|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: duda
8.10.2010 23:59:21   
nananaja
Mislim resno ne,če si začela ne odnehaj na polovici. mala te že vrti okrog prsta. V roku 1 tedna bo vse že pozabljeno verjemi.

Točno to. Pri nas se je par dni drla cele popoldneve 'duda duda duda', trmala kot še nikoli, pa je že prej pokazala karakter, ni da ni, sva bila z možem tudi že na robu živcev. Prišel je vikend, ki je prinesel preobrat. Kaj hitro pozabijo, da so poskusili, pa jim ni upelo. Vsekakor so pa otroci pri letu in pol že tako brihtni, da točno ločijo, kje je kaj dovoljeno in kje ne, naprimer mami - babi, pa tako tudi ločijo doma - vrtec.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.10.2010 10:57:10   
ninca19
meni so isto rekle, da še ni pripravljena se odvajat od dude. pa sem pač popustila, ker sem mislila da ji bodo dale dudo res samo za spanje. prvi dan je blo tak, pol pa spet dudo stalno v usta kak je malo zajamrala. itak opažam, da jih raje nosijo cele dneve, pa dudo tišijo v usta, da ne govorim da jim v vsem ustrežejo, sam da se ne jočejo, ker mala je tudi doma postala nemogoča. kak ni kaj po njeno se začne tako vreščanje da bog pomagaj.
no v glavnem, zdaj sem se odločla, da ji pustim dudo samo za spanje, isto bom tudi v vrtcu zahtevala, med počitnicami pa gre duda v koš in po počitnicah je tudi v vrtcu nebo več. ma pa itak tudi svojo ninico, katere pa ji ne bom stran jemala, tako da vseeno ima nekaj, s čimer se lahko potolaži.

Nina

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.11.2010 17:42:34   
jasminčika
no pri nas pa je situacija sledeča: moj 2 letni Tim je imel dudo tudi samo takrat, ko je bilo potrebno it spat ali pa da se je potolažil ob kakšni "nesreči", ki pa jih ni bilo veliko. Bil je zelo priden fan, sicer zelo živahen, vendar ubogljiv in si mu z lepo besedo marsikaj dopovedal.

nakar sva bila pred mesecem dni pri zobozdravnici, ki je dejala, da je potrebno dudo intervencijsko odstranit, ker ima deformacijo čeljusti. dudo smo jemali postopoma: najprej pri popoldanskem počitku v vrtcu, nato še zvečer doma. Tim od takrat še nikoli ni rekel zanjo, vendar:

je zelo razdražljiv, joka za vsako malenskost, ker prej joka sploh poznali nismo. Čez dan sploh ne bi več spal, vse ga zelo razjezi, tako da razbija z igračami, jih meče po stanovanju .... ampak nikoli ne reče za dudo! Včasih se mi zdi, da zelo trpi in bi mu jo z veseljem dala nazaj, sam vem, da sem že na zelo dobri poti, da se jo popolnoma rešimo. včasih je tako zaspan, da bi lahko stoje zaspal, pa noče in se muči tako dolgo, dokler ne omaga.

ali mi lahko katera kaj svetuje?user posted image

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.11.2010 20:04:27   
PC Baby
Joj, mene je tudi tega goza. Naš je bil čisto brez dude do 1 leta. Smo jo sicer imeli za res izjemne primere - cepljenje ipd, ampak še takrat je ni hotel. potem je pa začel hodit v vrtec in so jim zgleda tam dudo kar potiskali v usta, ker zdaj noče bit sekundo brez nje. Če ga zamotimo in mu jo vzamemo, se ko se zaveda, skoraj zaduši od joka in hlipanja. Star je 18 mesecev in do drugega leta naj bi otroci opustili dudo. kako bo to pri nas ne vem user posted image

(odgovor članu jasminčika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.11.2010 20:17:01   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: jasminčika

nakar sva bila pred mesecem dni pri zobozdravnici, ki je dejala, da je potrebno dudo intervencijsko odstranit, ker ima deformacijo čeljusti.

Če mene kdo kaj vpraša, to rečeje vsakemu k ma dudu..za naša dva so tudi spreaševali, pa noben ni imel dudo, in pol odgovor, aha, potem pa dobro...bla, bla...če pa gledam sebe in sestro, jaz nikoli nisem imela dude niti dudala prsta,  pa imam zobe vse prj kt v vaservagouser posted image user posted image tamala pa ej dudala prst do srednje šole!!! pa ma zobe iz reklame za zobno pasto...tko da ne sekiraj se..počasi bo že...
Moja prva dva nista imela dudo, trretji jo ima in se mi zdi super za potolažit, k bo čas jo bomo pa božičku dali, ali pa kaj podobnega...

(odgovor članu jasminčika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.11.2010 22:58:33   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: jasminčika

nakar sva bila pred mesecem dni pri zobozdravnici, ki je dejala, da je potrebno dudo intervencijsko odstranit, ker ima deformacijo čeljusti.

Če mene kdo kaj vpraša, to rečeje vsakemu k ma dudu..za naša dva so tudi spreaševali, pa noben ni imel dudo, in pol odgovor, aha, potem pa dobro...bla, bla...če pa gledam sebe in sestro, jaz nikoli nisem imela dude niti dudala prsta,  pa imam zobe vse prj kt v vaservagouser posted image user posted image tamala pa ej dudala prst do srednje šole!!! pa ma zobe iz reklame za zobno pasto...tko da ne sekiraj se..počasi bo že...
Moja prva dva nista imela dudo, trretji jo ima in se mi zdi super za potolažit, k bo čas jo bomo pa božičku dali, ali pa kaj podobnega...

no, meni je zobozdravnica rekla, da do tretjega leta sploh ni panike. Tudi, če se do takrat že pojavijo kakšne spremembe, se to še vse samo od sebe nagliha. Ampak do tretjega leta naj bi pa res dali dudo (pa flašo) stran user posted image
je pa res, da je ogromno odvisno čist od drugih stvari in sploh ne moremo na vse vplivat. Če majo otroci dude samo za spat, pomoje sploh ni panike. No, okrog dveh let res še ni treba preplaha delat user posted image

Jasminčika ... jaz bi se s tamalim poskusila mal pogovorit. Saj že ful razumejo pri dveh letih. V bistvu bi mu poskusila pomagat, da bi sam povedal (pa ugotovil), kaj ga muči ... Se mi pa zdi, da majo včasih tudi kakšne čudne faze, k lih sovpadajo z nečim takim ... Naš ima zdaj fazo "ne bom". Se mi včasih zdi, da se čist za vsak dr.ek krega user posted image z metanjem stvari okrog smo (upam) zaključili, ker tega pa res ne dovolim user posted image
pa upam, da bo kmalu bolje, ker vem, kako težko je gledat otročka, kako trpi, pa mu ne moreš/znaš pomagat user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.11.2010 18:30:50   
jasminčika
ja sej ga z lepimi besedami sprašujem, če kaj potrebujem, pa naštejem vse mogoče, pa je odgovor samo NEEEE in jok. Za dudo pa sam tudi ne reče. No sej upam, da bo. Ravno včeraj zvečer je pa zaspal brez joka. Je šel sam v posteljo in nekaj časa gledal na steno, kjer ima narisane medvedke, pa malo sva se pogovarjala potem je pa zaspal.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?