|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Med dvema ognjema...
9.10.2010 9:00:58   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sama pa imam občutek, da on iskreno upa, da si bo ona nekoč premislila in si ne bo želela več otroka

Ja, saj to je bila pa moja 2. možnost (samo saj veš: večna optimistka, najprej na lepšo, manj manipulantsko, pomislimuser posted image )

Optimistična diplomacija ti je jaka strana. Se pozna, kako fine zajtrke ješ.

Ne pa črna kava in direkt v žilo user posted image .

user posted image  Crkneš.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
12.10.2010 7:59:51   
sakuL
uškinamama: res je... ravno zaradi vseh dejanj mi ni popolnoma enostavno pustiti za sabo vsa leta, vse lepe trenutke in ljubljeno osebe.
ronja hvala, si zelo lepo povedala...

zadeva je veliko bolj zakomplicirana kot se mogoče zdi, nekaterim je to smešno, nekateri pa se postavijo v kožo pisatelja in ga poskušajo razumeti.

Prav nobena ženska katera ima svojega desca neizmerno rada (ne glede na preteklost) ne more enostavno spokati kufre in se isti dan zapustiti stanovanje, sanje in desca....

user posted image  

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
12.10.2010 10:40:09   
bomboncek1
Vidva imata neko bolno zvezo že precej dolgo, če mene vprašaš.

Kolikor se spominjam, sta se dala skupaj, ti si zanosila in zato, da si mu ustregla, si šla delat splav.
Od takrat naprej vsak mesec upaš, da si (vseeno po nekem čudežu) noseča (o tem si tudi pisala na RR).
Ne daje ti tistega, kar ti hočeš, razen to, da prestavlja možnost otroka na vedno dlje. In ti trdiš, da ga imaš rada, glavo ti pa meša tvoj sodelavec.

Hočeš moje iskreno mnenje? Ti bi ga morala načevljat v istem trenutku, ko te je nagovoril k splavu. Ne zato, ker morda tisto res ni bil pravi trenutek za otroka, to so življenjske situacije, ki so možne in hude. Načevljat bi ga morala zato, ker si on otroka s tabo ni želel in si ga ne želi. Drugo moje iskreno mnenje je, da ti njega ne ljubiš. Kdor ljubi nekoga, ne dopušča niti minimalne možnosti, da mu tri štiri lepe sladke besede zmešajo glavo. Tretje iskreno mnenje, ti si odvisna od tega partnerja, vendar nezdravo odvisna. Bojiš se it stran, ker je že 8 let odkar sta skupaj in ti je vse, razen otroka, komot. Čakaš in upaš, da bo nekega dne prišel in rekel zdaj pa je pravi čas za otroka. Lepo te prosim?! Po 8 letih in enem prisiljenem splavu? Never ne boš tega doživela. In tudi če boš zanosila, boš živela brez moža in otrok brez očeta. Ta tu si otrok ne želi, vsaj s tabo ne. Ti pa čakaš na njegovo usmiljenje in njegov dokaz ljubezni. Veš, moški otroka zelo lahko naredi, potem pa...

Kar se tiče sodelavca ne bom rekla nič. Obstaja možnost, da bi bila super par, kot obstaja možnost, da ne. Osebno bi na tvojem mestu šla od tega partnerja (no, jaz bi to naredila že pred splavom in dopuščam možnost, da do splava ne bi niti prišlo), poskusi bit malo sama, ne obsojam te niti če greš k sodelavcu, vendar upam, da je to drugačen človek od tega, ki te je dejansko podredil in te postavil v "stand by" pozicijo pogojevane ljubezni. Kaj je to življenje? Ma beži beži, ljubezen do desca!?

