|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cipresa zopet sprašuje????
1.8.2005 12:20:45   
CIPRESA
No še eno vprašanje za vas ki ste bile že na mojem mestu. Danes sem bila še pri svoji G, no nje ni bilo le sestra mi je naredila CTG in bilo je vse O.K. V sredo moram pa v porodnišnico (Kranj) ker takrat je moj drugi rok. Prvi naj bi bil že 26.07. pa kot vidite ni pravi, na moj drugi rok naj bi se torej zglasila v porodnišnici. Zdaj me pa zanima kaj mi bodo tam delali??? Kdaj sprožijo porod??? Danes še ni blo ne duha ne sluha o popadkih ali lahko v teh dveh dneh to napreduje tako hitro da bom imela popadke in bom primerno odprta????

Ma saj vem da sem neučakana no, sam mal mi pomagejte pa prosim povejte kako je bilo pri vas če ste bile na dan poroda v porodnišnici???

CIPRESA
Neposredna povezava do sporočila: 1
1.8.2005 12:24:02   
Anonimen
Žal ti ne morem pomagati, Cipresa, ker sem rodila na rok in v eni uri...

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2005 12:31:50   
Anonimen
Nekje drugje sem prebrala, da ti bodo naredili amnioskopijo. To ti bodo, če bodo lahko, če bo maternični vrat dovolj mehek. In to dostikrat tudi pospeši zadevo.
Sicer pa ne vem, koliko časa čaz rok pušpčajo v Kranju. Po moje na par dni preverjajo plodovnico, to pomeni, da delajo amnio. Dokler je plodovnica bistra, te pustijo čakat. Ko pa postane bela ali celo zelena, je pa že preveč "zrela" in takrat potem sprožijo porod. Če ne gre drugače, dobiš ene svečke v nožnico, ki mehčajo maternični vrat in ko je ta dovolj zmehčan, še umetne popadke. Vse to v primeru, če se naravno še nič ne dogaja.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2005 12:31:51   
CIPRESA
O Kerensa ti pa si faca na rok pa še v eni uri. Ja tudi take srečke obstajate.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2005 12:32:55   
Anonimen
Kaj 'čem... Ob 21-ih sem bila še pri kolegici na :kava:, Jan je pa rojen ob 22:21...

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.8.2005 12:32:57   
Blink1
Zdravo Cipresa....Jaz sem imela rok lani 24.7. in sem do 6.8. hodila na CTG in UZ (ne vedno). Za dne 7.8. so me naročili na sprožitev poroda. Ampak se je Neja odločila, da pride sama, brez sprožitve en dan prej.

Jaz nisem imela do petka (torej 13 dan po roku) niti enega popadka, potem pa sem rodila v dobrih treh urah, brez problemov.

Takole....v MB ti sprožijo porod 14 dan po roku, ne vem kako je v KR.

No....vsekakor upam, da boš čumprej cartala svojo bebiko.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.8.2005 12:33:53   
Blink1
Aja...amnioskopije mi niso delali niti enkrat.:bravo:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.8.2005 12:37:22   
CIPRESA
Kriza Nina&Neja čakala si še 14 dniiii?????? Pa saj me bo pobralo!!!!

Hvala vam punce vsaj vem zdaj približno kaj me čaka. Ja splišni nevem ali sem ravno včeraj brala nekje kako se punce bojijo te amnioskopije da je menda ful boleča pa da še krvaviš zraven pa tko naprej.... zdaj vsaj vem kaj sploh je to. Otrok naj bi bil varen pred tem pregledom.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2005 12:37:55   
P.M.
Pozdravljena1
Sicer ti znam odgovorit kaj ti bodo delali v bolnišnici na drugi rok, ker tega nisem doživela, lahko pa ti povem glede popadkov - da te malo potolažim... Rodila sem 2 dni čez rok. Tudi meni ne na pregledih, ne v bolnišnici, kjer sem bila 3 dni, CTG ni zaznal nobenega popadka in nisem bila niti malo odprta. Naslednji dan potem ko sem prišla iz bolnišnice, sem imela zjutraj pregled, pa sem bila odprta 2 prsta, popadkov pa ni bilo, le neredni krči sem pa tja. Popoldan sem šla spet v bolnišnico, ker me je začelo bolj špikat, ampak kljub temu, da sem bila priklopljena na CTG celo uro, le-ta ni zaznal nič posebnega. In so me poslali čakat. Dve uri sva bila z mojim :love: na hodniku in že po eni uri čakanja, so se začeli - na tri minute. Eno uro sva jih merila in potem sem se šla pokazat. Čez eno uro sem bila že v porodnem bloku in čez slabi dve uri sem rodila... To sem ti napisala, da vidiš, kako na hitro se lahko vse obrne, v par urah. Zato kar mirno CIPRESA. Ne se obremenjevat preveč. Kmalu boš držala svoj zakladek v naročju - morda že jutri...

