|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za pomoč
30.10.2010 10:50:16   
katicka
jaz ne vem ali sem jaz čudna ali so vsi ostali čudni okoli mene. z mojim sva skupaj že skoraj osem let in imava dve mali punčki 2.5 let in 1 leto. živimo na svojem in tako nimamo še dodatnih problemov s starši. no pa da povem bistvo. pred približno petimi leti so prišle od vzadaj vse težave ki sem jih imela doma(zloraba fizična,psihična,spolna,..) in takrat enostavno si nisem znala pomagat razen da sem se tolažila s hrano in tako so se mi pričeli nabirat kg. moj mi je vedno pravil naj pazim da mi ne bo žal čez en čas in da naj kdaj probam shujšat ampak jaz nisem mogla če pa sem že sem mogoče par kg in pol je spet se nekaj naredilo in sem jih spet dobila nazaj.in zdaj sem pristala na tej točki kateri sem da se sama sebi gabim in sploh ne vem kaj naj naredim. med nama so vedno znova trenja zaradi tega on bi rad da shujšam jaz pa nočem ker se mi zdi da bo potem vse v mojem življenju nadzoroval on.in sedaj si je on začel dopisovat z eno,si pošiljata sms skozi,včeraj sta se dobila na pijači.in ne vem več kaj naj naredim.rekel je če hočem naj prinesem ločitvene papirje pa bo konec,da z mano se itak nima kaj za menit ker mu jaz skozi nekaj tečnarim in nikoli ne naredim niti ene in edine stvari za njega-shujšam.jaz ne vem kaj naj grem oni babi čupo vtrgat ali se spravim k sebi ali naj živim tako kot živim zaradi otrok. sem brez službe in nimam nikamor za živet it ker z mojimi se ne pogovarjam.....moj brat je rekel da nič ni če hodi včasih ven za kakšni dve uri pa gre na pijačo,da sem jaz preveč posesivna.moj mi pravi da naj si že najdem kolegico in grem ven ker ne morem samo z njim veš čas bit da bi mogla v družbo....ve pustite da vaš si dopisuje z drugimi ženskami v navzočnosti vas in hodi z njimi ven na pijače delam jaz prevelik halo in bi morala shujšat,al je boljše da grem nekam na svoje in končam to poglavje.pa da povem še to on je super oče pospravlja,kuha(ko mora),sesa,naredi pomivalca in čisti kopalnico(vedno on jaz nikoli).ampak vedno je to nad nama moji kg.user posted image user posted image user posted image

resnično vas prosim za pomoč ker nebi rada šla narazen ker ga imam full rada in mi pomeni vse skupaj z otroci.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za pomoč
30.10.2010 10:55:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: katicka
kaj naj grem oni babi čupo vtrgat

Zakaj? Saj ona ni kriva za to, da ti zaradi prevelike teže svojemu možu nisi več spolno privlačna (zaradi ostalega, kar si naštela, pa očitno tudi nad tvojim obnašanjem ni najbolj navdušen).
ve pustite da vaš si dopisuje z drugimi ženskami v navzočnosti vas in hodi z njimi ven na pijače

Ja, "pustim". Narekovaji pa zato, ker mislim, da za druženje s komerkoli ne potrebuje mojega dovoljenja.
delam jaz prevelik halo in bi morala shujšat

Glede na to, da si napisala, da se sama sebi gnusiš zaradi prevelike teže, potem je odgovor na to na dlani. Je pa vprašanje, če ni tvoj zakon že mrtev (ne glede na to, ali shujšaš ali ne).
ga imam full rada in mi pomeni vse skupaj z otroci.

Kaj pa brez otrok?

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 30.10.2010 10:56:55 >

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2010 10:58:38   
benika
A on bi se rad ločil zato, ker ne shujšaš? Ja če je v tem težava, potem takega človeka jaz ne bi želela v svoji bližini in bi mu prinesla ločitvene papirje preden reče keks.

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2010 11:03:26   
špelin@
1. Ko in če boš shujšala, boš to naredila le in izključno ZASE.

2.
in sedaj si je on začel dopisovat z eno,si pošiljata sms skozi,včeraj sta se dobila na pijači.in ne vem več kaj naj naredim.rekel je če hočem naj prinesem ločitvene papirje pa bo konec,da z mano se itak nima kaj za menit ker mu jaz skozi nekaj tečnarim in nikoli ne naredim niti ene in edine stvari za njega-shujšam.