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 28
12.10.2010 10:46:55   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

Kolikor se spominjam, sta se dala skupaj, ti si zanosila in zato, da si mu ustregla, si šla delat splav.

user posted image

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
12.10.2010 11:46:14   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

user posted image

Ja, se opravičujem, nisem ravno taktno napisala, a tega se spominjam, da sta bila par, da on ni želel otrok, da je prišlo do nosečnosti in da je on vztrajal pri temu, da se nosečnost prekine.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 30
12.10.2010 13:06:11   
Nenya
Prav nobena ženska katera ima svojega desca neizmerno rada (ne glede na preteklost) ne more enostavno spokati kufre in se isti dan zapustiti stanovanje, sanje in desca....

Se tem se strinjam, je dosti lažje dati tak nasvet kot to storiti. Vseeno se mi zdi, da si mečeš pesek v oči in, kar je še bolj nevarno, zapravljaš čas. Očitno se vajine sanje drastično razlikujejo, v svojih željah nista združljiva.

Če en partner hoče otroke en pa ne zame to pač ni združljivo. Vprašaj se ali ti bo ljubezen do njega dovolj za celo življenje? Res je nefer ampak ženskam pač ni dano do onemoglosti odlašati materinstva. Kaj boš storila. če te bo pustil potem, ko ne boš mogla več imeti otrok? Nemalokrat se zgodi, da moški zapustijo dolgoletno partnerko in si v pol leta dobijo novo, zanosi in imata otroka, pa se je prej tako upiral in pridušal, da on pa že ne bo imel družine.
Zase vem, da bi bila to, da bi se prisilno odpovedala materinstvu, prevelika žrtev zame, kmalu bi moškemu, pa če bi ga imela še tako neizmerno rada, zamerila, kar bi dolgoročno ali uničilo zvezo ali pa jo spremenilo v trpljenje za oba.

Po tvojem pisanju sodeč bo on pač vlekel tole zvezo dokler bo šlo, morda ti bo dal kakšen kanček upanja sem in tja, ravno dovolj, da se ne boš odločila iti stran ampak v resnici, vsaj po moje, nima nobenega resnega namena kadarkoli 'biti pripravljen', če pa se boš odločila da zanosiš ponesreči-zanalašč bosta slej ko prej imela težave v zvezi in bo on spokal naprej.
Močno upam da se motim in želim ti veliko sreče.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

Neposredna povezava do sporočila: 31
12.10.2010 14:41:51   
Pia*
Sakul ne vem kaj si pisala o vajini zvezi niti ne sledim toliko forumu. Tisto,da si naredila splav zaradi njega bom kar spustila,ker če je to res boš v končni fazi ti čutila posledice tvojih dejanj. Ne vem pri tekih zadevah kot so splav pa mislim, da ni desca,ki bi me v kaj takega prepričal, sem pa sposobna sama preživet otroka in sebe! Pa če sem takoj najbolj sebična ženska na tem planutu.

No lahko ti povem kako je pri meni. Skupaj sva že kar nekaj let, otrok pa do danes še nimava. Si jih želiva oba(upam). Ampak trenutno nihče od naja nima pogodbe za NDČ poleg tega se obadva še naprej izobražujeva, stanovanje imava ampak je kopalnica z souporabo tašče (to se pravi nisva čisto na svoje).
Priznam, da sama bi ga imela ampak ko pogledava kakšne so možnosti si ga enostavno ne moreva privoščiti. Midva nisva tip človeka,ki bi si rekel kar bo pa bo,če so lahko eni bova tudi midva. NE pri nama tako ne gre, no pri mojem tako ne gre mene bi se z lahkoto dalo prepričatiuser posted image . In sva si rekla,ko se uresničijo tiste osnovne želje bo čas za otroka v tem času se pa lahko postavljam na glavo pa ne bo odstopil od tega. Pa ga razumem po eni strani, pa saj kdaj tudi jaz težim vsi najini prijatelji že imajo ali so v pričakovanju pa nimajo pol toliko kot midva, ampak tako je to sem sprejela. V primeru, da me je glatko vrgel na finto in se takrat ne bo nič primaknilo bom ukrepala takrat. Je pa res da jaz pri 24-tih se smatram za dokaj "še" mladouser posted image ,če bi bila okoli 30-tih bi mogoče razmišljala drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
13.10.2010 8:27:12   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
....sodelavec, se je noro zaljubil vame, zame bi naredil vse... Takoj bi imel z menoj otroke, se poročil z mano,

Ja, lepo se sliši. Samo vseeno bi ga morda rajši prej dobro spoznala in se šele potem poročila.

