floresita
|
IZVIRNO SPOROČILO: anity_1 IZVIRNO SPOROČILO: floresita aham znači TIFOL so te tablete, katere moram kupit? ja jaz bi ti priporočala da ješ malo mesa.... ;)) Midva sva tudi ta mesec začela delat na in sem že tri mesece pred načrtovanjem pila folno kislino.. In sicer šumeče tablete vitaminov B in folne kisline, ki se dobijo v hoferju za 1,99 €, v sebi pa imajo 600ug folne ksiline.. Sem šla tudi k zdravniku pred načrtovanjem, ker me je zanimalo, če moram še kaj urediti, kake preiskave itd.. Pa mi je rekla, da naj jemljem Elevit.. elevit pa so tablete, ki imajo 800 ug folne kisline + ostale vitamine in minerale in elemente v sledovih.. Ker baje te tablete iz hoferja kao niso dovolj dobre.. No, elevit pa stane okoli 10 €.. Potem sem šla še k mojemu ginekologu in še tam povprašam za mnenje.. tam so pa bili takega mnenja, da je čisto vseeno, kateri pripravek jem, samo da naj vsebuje vsaj 400 ug folne kisline.. In tako sem se odločila, da sem 3 mesece pred načrtovanjem nosečnosti pila tiste šumeče tablete, zdaj, ko pa načrtujem nosečnost, pa jem Elevit. Ker Elevit ima torej zraven še vse tiste vitamine, minerale in elemente v sledovih, Tifol pa vsebuje samo folno kislino.. Je pa tako, da jaz nisem ravno najbolj pridna, da bi jedla dosti sadja in zelenjave in zdaj so časi prehladov, tako da mi kak vitaminček ne bo nič skodil.. Pa zaenkrat se čist OK počutim... Sem pa slišala, da bi naj bile nekatere na Tifol kar precej občutljive (slabost in to).. Je pa tudi res, da na trgu obstaja zeeloo dosti teh pripravkov, ki vsebujejo folno kslno.. Zdaj je pa tako, da moraš samo vedeti, če rabiš samo folno kislino, ali še kakšne druge vitamine zraven.. Ja glih to sem premisljevala,da bi se kaksne z vitaminom nabavila.... :) torej elevit ima folno kislino+vitamine... je torej boljsi kot tifol... In kaj pravis na te z hoferja za 1,99? je to dovolj folne kisline za začetek??
|