lean
|
Večer mogoče bo pa danes dokaj dobra noč, to pomeni da bom spala upam dve uri v kosu. Spanje je drugače postalo katastrofalno, crka od enih do petih se v napol sne preklada, pleza, nonstop obrača, stoka, ziza leva pa desna in ponovi vajo, drugače joka . Veliko mamic mi je povedalo, da zna biti spanje okrog enega leta groza, da bo bolje okrog 15 meseca, srčno upam, da bo tako. Če bi bla zdaj v službi... dobre ste, da to zmorete. sasek kaj pa s flaško umetnega mleka, a si vseen probala? enim so potem otroci začeli čudežno spat. Čeprav vem, da ni fajn, da bi ga zdaj navajala na flašo, sam mu bo odstavljanje mogoče tako lažje sprejet. Sicer mi smo to probali, ko mene enkrat ni blo zvečer doma in ji je moj dal mlek pa se je prvič zbudla ob treh, potem pa vsako naslednjo drugo uro, tako da ni palilo. Je pa blo tako stanje pri eni moji prijateljici, nonstop bujenje, ko ga je odstavila, se je še zmer tako budil skoraj še dva meseca potem je šlo počasi na bolje, zdaj ne vem, kako je, se že nekaj časa nisve slišale. Treba pa je še upoštevat, da njen fantek ni hotel nobenega mleka ali kaj podobnega, tako mu je dajala, ko se je zbudil vodo. no, mi imamo pa še probleme s spanjem podnevi, ampak tako je večinoma že od rojstva. Spat gre rada, sam moraš bit zraven, ker se na cirka pol ure budi in če je nobeden ne poboža, nazaj položi ona kar vstane, tako da še tisti čas ne morem nič narest. Ta vzorec spanja je prisoten tudi v vrtcu in jo morajo vzgojiteljice kar štopat, da so potem zraven, so rable kar nekaj časa da so to pogruntale in verjele, drugače je ona čez pol ure pokonci in seveda nenaspana. Hrana: v vrtcu lepo je, skoraj vse. Se je tudi drugače zelo popravilo po dvomesečnem hujšanju . Veliko več stvari poje, tudi sadje in zelenjavo,zraven se ne igramo več, odločno pokaže kdaj ima dovolj. So se že spet začele delat mišilinke pa obužuje sladkarije, vse vrste čokolade, smokije, čips, ... najbolj srečna je ko zagleda kinderjajčko in pomfri.