nananaja
|
To kar se že dalj časa dogaja v naši državi je eno veliko 'sranje'. Za to pa smo si malce krivi tudi Slovenčki, ker pravimo, da smo potrpežljiv, delaven in kaj vem kaj še... Vem, da naj bi bila potrpežljivost lepa čednost, vendar se vse to spremeni, če se pred našimi očmi dogajajo nečednosti, kot je to v tvojem primeru Naja. Državo pa krivim v toliko, ker se nečednosti dovolj pogosto ne kaznujejo ali stvari, ki so pravilne , ne nagradijo. Zato pa se ljudje ne odločamo za prijaviti, kakšno tako stvar. Jaz bi tudi rekla, da smo malo tudi sami krivi, ker ne storimo dovolj, da takih primerov ne bi bilo. Predvsem se pa meni gabi sistem, ki ne deluje v dobro šibkih in ne preverja dovolj realnega stanja. IZVIRNO SPOROČILO: emica2008 Pa še par mojih stavkov....da se tako početje v Sloveniji dogaja je pač za sedanje čase čist normalno. Poznam kar nekaj parov, ki izkoriščajo socialno pomoč, vendar jim dam po eni strani prav. Naj država da mladim službe, ne pa da bo šlo počas vse v moški spolni organ. Ljudje ostajajo brez službe, nosečnicam prekinjajo pogodbe, da maš pa doma dva mala otroka, te pa itak nikjer ne marajo v službo vzet. Res taka svinjaria, k se sedaj dogaja v državi....grozaaaa. Res pa ni prav, da takšni ljudje izkoriščajo socialo, k imajo vsega dost......ker nekje je družina, ki resnično nima za hlebec kruha. Tu si pa brcnila v temo! Ni država tista, ki mora dat službe, država mora zagotoviti pogoje, da se bodo ustvarjala delovna mesta. A ko je eden od bivših ministrov pozval dijake in njihove starše ov vpisu na fakulteto, naj si pogledajo podatke, kakšni poklii so iskani in katerih diplomantov je največ brez službe, je bil pa skoraj križan. Pa je imel presneto prav! Kajti prav ti 'diplomanti', ki se jim po vrhu še ne da delat, ponavadi izkoriščajo denarne socialne pomoči in jih odžirajo tistim, ki so res šibki na področju zaposlovanja. Žal smo predaleč zabrodli!
|