Med dvema ognjema... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

sakuL -> Med dvema ognjema... (6.10.2010 9:32:25)

Zdravo.

Imam partnerja katerega imam zelo rada, skupaj sva že 8,5 let. Še vedno se imava rada, samo zadnje čase imam občutek da se mi ne posveča dovolj. Pri vprašanju ali ima drugo to strogo zanika. Res pa je, da sem se tudi jaz malo oddaljila od njega... Kot prvo sem mu jasno dala vedeti, da si želim imeti otroke, on pa še ni pripravljen... to mi razloži tako: da me ima rad, da bi rad imel otroke z menoj, da sem zanj edina, da bi zame naredil vse...in vse to poslušam že 3 leta... Marisko bo rekel, zakaj pa še vzrajaš? Ja zato ker ga imam rada, ker bi za najino zvezo naredila vse in se tudi "trudim" da nama je lepo (je obojestrankso)....
Problem pa je nastal, ko sem se v službi zaljubila v sodelavca, nisem se čisto zaljubila, me je pa zbegal. Pogovarjava se, to jepa tudi vse.. ne hodim z drugimi sama na pijačke, niti ne varam, tako da imam čisto vest.
Moj je za to zbeganost izvedel, ker sem mu nekako dala vedt....pa vendar me je zmotilo to, da se ne potrudi maximlano, da bi me prevzel (čustevno), in da bi imela v glavi samo njega... to me zelo boli, ko mu to povem, so odgovori tako brezvezi, čes pa kaj naj on se naredi zame, da mi da vse, da greva povsod...
Ta sodelavec, se je noro zaljubil vame, zame bi naredil vse... in mi reče da me ima rad.!?!? to se mi zdi tako čudno, pove mi da sem mu bila všeč takoj ko sem prišla na firmo. Takoj bi imel z menoj otroke, se poročil z mano, vse kar sem si kdaj koli sploh želela....
In kot pravim, se moj zdajšni partner ne trudi kaj dosti za mojo pozornost in mojo naklonjenost...

Resnično sem v dilemi kaj narediti da bo prav, srce mi pravi eno , želje drugo...
Ali je bolje prekiniti razmerje, če ni več tistih "isker" v očeh in iti novo pot (vsak svojo)... ali se trudimi in upati na boljše čase.

Hvala vam.

madela -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 9:55:47)

Čisto na kratko! Sledi srcu,vendar uporabi tudi možgane. V naprej premisli in sprejmi posledice,ki jih bo tvoja odločitev prinesla. Ne sedi na dveh stolih,,ker bodo zaradi tega trpele tri osebe in ne samo ena.
Praviš,da ti tvoj sodelavec daje nekaj kar ti tako pogrešaš,vendar pazi....življenje vedno prinaša sprembe.
Razmisli,kaj ti resnično pomeni tvoja sedanja veza in kako se vidiš čez nekaj let. Če boš spoznala,da to res ni to kar si želiš,se pa odločaj dalje!

Kerensa* -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 9:59:20)

Zate ne vem, Sakul, ampak jaz bi, v takšnem primeru, sedajšnjo zvezo prekinila že zaradi tega, ker v njej ne bi dobivala tistega, kar si želim (saj čakaš že 8 let, kajne - a ni to več, kot dovolj?), sodelavcu pa bi dala možnost (seveda samo v primeru, če bi tudi jaz kaj čutila do njega) - nikakor pa se ne bi na vrat na nos poročila z njim in imela otrok, saj je kristalno jasno, da vse to njegovo blebetanje o poroki in otrocih izhaja iz zaljubljenosti, ne iz ljubezni.

Rožica I -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 11:37:56)

IZVIRNO SPOROČILO: madela

Praviš,da ti tvoj sodelavec daje nekaj kar ti tako pogrešaš,vendar pazi....življenje vedno prinaša sprembe.

V bistvu ji še nič ne daje, razen besed, kolikor razumem. Zato bi jaz najprej razdrla sedanjo vezo, če meniš, da te ne osrečuje. S sodelavcem pa bi potem imela napretek časa za ugotavljat vajino kompatibilnost in resnost njegovih besed. Čisto možno, da tudi on ni ta, za katerega misliš, da bi lahko bil.

