|
RE: Dolenjke, 4.del 13.3.2012 15:04:47
|
|
|
|
kaminek
|
na hitrco pozdravček še od mene; hvala vsem za čestitke, prav tako tudi jst čestitam vsem novim članom na tem planetu tko, Oskar me je tko presenetu, porod je bil res hitr. težak 3880g in velik 50cm, OG=37cm. imamo eno kepico doma, se nama zdi, da je tko lahek in res pravi dojenček, ker ta prva punca je bla pa že kr babnca in je občutna razlika. kar je tud botrovalo k hitremu porodu: tko, v četrtek ob 1ih zjutrej se mi je začel luščit čep in potem je bla vsa tista zgodba, k sm že napisala (čedalje močnejše otrdevanje trebuha, bolečine v križu in lažji popadki). vse do 15.ure sm bla še doma in se šetala zunej po sončku in nism vedla al naj se grem pokazat al ne k svoji G. no, kmal mi je blo jasn, da morm it in še HB, da je moj skenslal eno službeno pot na Primorsko, ker ne bi bil prav cajt nazaj. ga pokličem, da naj pride do mene v ZD, da se grem pokazat. no, CTG je pokazal bore malo, G reče, da sm 4 cm odprta in da naj kr grem v P. ni minilo pol ure, ko prideva v P in me dajo spet na CTG, kjer mi proti koncu odteče voda. Me še enkrat pogleda G in reče, da sm že 6 cm odprta in gremo v porodno, kjre sm bla od približno 17.30 in vse do poroda 20.09. vse je šlo tko hitr. po razpoku mehurja so bli popadki čedalje močnejši in močnejši. imela sem zeloooo močne popadke enih 30min in ko sm rekla, da ne zmorem več, me še enkrat pogleda babca, kolk sm odprta. ker sm ležala na boku in zaradi pritiska navzdol nism mogla dvignt noge, pa še popadki so bli na manj kot 1 min. potem me tko od strani pregleda babca in reče ste 8cm odprta, ko pa mi le rata dat noge narazen, sam naglas reče; prtisnte in po treh potiskih je bil naš Oskar zunej. moj je bil čist šokiran, ker je mislu, da še ne bo prec akcija-njegov komentar: pogledam tam dol in že vidm eno črno glavco, k hoče it vn, bil je čist paf od presenečenja. tako, bila nism nič šivana, dobila sm protibolečinsko injekcijo, k pa ni prjela, imela svoje popadke. in moram rečt, da je razlika al rodiš z umetnimi ali svojimi. slednji so tvoji in se telo drugače pripravi, drugače reagira. za menoj je ena lepa "dogodivščina" . aja, polno se dojimo in upam, da tud tako ostane. zdej pa šibam , se je zbudu in bi mal malcal. vsem, k še niste šle, pa le pogumno.
|