Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Kar se dolga tiče: na koncu ga bosta morala z bivšim skup odplačat, ne? In če ga ti že vmes odplačuješ, se bo to odštelo od tvoje vsote - ali si jaz to preveč naivno predstavljam (kar je zelo verjetno)? Ne bova plačevala skupaj. Pri delitvi dolgov je enako, kakor pri delitvi premoženja. Načeloma se deli 50:50, razen, če eden dokaže, da je več (ali manj) njegovega. Pri meni in g. Bivšem se trenutno smatra 50:50 izključno zato, ker sva bila poročena, zato imava oba blokirana TRR. Jaz imam pa popolnoma vse dokaze, da je dolg izključno od g. Bivšega - ničesar nisem podpisala, za nič vedela in tudi nič koristila. Za dolg sem izvedela šele ob blokadi TRR (tudi pošta, ki je prihajala predtem - opozorila - je bila na ime g. Bivšega in je jaz niti videla nisem, da bi se vsaj pritožila lahko). Tako, da ni druge opcije, kakor to, da dolg v celoti prisodijo njemu. Zato nimam namena tačas ničesar plačevati. Če bi, potem bi bilo sicer jasno, da sem to počela za brezveze, ampak denar bi že šel in jaz bi ga morala iztožiti od g. Bivšega, kar pa je, praktično gledano, nemogoče, saj on uradno ničesar nima. Tega se pa ne grem. Samo kot dijakinja pa res ne moreš delat prek ŠS, pa ne vem, kako je s študenti - meni so rekli, da tudi ne po 26. letu (očitno to ni res), vsekakor boš pa plačevala 24% davek, tudi prek šs. Za izredne dijake smo ugotovili, da lahko preko ŠS delajo samo do 26-ega leta, izredni študentje pa so izenačeni z rednimi in ni starostne omejitve, tako, da bo ŠS naslednje leto prišel v poštev. Za davek pa vem, ampak je*iga - saj ga že na vsako žemljo plačam, ko jo kupim, tako, da... pač bom, nimam kaj drugega naredit'.
|