Enostavno se vprašaj, ali imaš tega človeka, s katerim si v vezi, še vedno iskreno rada in bi bila z njim tudi kljub temu, da otroka še nekaj časa ne bo ali želiš kaj drugega. Odgovora sta samo dva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...

liliana -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 12:31:06)

IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

Zdravo.

Imam partnerja katerega imam zelo rada, skupaj sva že 8,5 let. Še vedno se imava rada, samo zadnje čase imam občutek da se mi ne posveča dovolj. Pri vprašanju ali ima drugo to strogo zanika. Res pa je, da sem se tudi jaz malo oddaljila od njega... Kot prvo sem mu jasno dala vedeti, da si želim imeti otroke, on pa še ni pripravljen... to mi razloži tako: da me ima rad, da bi rad imel otroke z menoj, da sem zanj edina, da bi zame naredil vse...in vse to poslušam že 3 leta... Marisko bo rekel, zakaj pa še vzrajaš? Ja zato ker ga imam rada, ker bi za najino zvezo naredila vse in se tudi "trudim" da nama je lepo (je obojestrankso)....
Problem pa je nastal, ko sem se v službi zaljubila v sodelavca, nisem se čisto zaljubila, me je pa zbegal. Pogovarjava se, to jepa tudi vse.. ne hodim z drugimi sama na pijačke, niti ne varam, tako da imam čisto vest.
Moj je za to zbeganost izvedel, ker sem mu nekako dala vedt....pa vendar me je zmotilo to, da se ne potrudi maximlano, da bi me prevzel (čustevno), in da bi imela v glavi samo njega... to me zelo boli, ko mu to povem, so odgovori tako brezvezi, čes pa kaj naj on se naredi zame, da mi da vse, da greva povsod...
Ta sodelavec, se je noro zaljubil vame, zame bi naredil vse... in mi reče da me ima rad.!?!? to se mi zdi tako čudno, pove mi da sem mu bila všeč takoj ko sem prišla na firmo. Takoj bi imel z menoj otroke, se poročil z mano, vse kar sem si kdaj koli sploh želela....
In kot pravim, se moj zdajšni partner ne trudi kaj dosti za mojo pozornost in mojo naklonjenost...

Resnično sem v dilemi kaj narediti da bo prav, srce mi pravi eno , želje drugo...
Ali je bolje prekiniti razmerje, če ni več tistih "isker" v očeh in iti novo pot (vsak svojo)... ali se trudimi in upati na boljše čase.

Hvala vam.

Mislim, da si zelo egocentrična in vase zaljubljena oseba......vsepovsod se postavljaš v ospredje......

A partner se ne potrudi zadosti zate, ker si mu TI dala jasno vedeti, da si želiš otroke.....?

In partner se ne potrudi zadosti zate, ker te ne nosi 24 ur na dan po rokah, ko si mu dala jasno vedeti, da ti je všeč sodelavec......?

Mislim, ene pa res mislite, da ste edine, ki jo imate.......

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.10.2010 12:52:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

RAKICA2007 -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 14:04:00)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zdravo.

Hvala vam.

Mislim, da si zelo egocentrična in vase zaljubljena oseba......vsepovsod se postavljaš v ospredje......

A partner se ne potrudi zadosti zate, ker si mu TI dala jasno vedeti, da si želiš otroke.....?

In partner se ne potrudi zadosti zate, ker te ne nosi 24 ur na dan po rokah, ko si mu dala jasno vedeti, da ti je všeč sodelavec......?

Mislim, ene pa res mislite, da ste edine, ki jo imate.......

Podpis pod tole [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sem želela nekaj takega napisati, pa nisem znala sestaviti tako dobro skupaj... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ursi -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 14:38:30)

Jaz bi komentirala samo tvojo izjavo, da se partner ne potrudi dovolj, da bi mislila samo nanj.... V kolikor tebi ni interes misliti le nanj, se lahko on pretrže čez pol, pa on tega pri tebi ne bo dosegel. Kar se plete v tvoji glavi je samo stvar tebe in samo ti lahko s tem upravljaš.

Mislim, da malo preveč pričakuješ samo od njega, preveč pomena daješ le na njegove reakcije in njegova dejanja. Pomoje iščeš samo izgovore, da bi lahko zaključila z njim.

PeggyBundy -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 14:39:46)

Zelo, zelo se strinjam z liliano.

