Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 10:29:47
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Verjamem, vendar jaz tega nisem vedela. Mislila sem, da je ocena iz nekega predmeta odvisna od tvojega znanja tega predmeta (oz. od znanja, ki ga pokažeš na izpitu), ne pa od prisotnosti na predavanju (ki, nenazadnje, še zdaleč ni nepomembno, nikakor pa ni bistveno - po mojem mnenju). Na predavanjih pridobiš kar nekaj znanja, no, če poslušaš, seveda. In to znanje ni zanemarljivo, marsikdaj je podan kak primer,...., ki ga v obvezni literaturi ne najdeš, marsikdaj da profesor namig kaj pride bolj v poštev in kaj manj,....... vse to kar na koncu doprinese k dobri oceni. Zelo veliko se naučiš tudi iz debat med študneti in profesorji - odvisno sicer od profesorja, ampak... lp, mojca
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 10:29:56
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Torej, če prineseš potrdilo, da si manjkal, ker si bil bolan, recimo,(od zdravnika, ofkors), ti profesor opraviči odsotnost. To je pa že lepše slišati. Ampak vseeno se vnaprej pozanimaj, kako to izgleda pri določenem profesorju, oz. kaj o tem piše v pravilniku.
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 10:44:22
|
|
|
|
Kerensa*
|
Kdaj pa začnejo preverjati prisotnost na predavanju (zaenkrat je namreč še niso - vsaj pri Ustavnem pravu ne, kjer je prof. povedal, da je prisotnost za redne študente obvezna)? In a ne vzame to preverjanje (na začetku ure) malce preveč časa, ki bi se ga lahko namenilo predavanju snovi?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 10:55:24
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Kdaj pa začnejo preverjati prisotnost na predavanju (zaenkrat je namreč še niso - vsaj pri Ustavnem pravu ne, kjer je prof. povedal, da je prisotnost za redne študente obvezna)? In a ne vzame to preverjanje (na začetku ure) malce preveč časa, ki bi se ga lahko namenilo predavanju snovi? Ja, eni rečejo, da je obvezno, preverjajo pa ne, ali pa samo random tu pa tam in če te ni, si pač zabeleži, da te ni, in ti znajo upoštevat na izpitu, eni dajo list okoli za podpise (tu se da še najbolj goljufat, te pač sošolec podpiše, če te ni), eni pa kr kljukajo po imenih vsakič.. ni pravila.
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 12:41:14
|
|
|
|
Kerensa*
|
Pred sabo imam sprintan obrazec "Predprijava k splošni maturi". Mi je jasen oz. ga znam izpolniti . Na koncu pa piše, da predprijava še ne velja kot prijava. Čemu je predprijava torej namenjena in ali je obvezna?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 12:54:00
|
|
|
|
Barbara_L
|
pa dobr, Kerensa, kaj bi ti zdej rada tle od nas? Ko boš videla, koliko je učenja že za maturo, koliko sranja je treba potrpeti na faksu in potem priti do diplome, boš našla že 24986126543782 izgovorov zakaj je tako, česa točno nisi vedela in kaj točno nisi mislila. Dejstvo je, da te je "zagrabilo"-poznam tudi iz lastnih izkušenj, ampak pazi, da bo zraven tudi vztrajnost. Samo pisanje po RR še ni nikomur prineslo ne mature, ne diplome. Pa ti nočem nič slabega, ampak takole na izi vse vzet je neresno.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.10.2010 12:55:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 12:59:18
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L pa dobr, Kerensa, kaj bi ti zdej rada tle od nas? Zadovoljitev svoje patetične egocentrične potrebe po... baaah, ne da se mi.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:03:51
|
|
|
|
ksenjak
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L pa dobr, Kerensa, kaj bi ti zdej rada tle od nas? Zadovoljitev svoje patetične egocentrične potrebe po... baaah, ne da se mi. Kerensa, bolje bi ti bilo zdaj kofetkah z mano v SEM-u, kot pa se tule pregovarjat .
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:04:31
|
|
|
|
ksenjak
|
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L pa dobr, Kerensa, kaj bi ti zdej rada tle od nas? Zadovoljitev svoje patetične egocentrične potrebe po... baaah, ne da se mi. Kerensa, bolje bi ti bilo zdaj kofetkah z mano v SEM-u, kot pa se tule pregovarjat . kofetkat seveda
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:05:43
|
|
|
|
Kerensa*
|
Itak , ampak jaz sem (poleg tega, da sem na RR in FB ) sredi dela, delo pa je zame trenutno seznanitev z vsem v zvezi z maturo. Kaj, klinac, mi bo pomagalo, če se vse naučim, potem bom pa zamudila prijavne roke?
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:06:49
|
|
|
|
ksenjak
|
Sej vem, sej vem. Ti se kar vrži na delo, tega ne bo malo.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:11:44
|
|
|
|
Kerensa*
|
Vidim, da moram do 15.11.2010 oddati predprijavo k splošni maturi za spomladanski rok 2011, se mi pa niti sanja ne, čemu je ta predprijava namenjena.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 6.10.2010 13:19:12
|
|
|
|
alda
|
da vedo približno koliko maturitetnih pol pripravit in zapečatit
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 6.10.2010 13:21:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: alda da vedo približno koliko maturitetnih pol pripravit in zapečatit To je vsa umetnost? Oh, ja... no, bom izpolnila.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 6.10.2010 13:24:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
Kakšna je pa razlika med "Prijavo k izpitu" in "Prijavo k izpitu iz predmeta splošne mature"? Obe sta na strani od ministrstva in obe pod rubriko "Splošna matura".