:rozica: S R E Č N O :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.8.2005 12:38:37   
Anonimen
Ma nič ne boli!:)

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.8.2005 12:40:57   
Blink1
Hehe Cipresa....sem se tolažila, da enkrat mora ven:)-:)- Noben še ni not ostal...baje:)-

Sicer ni bilo krize, ker sem imela čudovito nosečnostm brez problemov...si pa vseeno malo nestrpen, ko čakaš ko tele....Pa vsi te klicarijo, če še ne greš v porodnišnico....pa če misliš že enkrat rodit.....:hudicek::hudicek: Če pa se ne oglasiš na GSM pa so ziher da rojevaš:)-:)-:)-

No...Neja je izgleda lani čakala na vikend, da je lahko ati brezskrbno praznoval 3 dni.:bravo::bravo:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2005 12:41:49   
Tiki
Cipresa, še vedno v enem kosu :zmeden2:???
Rajši ne bom nič modrovala, da ne bom spet mimo usekala :ups:. Kot vidiš je težko bolj natančno predvideti, kdaj se bo porod zares začel. Jaz sem prvič rodila 8 dni čez rok. Od PDP naprej sem vsak drugi dan hodila v porodnišnico (tudi Kranj) na CTG in amnioskopijo. Če je vse OK, te pošljejo domov in naročijo čez 2 dni, poroda ne sprožijo (razen če si že 10-14 dni čez rok) in počakaš na svoje popadke, če pa se pojavijo kakršnikoli znaki, ki kažejo na zaplet, takoj ukrepajo in ostaneš v porodnišnici. Jaz sem dočakala svoje popadke.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2005 12:44:25   
lili79
Meni so v KR porodnišnici naredili amnioskopijo en dan pred PDP, vendar je bila voda še prozorna, zato so me naročili zopet na amnioskopijo 3 dni po PDP, kjer pa je voda že počasi postajala mlečna in me je naročil da naslednje jutro pridem, da mi sprožijo porod. Vendar moj otroček ni hotel čakati na umetne popadke in sem dobri dve uri po amnioskopiji začutila prvi popadek. No po tem je šlo pa vse tako hitro in po dveh urah v porodni sobi (to štejem za rojevanje, ker so bili popadki pred tem neboleči - 3,5 ure) sem imela svojo bebico že v naročju:duda:.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.8.2005 13:39:41   
cmokec
Jaz sem v Kranju rodila 6 dni čez rok. Na dan poroda so mi naredili amnio in tako ponavljali na dva dni. Ker je bila plodovnica še bistra, so me vsakič poslali domov. Za vsak slučaj sem imela vedno vse seboj v avtu, pa tudi moj je bil vedno zraven, če bi odšla v porodno. Ker sem bila odprta le 1 cm in imela popadke na 5 min, so mi dali umetne in je šlo hitreje.

Tudi jaz imam pregled v KR v sredo. Če te prej ne prehiti, se vidiva.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.8.2005 13:40:43   
cmokec
Za amnio sem mislila predviden dan poroda in potem na vsak drugi dan.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.8.2005 15:41:08   
CIPRESA
Oh hvala punce za odgovore, mal ste me pomirile glede te amnioskopije pol to ni tak haloo kot ga ene delajo, pa še mal sem zvedla. No če pomislim bi najraje rodila kar takoj v sredo, nebi imela nič proti.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.8.2005 20:14:52   
ninocka
Oj, Cipresa, a ti si pa se kar v enem kosu? Revca!

Lahko ti povem, kako je blo pr moji kolegici, k je rodila v cetrtek :bravo: - bla je 1 teden cez rok, sla je na pregled, nc odprta, nobenih popadkov, pa ji je zdravnica kr dala (mislm da) tabletko za popadke in je se isti dan rodila zdravega fantka :bravo: . Je blo pa to v SG.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......