Misliš samo na to, kaj ti čutiš, partnerja pa po mojem občutku namerno prizadevaš s tem, da mu daš vedeti, da te nekdo vznemirja izven vajine zveze.
To tvojo vznemirjenost vidim samo kot sredstvo, s katerim čustveno izsiljuješ svojega partnerja. Skoraj zagotovo te lahko potolažim, da v tega sodelavca nisi zaljubljena niti malo. Pravzaprav ga izkoriščaš v namene zadovoljevanja svojega ega in kot sredstvo, pokazati partnerju, da si še vedno zanimiva tudi za druge lovce.

Takšne igre znajo biti nevarne v smislu, da te ima partner na koncu dovolj, sodelavec pa bi te itak rad samo položil.

mamamajča -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 15:00:49)

IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Zelo, zelo se strinjam z liliano.

Misliš samo na to, kaj ti čutiš, partnerja pa po mojem občutku namerno prizadevaš s tem, da mu daš vedeti, da te nekdo vznemirja izven vajine zveze.
To tvojo vznemirjenost vidim samo kot sredstvo, s katerim čustveno izsiljuješ svojega partnerja. Skoraj zagotovo te lahko potolažim, da v tega sodelavca nisi zaljubljena niti malo. Pravzaprav ga izkoriščaš v namene zadovoljevanja svojega ega in kot sredstvo, pokazati partnerju, da si še vedno zanimiva tudi za druge lovce.

Takšne igre znajo biti nevarne v smislu, da te ima partner na koncu dovolj, sodelavec pa bi te itak rad samo položil.

Genau!

Colt -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 20:40:30)

Sakul, veliko je deklic ki mislijo da imajo zlato luliko, posuto z diamanti. Če te deklice na skenslajo svoj pogled na svet/življenje dovolj zgodaj...postanejo starejše ''tete'' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dokaj neprivlačno ane?

G

Vijoličarka -> RE: Med dvema ognjema... (6.10.2010 21:38:20)

Imam partnerja katerega imam zelo rada, skupaj sva že 8,5 let. Še vedno se imava rada, samo zadnje čase imam občutek da se mi ne posveča dovolj. Pri vprašanju ali ima drugo to strogo zanika.

Vprašanje: kaj je tvoja definicija 'imeti rad'?
Vprašanje: kaj je tvoja definicija 'se mi posvečati dovolj'?

In kakšni sta njegovi definiciji zgoraj navedenega.

Poleg tega se mi zdi, da če moški ne skače okoli ženske tako intenzivno, kot takrat, ko sta se spoznala, še ne pomeni, da ima drugo. Samo to, da je zveza prešla v drugo, mirnejšo fazo, kjer imata partnerja že dovolj skupnega in črpata že iz samega zadovoljstva bližine in usklajenosti.

Možno je tudi, da se vajina razmišljanja v zvezi z zgoraj navedenimi vprašanji močno razlikujeta. Torej sta zrasla vsak v svojo smer.

Res pa je, da sem se tudi jaz malo oddaljila od njega... Kot prvo sem mu jasno dala vedeti, da si želim imeti otroke, on pa še ni pripravljen... to mi razloži tako: da me ima rad, da bi rad imel otroke z menoj, da sem zanj edina, da bi zame naredil vse...in vse to poslušam že 3 leta... Marisko bo rekel, zakaj pa še vzrajaš? Ja zato ker ga imam rada, ker bi za najino zvezo naredila vse in se tudi "trudim" da nama je lepo (je obojestrankso)....

Moti me izraz 'jasno dala vedeti, da želim...' in pričakovanje, da bo tvoji želji ustreženo. Bolj koristen bi bil zelo odkrit in iskren pogovor. Najprej z njim, nato pa še sama s sabo. Lahko, da se tukaj vajine želje močno razhajajo. Morda si on sploh ne želi otrok, hkrati pa si ne želi izgubiti tebe - pa ti tega ne pove odkrito. Morda se bo kdaj v prihodnosti celo vdal, ampak samo zato, ker te ne bo želel izgubiti. Menim, da bi moral človek po 8,5 letih zveze partnerja že dovolj dobro poznati, da bi vedel, kam pes taco moli. In potem se odločiti: s tem partnerjem in brez otroka ali z otrokom in z drugim partnerjem, ki bo hotel otroka.