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:26:23
|
|
|
|
poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Ja, eni rečejo, da je obvezno, preverjajo pa ne, ali pa samo random tu pa tam in če te ni, si pač zabeleži, da te ni, in ti znajo upoštevat na izpitu, eni dajo list okoli za podpise (tu se da še najbolj goljufat, te pač sošolec podpiše, če te ni), eni pa kr kljukajo po imenih vsakič.. ni pravila. ... in potem profesor prešteje prisotne v predavalnici (pri nas nas je bilo po 50) in veselo ugotovi, da je kar nekaj razlike med preštetim in podpisanim.... in potem lepo kliče po vrsti.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 6.10.2010 13:27:18
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Kakšna je pa razlika med "Prijavo k izpitu" in "Prijavo k izpitu iz predmeta splošne mature"? Obe sta na strani od ministrstva in obe pod rubriko "Splošna matura". Ti ni razložila tvoja teta s Poljan? Drugače pa pokliči na RIC. lp
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:27:27
|
|
|
|
Kerensa*
|
Jaz ne morem nič delat', če nimam čikov. Grem do trafike. In nazaj semle tudi pridem.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 6.10.2010 13:39:09
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ma, na predavanja ne more priti vsak. kje ste dobili to idejo? Če nisi vpisan pri tem predmetu, nimaš tam kaj za početi. Res pa, da če je v predavalnici 200 študentov, profesor niti opazil ne bo. In tudi urniki niso javno dostopni. Pri nas so res na spletu, ampak moraš imeti za dostop geslo, ki ga imajo samo vpisani študenti. Če pokličeš v referat, ti bodo povedali, da si pogledaš na spletu. Ah, daj ... na kateri faks pa ti hodiš oz. si hodila Seveda so predavanja javna (edino zasebni zavodi imajo verjetno drugače, kot je bilo že napisano), urniki so pa tudi javni - jaz sem sicer študirala še v časih, ko je bil internet še zf, pa so urniki viseli na oglasnih deskah, vsem na vpogled, faks je bil odprt na stežaj, brez varnostnikov, torej je lahko vtopil vsak, se razgledal po oglasnih deskah in uletel tudi na kakšno predavanje, če je hotel. V bistvu delam na faksu, tako da vem nekoliko več kot večina tu, ki je študirala vsaj 10 let nazaj.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 6.10.2010 13:39:36
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga pokliči na RIC. Pregledujem njihovo Internetno stran... za začetek.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:40:41
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Ja, eni rečejo, da je obvezno, preverjajo pa ne, ali pa samo random tu pa tam in če te ni, si pač zabeleži, da te ni, in ti znajo upoštevat na izpitu, eni dajo list okoli za podpise (tu se da še najbolj goljufat, te pač sošolec podpiše, če te ni), eni pa kr kljukajo po imenih vsakič.. ni pravila. ... in potem profesor prešteje prisotne v predavalnici (pri nas nas je bilo po 50) in veselo ugotovi, da je kar nekaj razlike med preštetim in podpisanim.... in potem lepo kliče po vrsti. Točno tako. Ne vem ali mislite da smo profesorju glupi in si ne zapomnimo imen? in če na seznamu vidim napisan ime in priimek nekoga ki ga v predavalnici ni, grem seveda preverjati. Pri predavanjih na katerih je 200 študentov pa se prisotnost ne preverja.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''''... 6.10.2010 13:40:51
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ampak Naja... meni je tutor rekel, da predavanja so javna.
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat'... 6.10.2010 13:45:34
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 V bistvu delam na faksu, tako da vem nekoliko več kot večina tu, ki je študirala vsaj 10 let nazaj. V MB so predavanja še v lanskem študijskem letu bila javna na Filozofski fakulteti in Ekonomski fakulteti in pri vsaj dveh predmetih na FERI-ju. Urniki so javno dostopni vsem. Kot pa sem napisala v svojem prvotnem postu, je tako, da vkolikor gre za prostorsko stisko imajo prednost najprej redni študentje, nato izredni in potem vsi ostali. lp, mojca
|
|
|
|
RE: A se da prešvercat''... 6.10.2010 13:48:39
|
|
|
|
mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Točno tako. Ne vem ali mislite da smo profesorju glupi in si ne zapomnimo imen? in če na seznamu vidim napisan ime in priimek nekoga ki ga v predavalnici ni, grem seveda preverjati. Pri predavanjih na katerih je 200 študentov pa se prisotnost ne preverja. O tem da so profesorji glupi, mislim, da ni nihče diskutiral. Hvatanje krivin je vedno obstajalo in tudi vedno bo. In mislim, da ni med profesorji niti enega samega, ki se tega v svojih študentskih časih ni posluževal. Po mojih izkušnjah pa si bolj malo profesorjev zapomni imena in priimke svoji študentov, po videzu pa zelo. lp
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?