|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   enako oblačenje sestric
25.10.2010 12:55:39   
ronja
Nikoli nisem bila za enako oblačenje in sem rekla, da tudi, če bi imela dvojčke, bi ju oblačila različno. NO, potem prideta pa moji punci... Včasih dobimo kake obleke od sestric in so seveda tudi enaki modeli v dveh različnih številkah. Ok, super, mislim enkrat bo ena nosila, drugič druga. Potem kdaj naredim eni nekaj, druga bi imela točno enako obleko. Ne podobna, mora bit enaka! Ok, naredim, da ne bi bilo ljubosumja torej obema približno enako obleko (kak detajl drugačen, včasih isto blago, drug kroj, drugič obratno), ampak še vedno zgledata podobno. In si rečem, saj bo ena enkrat nosila, drugič druga.

No, tu se pa pojavi problem: potem ko imata enaki obleki, bi pa obe istočasno nosili te enake obleke. Če eno tako oblečem, hoče nujno tudi druga takrat isto met oblečeno. Saj vem, da mlajši posnemajo starejše, samo pri nas gre to v obe smeri.

In kaj je zdaj tu problem? Jah, povsod piše, kako ni dobro otrok v iste obleke oblačit, zato da dobijo svoj občutek individualnosti itd... ampak mojidve pa HOČETA bit enako oblečeni... Če ju oblečeva enako, sta čisto srečni in se jima strašno fajn zdi. Meni je v bistvu vseeno, a sta v enakih oblekah ali ne, samo škodovala jima ne bi rada. Torej: ali to lahko škoduje njihovemu razvoju, če otrok to sam zbere?

Vem, da je neumno vprašanje, ampak bi vseeno rada bila ziher. Itak ju ne bi non stop enako oblačila, me pa zanima, kadar si izbereta, če je ok, če jima dovolim (vem, da potem ljudje hecno gledajo včasih, ampak to me ne brigauser posted image ). po zdravi pameti bi rekla, da ne more škodit, samo potem pa ne vem, zakaj toliko opominjajo glede tega (ali je to mišljeno samo za dvojčke in non stop oblačenje v isto)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: enako oblačenje sestric
25.10.2010 13:00:12   
uškinamama
Pri tvojih pupah je občutek za  individulanost podlegel občutku za pripadnost. Meni se zdi to fanj. Sestrici sva, skupaj spadava. In smo kul v enakih oblekicah.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2010 13:02:06   
urška76
Po moji "kmečki" logiki jima občasno oblačenje v enake stvari ne bo pustilo posledic. Sej v vrtcu verjetno nista v isti skupini. Priznaj, da se tebi tud luštno zdi, ko sta enako oblečeni in zadovoljni.
Moja dva sta tudi rada enako oblečena. Pa sta različnega spola user posted image . Samo, ko sem ta večjemu na dopustu kupila piratsko majico, sem jo morala še ta mali. Pa če je en v kavbojkah hoče biti še drugi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2010 13:07:45   
urška
pri moji prijateljici je bilo isto. starejši hčeri (razlika v starosti je malo več jot eno leto) sta se vedno hoteli oblačit enako. pa je kar nekaj časa vztrajala in kupovala različna oblačila, ki jih potem nista hoteli nosit. deklici sta sedaj stari že preko 10 let in je želja po enakem oblačenju izzvenela.
no potem je rodila še dvojčici, ki jih tudi ni imela namena oblačit enako, vendar spet ne gre drugače. deklici enostavno hočeta biti enako oblečeni.
BTW: njen peti otrok je fant. upamo, da se ne bo želel enako oblačit kot njegove sestreuser posted image user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2010 13:17:25   
ronja
Sej v vrtcu verjetno nista v isti skupini. Priznaj, da se tebi tud luštno zdi, ko sta enako oblečeni in zadovoljni.

ne, nista v isti skupini. Ma, luštni sta, ne glede na to, kaj mata navlečeno - samo jaz sem mama, zato moje zelo subjektivno mnenje ne štejeuser posted image . Sta pa srčkani, ja, itakuser posted image . samo ju ne bi tako oblačila samo zato, ker sta srčkani tako. Sem se prav izogibala tega, samo zdaj si že sami lahko izbirata obleke (vremenu primerno) in tudi znata povedat/pokazat... In po pravici povedano, se mi ne da bockat zato - sploh ker rečem, da lahko imata vremenu primerno in potem ena to zbere, požegnam, ko pa druga isto privleče, pa ne - valjda to potem ni fer, ker je zadeva očitno vremenu primerna, če sem jo eni dovolila... Potem se mi zdi, pa da lažemuser posted image .

