|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priprave na nosečnost?
29.9.2010 16:58:14   
Anonimen
tiste ki si želite otroka..a se kej pripravite na nosečnost, preden probate zanositi? ste se začeli bolj intenzivno z telovadbo ukvarjati ali mogoče kakšne dodatne vitamine vzeti? npr. folna kislina? v zadnji nosečnosti se nisem najbolje počutila, sem imela zelo slabo kondicijio in sem se velik zredila. tokrat hočem da bo boljše...če se le da.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priprave na nosečnost?
29.9.2010 17:01:12   
Anonimen
Nobenih priprav. Čemu pa? zanosiš lahko tudi po -2 letu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2010 22:11:23   
Taddy78
Sicer ne vem kaj imata skupnega kondicija in kilogrami, pa vseeno...imela sem ful kondicije, zredila sem se pa ravno tako (pač sem jedla kaj mi je pasalo in ko mi je pasalo user posted image  ).
Ker sem pred nosečnostjo redno jahala, je to bilo potem prepovedano, sem pa ravno tako dosti delala in bila na nogah.
nNisem pa jedla nobenih vitaminov, ker ni bil načrtovan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2010 22:17:20   
born*to*be*wild
Jaz sem 4 mesece preden sem zanosila (ratalo je v drugem krogu) jemala folno kislino, pa kadit sem nehala. Res pa da sem tud malo bolj telovadila...mogoče čist podzavestnouser posted image

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2010 9:07:01   
lananai
Nič priprav.

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2010 12:56:30   
floresita
Zivjjooo.. user posted image user posted image

Jaz sem na začetku načrtovanja nosečnosti. Mislim, da bom ze začela z zdravo prehrano. Baje da je treba zauzit veliko ogljikovih hidratov in kalcija.

Slišala sem veliko o folni kislini. Tablet je več vrst, katere so najboljše?

lp user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2010 13:05:19   
benji
živjo,

midva delava na user posted image  že nekaj mesecev...nisem pa se kaj dosti pripravila na to.
Zaenkrat ne jemljem folne, ker itak ne vem kdaj bo uspelo...malo več vitaminčkov, predvsem svežega sadja, alkohol pride v poštev samo ko pride user posted image  , ko vem da nisem user posted image ,.. pa še to v bistvu ne, ker mi takret od žalosti ni do zabave..tako da v bistvu sploh nič.
Sem pa kupila krvomočnico in se še odločam, ali bi začela ta mesec čajčkat (ko bo user posted image  mimo).

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2010 13:15:35   
vesna_b
drugih priprav ni bilo, razen da sem začela jest tifol - pa priznam, da kak dan pozabim user posted image
mamo pa srečo, da je hitro ratalo user posted image

bolj pa je pomembno gibanje med samo nosečnostjo, kot pred njo. no, gibanje. ne neka huda telovadba, ampak kaki sprehodi... tko, na easy

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2010 13:24:19   
floresita
user posted image user posted image
Krvomočnice? to je čaj iz rdeče smrdljivčke?? ali?

Ja... Vesna si mela srečo... user posted image user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2010 13:27:30   
Katte
Jaz sem začela jesti Tifol tablete (Krka) kao tri mesece prej, kot priporočajo. Vendar sva začela delati na user posted image  že po enem mesecu. Trenutno sva v četrtem krogu, tako da jem tablete že več kot 4 mesece. Nimam nobenih problemov zaradi njih, tako da jih nameravam jemati še naprej. Kave ne maram, črni čaj pa sem omejila skoraj na nulo in namesto tega pijem rooibos. Ne jem mesa razen rib, teh pa pojem dovolj. Bom pa za vsak slučaj začela jesti meso, ko zanosim.

Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2010 14:15:09   
floresita
aham znači TIFOL so te tablete, katere moram kupit? user posted image

ja jaz bi ti priporočala da ješ malo mesa.... ;)) 

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2010 14:25:03   
Katte
floresita, so še drugi proizvodi razen Tifola, ampak meni to čisto ustreza. Hvala za nasvet glede mesa user posted image , ne bom se delala pametno, različni viri pravijo različne stvari. Jaz ne jem mesa že veliko let in sem tako zdrava, da že leta nisem rabila iti k zdravniku. Tudi moja ginekologinja ni imela nič proti, ko sem ji povedala, da se trudim zanositi, pa ne jem mesa. Vendar tudi to nekaj pove, da sem pripravljena začeti jesti meso v nosečnosti, a ne? user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2010 15:01:54   
vesna_b
floresita - saj če greš v lekarno in rečeš, da bi kupila folno kislino, ti bodo povedali, kaj imajo. ampak največ pa res punce jejo (jemo) Tifol

katte - ma saj mame veliko naredimo za svoje pikice. upam, da ti čimprej uspe (ti napišem še tukajuser posted image )
in ja, super mama boš user posted image

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2010 15:16:30   
Katte
Hvala, vesna_b user posted image , upam, da res. Ti pa to že si in boš še naprej user posted image .