... sem mu jasno dala vedeti, da si želim imeti otroke, on pa še ni pripravljen...

Torej, kaj ti ni jasno? No, lahko počakaš. Mogoče ti bo bolj jasno takrat ko bo on pripravljen imet otroke - s kakšno drugo.

IZVIRNO SPOROČILO: Colt
..pogled na svet/življenje dovolj zgodaj...postanejo starejše ''''tete''''

Starejše tete pogosto postanejo tudi zato, ker mladost preživijo v čakanju nekoga "da bo pripravljen".

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.10.2010 8:30:09 >

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 33
13.10.2010 8:36:53   
tehnofil
zadeva je veliko bolj zakomplicirana kot se mogoče zdi, ...

Meni je čisto jasno. Sem že prej gor citiral razlog.

... ko te je nagovoril k splavu.

potrjuje moje mnenje o njenem partnerju. Pri njem si na čakanju, dokler si on ne dobil boljše (primerne).

Neposredna povezava do sporočila: 34
13.10.2010 9:17:07   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
... ko te je nagovoril k splavu.

potrjuje moje mnenje o njenem partnerju. Pri njem si na čakanju, dokler si on ne dobil boljše (primerne).

ni mi všeč, ampak se na žalost moram strinjat s tabo user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 35
13.10.2010 9:35:16   
uškinamama
[uškinamama: res je... ravno zaradi vseh dejanj mi ni popolnoma enostavno pustiti za sabo vsa leta, vse lepe trenutke in ljubljeno osebe.

user posted image . Kaj točno bi moral narediti /zahtevati od tebe , da bi odšla? 

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 36
13.10.2010 12:49:48   
sakuL
o splavu, kako je do tega prišlo, kako se je nadaljevalo sem že pisala, samo na kratko. Da živim stem, mislite, da nimam občutka krivde, mislite da se mi ni že takrat porušil ves svet pod nogami in nad glavo? Mislite da je stem lahko živeti, NI!?
Ja bila sem /sva mlada in neumna. Vendar odraščamo, učimo se na svojih lastnih napakah. In takrat ko sem hotela zbežati iz bolnišnice , nisem več čutila nog... bilo je prozno... in ja žal mi je. Velikokrat sem mu po kakem prepiru (neprimerno, pa vseeno) očitala, da je on tisti k otroka ni želel, takrat je ponorel in mi rekel, če mislim da trpim samo jaz.

Kasneje (po tistem)sem mu tudi predlagala, da grem po začito, pa se s tem ni strinjal. Je rekel, da če rata rata, bo pripravljen,... Povedal mi je da sem zanj (trnutno) ena in edina, da me ima rad, nevem kaj še, ni pa še pripravljen imeti sedaj otrok... Ne sligim ga k temu, da bi jih pa vrat na nos sedaj moral imeti, niti mu ne dajem pogojev, da če noče takoj sprejet da jih pa jaz želim, bom pa šla... niti pod razno.

Vse stvari so se žačele kopičiti, in nevem postala sem bolj ranljiva, bolj potrebna tiste ljubezni ki mi jo on sicer daje, vendar je več ne čutim. Takrat sem mogoče tudi (oz.) sem tudi opazila, da je ta sodelavec noro zaljubljen vame. (to ni 1 dan) , to je že recimo nekaj časa, vendar tega prej nisem nikoli opazila, ker sem/sva z mojim bila "srečna".

Ja, očitno je, da bom morala temu narediti konec. Seveda mi je škoda let. Ne padem tako enostavno na te moške finte, .... ta sodelavec je edini k mu je ratalo priti tako daleč, da me "bega".