uškinamama, verjetno imaš prav, ker tale pripadnost je res zelo močno izražena pri njima.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2010 13:26:56   
Naja31
Jaz moja dva pogosto (fantka 2,5 in 5,5 let) oblečem v podobna oblačila. Model je npr. isti, drugačna je barva.
Meni je to prav srčkano. Naj se takoj vidi, da skupaj pašeta user posted image

Njima dvema je vseeno,to je bolj moja ideja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2010 14:10:18   
ronja
Moram priznat, da ste me malo pomirile - očitno to ni tako redko. Pri nas pogosto dobita enak model, različne barve od sorodnikov za darila, kar se mi zdi čisto ok in niti ne pomišljam, ker nimata drugih vetrovk, torej bosta to oblekliuser posted image . je pa res, da ju potem vsi imajo za dvojčici. Nekateri so potem kar malo razočarani, ko odgovorim, da nistauser posted image . Jah, mogoče nekoč v tretjeuser posted image (pa da lubi skup pade ob novici).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2010 14:28:08   
Belen
hehe js pa imam dvojčici in nikoli (verjele ali ne) nista bili isto oblečeni user posted image user posted image user posted image ... meni mi ni všeč...mogoče bosta kasneje, če bosta želeli...meni osebno mi ni user posted image in še to...vse kar imamo za oblečt dvojno-isto, je zato,kr so nam drugi kupovali....js nikoli.... in še to ko sta se rodili, pol so videli,da pač nism js za te zadeve in nismo več dobili isto.... no ja...saj druge barve,če ne drugo user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2010 14:34:54   
ajsek
To je tipična otroška fora. Kar ima eden, hoče tudi drugi, saj je pri igračah enako. Pomoje občutek individualnosti s tem ni ogrožen, samo tvoji živci so malo na preizkušnji user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2010 14:47:36   
pety78
Midve s sestro sva bili skoraj vedno enako oblečeni.  In kljub temu, da sva bili 2,5 let narazen (sva še user posted image ), ona s temno rjavimi očmi, rjavimi krajšimi ravnimi lasmi, jaz s svetlimi očmi, belimi dolgimi skodranimi lasmi, pa naju so non stop spraševali, če sva dvojčici...user posted image

Drugače pa nama je bilo to ok. Mogoče sva pa zato še vedno tako navezani, da se skoraj vsak dan slišiva po telefonu in se imava res radi. user posted image

Jaz v tem res nič slabega ne vidim, no.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2010 14:55:25   
ronja
ona s temno rjavimi očmi, rjavimi krajšimi ravnimi lasmi, jaz s svetlimi očmi, belimi dolgimi skodranimi lasmi, pa naju so non stop spraševali, če sva dvojčici...

ja, meni tudi ni jasno: ena je temno rjava, druga blond, pa par centi je ipak razlike v višini... Ampak še vedno: a sta dvojčici? Pa pol, ko rečem, da ne, tko nejeverno: a res ne... ja, meni se zdi pa, da sta... Ja, bom že jaz boljš vedla, a sem obe naenkrat ven spravila, a se vam ne zdi?user posted image (sej ne rečem tako, samo mislim siuser posted image ). Se mi zdi, da včasih kar ne verjamejo...

belen, jaz ju do zdaj nisem nikoli enako oblačila, ampak odkar pa sami hočeta, sem ju pa včasih.

Drugače pa nama je bilo to ok. Mogoče sva pa zato še vedno tako navezani, da se skoraj vsak dan slišiva po telefonu in se imava res radi.

pety, joj, to je pa tako lepo! To bi si tudi jaz za mali želela, da bi se imeli vedno tako radi kot zdaj!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.10.2010 14:58:59   
mateyka
Torej: ali to lahko škoduje njihovemu razvoju, če otrok to sam zbere?

ne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.10.2010 15:00:24   
mateyka
in itak, pomisli - potem so vse šole s šolskimi uniformami mal škodljive user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2010 15:44:58   
ribica.
men se zdi da te najbolj skrbi da bodo drugi ljudeje mislili o tebi da maš nizek IQ, ker ju enako oblačiš. Predlagam da se nehaš sekirat in delaj po občutku. Če hočta bit enaki, pač naj bosta. O tem se pa res ne splača sekirat.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2010 15:50:06   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
In kaj je zdaj tu problem?
Ga ni user posted image Ker sta si punci to sami zaželeli, izbrali.

