Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Kerensa...po vsem prebranem in po mojih XXX letih na RRu, bi si upal trditi da boš imela neskončno več možnosti za opravit maturo in kasneje pravni faks, če: -Skenskaš RR -Skenslaš FB -Začneš uporabljati net zgolj in samo za zadeve ki se tičejo iskanja znanja/informacij/pomoči glede mature/študija! -skenslani zadevi nadomestiš s knjigami in učenjem. In sicer takoj sedaj, ne jutri, pojutrišnjem itd itd... With all due respect, dragi Gorenj'c, ampak... a se ti je zmešalo?! Da jaz skenslam RR in FB?! Ne sam doma pit' in potem takšne neumnosti klatit' po forumu - pokliči raje še mene, pa se bova skupaj nažrla. Šalo na stran... Kdor me dejansko pozna (in s tem ne mislim tistih, ki me samo virtualno berejo in so so o meni ustvarili neko mnenje), ve, da je Pravna fakulteta tisto, o čemer razmišljam že 15 let. Zaradi spleta življenjskih okoliščin (nekaj moje lastne neumnosti, nekaj pa pač stvari, na katere nisem mogla vplivati) do sedaj nisem prišla do tja. Ampak, kakor sem rekla - kdor me zares pozna, ve, da si v glavo zapičim sicer zelo malo stvari (o čem naglas razmišljam, je druga stvar), ampak tiste, katere pa si, pa vedno speljem do konca. Včasih čez noč, včasih traja, včasih je usput, včasih z zame nenormalnimi odrekanji - vendar vedno naredim. Tale faks spada zaenkrat pod rubriko traja, verjetno bom tudi kmalu ugotovila, da lahko dodam nenormalna odrekanja, ampak o tem, da ga bom naredila, ni pri meni niti najmanjše sence dvoma. Nimam se za Einsteina, zaupam pa v svoje sposobnosti, saj me do sedaj niso razočarale (ko sem jih zares potrebovala). In nekje v tej temi sem tudi že napisala, da faksa niti pod razno ne potrebujem ne za šolo, ne za denar, temveč ga izključno želim za svojo dušo, torej si lahko vzamem ves čas, ki ga imam - in delam počasi in z užitkom. Ja, seveda bi po eni strani rada že kar danes imela diplomo v roki in to najmanj magna cum laude, vendar se kljub mojemu zanesenjaškemu duhu znam kontrolirati in vem, da bom lahko popolnoma zadovoljna, če vse opravim v rednih rokih, brez ponavljanj. V končni fazi pa - v mojem življenju se ne bo spremenilo čisto nič, četudi maturo delam 5x, ker nimam pojma o matematiki. Samo nekaj financ več bo šlo v RIC - pa kaj? Drugače bi šle pa za cunje in kofetke. Šparati jaz ne znam in niti nimam neke hude želje, da se naučim, saj sem pristaš tega, da je treba za časa življenja potrošiti tisto, kar imaš, saj ne boš ničesar odnesel s sabo v grob. Tako, da... ne, ne bom se odpovedala vsemu, kar me veseli v življenju in to samo zato, da diplomiram (magistriram, doktoriram, whatever). To je moj cilj in na njem bom delala, ne pa za vsako ceno in to takoj. Vzela si bom čas za kavice s kolegicami, ker me to veseli in sprošča. Vzela si bom, kakor do sedaj, en petek v mesecu in šla ven žurat' - z vodko ali brez. RR in FB bosta ostala, ker spadata k mojim navadam (in ker sta marsikdaj celo koristna). Ostalo bo spanje zjutraj v nedogled, ko bo to zneslo, ostali bodo shoppingi v BTCju in ostalo bo še marsikaj. Bom pa rahlo premetala svoje dnevne plannerje in jih skombinirala tako, da bo nekje vkalkuliran tudi čas za učenje (matura in/ali faks). In tudi čas za neobvezna predavanja na faksu bo ostal. Poznam se. Vem in vidim, da marsikdo misli, da na tak način po 15ih letih izven šolskega sistema niti mature ne bom naredila (a ne, Frodo?), ampak hej - does it matter?
|