11.2010 16:07:45 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2010 16:21:09   
ninikamami
Res hvala za vaša mnenja. Ja, vse preiskave mi pripadajo, ampak ne bi šla, glede na te rezultate.
Ali je za NS 2.0 res previsoko? Menda je visoko od 2.6 naprej?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2010 16:26:35   
tanjusi
Ali je za NS 2.0 res previsoko?

Mislim da ne...
Mogoče pa še pri Pušenjaku malo pogledaš, tam so strokovni odgovoriuser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu ninikamami)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
2.11.2010 19:02:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.11.2010 19:10:57   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

A ni 2.0 rezultat dokaj visok?

Jst sem imela pri 28ih letih rezultat NS 2,0 in risk 1:4158. Rezultat NS ni najboljši, ampak ni nič narobe z njim. Nisem šla na nobene dodatne preiskave.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2010 20:26:07   
urshak
Jaz sem imela pri 39 letih NS 1.8 in izračunano tveganje 1:253. Šla sem na AC, tam mi je sestra rekla, da sem brezveze prišla, ker imam tak rezultat zaradi starosti. Če je nosna kost vidna, te po moje nima kaj skrbet.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2010 21:47:16   
sazi
Ne mešat teh razmerij in velikost kot npr. 1,8, 2 in 2,6...
Pri enem pregledu je 2,2 lahko super, pri drugem ne. Namreč vsak dan starosti ploda šteje in za vsako starost se meja sprejemljivosti spreminja. Poleg vsega je zelo pomembna vidnost nosne kosti.

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.11.2010 9:15:09   
ninikamami
Zelo ste me potolažile, hvala vam, nosečke in mamice. Ker je bilo vse na UZ ok, tudi nosna kost dobro vidna, bom sama sebe kar prepričala, da neham komplicirat in se bat, ampak bom začela res uživati mojo zadnjo nosečnostuser posted image . Veliko veselja želim tudi vam.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?