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 37
13.10.2010 13:01:17   
uškinamama
Glej, ne obtožujem te zaradi splava (niti nimam te pravice). "Obtožujem " te, ker si ostala v enem medprostoru in ne narediš ič za svojo srečo. Praviš, da ti je škoda let. Bodi previdna, da se ne boš pri 80 "zbudila" in videla, da je življenje šlo mimo tebe.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 38
13.10.2010 13:24:05   
majčica1508
čimprej zaključi to poglavje in si odpri novo
srečno

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 39
13.10.2010 15:07:14   
bomboncek1

o splavu, kako je do tega prišlo, kako se je nadaljevalo sem že pisala, samo na kratko. Da živim stem, mislite, da nimam občutka krivde, mislite da se mi ni že takrat porušil ves svet pod nogami in nad glavo? Mislite da je stem lahko živeti, NI!?
Ja bila sem /sva mlada in neumna. Vendar odraščamo, učimo se na svojih lastnih napakah. In takrat ko sem hotela zbežati iz bolnišnice , nisem več čutila nog... bilo je prozno... in ja žal mi je. Velikokrat sem mu po kakem prepiru (neprimerno, pa vseeno) očitala, da je on tisti k otroka ni želel, takrat je ponorel in mi rekel, če mislim da trpim samo jaz.

Kasneje (po tistem)sem mu tudi predlagala, da grem po začito, pa se s tem ni strinjal. Je rekel, da če rata rata, bo pripravljen,... Povedal mi je da sem zanj (trnutno) ena in edina, da me ima rad, nevem kaj še, ni pa še pripravljen imeti sedaj otrok... Ne sligim ga k temu, da bi jih pa vrat na nos sedaj moral imeti, niti mu ne dajem pogojev, da če noče takoj sprejet da jih pa jaz želim, bom pa šla... niti pod razno.

Vse stvari so se žačele kopičiti, in nevem postala sem bolj ranljiva, bolj potrebna tiste ljubezni ki mi jo on sicer daje, vendar je več ne čutim. Takrat sem mogoče tudi (oz.) sem tudi opazila, da je ta sodelavec noro zaljubljen vame. (to ni 1 dan) , to je že recimo nekaj časa, vendar tega prej nisem nikoli opazila, ker sem/sva z mojim bila "srečna".

Ja, očitno je, da bom morala temu narediti konec. Seveda mi je škoda let. Ne padem tako enostavno na te moške finte, .... ta sodelavec je edini k mu je ratalo priti tako daleč, da me "bega".

Že takrat ko si pisala o tem splavu (pa to ni bilo pred 10 leti, da bi rekli, da si bila tedaj srednješolka in da si v tem desetletju odrasla) in kasneje, ko si govorila o tem, da nisi zaščitena in kljub temu, da si že naredila en splav na njegovo zahtevo, upala vsak mesec, da menstruacija ne bo prišla, pa čeprav ti je on v isti sapi rekel "ne želim si otroka, zaščite ne rabiš, zdaj nisem pripravljen, če pa pride, pa bom pripravljen", sem vedela, da pri vama nekaj ni zdravo! Oprosti, ampak ni!
ker tik pred tem je ŽE PRIŠEL en otrok in tvoj tip ni bil pripravljen in je zahteval od tebe splav. Kako lahko? Kako mu lahko nasedeš, da če bo še ena nosečnost, da bo otroka sprejel?! Ma vidva se igrata z življenji teh otrok in s tvojim zdravjem!? Je ni zaščite na tem svetu, ki bi bila tako škodljiva kolikor je lahko škodljiv in nevaren splav!
Kakšno ljubezen ti ta tip lahko daje, ne vem, če je ne čutiš, če je ne vidiš, če je ne dojemaš in če ti meša glavo drug tip.
Ti boš tega sodelavca zavrnila in se vrnila k človeku, ki te niti ne ljubi, niti te ne spoštuje in ki si ga ti, kot si ugotovila, da je nekdo pa le prebil do tam, kjer prej nisi spustila nikogar, nehala ljubit. Ampak boš ostala zaradi tistega, kar jaz definiram, da pri vaju "ni zdravo". Sori. To bo tvoja napaka, ker čez nekaj let otroka ne bo, ti boš pa v stanju, ki mu rečejo "teče voda v grlo" in boš na vrat na nos pustila tega in iskala koga, ki bi bil v letu dni pripravljen na poroko, otroka itd.
Samo človeku to ne pomaga povedat, napisat, zato te v tem razumem. Človek mora do odločitve priti sam. Mi ti odpiramo oči k resnici, ki je ne želiš sprejet.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 40
13.10.2010 21:18:45   
Tyrianna
Poslušaj srce le to te bo pripeljalo na pravo pot - tja, kjer boš srečna!