Vsekakor upam, da otroka ne boš izsilila. Po svetu hodi preveč nesrečnih otrok, ki so jih izsilile ženske  z neodgovornim in histeričnim materinskim nagonom. Po 8,5 letih moraš vedeti ali je on sploh primeren za očeta ali ne. Mogoče ne bi bilo slabo, da premisliš, zakaj si ti želiš otroka in če se zavedaš, kaj vse to zraven potegne.

Problem v zvezi je bil že prej. Samo prej nisi videla nikakršne rešitve, ker se ti je zdel tvoj partner še vedno bolje, kot nič. dozdevaš se mi tip ženske, ki je v zvezi zato, da je v zvezi, ker se v zvezi pač živi. Morda bi bilo pametno razmisliti, da bi bolje živela sama.

Zdaj imaš možnost, da ostaneš v zvezi, samo da zamenjaš partnerja, vendar tvoja modra glavica dobro ve, da se lahko novi partner izkaže za slabšega, kot je bil prejšnji. Zagotovil v življenju ni.

V bistvu te hudičevo vleče k temu sodelavcu, samo ti bi rada varnost, zagotovilo, da bo on boljši od sedanjega partnerja, do katerega ti v resnici čisto nič ni, samo je še vedno boljši, kot nič.

Težko si namreč predstavljam, da bi nekomu, ki ga ljubiš, ga ceniš in si z njim preživel 8,5 let, vrgel naprej, da te nekdo drug mede in zdaj pričakuješ, da bo izvedel salto mortale, samo da te ne izgubi. Tole je zelo sebično in prevzetno.

In pa, kar se varanja tiče: tile pogovori z novim potencialnim partnerjem so zelo osebni. Ženska, ki ne da do sebe, takih pogovorov ne dovoli. Ti si odprla vrata.

Ali ti sploh kaj do koga čutiš ali samo tehtaš, kje bo več koristi in kje bo bolje? Ali pa iščeš izgovor, ker si zaljubljena v sodelavca, bi rada partnerja čim bolj očrnila, da ne bi ti izpadla preveč grda? Kje je problem, če je sodelavec vendar 'vse kar si si želela', partner pa te menda ne 'šljivi'?

Od upanja na boljše čase v zvezi ni nič. Treba se je iskreno pogovarjati. Če tega ni, je bolje iti narazen. Ni fora v iskricah, fora je v medsebojnem razumevanju, povezanosti in spoštovanju, ko partnerja resnično čutiš kot svojo drugo polovico.

Glede tega, kaj storiti, se popolnoma strinjam s Kerenso.

pikica* -> RE: Med dvema ognjema... (7.10.2010 8:30:16)

Takole bom rekla - sledi srcu. Pri meni je bila zgodba podobna. Zbrala sem pogum, zaključila staro zvezo, si vzela nekaj časa zase in potem začela novo - in zadela glavni dobitek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].  Zdaj je ta "novi" že lep čas moj mož in odličen očka najinima otrokoma. Srce je imelo v tem primeru prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Punce, ne je napadat. Če reče, da se ji ne posveča dovolj, še ne pomeni, da je egocentrična. Ampak vsi imamo radi, da nas partner malo pocrklja, stisne k sebi, da nam da vedeti, da nas ima rad. Pa to ne pomeni, da te nosi po rokah - samo tisti občutek varnosti ti mora dajat. In mislim, da je avtorica želela povedat ravno to. Ljudje smo različni in potrebujemo različne tipe partnerjev, kar je dobro. Če ne bi bilo tako, bi vsi iskali isti tip človeka in bi znala bit kar kriza najt pravega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tako pa je lahko ista oseba za nekoga katastrofa od partnerja, drugemu pa čisto pisana na kožo.

Če si punca po 8-ih letih zveze želi otroka, se mi ne zdi ravno egocentrična. To se mi zdi nekako logična nadgradnja zveze. Ok, če so razlogi za NE tehtni, je to druga pesem - če pa gre samo za izgovore, se je potrebno resno zamislit nad celotno situacijo. Pa ne, da je on v tem primeru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pujs.gif[/image]. Je pač človek, ki mu to ne "leži", njej pa to ogromno pomeni. V takem primeru je bolje iti narazen, kot pa da eden potlači svoje želje in gre v to zavoljo drugega. V tem primeru bosta oba nesrečna.