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2010 15:37:29   
zolika
Pozdravljene,....berem,da pišete o Krvomočnici! jaz sem jo začela pit prvi dan po user posted image in z pitjem prenehala dan pred PDuser posted image .

Pila sva jo oba MM in jaz! Vsak večer... po 2,5dcl. Malo medu sem še dala noter...da je lažje stekla po grlu user posted image

Pila sva jo mesec dni - na 2 dni svauser posted image ....in potem čakala....

user posted image je izostala...testi pokazali MINUS....spet minus....in po 11ih dneh je prišla...

Sedaj pa sem rekla - NOBENIH "pomoči"nobenih koledarčkov,,,nobenih meritev....NIČ!! Kar bo pač bo!

Sprobam še to...pa da vidimo! hehe

VSEM VEEEEEEEEEEEEEEELIKO sreče

28.2.2008 smo postali družinica

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2010 16:08:44   
floresita
aha torej kar letim v lekarno.... :)
katte seveda da veliko pove, da si pripravljena... :D
sicer ce ti tako odgovarja, je v redu. ampak sem mislila glede zeleza... :)
jaz sem ze enkrat premisljevala in bila skoro prepričana, da bom postala vegetarijanka
ampak nisem zdrzala brez mesa user posted image user posted image

sedaj pa bom jedla veliko in zadosti seveda, da ne bom predebela, ker hočem čimprej
postati nosečka...user posted image

ja kai govorim... sai bomo pa vse do bozica postale srečke nosečke... user posted image   TO VEM!
hehe

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2010 16:11:41   
floresita
zivjo zolika user posted image

Mogoče pa je treba dalj časa pit, da ma kakšen učinek.... user posted image
mhm...
jaz bom zdaj poskusila brez tega čaja, in če mi ne bo uspelo
v 2 mesecih, potem ga bom pila na litre... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2010 3:06:55   
Pety17
oj, samo vprašam, kje ap se ta krvomočnica kupi ??
evo bom pobrskala na netu kaj to je, da vas en obremenjujem prevec s tem,....

Neposredna povezava do sporočila: 18
2.10.2010 5:52:32   
anity_1

IZVIRNO SPOROČILO: floresita

Midva sva tudi ta mesec začela delat na user posted image in sem že tri mesece pred načrtovanjem pila folno kislino.. In sicer šumeče tablete vitaminov B in folne kisline, ki se dobijo v hoferju za 1,99 €, v sebi pa imajo 600ug folne ksiline.. Sem šla tudi k zdravniku pred načrtovanjem, ker me je zanimalo, če moram še kaj urediti, kake preiskave itd.. Pa mi je rekla, da naj jemljem Elevit.. elevit pa so tablete, ki imajo 800 ug folne kisline + ostale vitamine in minerale in elemente v sledovih.. Ker baje te tablete iz hoferja kao niso dovolj dobre.. No, elevit pa stane okoli 10 €.. Potem sem šla še k mojemu ginekologu in še tam povprašam za mnenje.. tam so pa bili takega mnenja, da je čisto vseeno, kateri pripravek jem, samo da naj vsebuje vsaj 400 ug folne kisline.. In tako sem se odločila, da sem 3 mesece pred načrtovanjem nosečnosti pila tiste šumeče tablete, zdaj, ko pa načrtujem nosečnost, pa jem Elevit. Ker Elevit ima torej zraven še vse tiste vitamine, minerale in elemente v sledovih, Tifol pa vsebuje samo folno kislino.. Je pa tako, da jaz nisem ravno najbolj pridna, da bi jedla dosti sadja in zelenjave in zdaj so časi prehladov, tako da mi kak vitaminček ne bo nič skodil.. Pa zaenkrat se čist OK počutim... Sem pa slišala, da bi naj bile nekatere na Tifol kar precej občutljive (slabost in to).. Je pa tudi res, da na trgu obstaja zeeloo dosti teh pripravkov, ki vsebujejo folno kslno.. Zdaj je pa tako, da moraš samo vedeti, če rabiš samo folno kislino, ali še kakšne druge vitamine zraven..

Neposredna povezava do sporočila: 19
2.10.2010 5:54:39   
anity_1

IZVIRNO SPOROČILO: Pety17

oj, samo vprašam, kje ap se ta krvomočnica kupi ??
evo bom pobrskala na netu kaj to je, da vas en obremenjujem prevec s tem,....

Krvomočnica je v bistvu srčna moč.. Kolikor sem jaz seznanjena.. In pri tej rastlini se izkoplje ravno v teh jesenskih časih korenina.. Potem se pa iz tega delajo prirpavki.. Tako da če si morda doma kje v naravi, lahko greš samo na kakšen travnik in jo boš že našla, ker je je povsod polno.. Drugače pa, kolikor vem, je na voljo v Sanolaborju in v kakšnih eko trgovinah..

