|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Trenutek neprevidnosti ali večji problem?
20.10.2010 15:22:26   
pelin
Sama situacija ni bila tako kritična iz preprostega razloga, ker je otroka prestregla mamica...kaj pa če nje ne bi bilo? Tiste , ki pravite, da je šel ven le zato, ker je zagledal njo, lahko imate le delno prav....iz svojih izkušenj lahko rečem le to, da so najmlajši- enoletniki,velikokrat čisto udarjeni na odprta vrata in jih nemalokrat opazijo še prej kot ostali...Tako je treba nanje še posebej paziti, ker se jim ponavadi ljubi špancirati okrog vedno in ne le takrat , ko je pred vrati kdo od njihovih domačih...Seveda so tudi izjeme vmes, vendar jo zna  večina teh malčkov  prav neverjetno hitro popihati čez prag...In tudi na to se ne bi zanašala, da bi ga v garderobi ustavil kateri od ostalih staršev... 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.10.2010 15:29:39   
koala.cek
živa točno to, kar opisuješ se je zgodilo tudi pri nas. S tem, da je šla ponj babica. mali je pritekel k njej, ona ga je vzela, sta šla v garderobo, ven je prišla čisto ena tretja vzgojiteljica, sta se še nekaj pogovarjali, a naslednji dan ko sem jaz otroka pripeljala, slišim od vzgojiteljice da naj drugič povemo, da smo vzeli otroka in da se je zelo prestrašila. Seveda nisem vedela o čem govori, zato sem še isti dan poslala bogo babico, ki se ji je lepo opravičila in tudi povedala da se je z eno pogovarjala. jasno mi je, da komunikacija šepa na celem nivoju, ampak da me tako obotoži, mi pa tudi ni bilo prav. In ne, ne delam iz muhe slona, mi je čisto fajn, a kljub temu, se zgodi in bi lahko tudi na oni stran kdaj kdo kej priznal.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.10.2010 16:49:59   
frutka_
Živa25, taka opažanja je vedno dobro sporočiti naprej vzgojiteljici. Da se mora bolj paziti in da se naj starši ne zadržujejo med vrati. Odgovornost je najprej na strokovnih delavkah, ampak tudi starši so odgovorni za omogočanje nemotenega  dela.  In zadrževanje staršev na vratih je večni problem. Ker eni bi kar govorili in govorili in imajo milijon vprašanja. Medtem pa so otroci prepuščeni samim sebi.
To ni nič slabega. Je opozorilo enega kritičnega momenta, ki se lahko konča neugodno.
Povej kaj si zrihtala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.10.2010 19:02:33   
monta
Tudi sama bi rada (kot vzgojiteljica) podala svoje mnenje o tej zadevi. Normativi koliko otrok pride na enega zaposlenega so takšni kot so. Tu ni kaj dosti za pomagat. Vemo da se lahko še tako trudimo, 100% varnosti ne moremo zagotoviti ne doma, ne v vrtcu. Lahko pa predvidevamo situacije in se nanje ustrezno odzovemo. Tudi v našem vrtcu smo se veliko pogovarjali o sami varnosti otrok, predvsem ko smo brali o tem, kako je fantek ušel iz vrtca in kako se je zadeva končala... Torej smo rekli, da je potrebno poskrbeti, da otrok ne more priti iz vrtca. Ker se otrok hitro nauči, kako se vrata odprejo in hop! je že zunaj, smo uvedli elektronske kartice za odpiranje vrat, ki jih imajo samo zaposleni in starši, tako da otrok ne more iz vrtca brez spremstva odrasle osebe.

Seveda pa morajo biti spet vsi, ki odhajajo iz vrtca pozorni na to, da ne spustijo ven otroka, ki ni v spremstvu starša (čeprav se žal tudi to dogaja in ko jih opozoriš na to, dobiš samo grd pogled, kot da ne delaš to samo zato, da zagotoviš varnost).

Odgovornost za varnost je najprej seveda na vzgojiteljih, svoje pa morajo dodati tudi starši in to ne samo za njihovega otroka. Žal pa, kot sem že na začetku rekla, 100% varnosti ni!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?