picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia IZVIRNO SPOROČILO: mišk Jst sem tud kar pomirjena, ko vas berem, kajti pri nas imamo tud že par mesecev eno tako občutljivo obdobje. Naša triletnica (sicer rjavooka ) se užaljeno zjoka že če jo prvič ne razumem (ali slišim) kaj je rekla, zjutraj ko jo zbudim joka, da ne gre v vrtec, da se ne mara igrat, da ne mara otrok, da ne mara jest,... Da svoje sestrice nima rada, da nej jo damo stran. Tudi "nabuha" jo prav pošteno. Ko smo bli zadnjič v pizzeriji, je bla tam ena igralna hišica in sta se naši dve notri igrali. In potem pride zraven še ena punčk, čist prijazna, pa se naša madam začne dret kot jesihar in mi govorit, da nej gre punčka stran... Pa gremo iz vrtca, ji sošolci mahajo in kličejo adijo, ona pa jih sploh ne pogleda... Dober dan, adijo, hvala uporablja le še ob redkih trenutkih. Če jo kdo kaj vpraša ne odgovori, se skriva, grdo gleda,... Včasih je bla tako prijazen, vesel in nasmejan otrok, sedaj pa se večinoma izmenjujejo stanja "depresive" in tečnobe. Vmes je sicer tudi o.k., a zaradi vseh izpadov jih kar nekako spregledam. Ji pa (sploh zadnje čase) namenjamo zelo veliko pozornosti, objemov,... in poskušam čim manj kričat nanjo, ker včasih se mi res že zdi, da cel dan samo kričim, prepovedujem, ukazujem, prosim,... Ma, res upam da to mine, ker sva se ravno zadnjič z možem spraševala, če midva ne delava kaj narobe in bo odrasla v tečno zamorjeno osebo. Evo mi smo na istem. Ravno danes sva se pol ure pogovarjale z vzgojiteljico, ker je imela včeraj tak hud izpad. Za nič na svetu ni hotla ven, ko so šli na igrišče in je tulila eno uro non stop. Je pršla tajnica iz sosednje pisarne gledat, kaj delajo da nekdo tako tuli. Pa sem mislila, da smo osamljen primer... ;) O, oktoberka 2007, pozdravljena! A mamo iste probleme z isto starimi babnicami?