biga -> RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju mleka (28.9.2010 21:13:16)
|
Hčerka je stara 6,5 mesecev, do 3,5 meseca sva se le dojili, kljub temu, da je bilo mleka komajda dovolj, glede na to, da se je dojila praktično na pol ure in je teža šla gor minimum. Od takrat pa dodajam, do pred časom sem dodala skoraj vsak obrok 90 ml, edino zvečer, ko napol spi, malo več, zadnje tedne pa ne dodam vsakič, ker kak obrok kar preskoči ali pa ji dojenje očitno zadostuje. Žal sem še vedno v situaciji, ko dejansko ne vem, ali imam dovolj mleka ali ne. Dostikrat po dojenju noče flaške, dostikrat spije le kakih 30 ml, tako da bi verjetno morala bolj vztrajat z dojenjem, pa bi zadostovalo. Ampak kljub pitju čaja za dojenje idr. "ukrepov" nikoli ni bilo mleka za izvoz, kot pravijo nekatere. Pri meni ni deloval sistem "več dojenja, več mleka". Zdaj ko že papa gosto hrano, ji pa po obroku zadostuje le dojenje, če se ni najedla. Bom vztrajala še naprej, predvsem zato, ker se mi zdi brez veze ukinjat dojenje čez dan, ponoči sem pa njena duda. Če bi lahko zaspala brez dojke, potem bi začela razmišljati v tej smeri.
|
|
|
|