Ženska, samospoštovanje v roke!

3. Tisti, ki naivno misli, da je problem v dani situaciji ženino nehujšanje, se krepko moti.

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2010 11:03:31   
Kerensa*
Načeloma res ni najbolj lepo, da moški zahteva od ženske, da shujša (še manj lepo pa je, če je to takrat, ko se je zredila zaradi nosečnosti), je pa popolnoma logično, če to pričakuje. Roko na srce - moški so vizualna bitja in razen tistih, ki imajo fetiš na debeluške, je večina takšnih, katerim pretežke ženske niso spolno privlačne. In ne govorim o ljubezni - govorim izključno o spolni privlačnosti.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2010 11:04:26   
katicka

ga imam full rada in mi pomeni vse skupaj z otroci.

Kaj pa brez otrok?

seveda ga imam tudi rada brez otrok....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2010 11:05:23   
katicka
IZVIRNO SPOROČILO: benika

A on bi se rad ločil zato, ker ne shujšaš? Ja če je v tem težava, potem takega človeka jaz ne bi želela v svoji bližini in bi mu prinesla ločitvene papirje preden reče keks.

ne rekel je če se ne sme pogovarjat z drugimi in če me vse skupaj tako zelo moti da lahko prinesem papirje,...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2010 11:06:39   
Kerensa*
rekel je če se ne sme pogovarjat z drugimi in če me vse skupaj tako zelo moti da lahko prinesem papirje,...

Ti se sama sebi zaradi prevelike teže gnusiš in ker imaš posledično očitno tudi načeto samozavest (a la "ušel mi bo k suhici"), mu omejuješ kontakte izven doma, sploh pa z nasprotnim spolom.

Verjamem, da mu je to zraslo čez glavo.

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.10.2010 11:07:39   
~Biba~
jaz bi hujšala (zaradi sebe, in drugih),
med tem časom iskala službo in majhno stanovanjce...

ko bi kg skopneli, bi si kupla sexy obleko in mu v njej izročila ločitvene papirje.

motivacijo imaš, manjka le tvoja volja!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.10.2010 11:43:59   
Taddy78
Si mogoče pomislila, da ti s tem, ko ti pravi da shujšaj, hoče samo pomagat?
Sicer bom sedaj pisala malo na slepo, pa vseeno...mislim, da mu je s tabo težko živeti. Težko s tabo in bremenom, ki ga nosiš s sabo zaradi preteklosti. Sedaj pač vse prelagaš nanj, češ, da je on kriv in najslabši, ampak dvomim da je lahko živeti z osebo, ki se tako ponižuje in se nima rada.
Že to, da ti je rekel, da si najdi družbo bi ti moralo dati vedet, da nisi na pravi poti. Si sploh ne znam zamišljati, da bi moj moral dneve preživljati samo z mano, ali pa obratno. Si je po eni strani kar bogi.
Dobro imata 2 mala otroka, kaj za vraga si delala prej? Si bila cele dneve doma ali kaj?

Shujšat ali ne? Praviš da se gabiš sama sebi. Potem se verjetno tudi njemu. Ženska ki se tako zapusti, da sama sebe ne more pogledat v ogledalu, sigurno ne more biti privlačna za okolico.

Kaj bi ti svetovala...spravi se k sebi. Shujšaj, pa ne zaradi njega, ampak zase in svoje zdravje.
Sama se z 10kg borim odkar sem rodila. Je tudi mene partner moral parkrat opozorit, da naj se tu pa tam malo zrihtam ko greva ven (sem imela obdobje, ko sem nosila same trenerke) in da naj se začnem ukvarjar s kakim športom in sem mu ful hvaležna, da me je vzpodbujal. Sedaj že 2 meseca hodim plesat in sem okoli trebuha stopila 7cm. Torej delam nekaj zase in še uživam v tem. Ni ga lepšega občutka, ko greva z mojim ven in me še vedno požira z očmi.
SPRAVI SE IZ BAJTE, začni malo športat, začni manj jest in ko boš imela napade lakote, pobaši svoji 2 pupi in idi raje na kak sprehod.
Ali pa bodi doma, še naprej nabiraj kg, se smili sama sebi in upaj, da bo kdaj bolje (kar itak ne bo).
Mogoče se res sliši grozno, da ti grozi s papirji, če ne boš shujšala, po drugi strani pa lahko to vzameš dobronamerno oz. kot nek alarm, da si pa res že šla predaleč.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.10.2010 12:21:21   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Enako. Tvoj dec tebe ponižuje na vseh frontah. Omislil si je žensko. Saj niti ni važno a te vara v postelji ali samo čustveno in psihično - važno je da tebe ne ljubi dovolj. Prehudo mu je breme otrok, familije in še tebe s tvojimi problemi. ne maram takih decev, ki takole rep stisnejo med noge pa živijo dvojni lajf. Bljak.

