|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda
7.10.2010 8:45:32   
ninca19
pozdravljeni

Sem mama 18 mesečnice, ki je septembra začela obiskovati vrtec. Do takrat je imela dudo in ninico samo za spanje, ko se je zbudila ju je sama pustla v postli in se ni spomnila na njiju dokler ni šla spet spat. Odkar pa je v vrtcu, pa ne zdrži brez niti pol minute. cel dan samo iščema dudo in ninico po stanovanju, če slučajno ne najdema je jok in stok. En dan pa nisma dude našle pol ure, joka je bilo še pa še, ko pa se je končno sprijaznila, sem dudo našla, ampak sem izkoristila priložnost on ji je nisem dala. Čez cel dan se je spomnila na njo samo 2x in je tudi lepo sprejela ko sem ji rekla da sma jo zgubile. Tudi zvečer je zaspala brez nje, čeprav ponoči sem ji jo mogla dat, ker ni zaspala nazaj. Zjutraj pa sem jo spet pospravla in ni bilo problema. Problem pa se je pojavil v vrtcu, ko so mi vzgojiteljice očitale, da je prehitro in ji čez dan tudi dale dudo. Za spanje me ne moti, ampak čez dan ne vidim razloga. Njeno ninico pa še vedno lahko ima. Zdaj pa sem res zaskrbljena, ali sem ji res prehitro vzela dudo, je sploh jo smiselno doma omejevat, če ji je v vrtcu stalno na voljo? Nebi rada otroka zmedla ali mu kakorkoli škodovala ampak ta duda je bila res že preveč. Stalno v ustih, med jedjo, med pogovarjanjem, igranjem, veni... Stalno.

Vesela bi bila kakršnegakoli nasveta.

Lp

Nina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda
7.10.2010 8:49:48   
vesna_b
naša je stara dobri 2 leti, pa jo še ima. AMPAK samo za spanje in če je reeees hudo, drugače pa ji dude čez dan ne dajemo, ravno tako v vrtcu. v vrtec je šla z 11 meseci in takoj po začetnem uvajanju so ji začele dudo čaz dan jemat, kar zelo podpiram, saj doma delamo isto. zanimivo, da v vrtcu rinejo dudo, ko jo ponavadi povsod po vrtcih jemljejo...user posted image

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2010 8:56:49   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: ninca19

pozdravljeni

Sem mama 18 mesečnice, ki je septembra začela obiskovati vrtec. Do takrat je imela dudo in ninico samo za spanje, ko se je zbudila ju je sama pustla v postli in se ni spomnila na njiju dokler ni šla spet spat. Odkar pa je v vrtcu, pa ne zdrži brez niti pol minute. cel dan samo iščema dudo in ninico po stanovanju, če slučajno ne najdema je jok in stok. En dan pa nisma dude našle pol ure, joka je bilo še pa še, ko pa se je končno sprijaznila, sem dudo našla, ampak sem izkoristila priložnost on ji je nisem dala. Čez cel dan se je spomnila na njo samo 2x in je tudi lepo sprejela ko sem ji rekla da sma jo zgubile. Tudi zvečer je zaspala brez nje, čeprav ponoči sem ji jo mogla dat, ker ni zaspala nazaj. Zjutraj pa sem jo spet pospravla in ni bilo problema. Problem pa se je pojavil v vrtcu, ko so mi vzgojiteljice očitale, da je prehitro in ji čez dan tudi dale dudo. Za spanje me ne moti, ampak čez dan ne vidim razloga. Njeno ninico pa še vedno lahko ima. Zdaj pa sem res zaskrbljena, ali sem ji res prehitro vzela dudo, je sploh jo smiselno doma omejevat, če ji je v vrtcu stalno na voljo? Nebi rada otroka zmedla ali mu kakorkoli škodovala ampak ta duda je bila res že preveč. Stalno v ustih, med jedjo, med pogovarjanjem, igranjem, veni... Stalno.

Vesela bi bila kakršnegakoli nasveta.

