|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   črne misli
2.8.2005 11:20:50   
Lorena
Lep pozdravček še enkrat!

Naslov je res malo negativno naravnan,ampak kaj naj,če so tudi moje misli večkrat podobne...

Pred par meseci,ko sem bila na preventivnem pregledu pri G, mi je ugotovila,kao zaradi 5 letnega jemanja KT, da imam en jajcevod slabše prehode, in da si nikakor še ne smem privoščiti zanositve... no, tukaj nekje se izteče ta njen rok...

Ne vem točno, zakaj naj ne bi smela zanositi.Jaz sem mislila,da je s takšnim jajcevodom pač težje zanositi, ne pa da so tudi kakšni nadaljni zapleti ko ženska že zanosi.

Najbolj me je strah izvenmaternične nosečnosti. Je to kaj povezano z mojim primerom? Skrbi me,ker mi ni povedala, zakaj ne smem zanositi.
Pa potem me še skrbi,ker veliko berem, da na 1. UZ veliko mamic ni slišalo bitje srčkov...

Zakaj do tega prihaja in ali ima pri tem slabše prehoden jajčnik veliko vlogo?

Zanima me še, do katerega tedna se sama izloči (izčisti) izvenmaternična nosečnost? Kdaj je ta nevarnost mimo, da smo lahko potem 100% da poteka vse normalno?

:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Ne zamerite mojim skrbem, probam misliti pozitivno,le od časa do časa me preletijo takšne misli...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   črne misli
2.8.2005 11:39:47   
renan

Ne vem, kako je z izvenmaterničnimi nosečnostmi, a povem ti nekaj splošnega:
Ne imej črnih misli. Pri nosečnosti ( kot v življenju samem), pa četudi si popolnoma zdrava, nimaš nobenih zagotovil, da bo vse v redu. To mi je povedala ena g in ima prav, čaprav se sliši kruto. Pa tudi, ko pride otrok na svet, je še vedno možnost, da zboli ali kaj podobnega. Če ne bo šlo prvič, bo pa drugič. A o tem boš razmišljala takrat.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   črne misli
2.8.2005 11:51:49   
tinkamiška
Hmmm, nevem, po mojem, to, da še ne smeš zanosit ni povezano z slabše prehodnimi jajcevodi, ampak s tem, da nekateri G priporočajo po prenehanju jemanja KT kakšne tri mesece ne zanosit, da telo pride spet v svoje naravno delovanje(hormoni).

S slabše prehodnimi jajcevodi je samo manjša verjetnost zanositve in te G ponavadi, če nekaj časa ne zanosiš, napoti najprej na postopek, kjer ti preverijo to prehodnost in potem, če je potrebno še na odstranitev teh zarastlin, zaradi katerih so ponavadi jajcevodi slabše prehodni ali ne prehodni.
To je samo moje mnenje:zmeden:

Najboljše pa je, da se o teh tvojih vprašanjih pogovoriš z svojo G. Ko greš na pregled ji zastavi čimveč vprašanj, ki ti ne dajo miru. Ona še najboljše ve kako in kaj;)

Pa črne misli na stran!:)

Tinka

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   črne misli
2.8.2005 11:55:41   
stuhica
zivjo punce ! Oglasam se vam prvic sem se glihkar vpisala . Zadeva je taka G ti je odsvetoval zanositev ravno zaradi moznosti izvenmaternicne nosecnosti.

Lani sem bila srecka nosecka dokler nisem sla na prvi pregled kjer so mi ugotovili ravno izvenmaternicno nocnost. Zal so mi odstranili tudi desni jajcevod tako da so se moje moznosti po zanostivi ze zmanjsale, no ampak ce bo vse posreci grem v petek na UZ da ugotovimo ali je normalna nosecnost ali ponovno isti smoren. V glavnem svetujem ti da se malce pocakas oziroma vprasas kaj lahko naredis!

A pa si bila na samo na pregeldu ali so te poslali na HSG pregled za prehodnost jajcevodov!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   črne misli
2.8.2005 12:00:47   
tinkamiška
Ne razumem tega, da ugotovijo slabšo prehodnost jajcevodov in rečejo, da ne smeš zanosit:zmeden: In kaj potem? Ti bi pa rada zanosila, sej neprehodnost se ne odptravi sama:zmeden:

Stuhica pozdravljena, sem se mal razburla, pa pozabla na bonton;):rozica:

Tinka

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   črne misli
2.8.2005 12:01:39   
looney
Oj!
Čudno mi je, da če je ugotovila en jajcevod slabše prehoden, da ni temu primerno ukrepala. Ker ravno zaradi tega lahko pride do IMN, ker se zarodek ravno tam notri lahko ustavi in nima dostopa do maternice. Potem se tam naprej razvija in raste, dokler stvar ni prevelika in vse skupaj poči. Če se ne motim, je IMN lahko celo do 9-10tedna. Ponavadi pride do bolečin že prej (okoli 6t) in te hospitalizirajo.
Če se IMN izloči sama ne vem. Ponavadi ti to odstranijo z laparoskopijo oz. če je že prepozno, ti jajcevod odstranijo. Govorim iz lastnih izkušenj.
Možnost zanositve z enim zdravim jajcevodom je sicer nekoliko manjša, vendar možnost je.