Na tvojem mestu bi
- si začela takoj iskat kakršnokoli službo
- ga vrgla pred vrata in šla v ločitveni postopek (da boš imela vsaj preživnino zrihtano za otroka)
- šla na csd da bom slej ko prej, če ne dobim službe dobila vsaj socialno pomoč
- pustila deca pri miru in ga ignorirala, dokler bi živela še skupaj, ter živela svoj lajf
- predvsem, morda celo kot prvo, vsakekor pa v zelo začetnem času, pa bi šla do najbližje svetovalnice, da bi malo sama k sebi prišla kar se tiče zlorab in svoje samozavesti (ko boš k sebi prišla, boš ugotovila, da hrane ne rabiš, se boš poslušala in jedla normalno - to je tako kot zasvojenci s katerokoli stvarjo - lahko se jo odrekajo, ampak dokler v glavi ne razčistijo, so še kar zasvojenci, tako da moja teorija pravi,d a diete same po sebi so en bulšit, telo je tisto, ki ve kaj in koliko jest, koje glava prazna balasta in posiljevanja z razumom - pa nikdar več si ne omisli nekoga, ki mu fizično nisi dovolj privlačna, niso vsi enake sorte, enih to nič ne moti)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2010 13:16:59   
Najaa
Očitno si zrastla čez glavo. Pa ne sam zarad kil, ampak verjamem, da če se sam doma bašeš s hrano, nimaš prijateljic in nikamor ne greš, da si tud zelo sitna, posesivna in nergava ženska. Oprosti, ker tak grdo pišem ampak očitno ima tvoj prav.
Vpiši se na kakšno aerobiko ali telovadbo, kjer boš tudi spoznala ljudi, pejdi v družbo in že ko ne boš skoz sam doma visela, boš zgubila nekaj kil. Pa ne rabiš it na dieto, sam črtaj sladkarije, belo moko ipd. pa bo, boš vidla.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.10.2010 13:21:37   
Dudica1
Sem podobnega mnenja kot ostale...shujšaš lahko že zaradi sebe in svojega zdravja predvsem.
Mogoče ti res hoče samo dobro.
Mojega pa seveda ne pustim da bi se dopisoval in dobival z drugimi ženskamiuser posted image
Zarad tega mu jaz prinesem ločitvene papirje user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.10.2010 14:23:46   
mišk
IZVIRNO SPOROČILO: ~Biba~

ko bi kg skopneli, bi si kupla sexy obleko in mu v njej izročila ločitvene papirje.

Podpis!!user posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.10.2010 11:49:31   
rina22
Ne vem, kakšna osebnost si ti in ali si sposobna zaživet na novo, ampak moje mnenje je, da če je prišlo že tako daleč, da bi mogla shujšat zaradi njega in da si omisli neko "prjateljico", spokaj kufre (ali jih spokaj njemu - vseeno), vrzi mu ločitvene papirje na mizo in ga brcni v rito. Nato shujšaj, če si TI to želiš. Ne hujšaj samo zato, ker ON to želi. Tak, kot si napisala - zdaj ga motijo kg, ko boš shujšala zato, ker on to želi, ga bo čez čas začelo motit to in ono... Temu ne bo konca.

Glede tistega, ko ti je predlagal, da si najdi kako prijateljico.. To si pa le najdi, pa ne zaradi njega, ampak zase. Da boš imela koga za druženje in za potožit se komu, ko ti bo hudo.

To, da pa se "gabiš" sama sebi, pa bi rekla, da je on kriv. Glej, ko si imela težave, bi ti moral stat ob strani, da ne bi rabla iskat utehe v hrani. Jaz res ne razumem.. Kaj pa, če so kg samo izgovor za to, da si je našel "prijateljico"?