(odgovor članu Pety17)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.10.2010 8:05:27   
bumerang
Čisto slučajno mimo, da ne bo kdo mislil, da kaj načrtujem user posted image

Krvomočnica ni srčna moč.
Srčna moč je petoprstnik (potentilla), krvomočnica pa geranija (pa ne pelargonije za na okna). Dejte si malo pogledat prej, no.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.10.2010 8:28:59   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Katte

floresita, so še drugi proizvodi razen Tifola, ampak meni to čisto ustreza. Hvala za nasvet glede mesa user posted image , ne bom se delala pametno, različni viri pravijo različne stvari. Jaz ne jem mesa že veliko let in sem tako zdrava, da že leta nisem rabila iti k zdravniku. Tudi moja ginekologinja ni imela nič proti, ko sem ji povedala, da se trudim zanositi, pa ne jem mesa. Vendar tudi to nekaj pove, da sem pripravljena začeti jesti meso v nosečnosti, a ne? user posted image  

lej, pomoje je brezveze začet jest meso zarad nosečnosti.  Jaz ga nisem, pa mi tud ginekologinja ni nikol rekla, da bi ga morala user posted image je rekla samo, da če jem ostale stvari normalno (ne samo sladkarije user posted image ), ni problema. Mal popazi, ko boš imela kontrole krvi, kolk je hemoglobina. Če se je bližal tisti kritični meji, sem jaz začela jest folno z vitamini (je vedno tud železo zraven), pa sem imela celo nosečnost (obakrat, pa tudi po porodu) boljšo kri kot moja sestrična in sestra, pa obe jesta meso user posted image

držim pesti, da bi čimprej uspelo ... pa ostalim, ki načrtujete, tudi, verjamem, da je groza, ko vsak mesec namesto pluska dočakaš user posted image user posted image user posted image user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.10.2010 10:23:16   
anity_1

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Čisto slučajno mimo, da ne bo kdo mislil, da kaj načrtujem user posted image

Krvomočnica ni srčna moč.
Srčna moč je petoprstnik (potentilla), krvomočnica pa geranija (pa ne pelargonije za na okna). Dejte si malo pogledat prej, no.

Hm, bumerang, sem si prej pogledala, preden sem to napisala.. In hvala za opozorilo, kaj je kaj.. Problem je v tem, da sem v večkateri knjigi to zasledila, da je krvomočnica v bistvu drugo ime za srčno moč.. Zato mi je še toliko bolj čudno, da ni to isto, kot si napisala..

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.10.2010 12:45:09   
Pety17
hvala za odgovore, sem nakaj po netu pobrskala,......

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.10.2010 16:00:42   
floresita
IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

IZVIRNO SPOROČILO: floresita

Midva sva tudi ta mesec začela delat na user posted image in sem že tri mesece pred načrtovanjem pila folno kislino.. In sicer šumeče tablete vitaminov B in folne kisline, ki se dobijo v hoferju za 1,99 €, v sebi pa imajo 600ug folne ksiline.. Sem šla tudi k zdravniku pred načrtovanjem, ker me je zanimalo, če moram še kaj urediti, kake preiskave itd.. Pa mi je rekla, da naj jemljem Elevit.. elevit pa so tablete, ki imajo 800 ug folne kisline + ostale vitamine in minerale in elemente v sledovih.. Ker baje te tablete iz hoferja kao niso dovolj dobre.. No, elevit pa stane okoli 10 €.. Potem sem šla še k mojemu ginekologu in še tam povprašam za mnenje.. tam so pa bili takega mnenja, da je čisto vseeno, kateri pripravek jem, samo da naj vsebuje vsaj 400 ug folne kisline.. In tako sem se odločila, da sem 3 mesece pred načrtovanjem nosečnosti pila tiste šumeče tablete, zdaj, ko pa načrtujem nosečnost, pa jem Elevit. Ker Elevit ima torej zraven še vse tiste vitamine, minerale in elemente v sledovih, Tifol pa vsebuje samo folno kislino.. Je pa tako, da jaz nisem ravno najbolj pridna, da bi jedla dosti sadja in zelenjave in zdaj so časi prehladov, tako da mi kak vitaminček ne bo nič skodil.. Pa zaenkrat se čist OK počutim... Sem pa slišala, da bi naj bile nekatere na Tifol kar precej občutljive (slabost in to).. Je pa tudi res, da na trgu obstaja zeeloo dosti teh pripravkov, ki vsebujejo folno kslno.. Zdaj je pa tako, da moraš samo vedeti, če rabiš samo folno kislino, ali še kakšne druge vitamine zraven..

Ja glih to sem premisljevala,da bi se kaksne z vitaminom nabavila.... :) torej elevit ima folno kislino+vitamine...
je torej boljsi kot tifol... user posted image
In kaj pravis na te z hoferja za 1,99? je to dovolj folne kisline za začetek??

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?