Moj point: Zaključi s svojo zvezo, vzami si nekaj časa zase, potem pa poskusi s tem tanovim. Prepričana sem, da boš naredila prav. Če ta ne bo pravi, bo pa kateri drugi. Vsekakor pa na tem mestu ne sprejemaj kompromisov. 

ronja -> RE: Med dvema ognjema... (7.10.2010 10:43:03)

Kaj ti pravi srce? Ljubiš sedanjega partnerja, samo si želiš otroke in bi zato bila pripravljena biti s sodelavcem, ker bi jih pač baje imel s tabo?

Mislim, da si nekje v sebi še mala punčka: rada bi, da se ljudje ukvarjajo s tabo, ker si malo nesigurna sama vase. Zato bi rada, da ti ljudje ustrežejo v željah, četudi si sami tega ne želijo. In zato padaš "na lepe besede". Vse smo v sebi še male punčke, nekje globoko spodaj smo vse rade ljubljene in čisto vse si želimo, da bi se nam vse želje uresničile[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zato nisi nič slaba. Samo zavedat se moraš, da je to en del tebe, pa da moraš čez ta del še odrast. Ta del ti pa malo manjka. Da bi se lahko videla v kontekstu z drugimi: eno so moje želje, eno želje nekoga, ki ga imam rada. In da bi bila zmožna kritično presojat dejanja in besede drugih, ne pa da slepo verjameš to, kar pač želiš slišat.
Vsi zaljubljeni fantje bi naredili vse za svoj predmet poželenja. To je naravno, hoče te osvojit, zato bo pristal na vse. Vendar to ne pomeni, da si ta sodelavec RES ŽELI imet otroka s tabo. Samo vse bo rekel, na vse bo pristal, zato da boš njegova. Da bi on vedel, ali si res želi otroka s tabo, bi morala vidva že kar nekaj časa bit skup, ne pa da se poznata kot sodelavca, morda prijatelja... To je čisto drugi odnos in tako ne moreš ugotovit, kako globok odnos si sposoben vzpostavit s to osebo. Zato jemlji njegove besede nekoliko bolj z rezervo. Ne da ti laže - on to resno misli - samo je trenutno zaljubljen, kar je nekako tako kot če bi bil pijan. Lahko čisto resno misli, vendar to vseeno ni resnica. Štekaš, kaj mislim?

Vsekakor upam, da otroka ne boš izsilila. Po svetu hodi preveč nesrečnih otrok, ki so jih izsilile ženske z neodgovornim in histeričnim materinskim nagonom. Po 8,5 letih moraš vedeti ali je on sploh primeren za očeta ali ne. Mogoče ne bi bilo slabo, da premisliš, zakaj si ti želiš otroka in če se zavedaš, kaj vse to zraven potegne.

Vijiličarka, saj se strinjam s tabo, vendar vseeno ni vedno vse tako črno. Moj bivši je bil recimo tak "izsiljen otrok", mama ga je hotela, oče niti ne. Ampak ko se je rodil, je pa oče totalno not padu in ej bil res krasen oče (po besedah bivšega in tudi kolikor sem sama videla, ga ima res zelo rad). Tako da ni to tako 100%.
Vendar če bi šlo zame, se absolutno strinjam - ampak ne zato, ker bi se bala, kakšen bo ta človek oče, ampak zato, ker se mi zdi nefer tako stvar koga silit in zato, ker se hočem zavedat, da sva si vsakega otroka OBA želala. Meni pač to veliko pomeni. Ampak ne pa vsem. Zato rajši nisem pametna...

ronja -> RE: Med dvema ognjema... (7.10.2010 10:50:39)