Zakaj bi bla posesivna, če hočeš, da je doma z družino in ne lumpa okrog? Meni se to ne zdi nič narobe. Če pa že kdaj izrazi željo, da bi šel zvečer ven s kolegi, pa dajta otroke v varstvo, pa ti pojdi ven po drugi strani s svojimi prijateljicami (mogoče s kakimi, ki jih že dlje časa nisi vidla..). kerensa ima pač bolj odprt odnos, ampak jaz pa vseeno želim vedet, kje je in s kom. Ker si pač vse zaupava in zakaj si tudi tega ne bi povedala?

Če v odnosu opaziš, da te začne partner počasi teptat, pol hitro stran od njega, če se ne spremeni. Nobena ženska si ne zasluži, da doma z otroci čaka deda, ko je on lepo z drugo babouser posted image nobena.. tudi ti si ne zaslužiš tega.

aja, pa še to - ja, jaz bi šla do te njegove "prijateljice" in se zmenla z njouser posted image

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.10.2010 11:52:30   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: ~Biba~

že, ampak, ko bi ti to delal pred tvojim nosom, tudi tebi ne bi bilo lahko. res je več kot super ideja, ampak preveč težko izvedljiva, če si ženska, ki je bolj občutljive sorte.. jaz vem, da ne bi mogla.. če si preveč občutljiv, je bolje, da ga brcneš v rito, mu pobereš VSE (pa ne zato, ker bi bla materialistka, ampak zato, ker si to zaslužiuser posted image ), in pol fajn shujšaš, in mu je žaaaaaaaaaaal, ko te vidiuser posted image in ko te več ne more metuser posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2010 14:55:07   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: rina22
kerensa ima pač bolj odprt odnos, ampak jaz pa vseeno želim vedet, kje je in s kom. Ker si pač vse zaupava in zakaj si tudi tega ne bi povedala?

Tudi jaz za svojega g. Moža (in on zame) vem, kje je in s kom. S prej napisanim sem hotela samo povedati, da mu ne prepovedujem (in on ne meni) stikov z drugimi ljudmi, ne glede na spol.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2010 16:06:42   
katicka
hvala vam za pomoč,se se odločila da bom še nekaj časa vztrajala pa shujšala in ga ne toliko na kratko držala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2010 21:52:32   
ronja
ali sem jaz čudna ali so vsi ostali čudni okoli mene

Hm, kadar se človek znajde v takem primeru, navadno on vozi v narobe smer (pač družbeno gledano), vendar to še ne pomeni, da ni "prava" zanj. Nekateri s(m)o rojeni za plavanje proti tokuuser posted image . Ne vem, če si ti. to boš sama ugotovila.

Na tvojem mestu bi verjetno najprej opravila z vzrokom vseh težav: tvojimi traumami iz otroštva, ker to te bo pestilo, ne glede na to s kom boš živela in kako težka boš. Ljudje grejo čez neverjetna grozodejstva, meni ni jasno, od kod jim pogum, volja, kako neverjetno zreli so nekateri ljudje... Jaz jih samo občudujem! Ampak obstajajo in da se! 

Dobro je, da si kolikor se je dalo, omejila stike z domačimi, da si si ustvarila svoje življenje, zdaj pa je čas, da greš še en korak naprej, saj vidiš, da te še vedno muči, čeprav si naredila že veliko. To ti lahko da energijo za naprej - da veš, da se da in da veš, da si ti tega sposobna!

Sem optimistka in upam, da ti hoče tvoj mož samo dobro in ga po svoje razumem: kadar je partner zagrenjen, nezadovoljen sam s sabo, bi vsi radi, da bi nekaj (tisto, zaradi česar je tak), spremenil. Morda on vidi samo fizični razlog, ne vidi pa psihičnega razloga zadaj - zakaj si se zredila. In bi rad, da bi shujšala, da te to ne bi več morilo. Ti pa tega nočeš. Meni se je tu utrnila misel, da morda nočeš shujšat tudi zato, ker te te kile opozarjajo na tvoje rane, ki jih še nisi rešila. Da ti telo ne da, da bi šla naprej, dokler tega ne rešiš. In tudi ti tega zavestno nočeš, ker veš, da ni problem v teh blesavih kilah. Tvoj partner pa tega ne ve.

