Maja_V.
|
Little star: pri meni je bilo tako (sem bila letos prvič v LJ, otrok še nimam): 22.dan ciklusa sem šla tja za sprejem, izpolnila neke papirje, dobila prve injekcije za vzpodbujanje umetne menopavze (Suprefact). te sem jemala 14 dni, 15.dan sem imela 1. UZ, ker je bila sluznica maternice ok, sem začela s kombinacijo zdravil Suprefact + Menopur (te so za vzpodbujanje rasti foliklov), oboje sem jemala 8 dni, nato sem 9.dan kombinacije šla na 2. uz in ker sem imela zelo velike folikle sem že ta dan dobila stop injekcijo (lahko se ti pa nekoliko zavleče, odvisno kako rastejo folikli), nekje 36 ur po stopki sem šla na punkcijo (ta dan tudi partner odda seme, imejta zraven osebne izkaznice), ta je lahko nekoliko boleča, ni pa nujno - da te ne prestrašim...na punkciji ti povedo koliko celic si pridelala, in čez 3-5 dni imaš transfer, ki je popolnoma neboleč. na transferju ti vstavijo 2 oplojeni celici, ki sta se pravilno razvili... če se je več celic oplodilo in razvilo do prave stopnje (blastociste), ti le te zamrznejo in shranijo in jih lahko uporabiš kasneje...to vse ti povejo na dan transferja... test sledi čez 14 dni. od punkcije do testa si daješ tablete vaginalno, za podporo nosečnosti. če je neuspešen postopek, se pojavi 14-16 dni po punkciji, moraš pa vedeti, da te vaginalne tablete lahko zavirajo njen prihod, zato ni nujno, da je postopek uspešen, če do testa ne dobiš ... Želim ti, da bi bil postopek uspešen in da boš kmalu ...
"V vsakem, še tako majhnem koraku, je smisel življenja!" *13.10.2011 ob 7.54 se je za naju začelo novo življenje, obsijano s sončkom! Čebelček najin: neskončno te imava rada in zate bi naredila prav vse!*
|