Držim pesti !

Ukoliko želiš nešto, uradi to ODMAH.
Jer kasnije može postati NIKADA!

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 41
14.10.2010 15:20:06   
sakuL
samo še nekaj pripomnem.

Najprej hvala vam za odgovore, vzpodbude in "odpiranje oči"...

Ni sedaj meni samo to bistvo, da bi pa rada takoj se poročila in takoj imela otroke... ne, rekla sem samo da mi letaa gredo, to pač moje želje,katere si želim uresničiti (nekoč).

Hvala vam.

**najraj**

(odgovor članu Tyrianna)
Neposredna povezava do sporočila: 42
15.10.2010 15:42:06   
tehnofil
...Seveda mi je škoda let. ....

A ti je škoda življenja?, da ga preživiš z osebo, ki "ni pripravljena".

...se poročila in takoj imela otroke... ne, rekla sem samo da mi letaa gredo, to pač moje želje,katere si želim uresničiti (nekoč).

Ne moreš hoditi povsod drugod in se potem vprašati, zakaj nisi prišla niti blizu cilja. Naprimer ne moreš se dobivati s poročenimi moškimi in se potem vprašat, kam so šla vsa ta leta. Če želiš družino, potem se moraš spoznavati z moškimi, ki imajo podobno željo (ne pa tistimi ki želje nimajo ali pa naprimer družino že nekje imajo).

Torej dobro je da veš, kaj si želiš. To je začetek in to je vse. Sedaj pa moraš delati v smeri da se to uresniči (ne pa izsili).

Moški znamo malo cincati. Tudi sam sem cincal dokler se je dalo. Lahko bi še malo, vendar bi to bilo že preveč. Vedel pa sem, da če bo preveč bo vlak odpeljal.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.10.2010 15:45:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
...si na čakanju,

ni mi všeč, ampak se na žalost moram strinjat s tabo

Kaj ti ni všeč. To da je ona "na čakanju" ali to, da misliš enako kot jaz? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
15.10.2010 17:09:51   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
...si na čakanju,

ni mi všeč, ampak se na žalost moram strinjat s tabo

Kaj ti ni všeč. To da je ona "na čakanju" ali to, da misliš enako kot jaz? user posted image  

ni mi všeč s čim se moram strinjat. bi se raje s čim bolj veselim.. user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 45
15.10.2010 17:11:59   
mateyka
Moški znamo malo cincati. Tudi sam sem cincal dokler se je dalo. Lahko bi še malo, vendar bi to bilo že preveč. Vedel pa sem, da če bo preveč bo vlak odpeljal.

a res - cincal si? ti? ccc.. user posted image moj mož je pa že na začetku poznanstva rekel, da mi bo dal toliko otrok kolikor bom hotela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

SADJE
Miška2006

Katero sezonsko sadje se vam najbolj dopade v tem letnem času?

Češnje (64%)

Marelice (6%)

Breskve (16%)

Drugo (12%)

Ne jem sadja (1%)

Število vseh glasov: 287

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!