Verjetno boš rekla: kako ne ve, če sem mu pa povedala, kaj se mi je dogajalo! Ampak ljudje, ki se jim ni nikoli nič takega zgodilo, si niti približno ne morejo predstavljat, kako hudo je lahko to. Sploh če poveš bolj na splošno. Ključ pri teh pogovorih so detajli. Šele pri detajlih si ljudje lahko predstavljajo, kako grozno je nekaj bilo. To velja povsod: če pogledaš, kaj se te dotakne v pesmi, kaj te dotolče v filmu - to so tisti detajli, ki ustvarijo vzdušje... To je tisto, kar je presežek, da se lahko res uživiš. MOgoče ga pelji gledat kak film (oz. si ga sposodi, zlowdaj...) na to temo in mu povej, kaj se je tebi dogajalo, kako si se počutila, da tako kot ta lik,... Da te bo boljše razumel. Da bo videl, kaj se skriva za temi kilami, zakaj so sploh tu... Ker njemu ni jasno.

On misli, da je to problem, da si zaradi videza zamorjena, da zato nikamor ne greš in samo na njem visiš. Resnica je pa, da je to samo simptom, razlog je pa drugje.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.10.2010 22:19:23   
alpog
Debela si, da se sama sebi gnusiš, shujšat pa nočeš le zato, ker tvoj mož tako hoče. Da te ne bi imel pod nadzorom?! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.10.2010 22:25:17   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Ne vem, kakšna osebnost si ti in ali si sposobna zaživet na novo, ampak moje mnenje je, da če je prišlo že tako daleč, da bi mogla shujšat zaradi njega in da si omisli neko "prjateljico", spokaj kufre (ali jih spokaj njemu - vseeno), vrzi mu ločitvene papirje na mizo in ga brcni v rito. Nato shujšaj, če si TI to želiš. Ne hujšaj samo zato, ker ON to želi. Tak, kot si napisala - zdaj ga motijo kg, ko boš shujšala zato, ker on to želi, ga bo čez čas začelo motit to in ono... Temu ne bo konca.

Glede tistega, ko ti je predlagal, da si najdi kako prijateljico.. To si pa le najdi, pa ne zaradi njega, ampak zase. Da boš imela koga za druženje in za potožit se komu, ko ti bo hudo.

To, da pa se "gabiš" sama sebi, pa bi rekla, da je on kriv. Glej, ko si imela težave, bi ti moral stat ob strani, da ne bi rabla iskat utehe v hrani. Jaz res ne razumem.. Kaj pa, če so kg samo izgovor za to, da si je našel "prijateljico"?

Zakaj bi bla posesivna, če hočeš, da je doma z družino in ne lumpa okrog? Meni se to ne zdi nič narobe. Če pa že kdaj izrazi željo, da bi šel zvečer ven s kolegi, pa dajta otroke v varstvo, pa ti pojdi ven po drugi strani s svojimi prijateljicami (mogoče s kakimi, ki jih že dlje časa nisi vidla..). kerensa ima pač bolj odprt odnos, ampak jaz pa vseeno želim vedet, kje je in s kom. Ker si pač vse zaupava in zakaj si tudi tega ne bi povedala?

Če v odnosu opaziš, da te začne partner počasi teptat, pol hitro stran od njega, če se ne spremeni. Nobena ženska si ne zasluži, da doma z otroci čaka deda, ko je on lepo z drugo babouser posted image nobena.. tudi ti si ne zaslužiš tega.

aja, pa še to - ja, jaz bi šla do te njegove "prijateljice" in se zmenla z njouser posted image

Zakaj pa je sedaj on kriv da se nažira s hrano in da je debela? Sama je napisala, da je zaradi preteklosti začela s prenažiranjem.
Če bi pa napisala, da se je začela drogirat, pa bi mu dali prav da išče drugo žensko?
Čisto odkrito povedano. debelost je zasvojenost. Ene so vesele in zadovoljne same s sabo (poznam ohoho debelušk, ki so bolj samozavestne kot Heidi Klum), ene pa tonejo globje in globje, se prenažrajo potem pa je cel svet kriv za njihovo nesrečo.
Glede na to kako dolgo sta skupaj in da te njene travme trajajo že 5 let, se je samo za čudit, da je še tako dolgo vztrajal (konec koncev se lahko samo pretvarja, da se dobiva z drugimi, da se bi malo vzela v roke).
zamišljaj si da bi tebe partner cele dneve teroriziral z raznimi psihičnimi izpadi, te omejeval in pitaj boga kaj še vse se je dogajalo pri njima. Tu bi ti svetovala kakega psihiatra, da te malo spravi na pravo pot.