Vem, da je neumno vprašanje, ampak bi vseeno rada bila ziher. Itak ju ne bi non stop enako oblačila, me pa zanima, kadar si izbereta, če je ok, če jima dovolim (vem, da potem ljudje hecno gledajo včasih, ampak to me ne brigauser posted image ). po zdravi pameti bi rekla, da ne more škodit, samo potem pa ne vem, zakaj toliko opominjajo glede tega (ali je to mišljeno samo za dvojčke in non stop oblačenje v isto)?
Ma itak, da je ok! Ne ga sračkat. Tudi moji punci (sta 6 let narazen) imata nekaj oblačil enakih oz. zelo podobnih (samo št. različne) in sta najbolj srečni, kadar se enako oblečeta. Še vedno, čeprav ima starejša že 11 let user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2010 15:57:18   
Anonimen
V svetu pretiranega individualizma-je čisto lepo, da se čutita pripadni.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2010 16:01:22   
Anonimen
Meni se zdijo otročki, ki so enako ali podobno napravljeni ljubki. Če sta dvojčka, bi ju drugače napravljala edino iz tega razloga, da ju ločim. Seveda pa se mi zdi, da bi bilo vsakodnevno oblačenje v istem vzorcu, nemogoče: enkrat se en popacka, drugič drugi pomoči rokav... Individualnost gor ali dol, obleka se mi ne zdi zadostno merilo za individualnost. Saj tako ali tako vsi gledajo kaj je modna zapoved - torej že tu izgubljajo na individualnosti. Gre se zato, da se počutita "in".

Enkrat mi je bilo fenomenalno, ko sem videla mamico in hčerkico v enakih oblekicah! Izgledalo je super! Enaka lupina, druga vsebina, vsekakor pa znak pripadnosti.

Po drugi strani mi je pa hecno, če partnerja oblečeta enako trenerko. Tega pa v okvirih modnega okusa ne prebavljam.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2010 16:02:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

V svetu pretiranega individualizma-je čisto lepo, da se čutita pripadni.

Evo, zelo lepo lepo napisano!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2010 18:14:28   
ronja
in itak, pomisli - potem so vse šole s šolskimi uniformami mal škodljive

Zdaj se počutim ko debil, ker se na to sploooh nisem spomnila!

men se zdi da te najbolj skrbi da bodo drugi ljudeje mislili o tebi da maš nizek IQ, ker ju enako oblačiš.

ma, to me res ne skrbi: enim je všeč, drugim ni, vsem itak nikoli nisi všeč. Sem delala že bolj "čudne" reči - recimo to, da mali nista meli pleničk zelo zelo zgodaj, tako da sem se čisto navadila na "čudne poglede" - pa v bistvu že celo življenje poslušam, da nisem normalna in zdaj to jemljem kot kompliment - saj si nikoli nisem želela biti taka kot vsi ostaliuser posted image . Za moj IQ se pa res ne sekiram - kolikor je bil zmerjen, mi je čisto ok, ne menjamuser posted image .  Kaj si drugi o njem mislijo, je pa njihov problem. Z vsemi se nisem nikoli strinjala, navadno niti z večino ne. Tako da glede tega res nisem nesamozavestna, da bi rabila potrditev od naključnih ljudi, saj to je čisto merljiva zadeva.