Lp

Vztrajaj, vztrajaj in še enkrat vztrajaj... da ji dudo dajo samo za spanje...

naša izkušnja; dokler ni šla v vrtec je imela dudo in ninico samo za spanje... nato v vrtcu po 14 dneh preobrat - duda NON STOP... in sem se pregovarjala z vzgojiteljico par mesecev in ni nič pomagalo, nastalo je ravno to; duda v ustih med igro, zunaj, med pogovarjanjem... po enem letu vrtca, smo HB prešli samo na ''spalno'' dudo in jo dudali skoraj do treh let user posted image

Odvadli smo se dude šele 2 meseca pred 3 letom - bilo je lahko (ker sva ravno ujela trenutek).
Uporabljamo samo še ninico...

To je samo moje mnenje... upam, da sem ti kaj pomagala

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 7.10.2010 8:57:20 >

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2010 8:59:58   
ninca19
ja sej za spanje mene tud ne moti. motilo me je, ko je resnično bila že odvisna od nje, pred vrtcem pa skorajda ni vedla za njo. sej v vrtcu ji tudi ne potisnejo takoj dude v usta, ampak motil me je tisti očitek, da je še prehitro in se že dva dni sekiram, da slučajo res ne škodujem hčeri zaradi omejevanja dude user posted image
recimo doma, če me vpraša po dudi, ji rečem da sma jo izgubile, ponovi za mano in dela dalje kar je delala. tudi zvečer zaspi brez nje, ponoči spi veliko lepše, prej jo je vsako uro iskala po postli in jokala, če je ni takoj dobila... nevem, meni se ne zdi, da bi ji kakorkoli manjkala user posted image

Nina

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2010 9:04:45   
Adelina
Pri nas v vrtcu upoštevajo željo staršev glede dude oz. je še vzgojiteljica lani sama rekla, naj otroci imajo dudo,če jo imajo tudi doma ali če jo imajo samo za zaspat. Meni se pri 18 mesecih ne zdi prezgodaj za odvzem dude čez dan, sploh, če je prej ni imela in je ne pogreša tako, da bi bila kriza in jok čez cel dan.
Jaz sem zdaj ravno tako moji 18 mesečnici ukinila dudo tudi za spanje, ker se je začela zaradi dude zbujat po 10x na noč, pa sem ji jo dala, pa jo je v polsnu z roko potegnila ven in spet jok. Zato sem poskusila brez in je kar šlo, se zbudi 1ali 2x na noč, a ko me zasliši hitro zaspi nazaj. Res pa moram sedaj spet ležati ob njej preden zaspi in ji držati rokico, prej pa je z dudo že sama zaspala.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2010 9:16:50   
ribica.
mogoče ima pa samo obdoblje tako. Moja hči je imela dudo tudi samo za spanje, pa še to ne vem če vedno. Potem pa je sledilo eno odboblje, cca pol leta, nekje med 18 meseci in 2 leti, ko je hotela imeti dudo tudi čez dan. IN tako kot je prišlo, tako je tudi odšlo. Naša sicer ni bila v vrtcu, pri vas bi povečano željo po dudi vsekakor pripisala tudi temu da je v vrtcu.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2010 9:21:03   
baby blue
jutro

Naša enoletnica dude že od začetka ni kaj pretirano marala... Imela in jo še vedno ima samo toliko časa da zaspi predvsem zvečer čez dan je pa sploh ne rabi oziroma se sploh ne spomni nanjo... Čez noč se pa včasih zbudi oziroma zajoka v spanju ji dam dudo in mirno spi naprej...

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.10.2010 9:23:13   
ninca19
ja se je ravno zaradi vrtca tudi začela čez dan uporabljati dudo. ker smo ji pač pustili, da je imela v vrtcu nekaj svojega in da se je lažje privadila. ampak na koncu ni bla duda več samo za tolažbo oz. takrat ko bi jo res potrebovala, ampak je bila že nuja. tudi doma, pa sma nonstop skupaj, ko bi se cartala, se cartama, igram se z njo, se ji 100% posvetim, ampak duda je še vseeno mogla bit. in glede na to, da jo je prej imela samo za spanje, se mi je zdelo že preveč. zvečer se niti skopat nisma mogle brez nje, pri kosilo je bila obvezno v ustih...