Sicer nima ravno neke veze pri tej temi pa vseeno. Moj tast bi moral shujšati vsaj 40kg, da bi se njegove težave, vsaj za polovico zmanjšale. Ko začne jamrat, kak ga bolijo kolena, vedno zaključiva s tem, da mu rečem, da si naj zamisli, kako bi ga bolele roke če bi mogle nositi tako težo. Odkar sva z mojim skupaj, mu zdravnica govori, da mora shujšat, pojavila se mi je sladkorna, ima preveliko srce, žile se mu mašijo, ima že umetno koleno, preživel tumor na glavi, sedaj so mi iz nosa izrezali raka, ponoči ne more spat, ker mu zaradi debelosti sfali zraka...v glavnem tablet na dan poje toliko, da tak nimajo nobenega učinka on pa se še kar prenažira in prenažira. Nam pravi kako malo poje, potem pa grem včasih ponoči ven na čik, pa ga vidim kako brska po hladilniku in je.
najbolj pa mi je smešno, ko reče da so mu slabo naredili koleno (to ki je umetno). S 130kg pač ne moreš pričakovat čudežev.

Tako da ja...ne shujšaj zaradi njega ampak ZARADI SEBE. Naša računovodkinja je po 6 sinih imel nič kaj zavidljivo postavo, bila je hudo debela. Skorajda lahko rečem da tako debela, da ni prepoznala znakov bolezni, zaradi katere je čez 4 mesece umrla. Bila je pa super ženska, pozitivna, vedno nasmejana. Pri 43letih je zapustila svojih 6 zakladov.Se je kar za zamislit.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.11.2010 9:42:04   
TomTaylor
Ko sem se sama zredila za 30 kg sem si bila tudi skrajno neprivlačna in hkrati hudo nezadovoljna sama s sabo. Ma ja, gabila sem se sama sebi In tečna sem bila za popeesdit. Lastno nezadovoljstvo sem strešala nad partnerja (tudi otroke, taščo...). In ko si je moj začel dopisovati z eno (anoreksično) kelnarco sem si s svetlobno hitrostjo poštimala vse glavi...V 1 letu sem shujšala, začela sem veliko športat in nasplošno sem postala nazaj podobna sami sebi - zadovoljna, zabavna, sproščena, nič več zoprna,...Pa ne zaradi NJEGA! Ampak zaradi sebe! Kajti drugega ne moreš spreminjati, lahko samo sebe. ....Vroče noči so prišle kar same od sebe..O kelnarci ne duha in ne sluha...

Začni pri sebi. Razčisti si glavo in se najprej vprašaj ali si zadovoljna sama s sabo takšna kakor si. In če nisi, začni delat na sebi.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.11.2010 18:15:28   
Anonimen

hvala vam za pomoč,se se odločila da bom še nekaj časa vztrajala pa shujšala in ga ne toliko na kratko držala.

Dobra odločitev, prva, ki potegne za sabo še druge.

Tvoj mož ima deloma prav - shujšaj, ker se boš kot prvo ti bolje počutila. Verjamem, da se ne počutiš dobro, saj praviš, da ti tvoji kilogrami visijo nad vama. Plus to, da si stalno doma, v istih obveznostih, in z možem, ki ga držiš na kratko (zakaj le je to potrebno?). Res, naredi nekaj zase, pojdi med ljudi in se druži. Saj ne rabiš hodit po fensi šmensi kavicah, kjer se najbrž ne boš počutila dobro, saj se tudi te znajo vrteti okoli podobno (brezveznih) fensi šmensi pogovorov. Pojdi za začetek recimo v knjižnico - tam se zbirajo, vsaj v povprečju, kultivirani ljudje. Običajno se v knižnicah tudi vedno nekaj dogaja - razširi si obzorja, to je vedno dobro delo, za duha in telo. Pojdi v knjižnico in nazaj peš, tako bosta siti dve muhi na en mah.

Niti moža ne rabiš držat na kratko - ljudje nismo psi, ki bi jih držali na ketni. Še pes na ketni je ves nervozen in laja, ljudje pa sploh. Potrebujemo svobodo, da smo lahko najboljše kar smo.

V obnašanju moža vidim dvoje - ali je to še zadnji poskus, da se spraviš k hujšanju in živiš v zdravem telesu ali pa ima res potrebo po boljšem druženju. Recimo, da je prvo user posted image . Nobene potrebe ni, da po svetu hodiš kot manekenke (ki so btw itak presuhe in stalno tečne), ampak da pokažeš vsaj osnovno skrb za svoje telo in vanj ne mečeš dobesedno vsega kar vidiš.