Aja, kaj bi jaz naredila: pogovorila bi se s sedanjim partnerjem, kar se tiče otrok, tako zelo zelo iskreno. Ne, da jaz to hočem, ampak da si jih želim in da je to tako velik del mene, da ga nočem zatajit. In bi poslušala njega, kako si on to vse skup predstavlja. Če si jih on sploh ne želi, ti pa, potem nimata kaj skupaj počet, ker je to ena taka stvar, kjer pač ne moreš sprejemat kompromisov, kot so rekle. Da se zmenit, ali boš imel 2 otroka ali 3 ipd, ampak imeti otroke ali ne, je pa ogromna razlika. Zato morata tu bit iskrena. On naj bo iskren do tebe - ali te samo ne želi izgubit ali pa si otroke želi, samo ne zdaj - ampak tu bodi previdna, saj verjetno ga zdaj že znaš "brat". Ti bodi iskrena: ali imaš rajši to zvezo ali otroke. Različne smo: moj materniski nagon je premočan, da bi ga lahko potlaćila, zato so vsi moji fantje to vnaprej vedeli (tudi tisti, s katerimi nisem nameravala imet otrok - no, saj jih tudi z lubijem nisem nameravala imet, ko sva začela - times they are changing[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). In sem se z vsemi pogovarjala to, itak sem si vedno "family guye" izbirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. To je pač zame "break dealer", kot bi rekla Mateyka. Zate mogoče ni - zato pa moraš bit iskrena sama s sabo.

Nihče pa ti ne more povedat, ali je sodelavec pravi in ali je sedanji partner pravi- to je odvisno od tebe. Vse je loterija. Ampak iskreni pogovori in zdrav razum veliko pripomorejo k izbiri kart[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

sakuL -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 7:43:41)

pa se le prišla do kompa...
v redu, sem prebrala vaše komentarje... tole kar sem tukaj napisala je le en osnutek celotne zgodbe, ki pa je nisem hotla v celoti napisati, ker je zadeva predolga, zato sem napisala nekaj "zadev", zaradi katerih sem ...tam kjer sem...
nisem egocentrična in vase zaljubljena, jaz sem to najmanj... hotela sem prikazati, da mu moram skoraj vse pokazti s prstom.. pobožaj me tukaj, primi me tukaj... mu rečem naj me stiskne k sebi... nekaj časa je tih, potem pa reče, da glede TV, pa take bedarije, vte smislu sem hotela npisati, da si ne vzame časa zame... od njega ne zahtevam nič, rada bi bila le srečna (skupaj).
Zdajšnjega partnerja imam rada, resnično ga imam rada, in "to da bi rada imela otroke" ni ultimat... hotela sem povedat, da si jih jaz zelo zelim, in da sem mu to jasno povedala... on pa mi stakimi odgovori, da se ni pripravljen (ta pogovor poteka že več kot 3 leta)-....

kaj mi pravi srce:... po tolikih letih nesrečen v meni (moj nima s tem skoraj nič) si želim biti le srečna... in trenutno mi moj zdajšnji partner tega ne da (več), oz. tega več ne čutim, čeprav ga imam rada in bi zanj naredila vse. Gre pa tukaj tudi za moje želje moje cilje,...

ronja -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:28:07)

od njega ne zahtevam nič, rada bi bila le srečna (skupaj).

To dvoje ne gre skup: bit srečen ni "le" bit srečen - to je ogromno in zahteva ogromno truda - od obeh. Tako da če hočeš bit srečna, potem od drugih veliko zahtevaš. Kar je prav. Samo ne smeš potem rečt, da nič ne zahtevaš, ker to ni res in zavaja partnerja. boljše mu je iskreno povedat, kaj zatevaš, kaj si želiš in kaj je fajn, ni pa nujno. Čim bolj so te stvari definirane, tem lažje je (kasneje jih ni treba več definirat, ker se že toliko poznata, da te stvari vesta drug o drugem - po 8ih letih sta verjetno že tu).

Zdajšnjega partnerja imam rada, resnično ga imam rada, in "to da bi rada imela otroke" ni ultimat... hotela sem povedat, da si jih jaz zelo zelim, in da sem mu to jasno povedala... on pa mi stakimi odgovori, da se ni pripravljen (ta pogovor poteka že več kot 3 leta)-....