Nina

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2010 21:24:38   
nananaja
Midva sva mlajši dudo ukinili čez dan takrat, ko je začela na veliko puzat okoli in se je spomnila z njo malo po tleh drgnit, pa v kako prst od rože pomakat... torej pred starostjo 9,10 mesecev, pa nisva imela slabe vesti, da je prezgodaj. Duda je šla po spanju v posteljo 'spat' in ni bilo problemov.
septembra pa je šla v vrtec, stara 19 mesecev, v skupini 4 mesece ali več starejša od ostalih in ker so vsi imeli dudo, jo je dobila tudi ona, če je rekla.  Mož je samo nekajkrat rekel 'a spet imaš dudo', ko jo je prišel iskat, drugih očitkov prvi mesec nisva dajala.
Doma pa smo se drugi in tretji teden borili s strašansko trmo. Duda, duda, duda... razen v času bolezni, sva vstrajala, da duda spi, in uspela.
Mi je pa danes na pogovornih urah rekla vzgojiteljica, da mala v vrtcu dude skoraj nima več, tudi za spanje ne več, ker se je enkrat nekaj afnala in igrala z njo na ležalniku, pa sta ji jo vzeli, sedaj pa zaspi kar brez. Tako, da bo počas treba probat še doma, ker se tudi igra z njo in jo grize...

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2010 21:35:23   
zmajaz
Naš je bil odvisnik od dude - dan in noč v ustih, po možnosti pa še eno v roki. Pri 9,5 mesecih smo mu jo probali za hec vzeti - ponoči se je za razliko od prej, ko je imel dudo in se večkrat zbudil in jo iskal, že prvo noč, ko ni bilo dude, zbudil samo 1x samkrat in začel jokati, pa sem ga hitro malo pobožala in je v minutki zaspal nazaj in spal do jutra. V kakih 3 dneh se je pa vedel že, kot da dude nikoli ne bi imel.  Tako da pri 18 mesecih po mojem res ni prehitro - večji kot so, težje je, ker že vedno bolj uveljavljajo svojo voljo.

Naš je tako s 16-imi meseci zaštartal vrtec brez dude. So me vzgojiteljice spraševale, če nima nič dude za spat, in sem rekla, da je že več kot pol leta brez in mu je res ne mislim nazaj dajat, ker itak niti ne ve več, kaj je duda.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.10.2010 21:37:49 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.10.2010 21:41:01   
Bonnie_RR
Naš je imel nekje od 1 leta ali leta in pol dudo samo za spat. Tud nosil je ni naokoli, imel jo je lepo v posteljici in sploh ni nikoli kompliciral. Pri 2 letih pa mu je ena miška dudo odnesla, v zameno za manjše darilce in to je bilo to.
Z vrtec pa okrog tega nikoli nobenih problemov - če je imel otrok dudo, jo je imel, drugače pa pač ne.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2010 22:11:43   
glen
Mi imamo doma 19 mes.user posted image user posted image .
Do enega leta je imel dudo za zaspat in občasno čez dan,sam ne pretirano.
Nato je sledilo obdobje, ko smo se začeli uvajat v vrtec, in je dudo potreboval tudi čez dan bolj pogosto.
Ko se je na vrtcu lepo navadil in ustalil,je imel dudo samo za spat, v vrtcu je tudi zaspal velikokrat brez.
Nato je prišel september.Ostal je v isti skupini,pol jih je šlo naprej, pol jih je ostalo in dobili so nove otročke,seveda mlajše,kateri imajo vsi dudo cel dan, ker če ne jokajo neprstano.
In kaj se je zgodilo?Zdaj jo hoče tudi naš čmrlek imeti non stop v ustih,ko spi,govori,se igra in če je nima najprej duda duda duda duda........in pol v jok.
Mislim da je obdobje,ki upam,da čim prej mine.
Jaz bom še malo počakala,in če se nebo nič spremenilo,bom začela z odvajanjem.
Za zaspat me ne moti,naj jo ima,sam to podnevi,pa je preveč.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.10.2010 15:36:13   
Brbs
ooo, sotrpinkeuser posted image

še ena podobna zgodba: imam punčko, ki je stara 19 mesecev. Avgusta sem začela omejevat dudo in je šlo brez problema: v parih dneh jo je imela še samo za spanje, čez dan nič več. 2 dni smo uspeli že celo spat brez nje, ampak je ena babica po dveh dneh malo prehitro popustila in je bila duda spet nazaj.