Še najbolje bi pa bilo (tako je moj G naredil meni), da te dajo na HSG - rentgen jajcevodov, kjer ti s kontrastom ugotovijo prehodnost le teh. V primeru, da je kateri slabše prehoden se s tem pregledom tudi sčisti. Poznam jih zelo veliko, ki so po tem posegu zanosile mesec kasneje.

Drugače pa - pozitivne misli :rozica::rozica: in za vsake svoje dvome in strahove vprašaj ginekologa. Zato je tam.

SREČNO :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   črne misli
2.8.2005 12:06:36   
stuhica
no jest bi se kar strinjala z Loonly ker mene je istodoletela IMN! Vprasanje pa je ali je punca ze imela HSG - morm reci da so mene kar fajn namucili no ja pa smo preziveli zdej pa upam da mi bo v petek reku da je vse ok!
pa bejba nic se ne sekiri bo ze slo

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   črne misli
2.8.2005 12:15:32   
looney
Stuhica, držim pesti zate in za dobro novico. Te pa popolnoma razumem in vem, kaj vse preživiš, ko te doleti kaj takega.
Vendar največ narediš z dobro voljo in optimizmom. Samo verjeti moraš v najbolje, vse ostalo pride samo po sebi.:rozica:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   črne misli
2.8.2005 12:31:54   
Lorena
Čao!
Meni je to G povedala le na podlagi vaginalnega pregleda.

Jajcevodi so v bistvu prehodni-eden pač malo manj,ne pa tako kot bi moralo bit :((

Ali v vsakem primeru odmrtja pride do krvavitve in bolečin?

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   črne misli
2.8.2005 12:37:14   
tinkamiška
Nevem kako lahko to pogleda le na podlagi UZ:zmeden: zato je potrebna posebna preiskava, kot sta jo omenili stuhica in loonely:zmeden:

Sama nisem bila na HSG, ampak so me dali kr na histero in laparoskopijo, ker po več kot enem letu ni ratalo samo od sebe.

LP,
Tinka

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   črne misli
2.8.2005 12:43:04   
tina104
Jaz ti lahko odgovorim samo na tisti del v zvezi s tem, da se na prvem UZ pogosto ne sliši srčka.
Veliko nosečk gre namreč prehitro na prvi pregled. Sploh če imaš neredno M, je veliko možnosti, da je prišlo do zanositve kasneje in si torej noseča manj, kot bi morala biti glede na zadnjo M.
Veš, ne se preveč obremenjevat, ker to nima nobene koristi. Tudi jaz sem bila na začetku nosečnosti zelo panična, sploh pa še ko se je pojavil rjavi izcedek. Sem kar delala, ker sem tako manj mislila na morebitne težave. Vem, da je težko ne mislit na to, ampak poskušaj se zamotiti s čim.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   črne misli
2.8.2005 12:48:03   
Lorena
Ja, ne vem.

Je pa res naredila samo vaginalni uZ,ne vem kako je to vse videla...

Morda sem jo pa zato zamenjala z drugo G.:bravo:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   črne misli
2.8.2005 12:48:42   
stuhica
ja morm reci da tud meni ni jasno kako ti lahko na podlagi UZ ugotovi neprehodnost malo manj prehodne jajcevode zdeja l je al pa ni prehoden! Mislim da ce je tvoj G v dvomih naj te da na HSG pa bos ugotovila kaj in kako, ni mi pa logcno kako ti lahk kr tko ugotovi!:zmeden2:

loonly pa tinkamiska sta vedve tud srecek nosecke!? pa ce sta kolk casa ze?

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   črne misli
2.8.2005 12:49:11   
looney
Ja, to je pa res čudno, da ti je samo na podlagi vaginalnega pregleda rekla, da imaš slabo prehoden jajcevod :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   črne misli
2.8.2005 12:50:58   
tinkamiška
Stuhica:rozica:, meni je ratalo v drugo po operaciji in sem zdej v 19t. Zaenkrat ni blo nobenih težav in seveda jih ne sme bit tudi v prihodnje;)

Držim pesti zate:):miska::miska::miska::miska::miska:

Tinka

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   črne misli
2.8.2005 12:53:40   
stuhica
oh tinkamiska res upam in si mocno zelim da bi bilo vse v redu! Res ne bi sla ponovno cez isto pesem kot lani! A ti si pa v 19 tednu no me veseli sem pol kr en14 tednov za tabo ampak upam da bo!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   črne misli
2.8.2005 12:57:12   
tinkamiška
Stuhica, seveda bo, mora bit;)

Srečno vsem!:rozica::rozica::rozica:

Tinka

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   črne misli
2.8.2005 12:58:36   
looney
Pri nas pričakujemo že drugega :duda: od tega posega. Zato pa pravim, da je najbolje misliti pozitivno in vse ostalo pride samo9nebesa
Stuhica tudi zate me veseli, še posebej ker si optimist in misliš na najbolje-TAKO JE PRAV!
Meni je takrat res vse dol padlo, vendar ko mi je rekla G, da ima njena sestra samo en jajcevod in je samo z enim 3x zanosila in dobila 3 prečudovite :duda: sem si rekla: možnost je in od takrat naprej tudi mislila samo pozitivno.:rozica:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?