Ampak že predno sem imela otroke, sem večkrat prebrala kje ali slišala, da jih ne smemo enako oblačit, pa mi zdaj ni bilo jasno, če to res tako škodi... ker si ne predstavljam, kako bi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.10.2010 20:55:03   
pelin
mislim, da je pri dvojčkih ( in pogosto tudi med brati in sestrami) večji problem to vseživljenjsko primerjanje sposobnosti, karakternih lastnosti in podobno, kot pa oblačenje v enake cunje. Prav to večno primerjanje jim  gre najbolj na živce in hočejo pokazat razliko vsaj s tem, da niso enako oblečeni...To vem s prve roke, ker imam bližnjo sorodnico, ki je dala v otroštvu to skozi.
Skratka hočem reči, da če boš ti svoji dve bučki sprejemala kot dve različni in samostojni osebici, ne bo imelo nobene veze v kaj jih boš oblekla. Jaz sem mnenja, da moramo otrokom zaradi strahu , da se jim kaj ne  bi zgodilo, že tako prepovedati ogromno stvari. Pa jim dajmo vsaj prosto pot pri oblačenju (seveda  če zberejo v skladu z vremenom)...Torej , če želita biti enako oblečeni, zakaj pa ne....Tudi meni je to prisrčno...po mojem sta takšni retro bombončici user posted image ..
Tudi sama večkrat kupim skoraj enaki majčki ( posebej poletni s kratkimi rokavi)za moja škrata, čeprav sta različnih spolov...Nimata nič proti, pravzaprav jima je to všeč... Pa tudi sebe se spomnim, da sem bila vesela če sem dobila kdaj kaj podobnega za obleči kot starejši brat, ki je bil moj idol...sem se takoj počutila večjo in pomembnejšouser posted image ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.10.2010 21:00:45   
mišk
Tudi naši dve sta občasno enako/podobno oblečeni. Tudi pri nas večina enakih cotk kupijo sorodniki, meni je pa to čisto všeč. Tudi njima se zdi fajn, ko sta enako oblečeni. Je pa to res poredko.
Nimam nikakršnega negativnega mnenja o enakem oblačenju.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.10.2010 22:57:10   
LEJLA
Meni je tudi vsec, ko vsem trem oblecem podobne mikice.
Teh imamo kar nekaj, ker jih moja sestra pridno nosi z razlicnih koncev sveta.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.10.2010 23:31:45   
skuštrana
Moja starejša dva sta fantek in punčka pa se jima tako fajn zdi, če imata recimo pulover enak user posted image  

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.10.2010 9:38:21   
ronja
če boš ti svoji dve bučki sprejemala kot dve različni in samostojni osebic

Mislim, da mi karkoli drugega niti ne bi pustiliuser posted image . Seveda ju tudi primerjamo: ena je temna, druga blond, ena ima smisel za nekaj, druga za drugo, eno to zanima, drugo nekaj drugega... Vendar se mi to zdi del osebnosti: kakšen si, kaj te zanima... Ne vem, mene to ni motilo, če so ugotavljali, kako smo si zelo različni, še fajn se mi je zdelouser posted image . ne bi pa hotela, da bi mislili, da sem ista kot sestra (je pač starejša). Čeprav je bila seveda tudi moj idol, ko sem bila še mala.
pelin, daj malo razloži to o primerjanju - mislim, kdaj je škodljivo - v kakšni obliki,... (vem, da bo tema skrenila, samo saj je moja, hehe), da vem, česa ne smem počet. Ne bi ju rada kaj brezveze matrala - saj je vseeno, kako kaj povem.

Pa jim dajmo vsaj prosto pot pri oblačenju (seveda če zberejo v skladu z vremenom).

Ja, se popolnoma strinjam - saj zato sem pa prišla do tega problemauser posted image . Ker sta sami hoteli bit isto oblečeni... Mojidve sta bili najbolj srečni, kadar smo bile vse 3 podobno oblečeneuser posted image (recimo enkrat smo mele vse 3 kiklce - poleti - in se jima je straaaašno fajn zdelouser posted image ). Ronja še zdaj vedno opazi, če imava enake barve majco gor, recimo. Oz. dostikrat ona zbere svojo, ko vidi mojo. Res pa je ona ful na cote mahnjena - vse opazi (jaz nič), se uči, kaj skup paše - res svašta, glede na to, da tega ni mela priložnosti doma videtuser posted image ...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.10.2010 10:50:47   
mateyka
Mojidve sta bili najbolj srečni, kadar smo bile vse 3 podobno oblečeneuser posted image (recimo enkrat smo mele vse 3 kiklce - poleti - in se jima je straaaašno fajn zdelouser posted image ).

ej, prej se mi je to zdelo tooook "lame" - poglej me zdaj user posted image user posted image user posted image

http://horvatekberg.myphotoalbum.com//view_photo.php?set__albumName=album40&id=img_0086

tamala je ful navdušena, ker sva obe "jagodi" user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.10.2010 10:51:17 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......