Potem pa je naenkrat sredi septembra postala odvisna od dude! Zdaj non-stop žnari za dudo, jo išče in kliče, vglavnem, ne gre brez nje! Rastejo ji tudi zobki in mislim, da je malo zaradi tega. Ponoči se seveda tudi zbuja, ko ji duda pade in je ne najde. Pa kolikor jo hodim gledat, ima dudo non-stop v ustih...user posted image

Moram pa priznat, da se ne bi veliko sekirala, ker vem, da bo tega obdobja konec, če ne bi mala imela že precej naprej zobe zaradi dude, pa tudi zdravniki so rekli, da ima odprt ugriz. In zdaj ne vem, ali naj počakam, da se dude malo naveliča (kaj če bo to trajalo več mesecev?) ali pa ji naj vzamem dudo, pa naj stane kar hoče?!

Res mi je škoda zobk zaradi te dude, ki bo itak prej ko slej šla proč...zobki pa bodo vedno bolj naprej oz. verjetno se bodo vedno težje zravnali...

Kaj svetujete?

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.10.2010 16:00:50   
ninca19
no,naj jaz povem da sem obupala.ne zdi se mi namrec smiselno ji omejevat dude doma,ce ji je v vrtcu nonstop na voljo. V vrtcu pa me itak ne upostevajo. Prvi dan so se se trudile pa jo je dobila samo za spanje,danes pa sem vidla da je malo zajokala ko sem prisla po njo in je takoj dobila dudo v usta. Sem bila tak jezna. Pa kaj naj. Skoda se mi samo zdi,ker je ze tak lepo sprejela da dude ni doma, tudi spala je brez nje,zdaj pa spet samo duda duda.in ne delama druga doma kot pa iscema dudo :(
Sem se mogla malo olajsat :(

Nina

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.10.2010 16:18:15   
Brbs
ja kaj pa zobje, so še vedno ravni? če so, se ne sekiraj.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.10.2010 16:42:52   
ninca19
ja zobke še ma ravne ja, sam se mi zdi brezveze čakat, da se ji bo poznalo na njih in jo takrat odvajat, ko bo itak že prepozno. sem hotla tud do počitnic počakat, ko bi bila 1 teden doma in bi šla potem kr brez dude v vrtec, sam enkrat takrat pa dobimo dojenčka in spet nebo pravi čas... grrrr, sem jezna ... user posted image

vem, da se malo preveč jezim, sam sma res ble po dveh dnevih že čist brez in sem to tudi v vrtcu povedla, sam če me ne upoštevajo in ji potisnejo dudo v usta kak malo pojamra. škoda se mi zdi, da boma še 1x mogle skoz to in takrat bo sigurno težje.

Nina

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.10.2010 18:36:15   
ledenaa
Dojenček naj ti ne bo izgovor. Mi smo starejšemu vzeli dudo ko smo imeli svežega dojenčka. Vzemi dudo ,tudi v vrtcu je ne rabi.Če nekaj začneš tudi končaj ne išči izgovorov

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.10.2010 19:22:09   
ninca19
ledenaa ne iščem izgovorov, ampak se mi pač zdi prehudo, da bo večja gledla dojenčka kak duda, sama pa je nebi imela oz. bi se odvajala od nje. verjetno bi tudi jemala dudo dojenčku. v vrtcu pa je tak, da kljub temu da sem prosila, da ji dajo dudo res v skrajnem primeru in za spat (tud doma še jo je dobila če ni mogla zaspat), me ne upoštevajo in ji je duda stalno na razpolago. nočem pa se že na začetku kregat z vzgojiteljicami. bom pač počakala, da se tudi v vrtcu odločijo odvajat otroke od dud.