Poglej še z druge strani - kako bi ti videla moža, ki bi se obnašal enako kot ti? Ležal na kavču z 200 kg, jedel čips in se cel ljubi dan ne premaknil nikamor? Koliko časa bi ti bil tak mož všeč in privlačen? Koliko časa bi vaša družina funkcionirala kot socialna družina?

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 1.11.2010 18:16:57 >

(odgovor članu katicka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.11.2010 18:20:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

V 1 letu sem shujšala, začela sem veliko športat in nasplošno sem postala nazaj podobna sami sebi - zadovoljna, zabavna, sproščena, nič več zoprna,...Pa ne zaradi NJEGA! Ampak zaradi sebe! Kajti drugega ne moreš spreminjati, lahko samo sebe. ....Vroče noči so prišle kar same od sebe..

Katicka, tole si prepiši na vhodna vrata user posted image .

Boš videla, saj bo šlo.
Glej, ustvarila si si družino, na zunaj si šla stran od vseh travm, ki si jih preživela..

...in si vredna, da si zadovoljna user posted image . Naredi nekaj zdaj za sebe.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
2.11.2010 14:57:07   
tehnofil
....dve mali punčki ....živimo na svojem.
...imela doma(zloraba fizična,psihična,spolna,..) ....sem se tolažila s hrano ......da se sama sebi gabim .....on bi rad da shujšam jaz pa nočem ker se mi zdi da bo potem vse v mojem življenju nadzoroval on.

...resnično vas prosim za pomoč ....

Predvsem potrebuješ strokovno pomoč in ne pomoč vsakrkšnih "pametovalcev" z mano vred.

Ni res, da nočeš shujšati zaradi moža in njegovega nadzora. Shujšati v prvi vrsti ne poskušaš več, ker si obupala, ker ne moreš. Ker gre za odvisnost (pa čeprav "samo" od hrane) potrebuješ strokovno pomoč ljudi, ki poznajo pot iz odvisnosti, pa tudi pasti na tej poti.

Naj te ne bo strah.  Nista uničujoči odvisnosti samo od alkohola in mamil - uničujoč vpliv teh odvisnosti je najbolj viden, pogost oz. tudi končni rezultat. Vsi mi smo odvisni od česa. Mnogi od hrane, spolnosti, cigaret. Razlika je le v tem, da pri nas naprimer ta odvisnost "še" ni dosegla te stopnje (ali je tudi morda sploh ne bo), da bi uničujoče vplivala na naše življenje. V primerih pa ko odvisnost na naše življenje vpliva uničujoče, pa je nepomembno za katero vrsto odvisnosti gre.

Vsekakor pa gre pri odvajanju od odvisnosti predvsem za ozdravljanje od vzroka za odvisnost. Odvisnost sama je samo manifestacija. Je samo rezultat vzroka. V tvojem primeru zlorabe. Tvoji kilogrami ti predstavljajo (debel, masten, gnusen - kot sama praviš) ščit. Ščit, ki naj bi te varoval pred tem, da bi te še kdo spolno zlorabli. Po moje gre v tvojem primeru za proces v katerem si boš morala priznati stvari, ki bodo boleče, se znjimi soočiti in z njimi opraviti. Šele takrat boš prišla do tiste stopnje ozdravljenja, ko debele zunanjosti ne boš več potrebovala, da bi te ščitila.

Kar pa se tiče moža. Kako pričakuješ od moža, da mora prenesti vse, tudi tisto, kar se tebi sami gabi? Se mi zdi malo nepošteno. Njegova dolžnost je ta, da ti stoji ob strani, da gre s teboj skozi zdravljenje (ker gre tudi za ozdravitev vajinih medsebojnih odnosov). Da te podpira, da tudi sam prevzame del bremena. Ampak to lahko šele takrat ko se ti odločiš za vodeno strokovno pomoč. Če pa te volje pri tebi ni, še celo upor temu, potem se ne čuditi da si z eno dopisuje. Saj mogoče bi si vseeno, ampak trenutno lahko vedno s prstom pokaže na "krivca".

ker ga imam full rada in mi pomeni vse skupaj z otroci

in prav je tako. Potrebna pa bodo, vsaj na začetki, predvsem dejanja s tvoje strani.

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?