meta21
|
Prvičmami, potrdilo o očetovstvu rabiš za rojstni list. Drugač bo tam, kjer je prostor za očeta prazno. Lahko takoj po rojstvu javiš na socialno, da pošljejo na UE ta zapisnik ali pa potem, ko dobiš rojstni list brez očeta vse skupaj z zapisnikom o očetovstvu neseš na UE. Olje za presredek ima weleda, dobiš v DM-ju. Lulanje-jaz mam tud skoz težave, ker ne hodim v laboratorij ampak mi to kar sestra pri ginekologu pred pregledom pogleda. Itak mam prej tolk dela s tuširanjem, britjem in oblačenjem, da pozabim pit in glih 3 kaplice zmorem pol. IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Glede klistirja a to je potem ziher, da nič več kasneje ven ne prude? Ker kolikor sem jaz slišala/brala (izkušenj pa s tem nimam) je ravno tako še možnost, da ti potem med iztisom še kej uide. Sploh pa naj bi se črevesje samo med pripravo na porod že spucalo ... tako da s tega vidika je potem malo nesmisleno. No, ne vem ... Saj te noben ne sili ampak jaz se ga sigurno ne bom branila. Ko med porodom tiščiš ko norc itak, da še kej ven pride ampak zagotovo manj. So pa sestre že tolk navajene, da v dveh sekundah pospravijo, če kaj popacaš in že maš čisto podlago pod ritjo. Nivo želje po intimnosti in sramežljivosti pa spustiš do nafte. Se mi zdi, da sploh ne pomisliš več na to, ko maš tolk dela s popadki in z mislimi, ki ti polnijo glavo. Meni se zdi, da bi še hišniku razširla noge, če bi takrat pred porodom prišel v sobo in rekel, da naj mal pokažem . V sobi smo pa pol tud ble 3 in smo kar prsi ven čez dekolte obesle, k nam je tak pasalo jih met na luftu po tistem prvem dnevu dojenja (tega si trenutno ne predstavljam več) IZVIRNO SPOROČILO: kiara24 A niso nakazali za paket ko se otrok rodi, prej pa ne, vsaj mislim da je tako. pri meni ko sem rodila Klaro ej bilo tako. Nakažejo ooli 15 v mesecu malo pred ali po porodu. Odvisno tud od centra pa dopustov. Mate pa vse datume nakazil mesečno objavljene na CSD Šiška, ker je vsak mesec malo drugače vendar enako za celo slovenijo. Patrisha, najprej, če si čakala, če ti bo vročina narasla, ne smeš jemat lekadola, ker ti jo zbije. Pri otroku ne smeš dajat zdravil za zbijanje vročine do 38,5, pri odraslih pa mislim da do 38 stopinj, ker je vročina naravni obrambni mehanizem, ki kuri bacile. Porodnišnica je prava tista rdeča iz majhnih opek, vhod pa je res med novo in staro v tistem podvozu. Tam je tudi vratar, ki te usmeri. Sprejemna je notri in levo, na koncu hodnika na levi je sprejemna. Glej več ... Na sliki je vhod pod to arkado.
< Sporočilo je popravil meta21 -- 23.12.2010 15:08:10 >
|