Mislim, da se morata oba nehat slepit in si rajši iskreno priznat: ali ta zveza ali otroci. Če to traja že 3 leta (nekak se mi je zdelo, ker se spomnim tvojih postov izpred let), potem je malo verjetnosti, da se bo vse skup čudežno samo spremenilo... Pogovarjala sta se že, tebe otroci vedno bolj matrajo, njega še vedno puščajo hladnega... To verjetno ne bo šlo nazaj, ampak bo vedno hujše. Materinski nagon je pač težko zatret, če ga imaš dobro razvitega. Kot vsak drug nagon. Nismo samo nagonska bitja, vendar je to ena zelo osnovna želja (potreba).

po tolikih letih nesrečen v meni (moj nima s tem skoraj nič) si želim biti le srečna... in trenutno mi moj zdajšnji partner tega ne da (več), oz. tega več ne čutim, čeprav ga imam rada in bi zanj naredila vse. Gre pa tukaj tudi za moje želje moje cilje,...

Tvoje sreče ti ne more nihče dat. Čim prej se začneš zavedat, da je odvisna predvsem od tebe, tem lažje ti bo in tem prej boš lahko srečna - velja za odrasle ljudi, seveda, ampak ti to si (ok, če se komu od ljubih kaj zgodi, si seveda nesrečen/a in nimaš kaj, ampak to so izredne okoliščine).
Zelo zelo velikokrat si napisala, da bi za tega partnerja naredila vse: vprašaj se, ali je to čisto zares res. Ker navadno ni.
Lubija imam zelo zelo rada, vendar čisto vsega ne bi naredila zanj. Ne bi se odpovedala otrokom, recimo. Ne bi se šla kakega trdega sadomazo, recimo. Ne bi niti pod razno tepla otrok njemu na ljubo. in še je tega. In on to ve. Pa ga imam res zelo rada. In tudi to ve (upam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). In ve, da bi marsikaj naredila zanj - ampak ve, da ne vsega in mu je to všeč - ker sem tako svoja oseba, s svojimi vrednotami in zato sem mu všeč. Velja seveda tudi obratno: tudi on ne bi zame naredil nič od zgoraj napisanega in še kaj drugega tudi ne, pa vseeno vem, da me ima rad.
In mi je všeč, da ne bi vsega naredil zame (sem imela enega takega fanta, pa nisem zdržala - to je grozen pritisk). Mi je všeč, da je svoj, ne "moj". Razumeš, kaj hočem povedat?

Zato se ti iskreno usedi sama s seboj in se vprašaj, kaj bi res naredila zanj: ali si se RES pripravljena odreči otrokom za to, da boš z njim? Ker on si jih očitno ne želi. Ali je ta tvoja želja pač ena želja, ki jo lahko odženeš ali je bolj globoka in se ne bo dala odgnat - saj to začutiš, če razmišljaš o nečem. Ker če ti njega bremeniš s svojo željo, on pa tebe s svojim odklanjanjem, se začnejo kopičit zamere - to je pa potem daleč od sreče... Ene želje so namreč res težko združljive. Če pa želja ni tako zelo močna (samo ne vem, če bi potem 3 leta mozgala o tem), potem ni problem in sta lahko zelo srečna skup.

Anonimen -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:31:28)

Res pa je, da sem se tudi jaz malo oddaljila od njega...

pa vendar me je zmotilo to, da se ne potrudi maximlano, da bi me prevzel (čustevno), in da bi imela v glavi samo njega...

Kakšna dvoličnost.
Ti se lahko malo oddaljiš od njega, lahko se (bajdvej) malo zaljubiš v sodelavca, on pa bi se moral za tebe na zobe metat.

sakuL -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:33:39)

ronja:
res je beseda vse , pomeni popolnoma vse....sem jo preveč posplošila... če si brala moje stare poste potem veš kakšno je bilo stanje...

in sedaj se nisem pripravljena odpovedat želji, ker je prevelika (imeti duržino)...sem pa zelo prilagodljiva, če bi mi dal vedeti, da pač sedaj nebi imel rad otrok recimo še dve leti, bi jaz že pri sebi razčistila ali čakam za voljo naju, ali grem... ampak mi ne da direktnega odgovora, vedno je odgovor kmalu, in potem ko mu povem, da mi to govori že tri leta, eno in isto... in da mi je sumljivo pa vse... se pa tkaoj skregava.. čes d aobračam besede in da mi ne more na koledar napisar datuma, kdaj bo pripravljen...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
hvala Ronja... Ja čas  je da prisluhnem tudi sebi, ne samo drugim....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:35:10)

in sedaj se nisem pripravljena odpovedat želji, ker je prevelika (imeti duržino)...sem pa zelo prilagodljiva, če bi mi dal vedeti, da pač sedaj nebi imel rad otrok recimo še dve leti, bi jaz že pri sebi razčistila ali čakam za voljo naju, ali grem...

