Poka
|
Če ne poznaš dejstev, ne moreš niti vedet ali je podjetje dobro stoječe... Ni tudi nujno, da iz AJPESA izveš vse, ker so podatki za prejšnje leto, lahko pa da je podjetje zapadlo v krizo zdaj... Lahko se zanašajo na marsikaj, najbolje bi pa bilo čim več izvedet in izbrskat. Vsako svojo trditev moraš argumentirat na podlagi nekih dejstev, zakonov... Potem imaš mogoče možnosti za uspeh, drugače ne. Povem ti po resnici, da vsi izkoriščajo in da živimo v tako hudo nepravni državi, da je težko kaj dokazat... Najboljše je it v podjetje, ki je "zdravo", če boš imela tako srečo... Vsekakor se ne smemo pustit izkoriščat. Moj je bil direktor v podružnici ene multinacionalke, pa ti lahko povem, kaj se je zgodilo... Ker je šlo za nam nepoznano podjetje, niti v podjetju nismo nikogar poznali, je pa ena sorodnica davčna inšpektorica, ena glavnih - smo šli preverit podjetje iz vseh možnih strani... Pri takem položaju ti znajo marsikaj podtaknit. In se je izkazalo da podjetje super dobro stoji. Ko pa prideš v podjetje, se pa lahko pokaže druga slika... Pa še to ugotoviš, ne nujno da ravno prvi mesec, lahko traja kar nekaj časa... Če nisi ravno v kakem računovodstvu ali kakem vodilnem položaju, če si navadni delavec v proizvodnji pa tega niti ne moreš ugotovit. Bila sem zaposlena v podjetju, v lasti nemcev, kjer so se Slovenci javno pogovarjali in pomagali iskat rešitve, da jim nebi bilo treba zvišat plač za 20 EUR, ker je minimalc šel po zakonu za cca toliko gor, bruto verjetno celo... Sem dala potem odpoved - tudi sama sem bila izkoriščana, že zaradi tega, če pa mi kot narod ne znamo skupaj držat, potem pa tako veš, zakaj je tako... Pa tako BTW, nihče še ni bil kaznovan.
|