Nina

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.10.2010 20:41:04   
ledenaa
V vrtcu dvomim da se bodo kaj odločili. delajo tako da je NJIM lažje .če se ti nočeš postaviti za otroka prav se ne rabiš,samo potem v bodoče ne pisat kako vzgojiteljice niso to pa to in ne vem še kaj.Ti se z vzg. nimaš kaj kregat. One so tam za tvojega otroka,da skrbijo po najboljših močeh,da upoštevajo starše otrok oz. njihove želje če se le da in duda sodi v to da se da!!
verjetno bi... pa saj sploh ne veš če bi. mi smo se odvadili dudo z dojenčkom zraven.Potrebna je tvoja volja,vztrajanje ne pa izgovori. Oprosti ,ampak se odloči,ker s tem delaš sebi protiuslugo,saj bo otrok videl da te lahko vodi ( verjemi hitro skužijo in ti kot starš se tega ne zavedaš) in kot drugo je otrok zmeden.če je tebi ok,da ima otrok 24 ur na dan dudo v ustih user posted image   naj ima. Samo ne potem spraševat po vseh forumih . za vse je treba volja,vztrajnost.... to delamo za otroke in na koncu tudi zase,ko vidimo napredek. In duda se da zamenjati tudi s čim drugim ( otrok si lahko po volji recimo izbere plišasto igračko itd) in naj mu bo to razvada .
Saj meni je vseeno user posted image   ,tvoj otrok.Naredi kakor hočeš.odloči se da  ali ne.
Pa brez zamere

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.10.2010 20:52:34   
ninca19
itak, da je moja odločitev, in bi samo rada naredila tak, da bo otrok zadovoljen. pač, probala sem, pa vem da bi mi ratalo,ker sem vztrajen človek, ki ne odstopa od odločitev. ampak, če so v vrtcu delale nasproti mojim odločitvam, kaj naj, sem jim tudi rekla,pa ni pomagalo. žal. je pa tam moj otrok in ne jaz, in bi se, če hočeš verjet al ne, drugače do nje obnašale, če bi prišle z mano do nasprotujičih si mnenj.
in ja, grozno mi gre na živce, ko vidim malo kak vleče tisti dudo, kot je prej nikol ni, ampak če je njej v uteho, jo še naj ima. enkrat bo že dala stran.
tudi tebi, brez zamere, rada berem tvoje poste in ti kdaj tudi rada nasprotujemuser posted image

Nina

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.10.2010 21:10:27   
tasa_m
Ninca, kaj pa če v vrtcu poveš, da pač nima več dude čez dan in da prosiš, da ji je ne dajo?
Namreč tako smo mi nardili in sta mi obe vzgojiteljici rekli, da ni problema, da je čez dan sploh nima, Sem pa jo par krat po pomoti odnesla v službo, ker sem jo pozabila dat v njeno omarico v vrtcu. In ko sem klicala, mi je rekla da ni problemov,glede dude. Tako, da sem se na-to odločila, da če dude nima v vrtcu, je niti dioma ne bo imela, razen ponoči jo dobi toliko, da zaspi nazaj. Ampak jo pol kar hitro ven vrže.

Vzstrajaj in ji pač tu pa tam "pozabi" dat dudo v vrtec. user posted image

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.10.2010 21:15:11   
Tudi mi smo septembra prvič vstopili v vrtec in kaj se nam dogaja podobna non stop bi mela sedaj dudo v vrtecu je kot priklopljena na njo doma pa tudi hoče ampak se počasi odvajamo čez dan ima jo pa res za spanje ali pa recimo kadar smo res hudo hudo bolani jo imamo tudi mal čez dan...

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.10.2010 21:16:41   
ninca19
tasa_m, sem jim to povedala, da je doma več nima in da je po dveh dnevih tudi ponoči ni več rabla, ampak one so še vedno vztrajale pri svojem. prvi dan so ji jo omejevale, drugi že manj, potem pa spet isto naprej, tako da je mala tudi doma spet začela jokat po dudi (ne jokat, nenormalno se dret, ihtat ...)dokler nisem obupala. itak se mi zdi brezveze se doma trudit, če v vrtcu vse podrejo. da pa bi jo pustla v vrtcu čist brez dude, pa se mi zdi res še prehitro. vsaj za spat bi še jo tam potrebovala. ampak zdaj pač je kaj je, mala spet duda ko nora tud doma. bom počakala, če jih bojo skupinsko začeliodvajat, če nebojo pa bom pač ponovno sama ukinla.

