|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: enako oblačenje sestric
26.10.2010 12:03:57   
mišk
Jooooooj Mateyka, kak je luštna ta mala!!!!user posted image  "Za pojest"!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.10.2010 12:56:13   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

To je tipična otroška fora. Kar ima eden, hoče tudi drugi, saj je pri igračah enako. Pomoje občutek individualnosti s tem ni ogrožen, samo tvoji živci so malo na preizkušnji user posted image

Se strinjam. Pri naših dveh je isto. Sicer oblačil nimamo istih tak da sta kar različno oblečeni, pri igračah pa je tole precej kritična točka za moje živce. user posted image

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.10.2010 13:02:15   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Jooooooj Mateyka, kak je luštna ta mala!!!!user posted image  "Za pojest"!!!!user posted image user posted image  

eh, jaz skoz pravim, da bi lahko imela manekensko kariero in bi bili že zdaj bogati. user posted image samo noče pozirat in se preoblačit na ukaz pa če jo kokla brcne user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.10.2010 14:43:13   
pelin
No, sem videla, da imam še en dolguser posted image ...Ja Ronja sem se o  tem "škodljivem" primerjanju ravno zadnjič pogovarjala s sestrično, ko sva veselo analizirali nanjine mulčke ( sva bili po dolgem času  sami na kofetu). Je namreč ena od dvojčic, ki je dala v otroštvu dosti tega skozi...Pravi da jima je šlo vedno na živce, ko so starši primerjali njune risbice v vrtcu, pa kasneje njune ocene, pa njuno vožnjo s kolesom, pa njun apetit, pa še in še ....Vedno je bila ta sestrična s katero se bolj ujameva, tista mirna dvojčica v ozadju, ki ji je šlo skoraj  vedno  vse nekoliko slabše od rok, kot sestri...Skratka hočem povedati, da je prav to starševsko primerjanje in nehoteno privzdigovanje ene in tlačenje druge, povzročilo, da se dekleti ne razumeta preveč, ker druga v drugi še v odrasli dobi vidita tekmico. In kar je najbolj interesantno je to, da sta se takoj, ko sta imeli "pravo glasanja", začeli oblačiti različno ( do tedaj sta bili skoraj vedno enako upedenani), ker sta si želeli biti čim manj podobni user posted image ...Sicer pa se je temu primerjanju včasih res težko izogniti ( tudi meni se večkrat zgodi, da ju pri določenih stvareh primerjam, pa čeprav sta različnih starosti in spolov), vendar se je treba potruditi, da to delamo bolj v mislih, oz. v vsakem posamezniku poiščemo kvalitete in se zavedamo, da je vsak otrok svoja osebnost.....Eh, tole je resnično čist druga tema, čeprav mislim, da imajo tisti, ki so proti enakemu oblačenju nekaj podobnega v mislih...
Skratka, moje mnenje je, da  če ima človek  v glavi počiščene te zadeve, jih lahko mirne duše vsak dan enako obleče ...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.10.2010 18:46:52   
mateyka
Skratka, moje mnenje je, da če ima človek v glavi počiščene te zadeve, jih lahko mirne duše vsak dan enako obleče ...

točno to.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.10.2010 20:50:41   
ronja
Skratka hočem povedati, da je prav to starševsko primerjanje in nehoteno privzdigovanje ene in tlačenje druge, povzročilo, da se dekleti ne razumeta preveč,

Aha, no s tem si me precej pomirila: očitno se to pri nas ne dogaja tako, ker se punci res neverjetno dobro razumeta - mislim, da tu lahko rečem, da precej nadpovprečno dobrouser posted image . Spita pa zato nadpovprečno malouser posted image - da ne bo vse pocukranouser posted image .

da sta se takoj, ko sta imeli "pravo glasanja", začeli oblačiti različno

NO, saj to imajo zelo hitro... Mislim, vsaj pri nasuser posted image . Ravno zaradi tega prava glasanja sem odprla to temouser posted image .

vendar se je treba potruditi, da to delamo bolj v mislih, oz. v vsakem posamezniku poiščemo kvalitete in se zavedamo, da je vsak otrok svoja osebnost...

Ja, to me zanima, zakaj mora bit vse to v mislih? A je res tako narobe, če rečeš, da ima ena ful rada glasbo, druga pa ne, da ena rada reže, druga pa riše, recimo... itd... pa da je ena najbolj zrasla pri ne vem 13ih mesecih, druga pa pri 18ih (na pamet govorim, zdaj se ne spomnim, kdaj sta imeli mojidve rastni skok, vem samo, da ni bil v istem času - Ronja je pri 1 letu še nosila št. 68, čez poletje prerasla 74 in kmalu tudi 80, potem je pa obtičala na 86 skoraj 2 leti, recimo, Lejla pa je 68 hitreje prerasla in je šele zdaj malo dlje obtičala na 80). Ker jaz nimam pravega občutka glede tega primerjanja - kdaj je škodljivo (a je res vse to škodljivo - to mi je čudno...): kdaj se otrok ne počuti kot svoja osebnost: a je to samo takrat, ko enega skoz primerjaš z drugim ali na splošno, če ju primerjaš med sabo.

To, da vsakega vidiš kot svojo osebnost, mi je nekak logično - kako pa ju čem gledat - saj sta čisto različni! Pa da ima vsaka svoje kvalitete tudi, jasno, saj to ni ravno težko ugotovit...

Mene so recimo vsi spraševali, če sta si podobni (ko se je Lejla rodila in me še zdaj). In vedno vsem odgovarjam, da sta različni kot dan in noč (ker sta res, fizično in psihično; edino agresivni nista, nobena od njiju, imam srečouser posted image ). Ko so me na začetku to spraševali, sem povedala vse razlike in ko so vprašali, če imata kaj podobnega/skupnega/enakega, sem rekla, da razen staršev samo še to, da sta se obe ful radi dojili in da sta radi zaspali z dvignjenimi nogamiuser posted image .

Ja, saj zato, da bi mela vse počiščeno v glavi, pa vse to sprašujemuser posted image . Ker res pa jima ne bi hotela škodit. Sploh pa ne nevede. Včasih ne moreš drugače, ker pač zbiraš med dvema zloma. Večinoma pa gre brez. In zato ne bi rada delala česa, kar bi ju prizadelo, če ni treba (in to ziher ni treba).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.

katero ime
ljupka

Katero ime vam je bolj všeč!

Marko (33%)

Luka (67%)

Število vseh glasov: 605

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!