scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: jasminčika nakar sva bila pred mesecem dni pri zobozdravnici, ki je dejala, da je potrebno dudo intervencijsko odstranit, ker ima deformacijo čeljusti. Če mene kdo kaj vpraša, to rečeje vsakemu k ma dudu..za naša dva so tudi spreaševali, pa noben ni imel dudo, in pol odgovor, aha, potem pa dobro...bla, bla...če pa gledam sebe in sestro, jaz nikoli nisem imela dude niti dudala prsta, pa imam zobe vse prj kt v vaservago tamala pa ej dudala prst do srednje šole!!! pa ma zobe iz reklame za zobno pasto...tko da ne sekiraj se..počasi bo že... Moja prva dva nista imela dudo, trretji jo ima in se mi zdi super za potolažit, k bo čas jo bomo pa božičku dali, ali pa kaj podobnega... no, meni je zobozdravnica rekla, da do tretjega leta sploh ni panike. Tudi, če se do takrat že pojavijo kakšne spremembe, se to še vse samo od sebe nagliha. Ampak do tretjega leta naj bi pa res dali dudo (pa flašo) stran je pa res, da je ogromno odvisno čist od drugih stvari in sploh ne moremo na vse vplivat. Če majo otroci dude samo za spat, pomoje sploh ni panike. No, okrog dveh let res še ni treba preplaha delat Jasminčika ... jaz bi se s tamalim poskusila mal pogovorit. Saj že ful razumejo pri dveh letih. V bistvu bi mu poskusila pomagat, da bi sam povedal (pa ugotovil), kaj ga muči ... Se mi pa zdi, da majo včasih tudi kakšne čudne faze, k lih sovpadajo z nečim takim ... Naš ima zdaj fazo "ne bom". Se mi včasih zdi, da se čist za vsak dr.ek krega z metanjem stvari okrog smo (upam) zaključili, ker tega pa res ne dovolim pa upam, da bo kmalu bolje, ker vem, kako težko je gledat otročka, kako trpi, pa mu ne moreš/znaš pomagat