Nina

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.10.2010 22:40:07   
ledenaa
najbolj pametno bo,da dude sploh ne daš zraven. še nikoli nisem slišala da bi skupinsko odvajali. Glej ,moj primer: odvajanje od plenic. Lepo povem v vrtcu da mu ne smejo več plenice dajati. pridem po njega ,tamali ima plenico . Vprašam zakaj: pa mi povedo da mali ni pripravljen ,češ saj veste da je plenica mokra ko jo ima. Ja halo seveda da je mokra. pa saj ni 20 mesečnik idiot user posted image   Dobro ve,če ima plenico da lahko ščije in sere. naslednji dan malega pripeljem ,jim prepovedam ,jim nisem rekla,ampak prepovedala,ker sem rekla da jaz tako hočem in plačujem vrtec da se ukvarja z mojim otrokom.Bil je edini v tej starosti brez plenic. Seveda ni jim pasalo,ampak sem lepo rekla da so one tam za mojega otroka in če jim kaj ne paše gremo lahko komot takoj v vodstvo vrtca. In glej ga začuda moj otrok je bil lahko brez plenic,niti enkrat se ni polulal. Čudno kajne a vzg. so govorile da ni pripravljen,da bodo imele samo dela bla bla bla.
Pa se do mojega otroka nič drugače ne obnašajo ali ravnajo. Dobro vedo,da povem direkt kaj me moti in me nič ne zaustavi user posted image

Mislim resno ne,če si začela ne odnehaj na polovici. mala te že vrti okrog prsta. V roku 1 tedna bo vse že pozabljeno verjemi .Dudo zamnejate za kakšno igračko .

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.10.2010 23:35:17   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

najbolj pametno bo,da dude sploh ne daš zraven. še nikoli nisem slišala da bi skupinsko odvajali. :) pri nas so. Še niso bili vsi stari leto in pol, ko so nam dude, ki smo jih imeli v vrtcu, lepo zapakirale za domov, ker so jih odvadile in v vrtcu niso več spali z dudami.
Mislim resno ne,če si začela ne odnehaj na polovici. mala te že vrti okrog prsta. V roku 1 tedna bo vse že pozabljeno verjemi .Dudo zamnejate za kakšno igračko .

se strinjam.

Če mala lahko spi brez dude, je sploh ne daj v vrtec. Povej, da se odvajate in dude ni. Pri nas je bilo z dudo nekaj krize, ko smo dobili user posted image . Prej je imel večji (26 mesecev) dudo samo za spanje, ko smo dobili dojenčka, bi jo najraje cel dan imel v ustih. Seveda je bila tudi duda tista, ki je iz jeze hitro letela po zraku (je bila prva zadeva pri roki) ... parkrat smo povedali, da bo duda šla v smeti, če bo na tleh oziroma če jo bo metal okrog. In enkrat je res šla "v smeti". Prvi večer je bila kriza, potem je pa včasih še vprašal za dudo al pa jo mal poklical, pa je blo hitro dobro. Čez kak mesec se je potem sicer slučajno našla ena duda, ki smo jo nekam založili ... sem mislila, da bo kaj krize, pa smo mu samo povedali, da on itak nima več dude, da bom to jst spravila za spomin, pa ni bilo panike user posted image
Če se odločiš, res vztrajaj, sploh, če vidiš, da ni težav ... v vrtcu bi te pa morale upoštevat, ampak očitno so zelo po liniji najmanjšega odpora narejene ... njim je lažje, če je ni treba tolažit, ampak ji dajo dudo, tako da je pomoje najboljše, da dudo "pozabiš doma" user posted image

lp

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Kaj pokloniti otroku?
lenca8

Otrok želi žival...

Psička (54%)

Muco (8%)

Zajčka (30%)

Ribice (8%)

Število vseh glasov: 37

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!