Joj, saj bi bilo smešno, če ne bi bilo že žalostno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zdaj boš visela na tipu, ker si želiš imeti družino?
Najdi si drugega, ki bo kompatibilen s teboj v očitno tvojih željah po otroku.

ronja -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:47:15)

Lej, fantje, ki si v resnici želijo otroka, so navadno racioanlni: imel bi otroka, ampak bi si želel, da prej diplomirava, dobiva službi, se skup preseliva, da vidiva, kako laufa... To so taki zelo racionalni razlogi, ki jih komot pričakuješ od moškega (čeprav ti ne bo vsak moški tega rekel, eni bi takoj meli otroke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Ampak to je tak njihov način razmišljanja: racionalen, pa da je zadaj vseeno želja. Če pa želje ni, potem je pa bolj mutenje.

Meni se zdi, da si on zdaj sploh ne želi otrok, si pa želi bit s teboj in iskreno upa, da si bo nekoč tudi on zaželel otroka in boste takrat vsi srečni. Ali pa da bo tebe vmes minilo, vse bi bilo ok. Vendar pa zato nimata nobene garancije, da se bo zgodilo, ker nobeno ni zelo močno verjetno. Jasno, da ti ne more rečt: čez 2 leti bom pa pripravljen - ker dejansko zdaj nima želje in ni enega racionalnega razloga, da si ne želi (če bi recimo želel finančno sigurnost prej, potem bi ti lahko rekel: čez dve leti, ko dobim službo za ndč, recimo, tako pa revež ne more, lahko samo upa, da si bo nekoč zaželel ali da si boš ti nehala želet).

Ti nagoni niso preveč racionalni sami po sebi: želiš si kar tako, brezveze: če pogledaš racionalno, je življenje brez otrok lažje, več imaš denarja in časa, delaš lahko, kar hočeš, itd... Pa vseeno si želimo ta mala bitja. Čisto trapasto. Ampak tako je. (Dokler jih nimaš, namreč ne veš, da ti tudi kaj nazaj dajo.) Zato to željo težko racionalno utemeljiš - ker je pač nagonska. On pa si tega pač ne želi in ne ve, ali si kdaj bo. Želi si pa bit s tabo, ampak ne tako, da se non stop prepirata o tem, kar je tudi logično. Vaju čisto razumem, oba, rada bi bila skup, vendar nista kompatibilna. Ko bo tvoja želja prevladala, boš verjetno šla, oba je pa tega strah, ker se imata pač rada.

uškinamama -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:52:25)

Meni se zdi, da si on zdaj sploh ne želi otrok, si pa želi bit s teboj in iskreno upa, da si bo nekoč tudi on zaželel otroka in boste takrat vsi srečni

Sama pa imam občutek, da on iskreno upa, da si bo ona nekoč premislila in si ne bo želela več otroka (oziroma bo prestara ali bo sprevidela in odšla). Sicer pa kot sem enkrat brala Sakul sem razumela, da ona je že bila noseča in je šla na njegovo željo delati splav. Ali sem kaj pobrkala?

ronja -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:55:56)

Sama pa imam občutek, da on iskreno upa, da si bo ona nekoč premislila in si ne bo želela več otroka

Ja, saj to je bila pa moja 2. možnost (samo saj veš: večna optimistka, najprej na lepšo, manj manipulantsko, pomislim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

uškinamama -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:58:04)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sama pa imam občutek, da on iskreno upa, da si bo ona nekoč premislila in si ne bo želela več otroka

Ja, saj to je bila pa moja 2. možnost (samo saj veš: večna optimistka, najprej na lepšo, manj manipulantsko, pomislim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], vidiš jaz bi pa lahko bila režiser mehiške nadaljevanke...

Anonimen -> RE: Med dvema ognjema... (9.10.2010 8:58:57)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, saj to je bila pa moja 2. možnost (samo saj veš: večna optimistka, najprej na lepšo, manj manipulantsko, pomislim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )

Optimistična diplomacija ti je jaka strana. Se pozna, kako fine zajtrke ješ.

Ne pa črna kava in direkt v žilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>